Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (19. sayfa)

-
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 28 Ekim 2022; 20:2:23 > -
Otomatikte kullanım. Valla kim ne derse desin Keenetic şu anda memnuniyet yaratabilir ancak asus gibi poh pohlanan bir marka benim görüşüm.
Ayrıca bendeki 7590 AX’te de sürekli radar uyarısı verip kanal değişir fakat evdeki tek cihazda tek sorun olmadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bilgilendirme için çok teşekkürler. Bende en kısa sürede otomatiğe geçeyim o zaman.
Keenetic iyiydi, güzeldi fakat benimki gibi sorunlu altyapıların işgencelerine karşı dayanamıyordu. FritzBox ı aldığım günden beri tek sefer kopmadı.
Büyük konuşmayayım, FritzBoxtan başka cihaz kullanmam artık.
-
Ben Berlin’e gittiğimde ziyaret bile etmiştim. İnovasyon, butik oluşu ve alman kafası ürünü. Adamlar 1 yıldır 7.50 fw üzerinde onlarda lab versiyon çıkarttı. En sorunsuza ulaşana kadar vermiyorlar. Millet ipv6’da deli olurken ben tek sorun yaşamadım nazar değmesin 🧿 Bende tüm altyapı meah vs Fritzbox yıllardır 👍
Üstad bu IPV6 ya ben de geçen yıl geçeyim dedim. Turknetten talep ettim. Aradılar emin misiniz dediler. Evet eminin IPV6 ya geçersem CGN olayından kurtuluyormuşum o yüzden istiyorum dedim. Öyle birşey yok dediler. Yine CGN var.
O zaman kalsın dedim.
Myfritz ile eskiden Public IP aldığımız zamanlarda dışarıdan modem arayüsüne erişiliyordu. CBN den sonra bu bitti. Keenetic sanırım açık portları kullanarak bu işi CGN varken de yapabiliyor. Ben bunu AVM ye de yazdım ama dönmediler zamanında
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alibey eğer elinizde raspberrypi pi varsa lütfen ZeroTier 'ı kurup deneyin. CGN nat' tan kurtulmanız dileği ile.
güzel bir anlatım var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asuzi -- 28 Ekim 2022; 21:44:18 > -
Keenetic neredeyse 15 günde bir yazılım çıkarıyor. Tabiri yerindeyse kullanıcıları mermi manyağı yapıyor
Çok hızlı yazılım güncelleme bazen sıkıntı çıkartabiliyor. Gerçi alfa ve beta son kullanıcılar için pek tavsiye edilmiyor. Yazılım konusunda böyle bir taktikleri var. Linux tabanlı bir yazılım kullanıldığı için çok esnek ve ucu açık. En taktir ettiğim kısım, SNR ayarı, fiber altyapılarda kullanıcı adı ve şifresini görebilme, uzaktan kontrol edilebilme özellikleriydi.
Fakat benim internet altyapısı ile uyumlu çalışmadı. Kişisel görüşüm bir modemin asli görevi kesintisiz internet sağlaması olduğu için yollarımı ayırmak zorunda kaldım.
Senede bir adet yazılım üretilmesi benim için önemli değil. Stabil bir yazılımı ömür boyu kullanabilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bu Rasbery pi gerçekten ilgimi çekiyor. Hatta küçük oğlum yazılıma meraklı. Hocalarıda bu cihazı tavsiye etmişler.
Almaya niyetlendiğim zaman size danışmak isterim. Nerden alınır vb. konularda.
Eyvallah hocam şöyle geniş bir zamanım olursa tavsiyelerinize bakacağım
Öncelikle ipv6’da CGNAT olmaz doğasına aykırı. İpv6’da her cihaz kendi adresini kullanır zaten. Modem becerebilirse prefix dağıtır içeriye. Ama ipv6 adrese ulaşmak için mutlaka ipv6 destekli dns servisi lazım. Yani gsm üzerinden vs olmaz. Ancak dns hizmeti ile olur ki ben 1.1.1.1 CloudFlare kullanıyorum.
CGNAT’a ipv4’te kendine ait bir adresi atar port yönlendirme vs yine çalışmaz sadece arayüze erişim olur. Bunu da kendi sunucusunda bir servis ile yapar.
Ben evde hiç statik ip dışı hizmet kullanmadım o nedenle yorum yapmam zor.
Tabiki ne zaman isterseniz, elimden geldiğince yardımcı olurum
-
Bende kenetic kullanarak işkence çekenlerdenim.İnşallah en kısa sürede fritzbox modem alıp kurtulurum.
35 mbps vdsl de keenetic extra dslde bende 5 ghz de kanal ayarını otoya aldım. Bakalım nasıl olacak?
Bir de 2,4 ve 5 ghz de kanal genişliği 20 , 20/40, 20/40/80 mhz ne olmalı tavsiyeniz ne olur?
Crc ve fec de aynı alt yapı aynı modemle modem yazılımı değiştikçe artıyor veya azalıyor.Bu normalmidir?Bu artışın günde,ayda şu kadar olması gibi ölçüsü nedir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 29 Ekim 2022; 10:59:42 > -
-
Hocam bir soru:
Energy monitor kısmında DSL hep %100 görünüyor ve servis sağlayıcı tarafında L2 Disable ya da not supported gibi birşey çıkıyor benim kullandığım modemlerde. 7530AX broadcom chipset; belki santralle aralarında bu sorunu hallediyor olabilirler. Sizde nasıl?
-
-
Hocam 7530 AX teki her türlü merak ettiğinizi sorabilirsiniz. Elimden geldiğince modem ayarlarına bakıp yardımcı olmaya çalışırım. Baş tacısınız.
-
Keenetic nezdi demeyelim lakin DFS taraması sırasındaki (30-120 saniye aralık) wifi bağlı olsada data alışverişi olmamasını sorun olarak aksetmiş arkadaş. (DFS'nin getirisi sorun olarak gösterilen şey)
-
Alıntı
metni:Keenetic sanırım açık portları kullanarak bu işi CGN varken de yapabiliyor. Teorik-teknik olarak yapılamaz.
Internet kafedeki iç ağda gibi olduğunuzu düşünün. Dışarıdan bir istek geliyor hangi pc nin hangi portunu bilemiyor.
Keenetic'te yapmıyor. Keenetic bulut tabanlı işletim sistemi olduğu için nadiren bazı portlar ve uygulamar üzerinden erişimleri sağlayabiliyorsunuz. Çok sınırlı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X