Şimdi Ara

Fren hidrolik yağını değiştiren 3-5 kişiden biriyim galiba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
10.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fren hidroliği değişir. Değiştirmeyenlerim bilgisizliği bu işi doğru kılmaz.

Ülkemizde fren hidroliği, şanzıman yağı ve diferansiyel yağı değişmez zanneden bir kitle var. Zamanla öğrenirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6AC68B14C -- 2 Ocak 2021; 7:11:0 >
    quote:

Orijinalden alıntı: Emperor Karl Franz

Benim fren sert olduğu için pek bir değişiklik hissetmedim hocam. Belkide hissetmek için henüz erken, biraz zaman tanıyorum. Umuyorum bir faydası olmuştur ama, en azından yenilenmiş oldu :))

Alıntıları Göster

Anladım.En azından fren sisteminin ömrü uzar.Fren hidroligi zamanla nemleniyor.Hatta bunu da bir cihazla ölçüp degişip degişmeyecegine bakıyorlar.

Aynı şekilde antifirizinde ömrü var. Hergittiginiz yerde donma derecesini ölçüyorlar ama korozyona karşı önemini yitiriyor.

Kaç yıl yada km olarak antifirizinde önemi var. Fren hidroliginidegiştirdiytseniz antifirizede bir bakın.

• Araçta frenle alakalı bir problem vardı, onu çözdükten sonra birde fren hidrolik yağını değiştireyim sonuçta 7 yaşında bir araç ve şu ana kadar hiç değişmemiş dedim. Gittim sanayiye 1 litre Bosch dot 4 fren hidrolik yağı aldım 45 liraya. Tanıdık bir dükkanın yanındaki yerde değiştirtdim ve kimle konuştuysam hepsi kullandıkları araçlarda şu ana kadar fren hidrolik yağını hiç değiştirmediklerini söyledi. Usta da, 10 yıldır burada çalışıyorum belki fren hidrolik yağını değiştirmeye gelen ikinci kişisindir dedi. Kaçak falan olursa değiştirmek/tekrar doldurmak gerekiyormuş yoksa kimse kalkıpta fren hidrolik yağını değiştirim demiyormuş. Araba da yarım litre yağ anca aldı yarısı duruyor, 80 lira da işçilik istedi tanıdığız vs. dedim 50 liraya indirttim. İlginç bir ve doğada pek sık görülmeyen bir işlemdi.

Ryzen 2600X | MSI x470 Gaming Pro Carbon | Asus Rog Strix Rx 580 | Corsair VENGEANCE LPX 16GB(2x8GB) DDR4 3000MHz C15 | ADATA XPG SX8200 NVMe M.2 SSD | EVGA Supernova 750 PQ, 80 Platinum 750W | Phanteks Eclipse P300
  • Motul dot 5.1 ile değiştirdim bende frenleri komple elden geçirirken onuda değiştirmek iyi olur. Ayrıca bu bir yağ değil fren hidrolik sıvısı diye geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaa89 -- 2 Ocak 2021; 0:14:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emperor Karl Franz

Benim fren sert olduğu için pek bir değişiklik hissetmedim hocam. Belkide hissetmek için henüz erken, biraz zaman tanıyorum. Umuyorum bir faydası olmuştur ama, en azından yenilenmiş oldu :))

Alıntıları Göster

Anladım.En azından fren sisteminin ömrü uzar.Fren hidroligi zamanla nemleniyor.Hatta bunu da bir cihazla ölçüp degişip degişmeyecegine bakıyorlar.

Aynı şekilde antifirizinde ömrü var. Hergittiginiz yerde donma derecesini ölçüyorlar ama korozyona karşı önemini yitiriyor.

Kaç yıl yada km olarak antifirizinde önemi var. Fren hidroliginidegiştirdiytseniz antifirizede bir bakın.

• Bir önceki 308'im için Peugeot yetkili servisinde periyodik bakım yaptırırken fren hidroliğini de değiştirmek istediğimi söylediğimde, servis değiştirmemi pek tavsiye etmemişti. Israrlarım sonucu değişimi yaptılar ama benim için tamamen pişmanlık olmuştu.

Hava almayı beceremeyen çalışanlar yüzünden frenlerim berbat duruma gelmişti. Geri döndüm ve 3 saat kadar daha uğraştılar, en son beceremeyeceklerini anlayınca tamam deyip almıştım. Peugeot Türkiye de bu konudaki şikayetimde bana pek destek vermemişti.

Bu sebeple, normalde 4 yılda bir değiştirilmesi gereken fren hidroliğini Türkiye'de usta, bende de zaman olmadığı için değiştirmeye yanaşmıyorum artık.

• Motul dot 4 yağı 2018 yazında değiştirmişim geçen ay fark ettim rengi açık sarıyken şimdi siyaha doğru kaymış. Önümüzde ki yaz tekrar değiştireceğim. Elinizden geliyorsa 1 kişinin yardımıyla yapılabilecek basit bir iş sanayide para vermeye gerek bile yok.

Aman hocam basit deyip gecmeyin sistemin hava yapmamasi gerekiyor. Ayrica aracta abs varsa hava yaptirdiginizda abs kontrolcusunun (abs beyni) bozulma ihtimali de var. Eliniz yatkin, aletiniz tam degilse ehline yaptirin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

Alıntıları Göster

evet, fren hidroliğinin belli bir kilometre ya da yıldan sonra değişmesi gerekir. bu değişim aralıkları 4-5 yılı bulabilir. çünkü bir müddet sonra fren hidroliği bünyesine nemi çektiği için hidrolik özelliği kaybolur ve aracın frenleri tutmaz. fakat sağ olsunlar bizim ustalarımızın bunlardan haberi olmadığı için değişime gerek yok, devam et derler. aslında bütün ustaların fren hidroliğinin durumunu gösteren kaleme benzeyen ve üzerinde led ışıkları olan cihazdan kullanması gerekiyor.

aynı durum antifiriz için de geçerlidir. normalde antifirizin özellikle korozyon önleme özelliği 2 yıldan sonra kaybolmaya başlar ve değiştirmek gerekir. fakat bizim ustalara gidersin, eline bomometreyi alır, antifirizin soğutma derecesine bakar, diyelim eksi 25 derece gösterdi, değişime gerek yok derler. halbuki antifirizin korozyon önleme özelliği kaybolmuş, çamurlaşmış, motorda ve silindir kapak contasında paslanmalar başlamıştır bile. bildiğim kadarıyla bmw yetkili servisleri 2 yılda bir antifirizi değiştiriyorlar.

• sahin1001 S kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız işlemin hiçbi faydası olmaz. Sogutma sıvısı gibi sıvı içeride karışmaz.

Ben hersene yazlık lastikten kışlık lastiğe geçerken kendim değiştiririm, cok basit bi işlem ve tahmini 5dk bile sürmüyor. Yukarıdaki yorumları okuyunca şaşırdım kaldım, peugeout yetkili servisi nasıl bu işlemi yapamaz aklım almıyor :)

Freni birkişi pompalasın basılı tutarken tahliye valfını aç hemen kapat( sıvı fışkırırken kapatmak lazım, bitmesi beklenmemeli). Akvaryum hortumu veya biraz kalın bi hortum valfe takılırsa hem etraf kirlenmez hemde içine hava çekme riski azalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin1001

Rezervuara yeni hidroliği doldurup borudakini pompalayarak mı boşaltacağız yani? Doğru mu anladım?

Aynen o şekilde hocam, youtube da bol bol videosu var bakabilirsiniz

Orijinalden alıntı: helsloot

Fren hidroliği değişimi özel vakumlama makineleri ile yapılmalıdır , bu da her yerde yoktur , hidrolik değişiminden sonra mutlaka içerde hava kalır freni pompala şeklinde havası alınmamalı , özel makinesi var

Ozel makinesi yok. Ozel makine dedigimiz sey aslinda fren sivisi deposuna hava veren bir aparat. Basit bir hava tabancasi ve modifiye edilecek uygun kapak ile yapilabilir. Havayi yukardan basiyor, asagidan fren merkezi tahliyesi acilarak sivi bosaltiliyor.

Aracta abs var ise artik siradan diagnos cihazlari ile abs unitesine baglanip hava alma modundan, abs pompasi calistirilarak yapilir.

Abs yok ise bas pompala metodu akar :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 2 Ocak 2021; 20:0:15 >

Orijinalden alıntı: helsloot

Ne tabancasından bahsediyorsun öyle uyduruk tabanca ile yapınca hava kalıyor sistemde benim bahsettiğim cihaz aşağıdaki gibi

https://img.letgo.com/images/72/0c/bd/d5/720cbdd502ae4fd0d172257d1fdb3dc6.jpeg?impolicy=img_600

Bu foruma hastayim ya.

Eli takim tutmaz, diagnos cihazini okumayi kullanmayi bilmez, bunun teknik egitimini almaz, tecrube etmez ama ahkam keser. Bari bilene, gorene, yapana saygi gosterin. Her gordugunuzu sanayi koselerindeki capsizlar ile karistirmayin.

Gordugun cihaz teknisyenin isini kolaylastirir. Bahsettigim sistem ile ayni mantikla yurur. Guncel araclarda ihtiyac yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 3 Ocak 2021; 2:53:29 >

• Değişmesenizde hiçbir şeyin olmayacağı bir yağdır.Koyulan yağda orginal den daha iyi olmaz.

Orijinalden alıntı: Du Hast

Bu foruma hastayim ya.

Eli takim tutmaz, diagnos cihazini okumayi kullanmayi bilmez, bunun teknik egitimini almaz, tecrube etmez ama ahkam keser. Bari bilene, gorene, yapana saygi gosterin. Her gordugunuzu sanayi koselerindeki capsizlar ile karistirmayin.

Gordugun cihaz teknisyenin isini kolaylastirir. Bahsettigim sistem ile ayni mantikla yurur. Guncel araclarda ihtiyac yoktur.

Alıntıları Göster

Biz biliyoruz arkadaş sen öyle yap biz böyle yaptırıyoruz hadi işine

• Aracı borusuna bırakıyorum onlar ne değişecek ise değiştiriyorlar sonra boru gibi fatura çıkartıyorlar isimlerinin hakkını veriyorlar Borusan itina ile döşenir  

Ryzen 7 5800X3D | ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO | ASUS ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti OC Edition | GSKILL Trident Z RGB Led 32GB (4x8) DDR4 3200MHz CL14 | Samsung 970 Evo Plus 500gb M.2 | KINGSTON 240gb Hyperx Savage SSD | WD Caviar Black 1 TB/7200 |
    NZXT Kraken x62 | PHANTEKS Eclipse P400S Tempered Glass | BenQ XL2430T 24" 144Hz | LOGITECH G502 | STEELSERIES Rival600| Logitech G810 Orion Spectrum | Monster Abra A5 V15.2.2 |
  • Hidrolik sıvısı yazanı görmedim, normalde direk fren hidroliği olarak geçiyor.

@canlee89

Ryzen 2600X | MSI x470 Gaming Pro Carbon | Asus Rog Strix Rx 580 | Corsair VENGEANCE LPX 16GB(2x8GB) DDR4 3000MHz C15 | ADATA XPG SX8200 NVMe M.2 SSD | EVGA Supernova 750 PQ, 80 Platinum 750W | Phanteks Eclipse P300
  • Hissedilen bir fark oldu mu?

Orijinalden alıntı: alembizim

Hissedilen bir fark oldu mu?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.