Şimdi Ara

Fren diskinin taşlanması doğru birşeymi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
24.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 100.000 km.de. Fren balatalarının değişme zamanı geldi (daha önce de değişmişti). Servisteki usta yeni balata takılmadan evvel disklerin yüzeyinin taşlanması gerektiğini söyledi. Yapılacak işlem doğru mu? Taşlama niçin gerekir. Disk taşlanınca incelip güvenliği olumsuz etkilermi? Yoksa diskleri komple değiştirmek daha iyimi olur.

• elbette değiştirmek daha iyi ve güvenlidir ancak...

bütcen şu aralar kısıtlıysa taşlatabilirsin bir süre idare eder seni
  • Aracınızla yüksek hızda frene bastığınızda
    direksiyonda ve pedalda hissettiğiniz bir titreme varsa
    fren disklerinizin yüzeti bozulmuş demektir.

Bu durumda fren diskleriniz için size iki opsiyon sunulacaktır.
    birincisi eğer kalınlığı yeterliyse (gözle yapılan tahlilde)
    fren diskinizi taşlanabileceği, tabir yerindeyse 'taşlamayla kurtulacağı'
    söylenir. Diğer opsiyonsa fren diskinin değişmesidir.

Fren dikinizi taşlatırsanız üzerinden bir tabaka alınır.
    Disk yüzeyi temiz ve pürüzsüz hale gelir.
    Bunun için basit mekanizmalı bir takım aletler kullanılır.
    Eşit hızda disk döndürülür ve yüzeyde gezen uç diskin dıştan içe doğru bir tabakasını alır.
    Bu işlemden sonra fren diskinizdeki sorun ortadan kalkmış görünebilir
    ama fren diskiniz daha da inceleceği için ilk fırsatta tekrar yamulacaktır.
    Bunun içinse diskler sıcakken arabayı yıkatmanız (fren disklerine basınçlı su tutulması)
    ya da yine diskler sıcakken bir su birikintisine girmeniz yeterlidir.

Bu işlem pek çokları için ekonomik olduğu için seçilir ve bu işlem sonucu
    çoğunluklla aynı balata kullanılır. Yani eski balatalar zımparayla düzeltilir ve öyle takılır.
    Bu işlemin 'sonucu asla kesin olmayan' bir tedavidir.

Oysa çoğu insan parça fiyatlarından çekindiği için fren diski fiyatını sormaz bile.
    Fren taşlama işine 50-80 ytl arası para verip işi ucuza halletmiş olmanın keyfiyle yola çıkarlar.

Oysa günümüzde fren diski denen şey çok da pahalı bir parça değil.
    100-150 YTL aralığında orijinal ya da orijinale yakın kalitede sıfır disk takımı almak mümkün.

Tabii önemli bir konu da balatadır. İster yeni olsun ister az km kullanılmış olsun disk değiştiğinde balatalar mutlaka değişmelidir.

Disk değişme işleminden sonra ilk 500 km.de ani fren yapmaktan kaçınılmalıdır.

-Alıntıdır-

• tam ben diyecektim arkadas lafi benden almis
    o kadar pahali bir sey degil disk zaten dort frenin de disk olsa da arkalar yipranmaz normalde
    o yuzden gerekyok
    taslamayi yapacak adam zaten bunu sokecek goturecek tornaciya falan filan
    en iyisi biraz daha idare et zaten disk kotuyse zabuk biitirir balatayi balata bitince
    git ikisinide degistir ama yan sanayi alma balatalari da iyi marka al

balata iyi ise zaten diski korumus olursun ama olagan disi bir olay olur tas falan girer araya cizer o ayri
  • Fren sistemi hayati önem taşıyan bir sistemdir.O yüzden aşınan ve arızalanan parçaların değiştitilmesinde önem vardır.
  • Disk yüzeyinde oluşan bozulmalar fazla derin değilse çoğu usta bunu taşlayarak tekrar takıp bir süre daha kullanma yoluna gidiyor.Ancak taşlama esnasında yapıla bir hata (fazla derin taşlanması) o bölgenin incelmesine ve aracı kullanıtken yada balata ve dik ısındığında dikkin kırılmasına ve çatlamasına sebep olabiliyor.Taşlatmak çok derin ve diski çok inceltmeden olabilir.Ama en güzeli diskleri yenilemektir.
  • Fren diski soğutmalıysa zaten arası boş olduğundan inceltmeye müsait değildir.Ama içi tam dolu soğutmasız disk ise bir miktar taşlanmasının zararı olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fren diskinin minimum kalinligi vardir katalogda belirtilen onu gecmedikten sonra sorun olmaz.
  • Cevaplar için teşekkür ederim. Aracımın fren diski ucuz değil o yüzden disklere çok yüzeysel bir torna işlemi ve yeni fren balataları ile olayı çözmeye karar verdim.
  • bende konuyu görünce yazıyım dedim o dediğin taşlama işlemi öle 70 80 ytl falan değil geçenlerde arkadaşımın arabasına beraber gidip bostancı sanayide tanıdığım ustada yaptırdım 20 ytl para werdim ayrıca öle elle taşlamaya tutularak falan yapılmıyo sadece o iş için üretilen bir makina var arabayı liftte kaldırıp lastikleri kaliperleri söküp aynı kaliper gibi bir parça onu takıyolar makine diskleri kendi yavaş döndürüyo döndürürken ucundaki elmas en dıştan içe doğru çok ince tabakayı ve kenardaki fazlalıkları mükemmel şekilde düzeltiyo.
    hatta öyle hoşuma gitmiştiki resmini çekmiştim koyayım burayada
    yani diskleri inceltiyo gibi düşünülüyo ama o makina sadece kenardaki fazlalıkları alıyo parlatmak için aldığı tabaka 1mm bile değil sadece yüzeysel alıyo araç 100bine gelinceye kadar kaç mm aşındırdı yani.

TEDAVİDEN ÖNCE

TEDAVİDEN SONRA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butcher911 -- 14 Ocak 2007; 22:57:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: butcher911

bende konuyu görünce yazıyım dedim o dediğin taşlama işlemi öle 70 80 ytl falan değil geçenlerde arkadaşımın arabasına beraber gidip bostancı sanayide tanıdığım ustada yaptırdım 20 ytl para werdim ayrıca öle elle taşlamaya tutularak falan yapılmıyo sadece o iş için üretilen bir makina var arabayı liftte kaldırıp lastikleri kaliperleri söküp aynı kaliper gibi bir parça onu takıyolar makine diskleri kendi yavaş döndürüyo döndürürken ucundaki elmas en dıştan içe doğru çok ince tabakayı ve kenardaki fazlalıkları mükemmel şekilde düzeltiyo.
    hatta öyle hoşuma gitmiştiki resmini çekmiştim koyayım burayada
    yani diskleri inceltiyo gibi düşünülüyo ama o makina sadece kenardaki fazlalıkları alıyo parlatmak için aldığı tabaka 1mm bile değil sadece yüzeysel alıyo araç 100bine gelinceye kadar kaç mm aşındırdı yani.

TEDAVİDEN ÖNCE

TEDAVİDEN SONRA

hocam hakkaten çok temiz yapmışlar.Tamircinin adını mekanını falan söylermisin bende gideyim oraya

• quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw
    hocam hakkaten çok temiz yapmışlar.Tamircinin adını mekanını falan söylermisin bende gideyim oraya

ya orda benim bi ustam var bakıma ona gittik o çağırdı adamı benim ustanın dükkanda yaptı işi yani geldiği dükkanı bilmiyorum ama uğrarım sanayiye bi ara öğrenir yazarım buraya
  • Merhaba
    Ön Disk torna gerekiyorsa,
    Torna ettirmeden sadece balata değişimi yapsak ne olur.
    2011 avensis
    40-50 bin de disklere dokundurmak istemiyorum da,
    80-100 bin de bir sonraki balata değişimin de diski de değiştiririm diyorum.
    ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıdığım İyi bir Usta var adı erdem usta işinde çok iyi ona danışırsan kesinlikle yardımcı olucaktır. işinde gerçketen çok iyi
    iletişim bilgileri aşağıda

Web Sitesi;http://erdemtorna.com/
    Telefon Numarası; 0212 286 21 21
    Adres; Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi (Maslak Oto Sanayi)
    2. Kısım 23 Sokak No:800 Sarıyer-İstanbul
  • Disk fiyatları fazla değilse taşlama işcilik fiyatı az değilse tabiki yeni diskin yerini tutmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cumalicuma1 C kullanıcısına yanıt
    Dostum son mesaj 2014 te yazılmış,

usta tavsiyesi isteyen arkadaşta 2007 de istemiş
  • Şöyle hortlayan konulara bayılıyorum nereden buluyorsunuz bu mağara konuları
  • ezicioyuncu kullanıcısına yanıt
    google fren diski/balatası
    konu bulundu
    reklam basıldı
    görev tamamlandı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.