Şimdi Ara

Freesync kullanımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
7.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MSI RX470 ve AOC G2460VQ6 Freesync destekli monitör kullanıyorum fakat şu Freesync olayını bir türlü çözemedim. Bildiğim kadarıyla V-sync in çok daha iyi olup monitör ile senkronize çalışanı fakat Freesync açıkken V-sync i kapatınca ekranda kırılmalar oluyor yani illaha hem Freesync hemde V-sync açmak zorunda kalıyorum.

Yani özetle Freesync'den tam performans alabilmek için oyunlarda V-Sync de açık mı olmalı?

Eğer öyle ise bu Freesync olayının pek bir güzel yanı kalmıyor

• Vsync kirilmayi engellemek için fpsyi monitörün hz hızına ayarlar. Freesync ise fps kaç olursa olsun kirilmayi engeller. Tabi monitorunde bir hz aralığı cercevesinde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vsync açık olmamalı fakat herhangi bir şekilde oyunun FPS'sini free sync'in çalışacağı max FPS(hz)ye limitlemelisin. Limitlemezsen ne olur dediğin gibi tearing. Eğer 144hz bir free sync monitor alsaydınız böyle bir sıkıntı yaşamazdın çünkü zaten 470, 480 ile 144fps'yi geçemezdin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 29 Ekim 2016; 2:21:16 >
  • Vsync açık olmalı, monitör hızının altındayken kesilme görmenin manası yok. Üstündeyken görsen en azından görüntü gecikme süresine katkısı olduğu için geçerli bir sebebin olurdu. Ne de olsa FreeSync eşik üstünde daha düşük gecikme sağlayabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Vsync açık olmamalı fakat herhangi bir şekilde oyunun FPS'sini free sync'in çalışacağı max FPS(hz)ye limitlemelisin. Limitlemezsen ne olur dediğin gibi tearing. Eğer 144hz bir free sync monitor alsaydınız böyle bir sıkıntı yaşamazdın çünkü zaten 470, 480 ile 144fps'yi geçemezdin.

Hmm yani diyorsun ki hocam oyunda aldığın fps, monitörün hz değerinin üstüne çıkarsa Freesync açık bile olsa kırılmalar gene olur.

Nette biraz araştırınca Freesync tek başına açık olunca gene de ufak tefek kırılmalar olabiliyormuş. Ben sanıyordum Freesync %100 engelliyor ki şuan rahat %90 engelliyor fakat dediğim gibi tek tük yapabiliyormuş. V-sync açınca %100 engelliyor fakat o %10 fark için oyun akıcılığını yitiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Vsync açık olmalı, monitör hızının altındayken kesilme görmenin manası yok. Üstündeyken görsen en azından görüntü gecikme süresine katkısı olduğu için geçerli bir sebebin olurdu. Ne de olsa FreeSync eşik üstünde daha düşük gecikme sağlayabiliyor.

V-sync açık olması lazım diyorsun da hocam bu sefer oyun sanki tekliyormuş hissiyatı veriyor.

Freesync tek başına %90 engelliyor + olarak v-sync eklenince hiç bir şekilde kırılmalar olmuyor fakat V-sync in de götürüsü, getirisinden çok.
  • Hem yazilim hemde monitorden freesync aktive ettiginizden emin olun, pek arastrmadim bilmiyorum fakat vsyncle beraber kullanildigibi sanmiyorum fs nin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iki sekilde de kullanilabiliyor benim bildigim.freesync'in duzgun calismasi icin oyunda mesela gta5'te 90 hz ornek olarak veriyorum ayarlamak gerekiyor.yani hem monitorden hem surucuden acmanin yaninda oyunda da hz ayari yapmak lazim.oyunda 60 hz ayarliysa belki o yuzden vsync'e ihtiyac duyuyorsunuz oyundan 75 hz yapmayi deneyin.
  • Ds kullanmadım ancak gsyncte kesinlikle nvdia denetim masasndan vsync açmak gerekiyor. gsync + vsync muhteşem bir akıcılık ve input lag olmadan şahane bir tepkime sunuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Vsync açık olmalı, monitör hızının altındayken kesilme görmenin manası yok. Üstündeyken görsen en azından görüntü gecikme süresine katkısı olduğu için geçerli bir sebebin olurdu. Ne de olsa FreeSync eşik üstünde daha düşük gecikme sağlayabiliyor.

V-sync açık olması lazım diyorsun da hocam bu sefer oyun sanki tekliyormuş hissiyatı veriyor.

Freesync tek başına %90 engelliyor + olarak v-sync eklenince hiç bir şekilde kırılmalar olmuyor fakat V-sync in de götürüsü, getirisinden çok.

Ekran kartıyla alakalı gecikmeyi hissedersiniz. Bir tanıtım izledim yutupta, sahnenin alt yüzde onluk dilimi ara ara geç kalıyor idi 3DMark'ta.
    Hem sürücüden, hem de oyundan açarsanız dikey eşitleme iki misli olur, FPS kalıcı yarı hıza düşer. 30Hz sınırlı çalışan eserlerde lazım bir tek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

Hem yazilim hemde monitorden freesync aktive ettiginizden emin olun, pek arastrmadim bilmiyorum fakat vsyncle beraber kullanildigibi sanmiyorum fs nin

Monitör'den aktif etme yok sanırım çünkü öyle bir ayar menüsü göremedim. Sadece radeon ayarlarından açık.
  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
     Freesync kullanımı ?

frame rate control target ayarla monitörün max hz hızına göre vsync kapat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

Freesync kullanımı ?

frame rate control target ayarla monitörün max hz hızına göre vsync kapat

Bu ayar aklıma gelmemişti hocam deneyeyim bakalım nasıl olacak.

Cs:go gibi yüksek fps veren oyunlarda sıkıntı çıkarır mı acaba

• Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    frame rate target control enable yapıp 75hzye ayarlayın oyun içi 75fps alacaksınız daha fazlasına gerek var mı freesync ile input lagı kaldırdınız daha ne (neden 75fps çünkü monitör 75hz destekliyor saniyede 75kareden fazlasını göstermez)
  • Hocam konuyu hortlatıyorum yeni bir komu açmıyim dedim.. Freesync kullanimi hakkinda DP mi HDMİ mı kullanmaliyim rx 580 ekran kartim var ve freesync monitörüm var 1.4 HDMİ versiyon kullaniyorum sanirim Ekran kart panelinde Freesync kullanılamıyor diyor kullanmak için hangi kabloyu almaliyim yada bir ayarı var mı?

• Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt
    Displayport gerekiyor Freesynci kullanmak için.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler fakat DP yüzünden bir kere ağzım yandı üfleyerek bile düşünmüyorum zira Rx 470 ekran kartıma daha önce kullanıyım diye DP ile bağladım ama kısa devre yaptırdı bir şekilde power a bastığımda pc kendini yeniden başlatıp duruyordu statik elektrik yüzünden parçadan olucam diye baya korkmustum dark marka DP ama o zaman anakart ım falan biraz eskiydi bilemiyorum suan taksam 580 e başıma yine öyle bir dert açar mı diye hiç bulaşmamayı düşünüyorum HDMI 2.0 versiyonuda freesync kullanımı için uygun muş diye duydum ama onuda değerlendirmedim memnunum şuan ama freesync nasıl oluyor bi denemek istiyorum diye araştırma yapıyorum üstad.
    Dediğiniz dp kisa devre olayini bende yaşadim oda monitörün 20 pinlik kendi kablosundan dolayı sanırım, şimdi dp le her açılışta ekran titriyor logodan sonra ama hdm le freesync oluyormu bilmiyorum bende hdm yi takınca freesync aktif olmuyor.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Dp sorunlu hocam ya.. HDMI 2.0 Versiyonunu alıp denemek lazım zira sitesinde 2.0 ile freesync kullanılıyormuş diye okudum yabancı bir site hiç olmazsa hiç gerek yok zaten freesync tamamen önlemiyor yırtılmaları pek yırtılma yaşamıyorum ama olsa kullanmış olurdum teknolojisi öyle düşündüm ama hiç olmazsa bu işe girmicem o gelen boş gerilim pc de ki parçalardan birini bile bozabilir ssd en güçsüzü zaten hiç kullanmam daha iyi diye düşünüyorum.
    Freesync açıkken yırtılma yok gibi birşey ama displayport konusunda çok haklısın bildiğin mayın el bombası nezaman ne yapacağı belli değil birçok insanın sisteminide bozmuştur anlamadan eski ekran kartlarimdada garip garip sorun oluyordu yeni kablo aldim buda gecende skyrim 4 k da abuk subukluk yapti Freesync olmasa çokdan çikaracam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.