Şimdi Ara

Freesync ile ilgili bir soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Özet olarak ; r9 280x sahibiyim. aldigimdan beri screen tearing var. ( nvidia 9800 gt de cok belli degildi ama bunda sürekli var di) eski monitörüm 5 ms idi. Kartim freesync desteklemiyor. Ama yeni bir monitör satin almayi düsünüyorum. 1 ms 144 hz bunu aldigimda freesync destekli yada gsync destekli olsada olmasada. 1 ms ve 144 hz oldugu icin sizce screen tearing sorunumu cözer mi?

Sorunumu cözecek monitör önerileriniz varsa onuda yazabilirsiniz. benim merak ettigim ben 1 mslik 144 hzlik bir monitör aldigimdada bu sorun devam edecek mi edecekse satip ikinci el bir gtx 980 almayi düsünüyorum..

Simdiden tesekkürlerimi sunarim :)

• Hala bir cevap bekliyorum birsürü monitör görüyorum hangisini alacagima karar veremiyorum.
  • Kartın freesync desteklemedıgı ıcın alacagın monitor bu ozelşilleri taşısa dahi yararlanamazsın 144 hz 1 ms de alsan bi şey değişmez gsync monitorler cok pahalı bütceni monitöre yatıracagına ekran kartına yatır 60 hz monitörde 60 fps aldın mı sıkıntın kalmaz sistemin özellikleride onemli bu arada yazarsan daha detaylı yardımcı olunur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartını değiştirme, doğruca 144Hz monitörünü alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webber

Kartın freesync desteklemedıgı ıcın alacagın monitor bu ozelşilleri taşısa dahi yararlanamazsın 144 hz 1 ms de alsan bi şey değişmez gsync monitorler cok pahalı bütceni monitöre yatıracagına ekran kartına yatır 60 hz monitörde 60 fps aldın mı sıkıntın kalmaz sistemin özellikleride onemli bu arada yazarsan daha detaylı yardımcı olunur

i7-2600 16 gb ram r9 280x sapphire toxic 3 gb 1020 mhz ekran kartim var.

dedigim gibi r9 280x freesync teknolojisini desteklemiyor( sadece r9 280x serisine özel birsey 270 ve 290 serileri destekliyor )
    benim istedigim tek sey bu 144 hz ve 1 ms ile tearing sorununu cözebilir miyim cözemez miyim bilmiyorum. bunu ögrenmek istiyorum.

ayriyetten öneri monitörünüz varsa 27 28 inc alabilirim 1600 lira civari bir bütcem var. sorun yok

kartimdada hdmi dvi display port girisleri mevcut. ben sadece tearing sorununu cözmek istiyorum.

@webber

@Mete Can Karahasan Sizin bir öneriniz varmi bu monitör konusunda tavsiyeniz su model iyidir diyebileceginiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanDE34 -- 24 Ocak 2018; 16:24:42 >

• KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    Kesilme istemiyorsan vsync aç. Monitörünü de "144 Hz - 240 Hz" arası birşey seç. VA seviyorsan Samsung, Acer seçebilirsin. Acer pek bulunmuyor. En uygunu Samsung bence, taramalı aydınlatması bulunuyor. 1ms olması için aydınlatmanın çakması gerekiyor görüntü tazelemesiyle beraberce.
  • Elinizde ki kart 1050 ti performansına eşit gibi gorünüyor ekran kartı almanız cok daha mantıklı elinizde ki işlemci gtx 1060 destekliyosa tam performans olarak 60 fps sabitleyip v sync acarak cok iyi performans alırsınız elinizde ki kart gunumuz için giriş seviyesi sayılır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Burs ile ilgili bir soru
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elinde ki kart 60 fps yi veremezken 144 hz monitör alsa ne olacak 144 60 kare alınamayan sistemde 144 hz monitörün espirisi ne işe yarar monitörü aldığınla kalacak arkadaş

• 3000:1, 8-bit, 350 lümen ekrana "Ne gerek var ki?" diyen beyni yıkanmış genç nesil... çok yazık gerçekten.
  • Hocam bilgilendir bizde bilelim 144 hz monitörde oyunlarda ortalama 45 fps alırken ekranda kırılmalar olacak mı olmucak mı 144 hz monitörün nimetlerinden yararlanacak mı bunlara açıklık getir önce

• TEARİNG sorununu çözmek arkadasın önceliği panel kalitesi değil

• Kesilme istemiyosan v sync aç demişşin kart 60 fps yi veremezken v sync açıp ii ce oynanamaz hale mi gelsin oyunlar sen önce v sync calışma mantığını öğren eski nesil

• Sorunum fps düsüklügü degil 60 fpsde kirilmalar/yirtilmalar yasiyor olusum. yoksa gayet memnunum bu karttan ayriyetten elimdeki kart hala almanyada mininge uygun diye satiliyor

Sorunum tearingin cözüm bulmasi ve sizle konustuktan sonra 4kda kartin 30 hz yi destekledigini gördüm ki bu rezalet birsey. yeni birseyler almak icin para biriktirebilirim tek sorun suanlik ne yapmam gerektigi
    Kesilmenin oluşumu, monitörün çizimi esnasında yeni görüntünün ekran kartından ulaştırılmasıdır. Yavaş olan ekran kartı değildir, monitördür. Hesap makinesi ekranından size yazıp çizenlere kulak asmayın. 144 Hz ekran kartı diye birşey yoktur, hepsi hezeyandır. Görüntü seviyesi VESA DisplayHDR 400-600-1000 derecelendirmesi ile ölçülecek yakında.
    Ortada kart stok sorunu varken de, 'kart alın' demenin iyi niyetli hiçbir tarafı bulunamaz. Kimse mazeret üretmesin: kartlar pahalı, monitörlerse ucuz şu dönemde. Resmen geçen seneyle aynı fiyattan satılıyorlar; fırsatını bulmuşken kaçırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 24 Ocak 2018; 17:27:3 >
  • Elinizde ki kart 4k da oyun oynatması zaten imkansız oynadıgınız oyunlardan ornek verirmisiniz 60 fps aldıgınız oyunda v sync acıkken sıkıntı yasamamız lazım oyun 60 fps nın altına dustugu zamanlrda v sync acıkken sorun artar guncel oyunlarda yuksek ayarlarda 1080 p cozunurlıkte zaten 60 fps alamazsınız medium detaylarda bile zor

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Kesilmenin oluşumu, monitörün çizimi esnasında yeni görüntünün ekran kartından ulaştırılmasıdır. Yavaş olan ekran kartı değildir, monitördür. Hesap makinesi ekranından size yazıp çizenlere kulak asmayın. 144 Hz ekran kartı diye birşey yoktur, hepsi hezeyandır. Görüntü seviyesi VESA DisplayHDR 400-600-1000 derecelendirmesi ile ölçülecek yakında.
    Ortada kart stok sorunu varken de, 'kart alın' demenin iyi niyetli hiçbir tarafı bulunamaz. Kimse mazeret üretmesin: kartlar pahalı, monitörlerse ucuz şu dönemde. Resmen geçen seneyle aynı fiyattan satılıyorlar; fırsatını bulmuşken kaçırmayın.

Eski monitörüm AOC 2350shd idi. 5 ms 60 hz yenileme hizi vardi full hd idi.
    suan monitörüm yok ( monitörüm türkiyede kaldi almanyaya getiremedim ) 55 inclik lg full hd tvye bagli. hdmi üzerinden bundada tearing sorunu var ve 25 fps gösteriyor cünkü televizyon. kart ne kadar 150 fpsde alsa.. ben sadece tv yüzünden 25 ini görebiliyorum gercekte
    tearingimi düzeltip grafigi gercekden hizinda gösterse bana bi sorun yasamayacagim kart konusuna geldigimizde ise suan almanyadayim pek sorun yasamiyorum fiyat konusunda yinede elimde iyi kötü bir bilgisayar varken ne kadar ileri götürebilirim diye düsünüyorum

Sizden ricam (freesync desteklemeyen bir karta 4k ile 30 hz 25 hz acabilen bir karta ) kac inc olursa olsun tearing sorunu yapmayacak bir monitör önermeniz gelecege dönük olursa daha iyi olur. tesekkürler simdiden :) acikca model yazabilirsiniz

• quote:

Elinizde ki kart 4k da oyun oynatması zaten imkansız oynadıgınız oyunlardan ornek verirmisiniz 60 fps aldıgınız oyunda v sync acıkken sıkıntı yasamamız lazım oyun 60 fps nın altına dustugu zamanlrda v sync acıkken sorun artar guncel oyunlarda yuksek ayarlarda 1080 p cozunurlıkte zaten 60 fps alamazsınız medium detaylarda bile zor

Sanirim siz r9 280x i karistiriyorsunuz biraz.

Cs go da ultra ayarlarda 250 300 ü görebiliyorum. gta 5 de 60 fps nin altina hic düsmedim. ets2 de ocsiz halde. hersey ve hersey ultradayken 53 fps. azicik oc yaparsam 60 a cikabiliyorum.

Benim suan oynadigim oyunlar zaten basit. gta sanandreas cs go falan. cok bir oyun oynadigim yok oynadiklarimda genellikle basit oyunlar.
    Senin almancan da vardır. Gir prad.de'ye, orada ne beğeniyorsan seç al. Boş monitör incelemezler onlar.
  • En basta yazsaydınız 25 hz tv de oynuyorum basit oyunlar oynadıgınız ıcın o fps leri almanız normal bir de elnizde zaten monitör yok ve öncelikli ihtiyacınız oynadıgımız oyunlarada bakarsak c.s go da 144 fps yi almaktasınız free sync amd g ync nvidia karrtları destekler bunu dikkate alarak bi monitor tercih edin zaten o kesilmeler tv kaynaklı monitör alınca sorununuz kalkacak en kotu v synv acıp 60 fps ye sabitliceksiniz

• quote:

En basta yazsaydınız 25 hz tv de oynuyorum basit oyunlar oynadıgınız ıcın o fps leri almanız normal bir de elnizde zaten monitör yok ve öncelikli ihtiyacınız oynadıgımız oyunlarada bakarsak c.s go da 144 fps yi almaktasınız free sync amd g ync nvidia karrtları destekler bunu dikkate alarak bi monitor tercih edin zaten o kesilmeler tv kaynaklı monitör alınca sorununuz kalkacak en kotu v synv acıp 60 fps ye sabitliceksiniz

Anlatamadigim konu su size.. Kartim freesync desteklemiyor. yinede tearing in önüne gecemez miyim?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.