Şimdi Ara

FreeSync destekli ilk Nvidia sürücüsü yayınlandı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
9
Favori
14.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • VG248QE monitörü Display Port kablo ile kullanan bir görüş yazsa iyi olacak. Boşu boşuna Display Port kablo almayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CraZyNoMaD -- 16 Ocak 2019; 12:5:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CraZyNoMaD

VG248QE monitörü Display Port kablo ile kullanan bir görüş yazsa iyi olacak. Boşu boşuna Display Port kablo almayalım.
    display port almak nasıl boşuna olabilir ki? o monitörden ne ile görüntü alıyorsun peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Orada yalan-yanlış yazılan bir şey yok. Grafik kartının ürettiği değişken FPS değeri ile monitörün tazeleme hızını eşleyen tekniği ilk kullanan firma NVIDIA; bunu da G-SYNC ile yaptı. Freesync, G-SYNC'a alternatif olarak çok daha sonra geliştirildi ve AMD'nin çabaları sonucu VESA'nın belirlediği Displayport standartları arasına girdi.

""Grafik kartının ürettiği değişken FPS değeri ile monitörün tazeleme hızını eşleyen tekniği ilk kullanan firma NVIDIA""

Kendi yazdığınıza bakın birde alıntıladığım mesaja bakın. Üstteki mesajda "bu teknolojiyi çıkaran Nvidia" yazıyor siz ise "ilk kullanan firma Nvidia". Sonuç olarak alıntıladığım mesajda yalan-yanlış bilgi var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar da değil lakin steam oyun recommended kısımlarında rx 580 ya da gtx 1070 yazılarını görmeye başladım ^^. Tabi bu her oyun için geçerli değil. Bana kalırsa 1060 ile 1070 arası bir kart olarak kalır. Yani sonuç olarak kimileri için gayet yeterli. Yeterli gelmeyenler elbette 1080 ya da 1080ti alır zira amd olarak onu tatmin edecek bir kart yoktur. 8 çikolayt ram de 4k after effects çalışırken epey fayda sağlıyor. :)
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    rx 580 4k 8 gigolayt eyidir tabi. 4k da kaç fps alırki rx580 fazla gigolayt göz çıkarmaz. gtx 1060 iel rx 580 aynı perfromans aralığında kartlar. bazı oyunlarda rx 580 bazı oyunlarda gtx 1060 öndedir. Bu farklar burun farkı-ensede bitme şeklindedir. Son zamanlarda rx 580 önde olduğu oyun sayısı arttı. Seçmece değil popüler 30 oyun içinde ortala aldığın zaman rx 580-2-3 fps öndedir. rx 590 1070 e tutanamazki rx 800 1070 aynı recommedn ssitedme olması oyunun yapımcı-yayıncının mallığıdır.https://www.youtube.com/watch?v=NR4vKKzQOkE Gtx 1060 overclok performans kazanımı daha fazladır. Rx 580 zaten rx 480 overcloklu halidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 16 Ocak 2019; 12:38:49 >

• Orodruin kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de aynı monitör var . Nasıl yaptınız? Bağlantı display portta mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hk@n

Samsung lc27hg70 modelinde sorunsuz kullanıyorum ben de.

Özelligin aktif edilebilmesi icin DisplayPort kablosu gerekli bilginiz olsun.
    Aynı monitoru kullanıyoruz, bende hdmi bağlı olduğu için montorde freesync pasif görünüyor mudahale ettirmiyor, Eğer sağlıklı çalışıyor diyorsanız, düzgün bir dp kablo alacağım.
  • 4K'da oyundan bahsetmedim, after effects ten bahsettim. AE'de 4K'ya çıktığınızda ekstra çikolayt gerekiyor. Gtx 1060 ile 580 aynı seviye olayı ilk çıktıklarında 1,5 sene önceydi. Artık rx 580 önde. Dediğim gibi oyun recommended'ında gtx 1070 ya da 580 yazan oyun gördüm daha ne olsun. E tabi 2-3 ya da 3-5 fps öndedir. Bir anda şaha kalkıp he oyunda 30fps fark atacak hali yok. Benim en başta yazma sebebim amd nin adam gibi kartı yok, olsa alırız denmesiydi. Ben de dedim ki 1080 ya da 1080ti ayarı takılıyorsanız haklısınız. Ama çoğunlukta 3gb ya da 6gb lık 1060 kartlar varken kalkıp amd de kart yok dememeli. Oraya kadar gayet iyi kart var. Nvidia zaten şaka gibi şimdi bir de 2gb lık 2060 lar çıkartacak :D çikolayt önemsemeyen alsın.

Eklediğiniz videoda da 18 amd 13 nvidia önde almış. Baya kafa kafaya sayılınır 1K için. Ama şöyle bir şey var. İlk çıktıklarında 1060, 580 in bile biraz önünde denirken. Şimdi 580, 1060'ın biraz önünde denmesi bence amd açısından yazılımsal başarıdır. Ama tabi buraya kadar. Kalkıp 1070'e eşit olmayacak hiç bir zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 16 Ocak 2019; 12:47:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Psikobat

Aynı monitoru kullanıyoruz, bende hdmi bağlı olduğu için montorde freesync pasif görünüyor mudahale ettirmiyor, Eğer sağlıklı çalışıyor diyorsanız, düzgün bir dp kablo alacağım.

Alıntıları Göster
    Dün 2-3 saat BF5 oynadım bir sıkıntı yaşamadım hocam, ama iyi bir kablo alın kesinlikle.
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Keşke siz de kronolojik sıraya bir göz atsaydınız.

NVIDIA'nın G-SYNC duyurusunu yaptığı tarih 18 Ekim 2013

www.geforce.com
    Introducing Revolutionary NVIDIA G-SYNC Display Technology: Ultra-Smooth, Stutter-Free Gaming Is Here
    https://www.geforce.com/whats-new/articles/introducing-nvidia-g-sync-revolutionary-ultra-smooth-stutter-free-gaming

Adaptive-sync tekniğinin VESA tarafından Displayport standartlarına eklendiği tarih 12 Mayıs 2014; yani NVIDIA'dan tam 7 ay sonra.

Bu tekniği geliştiren ve ilk uygulayan firma NVIDIA'dır.

• rylai2113 kullanıcısına yanıt
    DVI-D kabloyla sorunsuz kullanıyorum.
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    insanları yanlış yönlendermiyelim ben rekabetten yanayım hiç bir firma babamızın değil zaten. keşke rekabetçi 3-4 firma olsaydı oyunuc daha rahat ederdi. Bazı insların mantıksız bayrakçılık yapması benibile itti. gtx 1060 çıktığında rx 480 vardı. gtx 1060 1 adım öndeydi. gtx 1060 rx 580 htta rx 590 1070 aradaki en az %25 lik farkı kapatamdı. Ba sorsan 1070 F/P oalrak TR de hep kötü karttı. 2 gigolayt rtc 2060 çıkmıcak emin olabşlirsin.
  • Gamepower gpr24c144 monitörü almayı planlıyordum. Bu gsync olayını deneyen var mı burada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hk@n kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.Tabi almışken sertifikalı bir şey alırım.
  • Konuda birden fazla kişi Asus VG248QE monitörden bahsetmiş, mesele freesync monitörler ve nvidia ekran kartı ikilisiyle ilgili, yani iki satır okumak o kadar da zor gelmemeli.
  • Aynen keşke dediğiniz gibi bir kaç firma daha olsa biz tüketicilere yarardı. Diğerlerine de katılıyorum 1060 başta 1 adım öndeydi, zaten o yüzden bu kadar çok satmaya devam etti. Yoksa 580 çıktığında satışları direk kesilebilirdi ama o da olmadı. Valla bence de 2060 2gb çıkmasa iyi olur yani çok saçma olur. Onca güce, fiyat kıracağım, kar edeceğim deyip 2gb koymak, karta yazık, alana da yazık olur. Ben en son geforce mx 400 den sonra nvidia kullanmayı bıraktım. 20 sene oldu herhal. Bu süreçte bir kaç nvidia alan arkadaşıma da kronik ısınma problemi, geri toplanan kartlar falan denk gelince böyle devam ettim. Lakin eğer amd bu yeni çıkaracağı kartlarla ray tracing e rakip bir şey çıkartamazsa ciddi ciddi nvidia'ya dönmeyi düşünüyorum zira animasyonlarda, modelleme de avantaj sağlıyor. Bunun yanı sıra ilk kez intel yerine amd işlemci almayı düşünüyorum. Örn 3700x süper gibi.

• 2000 TL cepte kaldı, teşekkürler Nvidia.
  • acer xf240h monitör var fakat gsync menüsünü göremedim update de yaptım.
  • Arkadaşlar bu freesync olayında normalde freesync aralığı olur ve bu aralıkta düzgün çalışır. Nvidia nin getirdigi bu destek de nasıl bir durum var yine monitörün orjinal freesync aralığında mi çalışıyor yoksa yeni aralık mı belirliyor

• Ekran kartınızın pascal veya turing mimarili olması, dp bağlantı, monitörün osd menüsünden freesync açık olması, 417,71 driver bu 4 seçenek mevcutsa gsync menüsü açılır

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.