|
Arkadaşlar Upwork'te freelance ödemelerini nasıl alıyoruz? İnternetten araştırdım Serbest Meslek Makbuzu kesmemiz lazım diyolar ama nasıl yapılıyor bir fikrim yok. Ayrıca senelik birkaç tane vergi beyannamesi vermeniz lazım falan dediler çok kafam karıştı. Birkaç sorum var süreci bilen varsa yardımcı olabilir mi? 1- Serbest Meslek Makbuzu(SMM) yi aylık kessek oluyor mu? Mesela haftalık ödeme aldık ama bankaya çekmedik diyelim. Her ay başı bankaya çekip SMM kessem oluyor mu? 2- SMM yi nereye gönderiyoruz onu da anlamadım. İnternetten Vergi Dairesine falan mı göndericez yoksa maliyeye mi gitmem gerekiyor? 3- SMM de stopaj + kdv varmış. Aldığım ücret brüt, bu ikisini çıkarınca net ücret mi olacak? 4- Yıllık gelir vergisi beyannamesi, Kdv beyannamesi vs. bunları hiç anlamadım. Senede 1 kez mi vermemiz gerekiyor? Yine maliyeye mi ibraz edeceğiz? 5- Sitede Payoneer ile ödeme kısmı da var. Oradan ödeme alsam, zaten Payoneer TC de yasal olduğu için ekstradan SMM kesmeme gerek kalmaz gibi bir durum olur mu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt