Selamlar, Kısaca kendimden bahsedeyim. 2020 ortalarına kadar yazılım ile alakam yoktu; fakat sonrasında pandemiden dolayı evde durmaya başlayınca kendimi zorlayarak bu alanı araştırmaya başladım (hevesim vardı zaten ama hep zaman yok diye bahane ediyordum). Önce kendi alanımla ilgili bir yol haritası çizdim. İİBF öğrencisiydim o sıralar (geçen ay mezun oldum) ve İş Zekası Analistliği için kendimi geliştirmeye başladım. O zamandan beri: + SQL öğrendim (Veri Tabanı Yönetimi dahil - MySQL & PostgreSQL) + Tableau öğrendim (Veri Görselleştirmesi için) + İleri seviye excel öğrendim (Pivot & Veri Analizi - Görselleştirme). Bunun yazılımla ilgisi yok ama yazayım dedim. + Python öğrendim (Numpy & Pandas & matplotlib / seaborn gibi kütüphanelerde güzel bir seviyedeyim) Yakın zamanda kendi alanımla (İİBF'den) işe gireceğim. Muhtemelen iş analistliği ile alakalı olmayacak fakat ben bu konuları sevdiğim için pratik yapmaya devam ediyorum. Asıl konuya gelecek olursak: bu süre zarfında, yani önümüzdeki birkaç sene neyse bir yerde çalışırken bir yandan da hobi olarak Full Stack Developer kursları almayı düşünüyorum. Sonrasında Back-end kısmına yoğunlaşma planlarım var. FreeCodeCamp için ne düşünüyorsunuz? Daha öncesinde HTML & CSS bitirmiştim fakat öteki kurslarına bakmadım. Eğer kalite seviyesi hepsinde HTML & CSS kadarsa bundan devam etmek istiyorum. Ayrıca, yol haritası nasıl sizce? 6. Kurs dahil (Quality Assurance) baştan itibaren bitirmeyi düşünüyorum. Muhtemelen 1 seneden fazla sürer pratiklerle ve iyice kavrayana kadar. https://www.freecodecamp.org/learn Sonrasında yapabilirsem yurtdışında şansımı denemek istiyorum. Ya da burada işe girerim daha çok erken bunları planlamak için. |
FreeCodeCamp nasıl bir site sizce?

-
-
beleş en kalitelisi.
paralı ama daha kalitelisi codecademy var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sen nereyi kazandın peki.
konuya dönecek olursak bedava sirke baldan tatlıdır.
-
daha sonuçlar gelmedi 20 bin yaptım sınavda.
nereyi istiyorsun peki
-
marmara, mef, gebze teknik yazdım ilk 3e onlardan sonra özyeğin ve bahçeşehiri %50 burslu yazdım
peki bu kadar eğitimden sonra ben şunu yaptım diyebileceğin bir şey var mı ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: DelifisekTuxpeki bu kadar eğitimden sonra ben şunu yaptım diyebileceğin bir şey var mı ?
Şu ana kadar aldıklarımı mı diyorsun hocam?
Bir ara github nasıl bir yer deneyeyim diye birkaç projemi yüklemiştim.
https://github.com/ayhanizmir/BI_Analysis_Portfolio
Bunlar da Tableau projelerim arada buraya ekliyorum beğendiğim çalışmalarımı : https://public.tableau.com/app/profile/ayhan.can.isidici
Zamanında (geçen sene) html css kursu alırken de bunları yapmıştım hobi amaçlı:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 30 Ağustos 2021; 22:26:59 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: The ManagementŞu ana kadar aldıklarımı mı diyorsun hocam?
Bir ara github nasıl bir yer deneyeyim diye birkaç projemi yüklemiştim.
https://github.com/ayhanizmir/BI_Analysis_Portfolio
Bunlar da Tableau projelerim arada buraya ekliyorum beğendiğim çalışmalarımı : https://public.tableau.com/app/profile/ayhan.can.isidici
Zamanında (geçen sene) html css kursu alırken de bunları yapmıştım hobi amaçlı:
Alıntıları GösterPeki bu projeler ile neyi çözmüş oldun?.
Yani programcı adam bir sorunu makinaya çözdüren adamdır. Falan filan eğitiminden önce şunun şöyle olmasını istiyorum veya şöyle bir şeye ihtiyacımız var gibi.
Oradan buradan eğitim alıp bitirip, bunu gerçek bir soruna uygulamadan bir yere varamazsınız.
-
Valla dediğim gibi hocam
Kaggle'dan örnek bir veri seti buldum. Sonrasında onu Python ile analiz ederek Excel veya Tableau ile analizimden çıkardığım sonuçları dinamik görselleştirmeye çalışıyorum. Daha fazla ne yapılabilir ki?
Herhangi bir tecrübem yok yol gösterirseniz sevinirim. Şirketlerde de işler böyle yürümüyor mu? Python veya SQL ile gerekli veriyi çekip görselleştirme yoluyla çıkarımlarımızı karşımızdakine sunmak ana amacımız.
Yani örnek olarak yurt dışındaki "İş Analisti & İş Zekası Analisti" tarzındaki iş ilanlarına baktığım Python veya R & SQL & Tableau veya PowerBI & Excel gibi beceriler istiyorlar.
Bu doğrultuda yol haritası çizmeye çalışıyorum. Siz böyle yazınca sanki çok yanlış yola sapmışım gibi hissettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 1 Eylül 2021; 11:56:12 > -
Github linkini şimdi tıkladım.
Örnek amaçlı yapılmış görünen bir proje var, projenin ne yaptığını anlatan README.md dosyası yok :)
> python-3.6.0 gibi gereksinimler / requirements falan bile yok.
R hiç bilmem ancak bazen sunuculara yeni bir program (C ile yazılmış sistem programı) kurmaya çalışırken çıkan bir sorunu arattırdığımda R kullananların da aynı sorunu yaşadığını ve R kullanıcılarının çözüm getirdiğini gördüm ki R 'ın derlenen bir dil olduğunu ilk o sırada ayırdettim. Bir ara Markdown konusuyla ilgilenmiştim, o sırada da R 'nın Markdown'a yeni bir boyut kattığını görmüştüm. Sadece bu iki ayrıntı sayesinde, R bilmesem kullanmasam da zihnimde R'ın özel bir yeri oldu. Veri Madenciliği, İş Bilgisi (BI) vs alanında yönetici konumunda olsam ve projeye eleman arıyor olsam Python'a ek olarak R bilen elemanlarla ilgilenirdim. Python R'ın yerini almaya başlamış olsa bile bu alanda R ile cok önemli projeler yapılmış durumda. R bilmeyen eleman o projeleri de tam bilmeyecek, Python'a portlanmış versiyonlarına tam egemen olamayacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153
Github linkini şimdi tıkladım.
Örnek amaçlı yapılmış görünen bir proje var, projenin ne yaptığını anlatan README.md dosyası yok :)
> python-3.6.0 gibi gereksinimler / requirements falan bile yok.
R hiç bilmem ancak bazen sunuculara yeni bir program (C ile yazılmış sistem programı) kurmaya çalışırken çıkan bir sorunu arattırdığımda R kullananların da aynı sorunu yaşadığını ve R kullanıcılarının çözüm getirdiğini gördüm ki R 'ın derlenen bir dil olduğunu ilk o sırada ayırdettim. Bir ara Markdown konusuyla ilgilenmiştim, o sırada da R 'nın Markdown'a yeni bir boyut kattığını görmüştüm. Sadece bu iki ayrıntı sayesinde, R bilmesem kullanmasam da zihnimde R'ın özel bir yeri oldu. Veri Madenciliği, İş Bilgisi (BI) vs alanında yönetici konumunda olsam ve projeye eleman arıyor olsam Python'a ek olarak R bilen elemanlarla ilgilenirdim. Python R'ın yerini almaya başlamış olsa bile bu alanda R ile cok önemli projeler yapılmış durumda. R bilmeyen eleman o projeleri de tam bilmeyecek, Python'a portlanmış versiyonlarına tam egemen olamayacak.Selam hocam,
Teşekkür ederim açıklaman için, açıkcası readme.md dosyası ve requirements kısmı eklemem gerektiğini bile bilmiyordum. Dediğim gibi kendimce kurs alarak ilerlemeye çalışıyorum. Kaggle'da proje çözümlerini görünce bende öyle dosya hazırlayıp github'a eklesem yeterli olur sanmıştım. Sanırım daha detaylı bir hazırlık lazım dediğin gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 1 Eylül 2021; 15:2:18 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: The ManagementValla dediğim gibi hocam
Kaggle'dan örnek bir veri seti buldum. Sonrasında onu Python ile analiz ederek Excel veya Tableau ile analizimden çıkardığım sonuçları dinamik görselleştirmeye çalışıyorum. Daha fazla ne yapılabilir ki?
Herhangi bir tecrübem yok yol gösterirseniz sevinirim. Şirketlerde de işler böyle yürümüyor mu? Python veya SQL ile gerekli veriyi çekip görselleştirme yoluyla çıkarımlarımızı karşımızdakine sunmak ana amacımız.
Yani örnek olarak yurt dışındaki "İş Analisti & İş Zekası Analisti" tarzındaki iş ilanlarına baktığım Python veya R & SQL & Tableau veya PowerBI & Excel gibi beceriler istiyorlar.
Bu doğrultuda yol haritası çizmeye çalışıyorum. Siz böyle yazınca sanki çok yanlış yola sapmışım gibi hissettim.
Sen kendince doğru yaptığını düşünüyorsun,
seni işe alacak adamda doldur boşalt yaptığını düşünüyor...
Sıkıntı şurada, ortada orjinal bir şey yok.
yerli bir data set üretip, tekrar dene bence daha iyi olur. x y z eğitimindeki birbir yapman değil, öğrendiğinle orjinal bir çözüm sahibi olman önemli.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DelifisekTuxSen kendince doğru yaptığını düşünüyorsun,
seni işe alacak adamda doldur boşalt yaptığını düşünüyor...
Sıkıntı şurada, ortada orjinal bir şey yok.
yerli bir data set üretip, tekrar dene bence daha iyi olur. x y z eğitimindeki birbir yapman değil, öğrendiğinle orjinal bir çözüm sahibi olman önemli.
Alıntıları GösterAnladım hocam,
SQL'de Orijinal bir dataset üretip sonrasında birkaç olası senaryo hazırlayıp gerekli verileri Python ve Excel'de analiz ederek son olarak da gerekirse Tableau'da görselleştirmem nasıl olur?
Tüm aşamaları açıklaya açıklaya PDF formatında kaydederim. Tek bir kaynakta tüm aşamalar görünür.
-
Şimdi söyle anlatayım,
Yaptıklarına baktım, (benim branşım değil), yaptığın işler kafamda template bulmuş içini doldurmuş oldu.
bunun da sebebi verdiğin dataların ortalama bir insanı çokda ilgilendirmeyen şeyler üzerinde olması.
Bu yüzden muhattap olacağın adamın verisinede ulaşamayacağına göre. Açıkta duran öyle bir şey bul ki. Buna bakan vay .mk öylemiymiş falan desin ki. sen adamın aklında yer edinesin.
Diğer türlü aynısının morcivertini senin rakibinde yapıyor, aynı web sitelerinden eğitim alıp aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz.
Farkın yok... Bilmem anlatabildimmi ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X