Şimdi Ara

FPS düşmüyor ama Lag oluyor neden olur bu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar p2250 monitör 660 ti ekran kartım var. monitörüm overclocklu hdmi üzerinden nvidia panelde 65 hz 'de çalışıyor istersem 70-75 de yapıyorum ama sıkıntı çıkar diye yapmadım.
    oyunu oynarken fps 65'e sabitledim orada sorun yok ama oyunda fps düşmezken sanki hafif bir stuttering oluyor. oyun yavaş gibi oluyor gözle fark ediliyor ama cok büyük bir lag değil lakin rahatsız edici.

bu olay monitör ile mi alakalıdır yoksa ekran kartı mıdır? input lag ile alakası var mıdır? teşekkürler cevap verenlere şimdiden

• açtığım vsync konuma bak. monitor falan 60Hz'te olsun. oyun oynarken ram, disk, gpu (power, hız ve usage), cpu kullanımını monitor et ve buraya bildir lütfen.

ayrıca gpu-z'de pcie-ex 3.0 16x'te olduğunu teyit et ve cpu oc'un çok fazla sanırım yüke girince throttle oluyor sıcaklıklardan dolayı.

Orijinalden alıntı: X-FI

açtığım vsync konuma bak. monitor falan 60Hz'te olsun. oyun oynarken ram, disk, gpu (power, hız ve usage), cpu kullanımını monitor et ve buraya bildir lütfen.

ayrıca gpu-z'de pcie-ex 3.0 16x'te olduğunu teyit et ve cpu oc'un çok fazla sanırım yüke girince throttle oluyor sıcaklıklardan dolayı.

sağolasın hocam. vsync'i oyundan açınca düzeldi. nvidia kontrol panelinde fast sync var oyunda vsync var ikisi açık. işlemciden değil anladığım kadarıyla. driver'dan driver'a değişiyor bazen bu durum bende bir de monitör eskidi galiba freesync gysnc olmadıgı için driverla alakalı bi şeyler var gibi geliyor vsync açmazsam olan bir durum. pcie 16x 3.0 gözüküyor.

yine de ram disk gpu cpu kullanımını yazacagım sağolasın yardım için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-406E52D83 -- 2 Mart 2017; 19:34:6 >

• fast sync'i kapat eğer çok yüksek fps almıyorsan gerek yok. vsync'i sadece oyundan aç, eğer fps 60'tan 30'a direkt düşüyorsa double-buffered'dır bunu triple buffer yapmak içinse d3doverrider kullanman lazım. açtığım konuda belirttim.
    hocam cok araştırdım yabancı forumlarda da var bu sorun. 60 hz olan eski monitörlerde vsync açanda input lag kapatanda shuttering oluyor. bütün ayarları kurcaladım en mantıklı cözüm fps i 59'a kilitleyip vsync off oynamak diyorlar. ama yine cok az bir shuttering oluyor.

sanırım yeni monitör almam gerekecek. d3doverrider da triple buffer yaptım ama sonuç aynı. neyse bakalım galiba viewsonic 27 inç alıcam gibi
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.