Şimdi Ara

FPS Düşmesi ve 5-6 Saniyelik Anlık Takılmalar (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
6.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu oyuna göre fazla bile sayılabilecek laptopta anlık FPS düşmesi ve 5-6 saniyelik ekran donmalarıyla karşılaşıyorum yaklaşık 3 aydır bi çözüm bulamadım. genelde 190 - 230 FPS Arası oynarken bir anda FPS 02 - 06 gibi rakamlara düşüyor ve ekran bazen 2-3 saniye bazende 5-6 saniye kadar donup kalıyor. Bilgisayarın teknik özelliklerini aşağıda belirttim. Aylardır bir çözüm bulamadım ne kadar araştırdıysam kafayı yemek üzereyim bu sorun yüzünden. Oyunun en kritik noktalarında donup kalıyor bazen sinir oluyorum. Sırf bunun yüzünden koridor ve oyun kaybetmişliğim var.

* Harici Ekran Kartı Sürücüsü Güncel
    * Dahili Ekran Kartı Sürücüsü Güncel
    * Bilgisayardaki Tüm Sürücüler Güncel
    * Windows Son Sürümü ve Güncel

Marka - Model: ASUS N550JK-CN090H
    HDD: 1.5 TB
    RAM: 16 GB - DDR 3
    İşlemci: İntel Core i7 - 4700HQ 2,4 GHz 6 MB Cache
    Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX850M 4 GB
    Grafik Bellek Boyutu: 4 GB
    Grafik Bellek Tipi: Paylaşımsız

NOT: 128 GB SSD ve kaliteli bir notebook soğutucusu aldım, sorunum çözüldü. Artık anlık takılma ve fps düşüşü yaşamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legendâry -- 11 Şubat 2017; 19:6:46 >

• Fanlari acip temizledin mi? Macunu sürdün mü? Bunlari yapipta cozume ulasamadiysan ekran kartinin beta surucunu kur guncel olan..
  • Aynı sorun bende de var dostum ve aynı sekilde çözüm bulamadım. Tam tarif ettiğin sorunların aynısını yasıyorum.

ASUS N55SF 1194V MODEL LAPTOP
  • Hdd ler 5400rpm veya kalitesiz olduğu için oluyor galiba. Bende de 5400rpm hdd vardı ssd ye geçince sorunum kalmamıştı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperior

Fanlari acip temizledin mi? Macunu sürdün mü? Bunlari yapipta cozume ulasamadiysan ekran kartinin beta surucunu kur guncel olan..

Garanti dışı kalır diye açmaya çekiniyorum açıkçası. Masaüstü olsa sorun değil de laptop donanımlarıyla pek içli dışlı değilim. Sorunun donanımsal olduğuna emin misin hocam?
  • Biosu güncellemek de etkili olabilir.
  • kimi macun demis kimi bios

ayni sorun bendede vardi buyuk ihtimal sorun oyunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorun bi süredir bende de var.
    Macunu yenilettim daha fazla olmaya başladı.

Ama işlemci baya ısınıyor bende oyunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus Köse

quote:

Fanlari acip temizledin mi? Macunu sürdün mü? Bunlari yapipta cozume ulasamadiysan ekran kartinin beta surucunu kur guncel olan..

Garanti dışı kalır diye açmaya çekiniyorum açıkçası. Masaüstü olsa sorun değil de laptop donanımlarıyla pek içli dışlı değilim. Sorunun donanımsal olduğuna emin misin hocam?

Hiç bir şey olmaz. ısınıyor mu peki bilgisayar fanlar bağırıyor mu?
  • Dostum 7200 rpm benim hdd ama yinede oluyor ama biosu güncellemek belki ise yarar bi denemeye değer.
  • Aynı sorun var aynı özelliklerde sayılır laptop 8 ram gtx950m farkı var sadece sorun çözülmeyecek uğraşma boşuna :) sorun ekran kartının kullanımının anlık olarak 0 a düşmesinden. Sorununu azaltacak bir yol biliyorum windows güç seçeneklerinden max işlemci performansını %80 civarına çek performans da bir kayıp olmuyor 10 15 derece fark ediyor ve sorun azalıyor.

• Benim 3230M 635M li laptopumda da bazen oluyor ama çok nadir. Fazla yüklenmedikçe olmuyor kolay kolay. Orta ayarlarda oynuyorum oyunu.

• * Aynısı kaynımda var

* Oyunun son dönemlerde ciddi optimizasyon sorunları var, hem de çok ciddi.

* Bu zaman kadar her yapmaya çalıştığı yenilikte Rito Beyin arkasında durdum kendimce. Oyunu güncel ve göresl açıdan hoş tutmaya çalışıyorlar diye.

* Ama orasını burasını kurcalaya kurcala resmen p.ç ettiler şu an oyunu. Hem de her açıdan.

* G.tü boklu LoL değilde sanırsın ultra ayarlarda Witcher 3 oynamaya çalışıyorum anasını satayım.

* Dengelemenin ucunu bucağını kaybedeli çok oldu, Eşleştirme desen zaten içler acısıydı bu Optimizasyon sorunları da iyice tüy dikti.

* Bazı bazı canım çekiyor 1-2 oyun atayım diyorum; pişman ediyor, zerre kadar zevk vermiyor şu sıralar oynadığım ya da oynaya çalıştığım oyunlar.

• Bende de aynı sorun imzamda yazan bilgisayarda olmaya başladı. Çok rahat 150+fps alırken anlık olarak 30 lara düşüyor.

Muhtemelen kasayı iyice bi açmak tozlarını temizlemek ve macn yenilemek bu sorunu büyük oranda çözecektir ancak bizim gibi pc lerde ölümsüz değil ekran kartı işlemci anakart vb. bunlar zamanla eskiyor ve performanstan düşüyor.
  • hwmonitor yukle oyun sırasındaki sıcaklık degerlerinin ss'ini alıp buraya at
  • Oyunu dahili kartla oyna. Benim harici kartta yüksek bu oyun için ama fps çok düşüyor. Dandik dahili kartla 100 140 arası fps alıyorum buda yeterli. bu arada dahili kartım hd3000 graphics harici 7670m

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yunus Köse

quote:

Hiç bir şey olmaz. ısınıyor mu peki bilgisayar fanlar bağırıyor mu?

Oyun oynarken ekstra bi ısınma olduğunu sanmıyorum olsa kesinlikle farkederdim. Fanlar o kadar ekstra çalışmıyor. Henüz fanların sesini farketmedim bile.

• Benim anlamadığım GTA IV bile son ayarda oynanabilecek bir bilgisayarda nasıl ona kıyasla daha basit bir oyunda bu sorunu yaşıyorum. Optimizasyon sorunu olduğu kesin ama bu şekilde oynanmıyor işte. 5/0 başladığım koridorda rakibin ormancısı baskın attığında ikisini de öldürebileceğim bir pozisyonda oyun 5-6 saniye donuyor. İyice uyuz olmaya başladım bu soruna. Bios'u güncellemeyi deneyeceğim.
  • 1 ay önce i7 4510u , gt 820m li laptop kullanıyordum lolde 0 donma ile oynuyordum. Yeni laptop aldım i7 4700hq, gtx960 var ancak dediginiz gibi oyun durduk yere donuyordu. 128 gblık ssd var c diski olarak bunu kullanıyor, windows ssdye kurulu işte. Ben oyunu d ye yani hdd ye yüklemistim. Ssdye taşıyınca bütün sorun gitti hiç donma falan olmadı. Ancak hdd den witcher 3 gta 5 vs. bir sürü oyun oynuyorum hiç donma yaşamıyorum sadece şu lolde sıkıntı yaşadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: skyfor

1 ay önce i7 4510u , gt 820m li laptop kullanıyordum lolde 0 donma ile oynuyordum. Yeni laptop aldım i7 4700hq, gtx960 var ancak dediginiz gibi oyun durduk yere donuyordu. 128 gblık ssd var c diski olarak bunu kullanıyor, windows ssdye kurulu işte. Ben oyunu d ye yani hdd ye yüklemistim. Ssdye taşıyınca bütün sorun gitti hiç donma falan olmadı. Ancak hdd den witcher 3 gta 5 vs. bir sürü oyun oynuyorum hiç donma yaşamıyorum sadece şu lolde sıkıntı yaşadım.

Hard Disk kaynaklı olduğuna eminsiniz yani hocam.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.