Şimdi Ara

Foundation (2021 - ) | David S. Goyer & John Friedman | Apple (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Mirtazo01 , Mirtazo01 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
4
Favori
4.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    İşte sıkıntı biraz hızlı atlamaları, bana kalırsa altı doldurulabilirdi. Ha kitap da öyleymiş, sürekli atlıyormuş falan, onu bilemem. Genel izleyiciye hitap etmesi daha makul olurdu bence. Bölümün de son on dakikası hariç bir numarası yoktu ki kitabı okuyan tayfa o kısımdaki gelişmelerden de memnun değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk kitabı roman formatı içinde değil de bilimsel temelli ve bol zaman atlamalı yazmış sanırım Asimov. O yüzden zaman atlamaları normal deniyor. Çok geniş bir süreci kapsadığı için ekrana aktarılması imkansız deniyor aynı zamanda. Sillmarillion'un aktarılması ne kadar zorsa, bu da o kadar zormuş.


    Vakit ayırıp izleyemedim henüz. Bu gece aksilik olmazsa bakacağım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoJack Horseman

    İşte sıkıntı biraz hızlı atlamaları, bana kalırsa altı doldurulabilirdi. Ha kitap da öyleymiş, sürekli atlıyormuş falan, onu bilemem. Genel izleyiciye hitap etmesi daha makul olurdu bence. Bölümün de son on dakikası hariç bir numarası yoktu ki kitabı okuyan tayfa o kısımdaki gelişmelerden de memnun değil.

    Bütün seride anlatılan olaylar 5000 sene sürüyor. Yavaş bile gidiyor dizi.

  • Dizide atlanılan zaman kitaba göre devede kulak kalıyor, yine de kitap aynı şekilde aktarılabilirdi ama uzun bir seri olmazdı; daha anlaşılır olması için şöyle söyleyeyim, ilk kitapta 5 kısım mevcut, dizinin ilk bölümü kitabın birinci kısmını anlattı, ki o da yarım yamalak, değiştirilmiş şekilde... Adamlar 10 bölüm çekmiş, önceki sayfada bir arkadaş 8 sezon olacağından bahsetti. Kitaba uygun giderlerse kötü bir yatırım olacağından, şahsi fikrim hikayeyi doldurmaya karar vermişler. Ancak bu hikayeyi öyle saçma sapan doldurma bölümlerle sadece ziyan ederler. Çünkü hikaye Psikotarih adı verilen matematiksel bir hesaplama üzerine kurulu, bu da kısa vadeli olayları değil çok geniş zaman aralığında olacak olay akışını hesaplıyor. Günlerin, ayların, üç beş yılın hiçbir önemi yok, bu yüzden gösterilmesi saçma! Kitap daha ikinci kısımda 50 yıl sonrasına, ikinci kitap birkaç yüzyıl ileriye gidiyor. Binlerce yıl sürecek bir olay zinciri bu ama dizi, iki genç aşık yaratıp, onları seviştirmekle meşgul olmayı tercih etmiş.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: melkor23

    Birinci kitabı okuyalı yıllar oldu ama ilk bölümde yaşananların %95'ni kitapta hatırlamıyorum, mahkeme sahnesi dışında büyük oranda alakasız, başına buyruk bir bölüm çekilmiş gibi gözüküyor. Olay akışı bambaşka, çok farklı sahneler var, kitap o kadar akıcıydı ki dizinin ilk bölümü korkunç derecede sıkıcı olmuş. Bir de buna inanılmaz kötü cast seçimleri dahil olunca çekilir bir hal olmaktan çıkmış; beyaz erkek Gaal'ın siyah bir kız tarafından oynanması, Cleon 1 yerine uyduruk imparatorlar ve inanılması güç şekilde, iri yarı, kalıplı, sert görünümlü beyaz erkek olan Salvor Hardin'in yine siyah, ufak tefek bir kız tarafından oynanıyor olması! Kim bilir daha ne saçmalıklar yaptılar, bunun adı siyahi farkındalığı değil artık, rezillik!


    Şu dizi ile güzelim hikayeyinin içine etmeyin, kitapları okuyun.


    s1e2


    İlk bölümün bittiği yerde, kitap 50 yıl sonrasına geçiyor. Dizi, bu geçişi yapmak yerine aradaki o zamanı anlatmaya karar vermiş. Ne çıkış yılı olarak, ne de kronolojik olarak hiçbir şeye hizmet etmiyor dizi, kendilerince bir şeyler anlatıyorlar sanırım, çok büyük hayal kırıklığı oldu.

    Kitabını okumamıştım ama almaya çok heveslenmiştim bi türlü fırsat olmadı.


    Ama çok iyi olduğunu okumuştum kitapların.


    İnşallah diziyi saçma sapan yapmamışlardır.


    Bu arada dizi haftalık mı gelecek?


    2 bölüm düşmüş acaba diğer bölümlerde düşer mi





  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    Haftalık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoJack Horseman

    Haftalık.

    bu tarz dizilerin haftalık gelmesi daha iyi oluyor bence  Bölümleri tartışabiliyorsun vb.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: melkor23

    Dizide atlanılan zaman kitaba göre devede kulak kalıyor, yine de kitap aynı şekilde aktarılabilirdi ama uzun bir seri olmazdı; daha anlaşılır olması için şöyle söyleyeyim, ilk kitapta 5 kısım mevcut, dizinin ilk bölümü kitabın birinci kısmını anlattı, ki o da yarım yamalak, değiştirilmiş şekilde... Adamlar 10 bölüm çekmiş, önceki sayfada bir arkadaş 8 sezon olacağından bahsetti. Kitaba uygun giderlerse kötü bir yatırım olacağından, şahsi fikrim hikayeyi doldurmaya karar vermişler. Ancak bu hikayeyi öyle saçma sapan doldurma bölümlerle sadece ziyan ederler. Çünkü hikaye Psikotarih adı verilen matematiksel bir hesaplama üzerine kurulu, bu da kısa vadeli olayları değil çok geniş zaman aralığında olacak olay akışını hesaplıyor. Günlerin, ayların, üç beş yılın hiçbir önemi yok, bu yüzden gösterilmesi saçma! Kitap daha ikinci kısımda 50 yıl sonrasına, ikinci kitap birkaç yüzyıl ileriye gidiyor. Binlerce yıl sürecek bir olay zinciri bu ama dizi, iki genç aşık yaratıp, onları seviştirmekle meşgul olmayı tercih etmiş.

    Peki orjinal hikayede bir insan ömrü ne kadar? Yani insan ömrünü uzatmanın yolunu bulmuşlar mı yoksa ~80 yıl mı?





  • Kitaplarını okumadım. Sadece dizinin iki bölümünü izledim. Ve normal bir bilim kurgu tüketicisi olarak çok beğendim. Dune ile Foundation arasında ufak bir ortaklık buldum. Foundation önce yazılmış tabii. İkisinde de olasılıkları hesaplayabilen bir mesih var.


    Eğer Star Wars Dune'dan esinlendiyse ve Dune da Foundation esinlendiyse o zaman Isaac Asimov'a tapmak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 27 Eylül 2021; 7:23:20 >
  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    İnsan ömründe değişiklik yok, ona gerek de yok zaten çünkü nesiller anlatılıyor ve anlatılan her nesil, psikotarih hesaplamasında kritik viraja denk gelmiş oluyor. O virajlar da çok uzun bir sürecin sonucunda gelinen nokta, devasa zaman atlamaları bu yüzden. Dizi hiçbir şekilde yansıtmıyor kitabı, diziye harcanan vakti kitaplara harcamanızı tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazarın sonsuzluğun sonu adlı kitabını okumuştum sadece. Kitabın konusuyla ilgili bir bilgim olmadan ilk bölümü izledim ve oldukça beğendim. Umarım bu seviyede devam eder. Uzun zamandır bilim kurgu açlığı yaşıyordum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk bölüm itibariyle görsel yönden doyurucu bir dizi var. Ama Jared Harris ve Lee Pace'in oynadığı karakterler dışında diğerlerine pek ısınamadım. Hikaye de karışık ve anlaması zor. Bölümler birikince tekrar bakabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 28 Eylül 2021; 14:56:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oturaklı olmayan bir galaktik imparatorluk olmuş.


    Böylesine bir hanedanlığın karşısında kimse elini kolunu sallayarak duramaz, bir de böyle toplumun yok olacağını öngören mevzular kameradan tüm gezegene açılmaz.



    Adam kabile lideri gibi herkesle yüz yüze muhattap oluyor.


    Eklemem lazım dijitalleşme ve teknoloji betimlemesi çok düşük. Anca hologramlar mı gelişmiş?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 28 Eylül 2021; 21:45:17 >
  • kitapları okumadım.


    dizinin ilk 2 bölümünü izledim ona göre yorumum şu ki; diğer herhangi boktan bir diziden farkı yok. ben vakit harcadım ama düşünenler için söyleyeyim gerek yok. baya baya kötü bir dizi.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    Star wars ve dune asimovdan etkilendi hatta tüm sci fi uzay filmleri asimovdan az çok etkilenmiştir adam gerçekten dahiydi i robot seriside çok iyiydi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 2 Ekim 2021; 1:34:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castın tamamına yakınını zenci yaptıkları için feci irrite oldum ve kapattım. Gaal'i oynayan kız aşırı güzelmiş yalnız. Sanat eseri gibi hatun.


    İthaki seriyi tamamen basmış galiba. Zamanla okurum belki.

  • Günümüzde bildiğimiz bir çok bilimkurgu roman ve filmine öncülük etmiş esin kaynağı olmuş Asimov un Vakıf serisi için böyle bir yapım kaçınılmazdı sanırım ancak ilk izlenim olarak ben işleyişi güzel bulmadım, gereksiz yerlerde çok detaya boğabiliyor dizi seyirciyi, bir ara nediyo bunlar nerde kalmıştık falan oluyoruz, bunu aşabilirlerse daha iyi olacak, birde tabi Kitap serisi her nekadar hepsinden önce olsada, sinema ve tv de benzeri konular çokca işlendi ve daha iyi işlenenleri gördük tabiki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitaplarını okumadım


    diziden de bir cacık anlamadım


    imparatorluk cart curt ne anlatıyor bu dizi

  • İlk bölüm gayet iyiydi ancak 2 ve 3'te kademeli olarak çakıldı. Biraz daha sabredelim bakalım ancak gidişat iyi değil.

  • White Cluster kullanıcısına yanıt

    Aynı hissi paylaşıyorum. Sanırım kitaplarını okuyacağım. Zaten BBC kitap serisini 'unfilmable' olarak nitelendirmişti. Dune erken gösterime girdi Avrupa'da ve çoğu kişi beğenmiş.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.