Şimdi Ara

Fotoğrafçının yaptığı etik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Staj başvurusu için CV ye takım elbiseli bi fotoğraf gerekti. Bende mayıs ayında fotoğraf çektirdiğim için o fotoğrafı kullanabileceğimi düşündüm. Elimdeki vesikalığın telefondan resmini çektim ve tarayıcıdan tarayıp ekrana attım ama ikisinde de görüntü kalitesi güzel olmadı. Bende fotoğrafçıya USB ye atmasını rica etmek üzere gittim. Adam yalnızca jpeg dosyasını kopyala-yapıştır yapıp 15 lira talep etti. Bende "Abi sadece dosya atıyorsun, 15 lira çok değil mi?" dediğimde, "Diğer fotoğrafçılar normalde dijital resimleri atmazlar, ben sana kıyak yapıyorum" dedi. Bende aciliyetimden ve mecburiyetten dolayı vermek zorunda kaldım.

Fotoğrafçının yaptığı sizce etik mi arkadaşlar?

• değil
  • Evet ve hayır. Sorman gerekirdi, böyle yapmaması gerekirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer fotoğrafçılar gayet de bedava veriyor onu, ben dijitalini alıyorum her zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson -- 16 Ağustos 2016; 13:13:43 >
  • Yaptığı şerefsizlik bende rica etmiştim 1 lira aldı

• almayıp baska yere gidicektin
  • Hocam vesikalik fotografin direk tarayiciden taratip bilgisayara gecirseydiniz. Makine yoksa bi kirtasiyeden falanda yapabilirdiniz. Telefonla fotografini cekerseniz tabi olmaz.

Ayrica fotografcilar boyle ne yazik ki. Sanirsin ameliyat ediyolar oyle bi para aliyolar ki gercekten anlamiyorum. Ne dogru duzgun egitimleri ne de herhangi bir maliyeti var. Biometrik fotograf icin 50 lira para vermistim. Mezuniyette de boyle kaziklamislardi. Insanliktan anladiklari yok bunlarin. Adan fotografini cekiyo sonra 3 tanesini sec fazlasi ucrete tabi diyo. Sen gene kazan parani kardesim 3 fotograftan hayvan gibi para aliyosun zaten digerlerini de cekmissin bas ver nolucak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OTO SERAMİK KAPLAMA FAYDALI MI?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zaten resimle beraber dijital de veriliyor istediğin zaman

• Biz buna kazıklamak diyoruz.

• Başka yere gider 10 liraya vesikalık çektirip usbyede attırırdım. 5 lira cebimde kalırdı fazladan vesikalığımda olurdu.
  • Adanada tavsiye edebileceginiz fotografci var mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.