Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.732
Cevap
21
Favori
1.196.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili Mertkan,

    öncelikle yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.Açıklamaların beni çok aydınlattı.
    E18 hatası bayağı bir içimi bulandırdı.Bu çok raslanan bir hatamıdır?Garanti kapsamındamıdır?ve makina için ne kadar önemli bir hatadır?
    Bugün Panasonic Lumix FX7 makinayıda inceleme fırsatı buldum.Oda isteklerime yetecek özelliklere sahip bir makina izlenimi bıraktı bende.Bu iki makina arasındaki kıyaslamayı yapabilirmisin ve oyunu söylermisin.
    Birde canon ixus 50 ile canon ixy 50 aynı modellermi?

    Teşekkürler
    Ülkü
  • oncelikle selam
    ben nikon coolpix 3700 almaya karar verdim bu makineyi de bir degerlendirir misiniz?
    bi de bu makineyi en ucuz 400 ytl ye teknosa'da buldum Ankara da dah ucuza bulabilecegim bir yer bilen var mı?
  • Sevgili Ülkü,

    Canon'larda bulunan E18 hata kodu bence seni yanıltmasın çünkü bu hatanın/arızanın her Canon'da oluşup oluşmamasının bir şans olacağı gibi, farklı markalarda bu hatanın kod'u, örnek vermek gerekirse E18 değil de W45 olabilir. Kısacası bu kod sadece oluşan hatayı/arızayı tesbit etmek için kullanılır tıpkı ABS fren sisteminde bir arıza oluşan otomobilin kontrol panelinde ABS ışığının yanması gibi.

    Şimdi de seçmiş olduğun iki fotoğraf makinesini kıyaslamaya çalışalım;

    Canon SD400 (IXUS 50)'nin artıları: Daha iyi ISO yelpazesi, daha iyi macro odak mesafesi, daha fazla ön tanımlı beyaz ayarının bulunması, daha iyi min. perde hızı.

    Panasonic DMC-FX7'nin artıları: Daha iyi max. perde hızı, biraz daha iyi diyafram açıklığı, daha büyük ama malesef çözünürlüğü daha düşük LCD ekran, titreşim engellme (IS) modülü.

    Panasonic'de titreşim engellme özelliğinin olması gerçekten bir avantaj ancak panasonic'de vizör yok, bu sebeple güneşli havalarda dışarıda fotoğraf çekmesi çok zor ya da imkansız hale gelebilir. Bundan dolayı bu seçimde benim oyum IXUS 50'ye. Canon'un bu modeli Avrupa'da IXUS 50, Amerika'da SD400, Japonya'da ise IXY Digital 55 olarak bilinmektedir.

    ------------------

    Sevgili @akidibol,

    Forumumuz içerisinde kısa bir arama yaparsan Nikon 3700 ile ilgili çok daha detaylı bilgilere ve kıyaslamalara ulaşabilirsin. Ayrıca Ankara'da nerede daha ucuza bulabileceğin konusunda da malesef hiç bir fikrim yok, çünkü son 4 yıldır yurt dışında yaşamaktayım




  • Sevgili Mertkan,

    ixus 50 yi bugün erkayların sitesinde gösterdiği bir kaç sirkecideki bayiye sordum.Bir kısmı bu ürünün gelecek ay geleceğini söylerken bir kısmıda var olduğunu söyledi.Böyle bir farklılık neden kaynaklanır?Alırken neye dikkat etmeliyim.En iyi üretim Japon malı olanlarmı?Bu üretimi Türkiyede bulma şansım varmı? Bunu En uygun fiyatla alabileceğim bir yer önerirmisiniz

    Teşekkürler
    Ülkü
  • merhaba;

    türkiye'deki canonlara ilişkin kaygılarımı yenip (bunda satın aldığım makinenin "made in japan" olması da etkili oldu) bir canon a520 satın aldım. sanırım bundan sonra daha yakın takip edeceğim başlık fotograf çekim teknikleri olacak.
  • Sevgili Ülkü,

    Makineler arasında bir fark olacağını sanmıyorum tabi isimleri hariç. Türkiye'den satın alacağın Canon Erkayalar garantisi ile IXUS 50 olarak geçecektir. Eğer makineyi Amerikadan satın alamayı düşünüyorsan SD 400 olarak gelir/gelebilir. Ama bu sefer de garanti problem olur.

    Fotoğraf makinesini satın alırken öncelikle makineyi incelemelisin, üzerinde darbe, kırık ya da çizik olmamalıdır. Ayrıca mümkünse hem şarj aletini hem de makineyi test etmelisin. Son olarak da kutu içeriğinin tam olmasına ve garanti belgesinin imzalanmasına dikkat etmen yeterli olacaktır. Makineyi nereden ucuza bulabilceğin konusunda malesef yardımcı olamayacağım, çünkü Türkiye'de yaşamıyorum.
  • Sevgili Mertkan,,


    ixus 50 ile Sony DSC-T3 modelini kıyaslayıp oyunu kullanabilirmisin?

    Teşekkürler
    Ülkü
  • a510 aldım çok iyi bir makine fotodan anlayan arkadaşlar hayran kaldı her yönüyle süper birtek eksiği hafıza kartı küçük geliyor!!!
  • Sevgili Ülkü,

    Her iki makineyi genel özelliklerine göre kıyaslamaya çalışalım;

    Canon SD400 (IXUS 50)'nin artıları: Daha iyi ISO yelpazesi, daha geniş açı ile fotoğraf çekmeye olanak tanıyan objektif, daha iyi macro odak mesafesi, beyaz dengesinde manuel ayara izin vermesi, daha iyi diyafram açıklığı, daha iyi max. ve min. perde hızları...

    Sony DSC-T3'ün artıları: Biraz daha iyi zoom mesafesine sahip objektif, daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekran, kutu içeriğinde daha büyük kapasiteli hafıza kartı ile birlikte gelmesi.

    Bu seçimde benim oyum, Canon SD 400'den yana





  • ben amerikadan 370 dolara canon powershot s500 (ıxus 500) getirttim harika bir şey kesinlikle herkese tavsiye ederim. mükemmel fotoğraf kalitesi var fakat benim sorunum türkçe kullanım klavuzu yok nerden edinebilirim akıl verecek varmı
  • Arkadaşlar merhaba

    Tam Canon A 520 almaya karar vermiştim. Nereden çıktıysa Sony DSC-S80 çıktı karşıma... 266€+KDV

    Arada kaldım.

    Sony DSC-S80 hakkında bunları bulabildim www.letsgodigital.org.

    Beni aradan çıkartabilirseniz sevindirik olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayense -- 3 Mayıs 2005, 12:56:31 >
  • Harika bilgiler vermişsiniz elinize sağlık
  • selam mertkan hocam

    bu gunlerde kamera alicagim ve son arastirmalarimi yapiyorum! suan kibristayim ve kamerayi benim yerime ailem alicak!!sende bilirsin ki arcelik artik sony satmaya basladi yani ailem odeme secenekleri yuzunden arcelikten sony almaktan yana!!bende biraz oraya kaydim haliyle:)) gecenlerde senden cok degerli bilgiler almistim canon a510 hakkinda simdi bana tekrar yardimci olurmusun?!!

    arcelik'te sony'nin w1 modeli var o hosuma gitti! a510 ile w1 hakkinda ne dusunuyorsun??



    hersey icin tesekkurler!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytunkıy -- 3 Mayıs 2005, 15:43:59 >
  • arkadaslar canon a510 ile a520 ikilisine rakip olarak nikon 4600 ile 5600 modelleri belki verilebilir.Pek fazla konusulmadı 4600 ile 5600.Biraz da onları irdeleyelim istiyorum.4600 ile 5600 arasında mp dısında cok fazla fark yok.5600 de sesli video cekimi varken 4600 sessiz video cekimi var.640*480 video cekimleri ise oldukca kotu sonuclar veriyor ve gercek 640*480 cozunurlugunde degiller.zaten ornek videolardan da bunu anlayabiliryoruz.Sizlerin bu konudaki fikirleri nelerdir?
  • Sevgili İlker,
    Sony DSC-S80 ile Canon A520'yi kıasladığımızda, Sony'nin sadece min. perde hızında ve LCD ekranının biraz daha büyük olmasında öne çıktığını görüyoruz. Bunların dışında tüm özelliklerde Canon A520 lider durumdadır, bu seçimde benim oyum kesinlikle Canon A520'ye.

    -------------------------------------------

    Sevgili Aytun,

    Sony DSC-W1 ile Canon A510'u kısaca kıyaslamaya çalışalım;

    Sony DSC-W1'in artıları: Daha büyük çözünürlük ile daha büyük boyutlarda fotoğraflar çekip baskı alma imkanı, daha iyi min. perde hızı ,kutu içeriğinde daha büyük kapasiteli hafıza kartı bulunması ve daha büyük LCD ekran ve çözünürlüğü.

    Canon A510'un artıları: Daha büyük sensöre sahip olması, daha geniş ISO yelpazesi, daha geniş açılı ve daha fazla zoom yeteneğine sahip objektif, daha iyi macro odak mesafesi, ön tanımlı beyaz dengesinde daha fazla seçenek ve manuel ayarlama imkanı, enstantane ve diyafram öncelikli çekim modları ile beraber full manuel oluşu, daha iyi diyafram açıklığı, daha iyi max. perde hızı.

    Bu seçimde büyük boyutlu baskılar alınacaksa A510 yerine A520 düşünülebilinir. Ancak burada oyum A510'dan yana.

    -------------------------------------------

    Sevgili Umut,
    Nikon Coolpix 4600 ve 5600'ün ön incelemesini bir önceki sayfada gerçekleştirmeye çalışmıştım. Her iki makine de özellikle fotoğraf kalitesi açısından oldukça başarılıdırlar, anacak en azında bir Nikon 4300 gibi full manuel özelliklere imkan tanınmamış olması bence bir dez avantaj




  • Mertkan hocam

    Teşekkür Ederim.
  • saolasin hocam!

    peki sony w1 full manual degilmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytunkıy -- 4 Mayıs 2005, 12:40:31 >
  • Sevgili Aytun,

    Malesef Sony DSC-W1 full manuel bir fotoğraf makinesi değildir.
  • peki sony bana neleri manuel olarak ayarlama imkani verir?
  • Sevgili Aytun,

    Sony DSC-W1'in Manuel mod'u altında; perde hızı, diyafram, ISO, Metrajlama seçenekleri, Ev değerleri, ön tanımlı beyaz denge seçenekleri ve her makine içerisinde olan klasik ayarlara ulaşmak mümkün.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.