Şimdi Ara

Fotoğraf kağıdı tavsiye...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
11.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hp ink tank 415 yazıcı aldım fotoğraf baskısı var ama hangi fotoğraf kağıdını almalıyım bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odilek30 -- 29 Ocak 2019; 0:30:42 >



  • Başka bir hp yazıcı kullanıyorum 200 gr rovi everyday kullandim ilk başlarda fena değildi ama sonra aynı fotoğrafı bir de 230 gr kodak premium ile denedim yan yana koyunca kodak üstün, ustelik 50 tane rovi 8-9 tl 100 kodak 17 tl idi. Yani fiyatlarda aynı sayılır. İki kâğıtta markaların en iyi kağıtları değil onu da belirteyim. Ben kodak öneririm. Hp kağıtları cok pahalı olduğu için deneyemedim. Kodagin en iyi parlak kağıdı ultra premium diye geçen kagit o da 270 gr 100 adet 35-40 lira arasi ama normal premium kodak bana gayet yeterli gibi geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sombre06

    Başka bir hp yazıcı kullanıyorum 200 gr rovi everyday kullandim ilk başlarda fena değildi ama sonra aynı fotoğrafı bir de 230 gr kodak premium ile denedim yan yana koyunca kodak üstün, ustelik 50 tane rovi 8-9 tl 100 kodak 17 tl idi. Yani fiyatlarda aynı sayılır. İki kâğıtta markaların en iyi kağıtları değil onu da belirteyim. Ben kodak öneririm. Hp kağıtları cok pahalı olduğu için deneyemedim. Kodagin en iyi parlak kağıdı ultra premium diye geçen kagit o da 270 gr 100 adet 35-40 lira arasi ama normal premium kodak bana gayet yeterli gibi geliyor.
    200 gr everyday rovinin en yetersiz kağıdı size ve konu sahibine güncellenen 260 gr dream serisini öneririm stüdyolara verdiğimiz bir kağıttır.
    https://urun.n11.com/fotograf-kagitlari/parlak-fotograf-kagidi-260-gr-rovi-dream-ebat-secenekli-P292459110




  • erdem baskı m. kullanıcısına yanıt
    Bir kaç yerde baskı aldıktan 3 ay sonra resimde solmalar ve silinme şikayetlerini okudum özellikle bir fotoğrafçı yüklü miktarda almış elinde kalmış benzer sorunları yaşayanlar var sebebi ne bilmiyorum ben Canon g3411 yazıcı siparişimle beraber fotoğraf kağıdı siparişi verecem fotoğraf kağıdı kısmına takıldım

    Edit :Rovi Premium İnci Fotoğraf Kağıdı - 300gsm - 50 Yaprak için söylediklerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL3lMA -- 9 Şubat 2019; 17:13:46 >
  • baskının ömrü kağıtla ilgili olduğu kadar kullanılan mürekkep ve cihazın bulunduğu ürün grubu ilede alakalı. mesela epson 4 renk L serisi cihazlar kullandığı mürekkep itibariyle çok yüksek solma direnci sunmayacaktır. fakat 6 renk L serisi cihazlar gene kullandığı mürekkep itibariyle daha yüksek solma direnci sunacaktır. bu tarz kıyaslamaların aynı cihazlar yada en azından birbirine denk cihazlar ile yapılan baskılar ile yapılması gerektiği malumunuz. g3411'de en iyi solma direnci sunan cihazlardan olduğunu söyleyemeyiz. fakat iyi haber şu ki; albümde veya benzeri korunaklı bir şekilde muhafaza edilen resimlerde herhangi bir solma durumu söz konusu olmaz baskılarınızı yapmaktan geri durmayın mat kağıt seviyorsanız inci mata gerek yok 260 gr veya 280 gr saten matta aynı kağıttır gramajı dışında 300 gr bana sorarsanız luzümsuz kalın kaçıyor. Baskılarınızı albümde saklayın evinizde fotoğraf basmak keyifli bir uğraş olacaktır.

    eğer gerçekten yüksek kalite fotoğraf baskıları istiyorsanız epson L8xx serisini (L805 - L810 - L850) yada canon ip7250 - ts8050 - ts9050 serilerini inceleyin.




  • Epson yeni fotoğraf yazıcılarında mürekkeplerin 300 yıla kadar dayanabildiğini söylüyor.
    https://www.epson.com.tr/products/printers/inkjet-printers/for-home/ecotank-l7160https://www.epson.com.tr/products/printers/inkjet-printers/for-home/ecotank-l7180

    Bu modellerde fotoğraflar için ayrı bir siyah mürekkep daha var. Fotoğraf siyahı için bu önemli bir etken.

    Bu da mürekkeplerden biri:
    https://www.epson.com.tr/products/consumables/ink/106-ecotank-yellow-ink-bottle-c13t00r440

    1 Baskı dayanıklılık derecelendirmesi, albüm deposunda arşiv kılıflarında saklanan özel kağıt üzerine hızlandırılmış baskı testine dayanmaktadır. Gerçek baskı tutarlılığı, kağıda, basılan resme, sergileme koşullarına, ışık yoğunluğuna, neme ve atmosfer koşullarına göre değişecektir. Epson, baskıların uzun ömürlü olacağı konusunda garanti vermez. 2. Belirtilen verimler, bu yazıcıda bulunan mürekkepler ve 10x15 cm boyutlarında basılmış fotoğrafları temel alan ISO/IEC 29103'te sunulan Test Modellerinin baskı simülasyonundan Epson orijinal metodolojisine dayanılarak açıklanmıştır. Belirtilen verimler, ISO/IEC29102'e dayanmaz. Belirtilen verimler, baskı aldığınız görüntülere, kullandığınız kağıt türüne, baskı sıklığına ve sıcaklık gibi çevresel koşullara göre değişebilir. İlk yazıcı ayarı sırasında, baskı kafası nozüllerini doldurmak için belli bir sayıda mürekkep kullanılır, bu nedenle ürünle birlikte gelen ilk setin verimi daha düşük olabilir.




  • geçen hafta hepsiburada üzerinden serisi Q2510A parlak ve 200gr lık foto kağıdı aldım (100 lük paket 54tl idi sanırım) .. daha önceki aynı marka ait parlak kağıda (160gr idi sanırım) göre oldukça kaliteli baskısı oldu.. ışıkda yandan bakarak mürekkeb izi aradım ki baskıyı epson L1300 den yaptım.. maalesef mürekkeb lekesi bulamadım... deneme için galata köprüsünün gece resmi ile karışık renk tonlu istanbul kolaj ı bastım... kağıt güzel çıktı.

    hp nin mat kağıtları da olduğunu belirteyim.. alacağınız baskıya göre

    henüz birebir renk baskı nasıl yapılır bulamadım. maalesef ekran renginden 2 ton koyu çıkıyor.. buna göre baskı alın..

    baskı alırken yazıcı ekranından kağıt ve baskı kalitesini seçmeyi unutmayın.

    benim yazdığım kağıdı yazıcınızın destekliyor olması gerek

    bu tür 200gr lık ağır/kalın kağıtlar, çekmecesi olup kağıdı döndürerek basan yazıcılarda sorun çıkartıyor. aklınızda olsun. 120gr bile olsa sorun çıkar dönmeden dolayı.. o sebeple arkadan dikine beslemeli ve hafifi kavis verip direk üstüne basan yazıcılarda sorunsuz kaliteli baskı alırsınız.

    başarılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem baskı m.

    baskının ömrü kağıtla ilgili olduğu kadar kullanılan mürekkep ve cihazın bulunduğu ürün grubu ilede alakalı. mesela epson 4 renk L serisi cihazlar kullandığı mürekkep itibariyle çok yüksek solma direnci sunmayacaktır. fakat 6 renk L serisi cihazlar gene kullandığı mürekkep itibariyle daha yüksek solma direnci sunacaktır. bu tarz kıyaslamaların aynı cihazlar yada en azından birbirine denk cihazlar ile yapılan baskılar ile yapılması gerektiği malumunuz. g3411'de en iyi solma direnci sunan cihazlardan olduğunu söyleyemeyiz. fakat iyi haber şu ki; albümde veya benzeri korunaklı bir şekilde muhafaza edilen resimlerde herhangi bir solma durumu söz konusu olmaz baskılarınızı yapmaktan geri durmayın mat kağıt seviyorsanız inci mata gerek yok 260 gr veya 280 gr saten matta aynı kağıttır gramajı dışında 300 gr bana sorarsanız luzümsuz kalın kaçıyor. Baskılarınızı albümde saklayın evinizde fotoğraf basmak keyifli bir uğraş olacaktır.

    eğer gerçekten yüksek kalite fotoğraf baskıları istiyorsanız epson L8xx serisini (L805 - L810 - L850) yada canon ip7250 - ts8050 - ts9050 serilerini inceleyin.
    Merhaba hocam. Epson l382 yazıcı var. Kızımın fotoğraflarını çıkarmak istiyorum. 100 adetlik uygun fiyatlı bir ürün var mı elinizde? Rovi işimizi görür mü?




  • altan0348 A kullanıcısına yanıt
    merhaba
    rovi klasik fotoğraf kağıtları ve fine art serisi ile oldukça çeşitli kağıt seçenekleri sunan bir marka bizde ist fatih ana bayisi olarak yetkili satıcısıyız. Seçenek çok olduğu için elbette kalite kalite değişiyor 280 gr advanced serisi ve 300 gr premium seriside elbette yüksek kalite kağıtlardır fakat ben size 260 gr dream serisini öneririm zira gramaj dışında bu iki seriden çok büyük farkı yoktur. 260 gr'da oldukça yeterli bir gramaj hatta bana sorarsanız 300 grdan daha ideal zira 300 gr lüzumsuz kalın oluyor. aşağıda 260 gr dream glossy serisinin bütün ebatlarına ulaşabileceğiniz link mevcut. fiyatlara N11 komisyonun dahil olduğunu n11 harici alımlarda daha uygun fiyatlar olacağını takdir edersiniz. daha detaylı bilgi almak icap ederse imzamızda iletişim bilgilerimiz mevcut...

    .
    https://urun.n11.com/fotograf-kagitlari/parlak-fotograf-kagidi-260-gr-rovi-dream-ebat-secenekli-P292459110?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem baskı m. -- 12 Şubat 2019; 12:45:31 >




  • 2018 yılı ortalarında tanıştığım LUSTRE marka kağıttan son derece memnunum, hala kullanmaktayım tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doctorfo

    2018 yılı ortalarında tanıştığım LUSTRE marka kağıttan son derece memnunum, hala kullanmaktayım tavsiye ederim.
    EPSON mürekkepli yazıcı için A4 parlak fotoğraf kağıdı ne tavsiye edersiniz ? Link verebilirmisiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    EPSON mürekkepli yazıcı için A4 parlak fotoğraf kağıdı ne tavsiye edersiniz ? Link verebilirmisiniz ?

    Alıntıları Göster
    https://www.lustre.com.tr/urun/lustre-parlak-a4 bu kağıt iyidir.
    Ayrıca gramajlı olanlarıda göreyim dersenhttps://www.lustre.com.tr/arama/A4




  • doctorfo kullanıcısına yanıt
    fotoğraf kaliteleri nasıl hocam almayı düşünüyorum ben de bu markaya denk geldim baya araştırırken. Almışken iyi bir şey alalım.
  • kaygılısayko K kullanıcısına yanıt
    Ben bir buçuk iki seneye yakın kullanıyorum gayet de memnunum daha önceleri Kodak Kullandım Rovi kullandım Rayol kullandım Rayol çok güzeldi fakat dolar kurundan dolayı artık ithal edilemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfo -- 2 Aralık 2019; 19:15:26 >
  • doctorfo kullanıcısına yanıt
    bir alıp deneyeyim o zaman sanki nelere nelere para vermiyoruz
  • kaygılısayko K kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar öğrencilerimin resmini çıkartabileceğim fotoğraf kağıdına ihtiyacım var. Tavsiyelerinize açığım
    Epson L4160
  • www.opasphotopaper.com adresinden mürekkep ve fotoğraf kağıdı satın alabilirsini gayet uygun ve kaliteli. Öneririm aynı zamanda firma ücretsiz teknik destek sunuyor. ücretsiz makina bakımı yapıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: doctorfo

    https://www.lustre.com.tr/urun/lustre-parlak-a4 bu kağıt iyidir.
    Ayrıca gramajlı olanlarıda göreyim dersenhttps://www.lustre.com.tr/arama/A4

    Alıntıları Göster

    Hocam merhaba, Lustre linkine tıkladım ama bir pakette kaç adet kağıt var yazılmamış? Bilginiz var mı? Epson tanklı yazıcı ile kullanmak üzere renk tonlaması orjinaline en yakın kağıdı arıyorum. Tavsiye eder misiniz?





  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Paketler 100 er adet şeklinde ve tavsiye ederim sürekli bu markayı kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfo -- 23 Nisan 2021; 22:40:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doctorfo

    Paketler 100 er adet şeklinde ve tavsiye ederim sürekli bu markayı kullanıyorum.

    Hocam Lustre firmasının resmi WhatsApp hattından şu ürün için sordum ve 50 kağıt var dediler. 280 gram A4.

    https://www.lustre.com.tr/urun/lustre-parlak-a4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Nisan 2021; 12:30:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.