Arkadaslar merhaba Lisedeyim ve yaz stajı yapmaktayım stajda bize 2 tane fotoelktrik sensör verip bunlarla bir şeyler geliştirmemizi istediler biz şimdilik sadece bir röle bağladık ve sadece röle yi tetikliyoruz Sizce daha neler yapmalı nasıl yapmalıyız ...
hoşuma gitti pm ile paylaşabilirmisn şema veya benzeri bir şey
quote:
Orijinalden alıntı: kerem207
Arkadaslar merhaba Lisedeyim ve yaz stajı yapmaktayım stajda bize 2 tane fotoelktrik sensör verip bunlarla bir şeyler geliştirmemizi istediler biz şimdilik sadece bir röle bağladık ve sadece röle yi tetikliyoruz Sizce daha neler yapmalı nasıl yapmalıyız ...
Mesela şöyle yapabilirsin, Elinde sensör var bu sensör her engel gördüğünde tetikleme yapıyor ama ben hem öyle çalışsın hemde seçim yaptığımda yaptığım seçime göre çalışsın istiyorum örneğin sensörün önünden 4 defa engel gelimiş ise yapacaın devre 1 defa çıkış versin Seçim aralığında 0-99 a kadar olsun bu aralıklarda hangi sayıya ayarlarsan sensör o sayıya gelince senin devren çıkış versin,
Hadi sana fikir yap bakalım sen bir yere kadar devreyi getir takıldığın yerde ben devam eder sana yardımcı olurum,