Şimdi Ara

foto taransistör bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu devrede aç/kapa anahtarı olarak şu kedi bıyığı denilen mikroanhtar kullanılmış. Ben bu anahtar yerine devreyi foto tarnsistörle açıp kapatmak için nasıl bi bağlantı yapmalıyım devreye.Işık olduğu zaman tam iletimde olacak olmadığında tersi. Saygılar. Devrenin tam olarak ne kadar akım çektiğini bilmiyom ama 3v besleme ile çalışıyo. Foto tansistörü anahtar olarak kullansam bu devrenin akımını kaldırırmı ki?

• Böle anahtarlama yaptım! Çokmu uçmuşum?

• fototransistorun emiter ini normal bir transistorun base ine bağla (fototransistorun kollektoru pilin artı ucunda)
    transistorun kollektor ve emiteri de şu anki devrenin açma kapatma anahtarının yerinde olacak şekilde bağla.

aklıma bu geldi.
    devre bilgim pek iyi değildir, yeni öğreniyorum.
    Bi sakatlık çıkarsa sorumluluk kabul etmem
  • fotodiyot veya fototransistörü mikroanahtarın bağlı olduğu yere bağla.bakalım çalışacakmı.
    mikro anahtarın devreyi kapatacağı kesin.fakat ışıkla kontrol etmek istediğin zaman zorluk çıkabilir.
    ortamın durumuna göre çalışmamazlık edebilir.
  • bence olur.. dene bi ok??

• Devre gün ışığına duyarlı olacaksa(yani infrared led ile kontrol edilmiyecekse)neden ldr kunlanmıyorsun 7numaralı uca seri bağla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: f1varol

arkadaşlar bu devrede aç/kapa anahtarı olarak şu kedi bıyığı denilen mikroanhtar kullanılmış. Ben bu anahtar yerine devreyi foto tarnsistörle açıp kapatmak için nasıl bi bağlantı yapmalıyım devreye.Işık olduğu zaman tam iletimde olacak olmadığında tersi. Saygılar. Devrenin tam olarak ne kadar akım çektiğini bilmiyom ama 3v besleme ile çalışıyo. Foto tansistörü anahtar olarak kullansam bu devrenin akımını kaldırırmı ki?

Işık olduğunda müzik çalsın istiyorsun. O zaman entegrenin 2 nolu bacağını ışık gelince VDD ye çekecek basti bir devre işini görür.
    Çizip yollayım

Yalnız 3V kullanman şart değil ise bence devrenin çıkışına transistör bağlayıp sesi arttır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ?
  • Şu şekilde olabilir.

• eğer CE chip enable pini ise tabi...

• evet, doğrudur

ışık ayarı olmasa da çalışır sonuçta
  • ışık ayarı istemiyorsam ikincisini yapayım demi
  • evet
  • ayar gerekecekse 10K yerine trimpot konulabilir. sorun değil...
  • çıkış akımı ne kadar olur fototransistörün hatırlamıyorum ama en sağlıklısı 1. devre, akım kazancı yeterli.
    fakat sadece ce pini olduğu için 2. devre olur demiştim.
    trimpot konsa olur ama olmayada bilir. eğer fototransistörün emitör akımı çok düşükse entegreyi süremeyebilir.
    bence denesin arkadaş ta bir yorum yazsın
  • tabi, denemekte yarar var...
  • araya başka şeyler girdiğinden yanıt yazamadım devreyi deneyip yazacağım.Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.