Bildirim
Termal Sensör (Kablo Şeklinde)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Valla sensör elektronikçilerden temin edilebilir fakat bu sensörü direk olarak nereye bağlayacaksın?Mutlaka bir devre yapılmalı ya fan hızı sıcaklıkla orantılı olur yada digital display kullanılarak sıcaklık gözlemlenir -
Aerocool GateWatch kablolarından 2 tanesi telef oldu da Yerleri hazır yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 3 Şubat 2006 19:43:53 > -
Anladım şimdi
O telef olan sensörün üstünde muhakkak bir kod vs. vardır onu al ve uygun soketi temin et yada uydur bir şekildeyani bir ara kablo ile sensör ve soketi lehimle paşa paşa kullan
eğer kodunu bilmiyorum dersen GateWatch kullanan arkadaşlardan öğren -
quote:
Orjinalden alıntı: nicaleus
Anladım şimdi
O telef olan sensörün üstünde muhakkak bir kod vs. vardır onu al ve uygun soketi temin et yada uydur bir şekildeyani bir ara kablo ile sensör ve soketi lehimle paşa paşa kullan
eğer kodunu bilmiyorum dersen GateWatch kullanan arkadaşlardan öğren
-
Bugün üşemedim hasanın içini açıp çalışan sensörlerden birisinin üzerine baktım kod yazılmamış. Zaten kod olsa bile o kodlu termistör veya herneyse onu bulmak hazırını bulmak kadar zor olacak. Bulunduğu zaman soketi, lehimi v.s Yani hazırı bulunamazsa üzerine gidilecek konu.
Neyse kısaca ; bu kablonun hazırını bulabileceğim biryer bilen var mı arkadaşlar? -
Aynı sorun bendede var. Aerogate2 nin 2 kablosu telef oldu. Arıyorum ama bulamıyorum... -
BE6-II dan beri bu termal sensörlerle haşır neşir oldum. Bu sensörlerden kullanan birden fazla fan kontrol vs cihaz elime geçti. Aerocool dışında sensörleri bozulan bir cihazla karşılaşmadım. Algılayıcının plastik koruması çıkıyor, kırılıyor v.s Zaten bu ürünleri kullanan kesim belli. Kasasını monte edip "tamam oldu bundan sonra dokunmam böyle çalışır" diyen insanlar değil. Parçalar söküp takılıyor, upgrade ediliyor. Bunu göze alarak doğru düzgün dayanıklı parçalar kullanmaları lazım ama yok. Aerocool' un daha öncede DeepImpact serisi soğutucusundan kullanmıştım o da darmaduman olmuştu. Bir daha Aerocool filan yok -
Aynen Dediğin gibi
quote:
Orjinalden alıntı: EuphoriA
BE6-II dan beri bu termal sensörlerle haşır neşir oldum. Bu sensörlerden kullanan birden fazla fan kontrol vs cihaz elime geçti. Aerocool dışında sensörleri bozulan bir cihazla karşılaşmadım. Algılayıcının plastik koruması çıkıyor, kırılıyor v.s Zaten bu ürünleri kullanan kesim belli. Kasasını monte edip "tamam oldu bundan sonra dokunmam böyle çalışır" diyen insanlar değil. Parçalar söküp takılıyor, upgrade ediliyor. Bunu göze alarak doğru düzgün dayanıklı parçalar kullanmaları lazım ama yok. Aerocool' un daha öncede DeepImpact serisi soğutucusundan kullanmıştım o da darmaduman olmuştu. Bir daha Aerocool filan yok
-
sana bi link vericem ben yaptım aynısından şuanda kullanıyorum ısıyıda windows üzerinden izleyebiliosun hemde 1 milyona mal oluyor
http://www.darkhardware.com/st.php?u=articles/seri_termometre
yapımıda 10 dakika sürmüyor herkese tavsiye ederim... -
quote:
Orjinalden alıntı: okan
sana bi link vericem ben yaptım aynısından şuanda kullanıyorum ısıyıda windows üzerinden izleyebiliosun hemde 1 milyona mal oluyor
http://www.darkhardware.com/st.php?u=articles/seri_termometre
yapımıda 10 dakika sürmüyor herkese tavsiye ederim...
Güzel bir fikir ama hem bilgisayarımda Com Port yok (DFI sağolsun cimriliğinden kutu içeriğine I/O aparatı koymamış) hemde amaç Gatewatch ile uyumlu bir çözüm bulabilmek. Yinede sağol
-
o plastik kabloların çıkması olayını bende yaşadım.tt ufo fan ın ilk başta manuel hız kontrol kablosunda o olay oldu sonrada senin dediğin o termal zımbırtıda.şimdi ne yapıcam bilmiyorum çünkü kablolar çok ince elimde patladı fan.
-
aynen bende arıyorum bulamadım bulan var mıhttp://us.estore.asus.com/index.php?l=product_detail&p=2017 bunu nereden temin edebiliriz -
bendede aynı sorun var 5 sensorumde parcalandı bu sensorlerı satan bır yer bılen varsa yazarmı ?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X