Şimdi Ara

Forza Horizon 6 (Çıktı) [PC ANA KONU] #Türkçe (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.190
Cevap
46
Favori
46.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Giriş

Oynanış nedir?

Harita 10/10

Fizik 10/10

Sesler 10/10

Tuning tepkileri 10/10

Aydınlatma 10/10

Yarış güzergahları 10/10

Yol çeşitliliği 10/10

Off-road 10/10

Yağmur, sis 10/10

Yarışa ve araba modeline uygun ayarlanmış gün saati ve hava durumu 10/10

Ai yeni getirilen zorluk ayarında sonra 10/10

Multiplayer ise başından beri oyuncu sayısının az olması sebebiyle 1/10

Sistem gereksinimi mevzusu, optimizasyon 4/10

En büyük sıkıntıda bu oldu zaten iyi gözükmek için çok şey istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 14 Mayıs 2026; 23:35:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Forza Horizon 6 (Çıktı) [PC ANA KONU] #Türkçe

• Dünyanın en kötü pause menüsü ama bu nedir ya o xbox controller varya sana girsin mikrosoft...

• Ben oyunu aralıksız 5 saat kadar oynadım. Bence bu oyun olmuş. Evet festival havası devam ediyor ama sonuçta bu oyunun yapısı bu temel üzerine inşa edilmiş. Grafikler zaten , oled monitör ile mükemmel görünüyor. Araç fizikleride elden geçirilmiş. Direksiyon ile denemedim. Önceki oyunlarda direksiyon desteği baya kötüydü. Onu da artık yarın deneyecem. Ama ben beğendim oyunu. Bu son dönemde bir çok araba yarışı denedim. Açık ara en iyisi bu oyun. Hele hele solar crown gibi bir çöp ötesi bir oyun ile bu oyunu kıyaslamak hakaret gibi bir şey. Solar crown in ne grafikleri iyi ne de araç fizikleri , gerçekten çok iğrenç bir oyundu. Motorfest bile kat kat iyidir crowndan.

TDU yu siz oynayamamış olabilirsiniz. Bu oyunu çöp yapmaz. Demek ki siz gerçeğe yakın araba tepkilerini değil full yapmacık araba tepkilerini seviyorsunuz.

Bende mesela FH5 e 10dk dayanamıyorum ilk çıktığında biraz Taycan ile dolandım ama haritanın heryerini 2 saatte ezberleyince Taycan da kurtarmadı. Tdu da 500 saat ve 1600 yarıştan sonra hala çoğu yol taze yeni hissettiriyor eğer tokyo üstteki yorumlardan birinde yazıldığı gibi 5dk da dolaşılabiliyor ise bu haritada kısa sürede tazeliğini yitirecek demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 15 Mayıs 2026; 1:59:43 >

Ancak haksızlık ediyorsunuz gibi geliyor,

TDU'nun da sürüşü güzel, çöp değil kesinlikle, direksiyonla net keyif alıyorum.

Bunun yanında FH5'in de kötü değil kesinlikle. Yapmacık olduğuna çok katılmıyorum, direksiyonla mı oynuyorsunuz oyunları bilmiyorum ama tepkileri güzel. Hele hele FH'ın direksiyon FF tepkileri kesinlikle daha doğru ve iyi. TDU'da bunu görmek isterdim. Her iki oyunla da ince ayarlarla çok güzel drift videoları falan çekiyorlar, fizikler bu iş için gayet yeterli ve sim-cade oynanışı çok güzel veren oyunlar.

FH6 da bunu versin yeterli zaten.

Tür bu, aynı şeyler, aynı bilmemne demeye gerek yok, 3-4 farklı oyunu da bi araya getirsen oynanış, yapılanlar aynı işte.

Oturun keyif alın oynayın, yeterli :)

5'i henüz bitirmedim, ağırlık vereyim bari bitireyim bi an önce.

Bu arada 4 çalışmaz hale geldi, oyuna girmiyor etmiyor, login ekranı çıkıyor kalıyor öyle deli etti beni, bazıları geçebilmiş ama olmadı bende. Gamepass versiyonu ayrı saçmalıyor, Steam ayrı.

Onu yarıda bırakmıştım bitirmek istiyorum.

• Oyunu yaklaşık 1 saattir oynuyorum. 5070 ti ile 2k ekstrem-rt, dlaa açık, multiframe-2x ayarları ile ortalama 130-140 fps alarak oynuyorum. Görüntüler muhteşem. Optimizasyon yağ gibi olmuş. Korkum vardı 5 sene önce fh5'in çıkışı çok kötü olmuştu optimizasyonda ama bu seferkin öyle olmadı. Şu oyunu beğenmeyen hasetinden beğenmiyordur :D

• 5080 ile akliniza hangi ayar geliyosa en fullde dlaa acik, mfg dlss kapali. 2k da 90 100 fps arasi akiyor oyun. Bu oyuna kotu diyeceklerin tamami benim gozumde sistemi yetersiz kalanlar olacaktir.. oyun her yonden efsanee. 55 dolara iade eden arkasa uzuleceksin demistim

Hocam senden başka beğenen yok tdu'u. :)

Ben tdu'u hem direksiyon hem de gamepad ile oynadım. Fizikler 5 para etmez. Direksiyon desteği forzadan iyiydi ama yine istediğim seviyede değildi. Crew bile daha iyiydi. Tdu benim de büyük umutlarla beklediğim bir oyundu ama yapamışlar işte. Söyledikleri vaatleri yerine getirememisler.

• 5070ti 7800x3d ve simagic alpha 15nm lik sistem ile 2 saat kadar oynadım. Grafikler bir önceki oyuna göre kesinlikle gelişmiş. Trafikte arttırılmış ve şehirde sürmek keyifli hale gelmiş. Ancak araç fiziklerinde yine çok temel hatalar var. Arkadan itişli araçlar ısrarla önden kayıyor. Bunu düzeltirlerse çok uzun süreler oynanır gibi duruyor. Solar crown u da 40 saat kadar oynadım ama daha oyun bitmeden birden artık açmaz oldum. Fizikler fh den gerçekçi evet ama ffb ve genel grafik kalitesi fh 6 da çok önde olmuş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu Gamepass’i alsam, oradan çakma Ps4 kolunu görür mü, yoksa oradan Steam’e mi eklemem lazım? Önden oynayalım dercesine , yoksa bekleyip Steam’den mi alayım? Ha, bir de sonradan aklıma geldi: Bu Rampage'nin direksiyonu çalıştırır mı? FH5'te görmüyordu. Store'den alınma .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SıfırReferans -- 15 Mayıs 2026; 10:35:8 >

say hello to my little friend
  • Lucky Luciano kullanıcısına yanıt
    Vay be. 92 puanı sesler için vermişler ozaman. Ses albümünü alalım bizde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

92 derken ?

Horizon dan bahsettin sandım:) Test Drive konusunda haklısın. Beleşe bile alınmaz.

horizon candır hocam 19'unu iple çekiyorum en az 100 saat gömmeyi planlıyorum :)

Valla bende öyle. 4 ile 5 i 300 400 saat oynadım. Bunuda bir 400 yaparım kesinlikle.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.