Şimdi Ara

Forumdaki MAZDA konularındaki çoğalma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar ben bu aralar forumda eskisinden daha fazla MAZDA konusu gözüme çarpıyor.
    Ben MAZDAnın çoğu kişi tarafından sevilen saygı duyulan bir marka olduğunu fakat gerek ülkemizdeki piyasa şartları gerekse de distribütör v.s sebeplerle almaya gelince çoğu kişinin tercihi olmaktan çıktığını tahmin ediyorum.
    Birde MAZDAnın FORD ortaklığı sırasında hem japon kimliğini hemde MAZDAnın kendine has kimliğini kaybettigini düşünüyorum.
    Şimdi ise FORD ortaklığını minimum seviyeye indiren MAZDA Skyactiv teknolojileri ile kendine geldi ve eski kimliğini yeniden kazanmaya başladı.
    Bunun sonucu olarakta kendisinden daha çok bahsedilen bir marka olmaya başladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mazda gerçekten saygı duyduğum ve sevdigim bir marka inşallah geleceği ülkemizde parlak olur.

• Mazdanın skyactiv motoru ve yeni 3 ve 6 kasaları gerçekten dikkat çekici.. Bunda yadırganacak bir şey yok ama fiyat olarak ne kadar rekabetçi olacak, sanırım pek olmayacak, butik üretici olarak yollarına devam edecekler gibi gözüküyor... Yolları açık olsun... Konuların artmasından rahatsız olmayın...

• Beni alman arabalarına hayranlık hastalığından kurtaran markadır kendileri koyu Vw ciden koyu Mazda'cı yaptı beni gerçi bunda makine mühendisliği bölümüne başlamamda bir sebep işin içinde olunca hangisinin gerçek teknoloji yaptığı anlaşılıyor...
    Yaşasın MAZDA Yaşasın JDM
  • her markanın beğenmeyeni , hiç almamcısı vardır
    ama mazda yı biraz arabayla alakası olan herkes alır diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

Mazdanın skyactiv motoru ve yeni 3 ve 6 kasaları gerçekten dikkat çekici.. Bunda yadırganacak bir şey yok ama fiyat olarak ne kadar rekabetçi olacak, sanırım pek olmayacak, butik üretici olarak yollarına devam edecekler gibi gözüküyor... Yolları açık olsun... Konuların artmasından rahatsız olmayın...

Siz beni yanlış anladınız herhalde.ben zaten 2012 model dizel MAZDA 3 kullanıyorum.ve aracımdan çok memnunum.MAZDA konularının artmasina da seviniyorum.çünkü ben böyle kaliteli bir markanın bu kadar az satış rakamlarında(ülkemizde)olmasını istemiyorum.ben bayiye hatta bayide bayinin sahibine bile MAZDA Türkiye de en azından on bin satsın bu kadar kötü durumda olmasın dedim.

Konuda anlatmaya çalıştığım ise bence MAZDA avrupalı bir marka ile ortak olunca kendi benligini kaybetti.şimdi ise bu ortaklık minimum seviyeye indi ve MAZDA kendi asıl kimliğine kavuştu ve daha fazla konuşulan bir marka haline geldi özeti bu.

• Gercekten cok artti.

Yonetimin mudahale etmesi lazim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mazdanın benliğini kaybettiği falan yok,mazda davayı distribütöründen kaybediyor.
    LPG garantisi verme,fahiş fiyat çek,burnundan kıl aldırma,millet ayıla bayıla binmiyor kimsenin arabasına.
    Bugün 45k dan başlatsalar 3 modelini,6 modeline düşük hacimli motor getirip 60 70 bin bandına sabitleseler,honda gibi lpg garantisi sunsalar bak bakalım satıyor mu satmıyor mu.
  • Birileri kıskansada cogalmaya devam edecek. Hatta o birileri araçların degeri hemen dusmeden satalım endişesindeler. Çunku onlarda mazda alıyorlar. En basit bir örnek adamın biri burda bas bas bagırdı benım arabam diye ondan 2 ay sonra bir baktım aracını değiştirmiş 2 ay önce kötülediği arabayı almış. Sonra da fotolar vs. Allah ne verdiyse paylaşıyor burdan... İlginç insanlar var forumda 2014'te sıkça mazda 3 resimleriyle karşılacagız burda. Arabayı kotuleyenleri not alın ki hangi marka araclarını satmışlar onu da görebilesiniz burda
  • Ocak-eylul döneminde Alfa Romeo'dan, Eylül ayında Lancia'dan bile az satmış. Gerçi bu durum beni rahatsız etmezdi. Her kose basında aracının aynısı olmadindansa, arabaya bakan meraklı gozerin olması daha guzel bir duygu.
    Japon alacak olsam, bu kesinlikle Mazda olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

mazdanın benliğini kaybettiği falan yok,mazda davayı distribütöründen kaybediyor.
    LPG garantisi verme,fahiş fiyat çek,burnundan kıl aldırma,millet ayıla bayıla binmiyor kimsenin arabasına.
    Bugün 45k dan başlatsalar 3 modelini,6 modeline düşük hacimli motor getirip 60 70 bin bandına sabitleseler,honda gibi lpg garantisi sunsalar bak bakalım satıyor mu satmıyor mu.

LPG garantisi veren honda ve dacia var sanırım baska markalarda var mı?
  • hyundaide vermeye basladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

hyundaide vermeye basladı

Kia'da veriyor o zaman?

• Bu tempoyla devam ederse antipatiklikte ikinci olur.

• arayıp sormanız lazım dostum,hyundaide veriliyor:
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11170950.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 27 Ekim 2013; 18:36:52 >
  • Son dönemde Mazda'da gelişim var.Konuşulan bir marka olmaya başladı.

CX-5'ten sonra gerçekten de iyi bir çizgi yakaladı.

SKYACTIV-G (benzinli) ve SKYACTIV-D (dizel) motorları da gayet başarılı bence.

Otomatik şanzıman konusunda biraz daha gelişim yaratsalar daha da iyi yerlere gelirler.

Özellikle Mazda 6'nın tasarımı hoşuma gidiyor.Mazda'nın Türkiye distribütörü Mazda 6 için Dizel-Otomatik de getirtse biraz daha canlı satış rakamları olur ama yapmıyorlar.

Aslında iyi bir marka fakat ülkemizdeki Japon pazarına Toyota-Nissan hakim olduğu için,daha az satıyor.

Hayırlı akşamlar,
    Emre.

@IslakFasulye @GrandLotus @umutsirvan @TürkogluTürk @207m @brkprlk35 @jac0B0 @nk061

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Bu tempoyla devam ederse antipatiklikte ikinci olur.

1 kim
  • quote:

Orijinalden alıntı: linqs

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Bu tempoyla devam ederse antipatiklikte ikinci olur.

1 kim

• konular artıyor 7 mesajlar çoğalıyor. Ama özetlemek gerekirse
    - Marka ve kalite olarak mükemmel.İç/dış dizayna laf söylenmez.
    -Distribütör/ bayii kaynaklı sorunlar...

Nissan kullanıcı olarak arabamı bu haftaiçi sattım,ertesi gün Mazda3 alımı için bayiiye gidiyordum.
    Bayiinin yaklaşımı için son gün iş bozuldu.Şimdi arabasız ve yüreği kırgın bir mazdazedeyim.
  • Türkiye mazda ile olmaz o iş, yıllık satış oranları jeep, subaru, lancia gibi markalar ayarındayken yani türkiyenin en az satış yapan markalarından biriyken hala ülke pazarında kalabildiklerine sevinsinler. Mitsubishi ve mazda pazarlama konusunda inanılmaz beceriksizler, kendi düşen ağlamaz, suzuki bile daha çok satıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.