Şimdi Ara

Forumdaki 'Bazı Kişilerin' Nvidia Görüşü (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
2
Favori
6.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Forumdaki bazı kişileri görüşü yine o forumdaki bazı kişilerin karaktersiz geri zekalılığı ile dışarıda vuruyor.

Madde madde yazmak lazım

1)Amd driver konusunda halen nvidiadan geridedir.Bu son yıllarda azalsada nvidia driver ekibinin iyi iş çıkardğığı ortadadır.
    2)Amd kesinlikle fakir firması felan değil onu geçelim. İlk 7970 çıkıtığında kaç liraydı ben bayıldığım parayı bilirim.
    3)Amd ekran kartları eskiden az ısınan şimdi ise fazla ısınan kart grubundadır.Bir kartın ısınması bana dert değildir.İsterse 400 watt çeksin ben onu kedi ederim ama siz edemezsiniz.O yüzden amd tdp de tüketimde dikkatli olmalı adam gibi revizyon yapmalıdır.Kullanıcıdan kullanıcıya power ihtiyacı şu bu çok önemlidir, fakat %99 oranda iyi kart kullananlarında iyi bir powere a sahip oldukları görülmekte.

4)Nvidia 970 ile 980 arasını açtı bunu birimlerde oynama yaparak yaptı ve sonuçta 0.5gb da ram allocate sorunu baş gösterdi.Daha öncesinde de çok yüksek yüzdeyle cw çıkması yüzünden 970 haliyle kötü iki adet darbe yedi.Bu durum başka kartlarında olmayacaktır.Bu iş artık ciddiye alınacaktır.

5)Şimdi 300 serisi gelcek fiyatları görceksiniz çatır çatır geçirecekler yine.O yüzden 970 aldım siz fakirsiniz diyenlere lafım ; ne yani 290 var diye biz fakirmiyiz.E adam benim bir soğutma aletim(vapochill ls 999euro) senin sisteminden fazla o na ne diyeceksin ? O yüzden milleti amd kart alıyor diye fakir derseniz biri bulur ezer sizi söyleyim.

çok güzel yazmışsın Emre yazdığın madde madde doğru..
    son 7990da amd resmen oyun yanında kart hediye etti deniliyordu çünkü sanırım tam 9orjinal oyun kartla birlikte geliyordu son 2sene amd oyun sponsoru olmaya başladı
    önceleri amdninde bunu yapması gerektiğini söylerdik ona göremi kart alcaz dendi kötülendi ve nvidianın crysis 1ve2/cod /bf3/metro 2033 /Assassin's Creed/batman/mafia2 gibi oyunlara sponsor olmasını kötüye çekiyordu...

nvidia hala gtx 970satıyor gidin bakın vatana ve stoklarına 1000-1250tl bandında en iyi kart hala

Tşk ediyorum Burhancım.Doğruyu görüp yazamazsak fanboyluktan bir adım öteye gidemeyiz.

Geçende tekrardan yazdım.Arkadaş sormuş elinde 970 var 1080p oyun oynuyor.Malum nedenlerle kartı değişime vercem demiş.Sonra vereyim mi vermeyim mi arada kalmış.Ben şöyle bir mantık yürüttüm.15 şubat 2015 itibarıyla ortada segment olarak

290-290x 970 980 var.980 çok pahalı uçurum oluştu fiyatıyla.290 ve 290x standart olarak fazla ısınan performasları belli kartlar. 970 ise arada fiyat performansı en yüksek ama 2 ciddi sorunu olan bir kart.Şimdi adam bu 970i götürse değiştirse para iadesi alsa amd tarafından hangi kartı alıcak ?

Mühim soruya cevap sadece 290x.Peki 290x 970 ten sonra 1080p de kesermi? Tamam performansları yakın ama 290x tdp si yüksek bir kart.Kullanıcı için handikap oluşturcak.Belkide amdye geçmek istemeyebilir hakkıdırda kimse sorgulayamaz.

Haliyle bir 970 kullanıcısı için kartına şu an için ne yazıkki bir alternatif yok.Bakmayın siz 290x i önerdiğimize benim içimden hiç önermek gelmiyor.Karşıda başka kartta yok öyle kısır ve kötü bir dönem yaşıyoruz. 970 kullanıcısı para iadesi alabiliyorsa alsın tabiki fakat o paraya alternatifide kendisini pek mutlu etmeyektir.

Böyle iki ucu boklu deynek gibi millet ne yapsın hakkaten ilginç bir durum.

Yurt dışında okuduklarımı değerlendirirsem bütün çözüm yollarını okudum.Aklıma en yatan kısmı son 0.5gb kısmın tamamen kullanıma kapatılması ve kartın ram kullanımda 3.5gb kullanımla her uygulaya girmesi.Artık bu kapama kolaymı zormu bilmiyorum ama nvidia teknik ekibi yapabilir diyorum. Kart bu şekilde her hangi bir uygulamaya girdiğinde 3.5 gb gibi davranması hiç bir sıkıntı doğurmayacaktır. Niye ? Çünkü 780 280x bunlar 3gb ram olmasına rağmen çok sorun yaşatıyor mu ? hayır demekki 3.5gb da kesinlikle adam gibi bir kullanımla sorun yaratmayacaktır.

2k-4k evet pazarlamalar bu şekilde yapılıyor.Ufak bir özür bir oyun kampanyası veya ilerde alınacak bir nvidia kartı için internet üzerinden bir indirim çeki gibi bişey bunlarla tüketicinin gönlü alınabilir.Nvidia adım gibi eminim hatasını çok iyi anaşmıştır.Bu kadar iyi bir kartın mükemmel tdp si ile bu sorunları olmaması gerekiyordu oldu ama çözümü imkansız değil.

Hayırlı gelişmeler de olmadı değil.İlki artık tüketici hangi kartı alırsa alsın özellikle böyle üst düzey kartlarda hemen atılmadan önce gerekli bütün testleri internette tamamen bakarak ardından kartı almaya gidecektir.Buda firmaların hata yapma lüksünü tamamen ortadan kaldırıp bize çok olumlu bir dönüş yapıcaktır.Olayın en hayırlı tarafının bu olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 15 Şubat 2015; 12:08:53 >

• MayDn kullanıcısına yanıt
    yalan mı GTX970 nVIDDIA tarafından sabote edildi hemde sadeleştirme ayağına... GTX980 pahalı... kafası çalışan nVIDIA almaz...
  • Hocam bir laf vardır."Hatice'ye degil neticeye bak" diye.Sonuc olarak bu kartın performansı ortada.Yaptiklari hatayı savunmuyorum.Olmamasi gerekiyordu ama sorunlara rağmen piyasadaki çok guclu kartlardan biri.İmkanim olsaydı 770 yerine 970 almak isterdim.Ve sundan da eminim ki 970 fiyatı eger 1000 tl altında olsaydı suan forumda bu kadar tatavasi yapılmazdi ve her soruna rağmen peynir ekmek gibi satılırdi.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MayDn -- 15 Şubat 2015; 16:50:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu enerji tüketimi de ne kadar abartıldı yâhu. 970 yerine 290 alan adamın elektrik faturası, günlük ortalama 5 saat kullanımda (o da tam yükte) ayda 3-5 lira fark eder ya da etmez. Bunun için mi bu kadar kıyamet koparılıyor; cidden idrak etmekte zorlanıyorum. Bilmeyen de ayda 15-20 lira fark okuyor sanacak. Sen yapma bari bu sebeple.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Şu enerji tüketimi de ne kadar abartıldı yâhu. 970 yerine 290 alan adamın elektrik faturası, günlük ortalama 5 saat kullanımda (o da tam yükte) ayda 3-5 lira fark eder ya da etmez. Bunun için mi bu kadar kıyamet koparılıyor; cidden idrak etmekte zorlanıyorum. Bilmeyen de ayda 15-20 lira fark okuyor sanacak. Sen yapma bari bu sebeple.

- Orta halli bir psum varsa neden değiştirmek zorunda olayım?

- Anakarta daha az yüklenecek bir kart varken neden daha çok yüklenecek olanı alayım?

- Daha az ısınacak bir kart yerine neden çok ısınacak ve diğer bileşenleri ısıtacak bir kart alayım?

- Niyeyse sürekli takılıp durulan şu elektrik faturasına da değinelim: Neden ayda 3-5 lira fazla ödeyeyim? Batıyor mu? İki yıl kullansam 100 lira para eder. Daha önceki kartım olan 460'ı üç yıldan kullandım. Şuan kullandığım 7950'yi de götürdüğü yere kadar kullanmayı düşünüyorum. Demek ki güç tüketim farkı beni daha da çok etkiler. Fark 150 lirayı aşabilir. Bu forumda ve birçok forumda amd ucuzdur diye yaygara koparanlar zaten 50 liranın 100 liranın lafını etmiyorlar mı çoğunlukla? Ne anladım bu işten?

Gidip 3-5 daha fazla verip nvidia almanın çok garip bir tarafı yok. En azından amdnin süpersonik(!) sürücüleriyle uğraşmam.

Fermi zamanında millet güç tüketimini dilinden düşürmezdi. Şimdi önemsiz gibi gösterilmeye çalışıyorlar. Bence tam tersine bugün daha da önemli. Özellikle de kartların referans olarak su soğutmalı ve bilmem kaç fanlı gelmeye başladığı bu günlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 15 Şubat 2015; 17:41:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mamad

quote:

Şu enerji tüketimi de ne kadar abartıldı yâhu. 970 yerine 290 alan adamın elektrik faturası, günlük ortalama 5 saat kullanımda (o da tam yükte) ayda 3-5 lira fark eder ya da etmez. Bunun için mi bu kadar kıyamet koparılıyor; cidden idrak etmekte zorlanıyorum. Bilmeyen de ayda 15-20 lira fark okuyor sanacak. Sen yapma bari bu sebeple.

- Anakarta daha az yüklenecek bir kart varken neden daha çok yüklenecek olanı alayım?

- Daha az ısınacak bir kart yerine neden çok ısınacak ve diğer bileşenleri ısıtacak bir kart alayım?

- Niyeyse sürekli takılıp durulan şu elektrik faturasına da değinelim: Neden ayda 3-5 lira fazla ödeyeyim? Batıyor mu? İki yıl kullansam 100 lira para eder. Daha önceki kartım olan 460'ı üç yıldan kullandım. Şuan kullandığım 7950'yi de götürdüğü yere kadar kullanmayı düşünüyorum. Demek ki güç tüketim farkı beni daha da çok etkiler. Fark 150 lirayı aşabilir. Bu forumda ve birçok forumda amd ucuzdur diye yaygara koparanlar zaten 50 liranın 100 liranın lafını etmiyorlar mı çoğunlukla? Ne anladım bu işten?

Gidip 3-5 daha fazla verip nvidia almanın çok garip bir tarafı yok. En azından amdnin süpersonik(!) sürücüleriyle uğraşmam.

Fermi zamanında millet güç tüketimini dilinden düşürmezdi. Şimdi önemsiz gibi gösterilmeye çalışıyorlar. Bence tam tersine bugün daha da önemli. Özellikle de kartların referans olarak su soğutmalı ve bilmem kaç fanlı gelmeye başladığı bu günlerde.

Tuhaf olan, güç tüketiminin Nvidia tarafına işaret edilmemesi. AMD'nin hiçbir zaman da ucuz etin yahnisi değil, tam tersine yüksek çözünürlüğün efendisi olduğunu söylemeye çalışıyorum. Crysis tabanlı her oyunda görüntü kalitesi arttıkça daha da belirginleşiyor kaliteleri.

• quote:

Olay kartın 300 watt çekmesi değil.Olay kart oldukça sıcak çalıştığı için overclock kapasitesini acayip düşürüyor.Havayla 1250 çıkılmazken su ile çıkılıyor bunun üstüne suda yetmiyor.Benim derdim elektrik faturası değil kart çok sıcak olduğu için overclock kapasitesindeki azalma.Ayrıca tabiki serin bir kart olursa hayır demem.Kasa içinde radyatörü boruları kaldırırım :)

• Madem güç tüketimi bu kadar önemli. Hız aşırtma yapmadan, stok halde veya stok voltajıyla çıkabildiği hızda kullanmaz mı o zaman bunu düşünen?

• mamad kullanıcısına yanıt
    Bloklusun birader. Bu sebeple mesajlarıma yorum atmazsan iyi olur.

• quote:

quote:

Müthiş yazmışsın oscar alır bu yazı bu yıl
    İşlerine gelince watt tdp
    İşlerine gelince vram
    İşlerine gelince oyun desteği
    İşlerine gelince 4k desteği sonra monitörmü var herkeste
    4gb vram kartı 3.5 gb diye algı oluşturma çabası
    Yeni ve tıp tarihinde olay olcak bir metod geliştirdi forumdaki amd fanboyları astigmat gözü olana amd kart önermeler ulan göz zaten gitmiş sorunlu ne aldığı ne farkeder önceden görüntü kalitesi daha iyi diye iddaa edenler şimdi nvidia kartlarda astigmatı azdırdığını amd kartların iyi geldiğini tıp fed dünya saglık örgütüne kafa tutarak amd öneriyorlar ilahi forum

• Orta seviye kartlar 600-700 tl olmuş haliyle bir çok kişi aynı performans için fazlasını ödemeyip kullanacağı sistemin diğer taraflarına yatırım yapmayı daha makul buluyor. Yoksa benzer fiyata aynı performans veren amd ya da nvidia karttan herkes nvidia olanı seçerdi.
  • quote:

quote:

quote:

Forumdaki bazı kişileri görüşü yine o forumdaki bazı kişilerin karaktersiz geri zekalılığı ile dışarıda vuruyor.

Madde madde yazmak lazım

1)Amd driver konusunda halen nvidiadan geridedir.Bu son yıllarda azalsada nvidia driver ekibinin iyi iş çıkardğığı ortadadır.
    2)Amd kesinlikle fakir firması felan değil onu geçelim. İlk 7970 çıkıtığında kaç liraydı ben bayıldığım parayı bilirim.
    3)Amd ekran kartları eskiden az ısınan şimdi ise fazla ısınan kart grubundadır.Bir kartın ısınması bana dert değildir.İsterse 400 watt çeksin ben onu kedi ederim ama siz edemezsiniz.O yüzden amd tdp de tüketimde dikkatli olmalı adam gibi revizyon yapmalıdır.Kullanıcıdan kullanıcıya power ihtiyacı şu bu çok önemlidir, fakat %99 oranda iyi kart kullananlarında iyi bir powere a sahip oldukları görülmekte.

4)Nvidia 970 ile 980 arasını açtı bunu birimlerde oynama yaparak yaptı ve sonuçta 0.5gb da ram allocate sorunu baş gösterdi.Daha öncesinde de çok yüksek yüzdeyle cw çıkması yüzünden 970 haliyle kötü iki adet darbe yedi.Bu durum başka kartlarında olmayacaktır.Bu iş artık ciddiye alınacaktır.

5)Şimdi 300 serisi gelcek fiyatları görceksiniz çatır çatır geçirecekler yine.O yüzden 970 aldım siz fakirsiniz diyenlere lafım ; ne yani 290 var diye biz fakirmiyiz.E adam benim bir soğutma aletim(vapochill ls 999euro) senin sisteminden fazla o na ne diyeceksin ? O yüzden milleti amd kart alıyor diye fakir derseniz biri bulur ezer sizi söyleyim.

çok güzel yazmışsın Emre yazdığın madde madde doğru..
    son 7990da amd resmen oyun yanında kart hediye etti deniliyordu çünkü sanırım tam 9orjinal oyun kartla birlikte geliyordu son 2sene amd oyun sponsoru olmaya başladı
    önceleri amdninde bunu yapması gerektiğini söylerdik ona göremi kart alcaz dendi kötülendi ve nvidianın crysis 1ve2/cod /bf3/metro 2033 /Assassin's Creed/batman/mafia2 gibi oyunlara sponsor olmasını kötüye çekiyordu...

nvidia hala gtx 970satıyor gidin bakın vatana ve stoklarına 1000-1250tl bandında en iyi kart hala

Tşk ediyorum Burhancım.Doğruyu görüp yazamazsak fanboyluktan bir adım öteye gidemeyiz.

Geçende tekrardan yazdım.Arkadaş sormuş elinde 970 var 1080p oyun oynuyor.Malum nedenlerle kartı değişime vercem demiş.Sonra vereyim mi vermeyim mi arada kalmış.Ben şöyle bir mantık yürüttüm.15 şubat 2015 itibarıyla ortada segment olarak

290-290x 970 980 var.980 çok pahalı uçurum oluştu fiyatıyla.290 ve 290x standart olarak fazla ısınan performasları belli kartlar. 970 ise arada fiyat performansı en yüksek ama 2 ciddi sorunu olan bir kart.Şimdi adam bu 970i götürse değiştirse para iadesi alsa amd tarafından hangi kartı alıcak ?

Mühim soruya cevap sadece 290x.Peki 290x 970 ten sonra 1080p de kesermi? Tamam performansları yakın ama 290x tdp si yüksek bir kart.Kullanıcı için handikap oluşturcak.Belkide amdye geçmek istemeyebilir hakkıdırda kimse sorgulayamaz.

Haliyle bir 970 kullanıcısı için kartına şu an için ne yazıkki bir alternatif yok.Bakmayın siz 290x i önerdiğimize benim içimden hiç önermek gelmiyor.Karşıda başka kartta yok öyle kısır ve kötü bir dönem yaşıyoruz. 970 kullanıcısı para iadesi alabiliyorsa alsın tabiki fakat o paraya alternatifide kendisini pek mutlu etmeyektir.

Böyle iki ucu boklu deynek gibi millet ne yapsın hakkaten ilginç bir durum.

Yurt dışında okuduklarımı değerlendirirsem bütün çözüm yollarını okudum.Aklıma en yatan kısmı son 0.5gb kısmın tamamen kullanıma kapatılması ve kartın ram kullanımda 3.5gb kullanımla her uygulaya girmesi.Artık bu kapama kolaymı zormu bilmiyorum ama nvidia teknik ekibi yapabilir diyorum. Kart bu şekilde her hangi bir uygulamaya girdiğinde 3.5 gb gibi davranması hiç bir sıkıntı doğurmayacaktır. Niye ? Çünkü 780 280x bunlar 3gb ram olmasına rağmen çok sorun yaşatıyor mu ? hayır demekki 3.5gb da kesinlikle adam gibi bir kullanımla sorun yaratmayacaktır.

2k-4k evet pazarlamalar bu şekilde yapılıyor.Ufak bir özür bir oyun kampanyası veya ilerde alınacak bir nvidia kartı için internet üzerinden bir indirim çeki gibi bişey bunlarla tüketicinin gönlü alınabilir.Nvidia adım gibi eminim hatasını çok iyi anaşmıştır.Bu kadar iyi bir kartın mükemmel tdp si ile bu sorunları olmaması gerekiyordu oldu ama çözümü imkansız değil.

Hayırlı gelişmeler de olmadı değil.İlki artık tüketici hangi kartı alırsa alsın özellikle böyle üst düzey kartlarda hemen atılmadan önce gerekli bütün testleri internette tamamen bakarak ardından kartı almaya gidecektir.Buda firmaların hata yapma lüksünü tamamen ortadan kaldırıp bize çok olumlu bir dönüş yapıcaktır.Olayın en hayırlı tarafının bu olduğunu düşünüyorum.

Yazdıklarına imzamı atarak yine yeniden katılıyorum..
    Gtx 970 145watt tdp ile üst segment gpuda rönesans yaptı
    750ti zaten maxwellin watt/ performansda habercisiydi
    Kırpılan 970in l2 cache biliyorsun gpu içinde zarın içinde en alt birimdeler lazer kesimde gpu üretimden çıkınca iş biter
    Bu kısmı değiştiremezler ama driver ile 500mb olan kısma nasıl erişimi kapatıp adreslemeyi değiştirip 3.5 gbı gpunun tamamında etkin kullanıp tessalationu çizdirip kare saniye ile değişim olmadan ve bant genişliği 224gb/sn vercek bize
    Nvidia yazılımda en iyisi gpuyu bu şekilde tasarlayan mühendisler yazılım argesiylede istese çözer nasıl çözcegi hala soru işareti çünkü bildiğimiz yönetemi kullanmıcaklardır...

• demircibu kullanıcısına yanıt
    senin ( sizin ) gibi defolu kart önermekten iyidir... millete zarar ettirmek için cebelleşmiyorlar...
  • Aslında bunun amd vs nvidia meselesi olmaması lazım.Herkez bütçesine göre sistem toplamanın yada ekran kartı almanın peşinde.Bazı fanatizm yapan arkadaşlar dışında forumda bütçeye göre ekran kartı tavsiyesi yapan çok değerli ve bilgili arkadaşlarımız var.Herkezi aynı kefeye koymamak lazım diye düşünüyorum.Eski diyeceksiniz ama Asus gtx 650ti Boost kullanıyorum ve hala çok memnunum çoğu oyunu high olsun medium olsun hala full hd oynayabiliyorum.Kartımdan memnun olduktan sonra niye tekrar masraf edeyimki.Sonuçta bu bütçe meselesi.
  • quote:

Sıcaklıklar problem yaratabiliyor. Özellikle yan kapağında fan olmayan kasalarda, ciddi bir sıcaklık veya gürültü artışı yaşanıyor.
    Benim kasam da böyle olduğu için, 780 Ti Windforce'u 980'le değiştirmeyi düşünmüyor değilim. Ki 780 Ti WF, 290/X WF'lerden serin çalışan bir kart. Tri-X, Vapor-X gibi modellerin termal performansını sunuyordur.

Arkadaşın, aynı kasada, kasa fanları bile çalışmıyorken MSI 980 Gaming'le deneyimi oldu. Gürültü ve sıcaklık, komik düzeyde.. Her tür kasada, komple sessiz ve serin bir deneyim yaşanabilir.

quote:

Madem güç tüketimi bu kadar önemli. Hız aşırtma yapmadan, stok halde veya stok voltajıyla çıkabildiği hızda kullanmaz mı o zaman bunu düşünen?

970-980 de, hız aşırtma yapmayınca daha az güç tüketecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 15 Şubat 2015; 21:31:57 >

• Başka konulara da bakınca bazılarının ciddi ciddi kafayı sıyırdığını düşünmeye başladım. Amd son birkaç yıldır çeşitli sebeplerle rekabette geri kalıyor, yeni kartlar, seriler sunmakta zorluk çekiyor ve bazıları bunu kabullenemeyip saldıracak yer arıyor. Markayı sevebilir insan anlarım ama olmayan şeyleri gerçek gibi yazmak nedir? Ya da hiçbir bilgisi olmayan adam, çıkmamış kartlara çıkmış da satılıyormuş muamelesi yapıyor. O sırada da Nvidia'dan olumsuz bir şey duyduysa dünyaları yıkıyor. Nvidianın tarihi böyle alicengiz oyunlarıyla doludur. Şimdi ne olduğu belli olmayan bir bellek sorununa mı takılıyorsunuz? Adamların en parlak dönemi, firma tarihinin belki de en büyük rezaleti olan 320mb bellekli 8800gtslerin tamamen kullanılmaz hale gelmiş olduğu 2007'dir. 1280 çözünürlükte, hatta crysis 1024 çözünürlükte bile belleği yüzünden oyun oynanmaz hale geliyordu ki millet bu karta yığınla para verip üst seviye bir kart aldım diye 1650 gibi çözünürlüklerde kullanmaya çalışıyordu. O zaman bile sıkıntı çekmeyen nvidia, sorunu görmek için çeşit çeşit araç uydurulan bir sorun için mi sıkıntı yaşayacak? Adamlar dx9 döneminde dx7 kartları son teknoloji diye sattılar. Ne sorunundan bahsediyorsunuz? Nvidia'nın attığı kazıkları bilmesem 970'le kazık attılar diyeceğim ama bu kazık falan değil, Nvidia'nın "bu paraya bu kart" deme şeklidir. 980 550 dolarken 970'in 330 dolar olmasını kimse sorgulamıyordu. Nvidia, ürünleriyle amme hizmeti yapacak son firmadır. Zorda kalmadıkça yapmaz. Onu da en son 460la falan yaptı. Kepler'le zaten rakibi tokat manyağı yapmışken Maxwell'i hayrına bu kadar ucuza vermezdi. Nedeni de ortaya çıktı. Gerçi 970 bana göre hala fiyatını hak eden bir kart. Ama almak istemeyeni de anlarım. Ancak forumda bu konudan beslenmeye çalışan çok acayip bir güruh var. O arkadaşlara tavsiyem azcık eski skandalları incelesinler. Onları gördükten sonra 970 üzerine konuşmaya gerek bile duymazlar. 970 sıkıntısını çok büyük bir olay zannedenler ya eskileri bilmiyor ya da şuan nvidianın karşısında gerçek bir rakip olmadığının farkında değil. Farketmeyenler için küçük bir not: Çarşamba günü Maxwell bir yaşına giriyor. Amd'den hala yanıt yok.

Bir de 8800gts 320mb skandalından sonra Nvidia'dan 8800gt gelmişti. Şu halde ikinci bir 8800gt çok uzak görünmüyor. Nvidia işini bilir, malını nasıl satacağını bilir. Bugün sayıp sövenler yeni çıkacak 8800gt gibi bir kart için geceden kuyruğa girer. Kimse kimseyi kandırmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 15 Şubat 2015; 21:33:45 >

• Ne kadar komik yazilar arkadas neyin derdi bu? Bosuna kalp kiriyorsunuz.Paraniz neye yetiyorsa onu alin sanki firmalar gelip madalya takacak onlari savundunuz diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parçalar arası uyum çok önemli bilirsin ki. Üst düzey kart alıpta onu yan kapağında fanı olmayan kasada kullanmak, i3'lü sisteme CF-SLI takmak kadar saçma bence.

480 AMP aldığımda, sıcaklıklar hâlâ yüksekti. Tabi sadece 2 fanlı kasada bu kadar oluyordu. Ardından Haf-X alınca, yükteki sıcaklıklarda 15 dereceye varan düşüş olmuştu. Yani kullanılan kartın soğutması ne kadar iyi olsa da, kasadaki hava sirkülasyonu da gözardı edilmemeli.

Mckhan'ın seneler önce yaptığı 580 Lightning incelemesinde yazmıştım bunun detaylarını. Nette aratınca direk bulunuyor konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 15 Şubat 2015; 21:44:01 >
  • quote:

quote:

quote:

Müthiş yazmışsın oscar alır bu yazı bu yıl
    İşlerine gelince watt tdp
    İşlerine gelince vram
    İşlerine gelince oyun desteği
    İşlerine gelince 4k desteği sonra monitörmü var herkeste
    4gb vram kartı 3.5 gb diye algı oluşturma çabası
    Yeni ve tıp tarihinde olay olcak bir metod geliştirdi forumdaki amd fanboyları astigmat gözü olana amd kart önermeler ulan göz zaten gitmiş sorunlu ne aldığı ne farkeder önceden görüntü kalitesi daha iyi diye iddaa edenler şimdi nvidia kartlarda astigmatı azdırdığını amd kartların iyi geldiğini tıp fed dünya saglık örgütüne kafa tutarak amd öneriyorlar ilahi forum

Bu mesaji alintilarken sirf demircibu nun degil, alintinin icindeki ve altindaki birkac yorumda dahil olarak forumda cok az bu sekilde yorum kaldi. Keske eskisi gibi daha cok gorebilsek bunlardan.
    Bu arada genel olarak kimse 290-290x e basarili kart diye bakmasin onun sikintisini en cok cekenlerden oldum, kart ne kadar kullanilabilir olsada basarili bir kart degil kullanicilarin buyuk cogunlugu icin. Yeni kartda su anda gelen haberlerdeki gibi olursa başarılı olmayacak. Hazır sıvı soğutma gayet gereksiz fiyat artırmaya yarar sırf. Referans kartlarda bu duruma düştülerse sıkıntılı bir durum.

• Nvidia tercih sebepleri:
    -Sorunsuzluk
    -Tek kaynaktan sürücü yükleme
    -Düşük enerji tüketimi
    -Nvidia'ya özel teknolojiler

AMD tercih sebepleri:
    -Fiyatının aynı performans seviyesi Nvidia kartlara göre uygun olması.
    -AMD'ye özel teknolojiler.

AMD kartlar uygun fiyatlı ancak şunu da unutmamak gerekir; Yüksek güç tüketimi nedeniyle yüksek Watt bir psu gerektirir. PSU maliyeti ve uzun vadede elektrik maliyeti bu fiyat avantajını yok edecektir.

Şahsi tercihim Nvidia'dan yana. Gerçi 970 bellek olayında kullanıcılara yanlış yapmaları yüzünden biraz gözümden düşmedi de değil.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.