Şimdi Ara

Forumdaki 'Bazı Kişilerin' Nvidia Görüşü (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
2
Favori
6.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: diegorian

Hocam birakin tum gununuzu acik aramakla gecirmeyi bence. Acin bilgisayarinizi biraz oyun oynayin madem cok ovdugunuz kartlarla. Omur sinirli , zamanimiz az. Mesela ben gtx970 kullanarak oyunlarin ultra ayarlarda keyfini suruyorum. Yok csaa yok vram beni ilgilendirmez. Ben oynadigim oyunda takilma var mi ona bakarim. Yormayin kendinizi bunlarla. Siz burada sonsuza kadar yirtinsanizda kaliteli urunlere yonelim olacaktir. Kim kaliteliyse tuketici ona yonelir. Mesela amd ucuz ama satislari az. Onemli olan kalite. Ben biraz oyun oynayim.

Bu da son olsun. Bulmak çok zor olmasa gerek. Dikey açılarda problem yaşıyor.
    [MFAA]
     Forumdaki 'Bazı Kişilerin' Nvidia Görüşü

• Ben denk geldim, ben yazdım. Başkası da yazabilirdi.

Herhangi bir markanın fan veya fanatikliğini yapmak, sağlıksız ruh halidir. X markaya yapılan eleştiriyi de saldırı olarak algılamak ve onu cansiperâne savunmakta hâkezâ yine öyle. Ama bu bir insanlık ayıbı değildir yine de. Lâkin köylü olmayı, fakir olmayı, elinde olmayan sebeplerden ötürü ezilen durumuna düşmüş kişileri hakir görmek insanlık ayıbıdır. Bu sebeple sadece o kısmı kalın yapmıştım.

Ayrıca kişi, anne-babasıyla, eş ve çocuklarıyla dahi anlaştığı ve anlaşamadığı konular varken, muhalif yazdığım tek ve ilk mesajımdan dolayı “AMD fanı" dedin bana. Farz et ki öyleyim; bunun köylü, fakir ve ezik kişileri hakir görmekle alakası nedir?

Bak mesela false arada bi laf sokar bana ama ben alınmam bundan. Hâkezâ tersi durumda da o alınmaz. Bizimkisi latifeyle karışık ihtilaf. Bunu yaparken saygısızlık yapmıyoruz, sadece muhalefet ediyoruz birbirimize. Eee, bu bir sorun mu? Bence değil. Onun için de değildir sanırım. Geçen turbo-powwer'ın açtığı bir konuda AMD için “DX11 sonucu düşük galiba" yazmıştı. Turbo bu mesajı tartışma sebebi olarak görmüştü ama bence değildi. Çünkü doğruydu yazdığı. Ben AMD fanı olsam, onun bu eleştirisi için “doğru" der miydim hiç? Bu sadece yeni örnek tabi. Fan olsam, körü körüne savunma yapmam gerekirdi, değil mi?

Netice-i kelâm: Anlaştığımız konular da, anlaşamadığımız konular da olacaktır ve normal olan da budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 14 Şubat 2015; 23:35:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Herhangi bir markanın fan veya fanatikliğini yapmak, sağlıksız ruh halidir. X markaya yapılan eleştiriyi de saldırı olarak algılamak ve onu cansiperâne savunmakta hâkezâ yine öyle. Ama bu bir insanlık ayıbı değildir yine de. Lâkin köylü olmayı, fakir olmayı, elinde olmayan sebeplerden ötürü ezilen durumuna düşmüş kişileri hakir görmek insanlık ayıbıdır. Bu sebeple sadece o kısmı kalın yapmıştım.

Ayrıca kişi, anne-babasıyla, eş ve çocuklarıyla dahi anlaştığı ve anlaşamadığı konular varken, muhalif yazdığım tek ve ilk mesajımdan dolayı “AMD fanı" dedin bana. Farz et ki öyleyim; bunun köylü, fakir ve ezik kişileri hakir görmekle alakası nedir?

Ben denk geldim, ben yazdım. Başkası da yazabilirdi.

senide blokluyorum artık ne halın varsa gör.
    şimdi ben sana laf anlatmaya kalksam altından girer üstünden çıkar gene kendinini haklı görürsün yazdıklarımı gene hakir görürsüm ne diyim ben sana bu akşam vakti.
    hadi sağlıcakla kal sende beni blokla.

sen hala cozememısısın metenın konusuna kımler mesaj atıyor kımler neler dıyor cözememıssın.
    orda bır cok oto boka ıpe sapa gelmez kullanıcının yorumunu ben okumaktan sıkıldım.
    dıyorumkı lafım sızlere ne meteye ne sana nede senın gıbı arkadaşlara hala benı anlayamıssınız.
    dıyorumkı karta sahıp ol yap testını.
    rubısco mesle oda bana dokundurmuş son mesajında. ona zaten lafım olmaz.
    alıntılamadım cevap bıle vermedim.
    cok sayar severım kendısını engın bılgılerıyle senelerdır bılgıme bılgı kattım sagolsun.
    ama dedıgım gercektır.
    ne zman su ülkede herkezin evine internet girdi olay bu hal aldı.
    12 yasında cocukmu dersıon mesaj atan lıselımı dersın ılkokul ortaokulmezunumu dersın herkes mesaj atıyor herkonuya.
    zaten kımın ne olduğu bellı forumda eskı uyelerı kasdedıyorum.

ya arkadaşım 1 kerede bılmedıgınız konulara mesaj atmayıni bırakın bılenler konuşsun, diyorum.
    yada kartı test edenler.
    yok kardesım ben saklı gızlı agır amd fanıyım her seyı yazarım mısalı onune gelen her mesajı atıyor böyle olay olmaz olmaz.
    once elınıze salın kartı sıtemınıze takın test edın sonra konusun lütfen senı alıntılarayark son paragrafları yazdım kusra bakma ama ıcımden gecenler tum okuyanlara söylemek ıstedım bu paragrafta.
    ben 2 k 4 k monıtor gormedım hayatımda . deneme fırsatım olmadı. bu daha ekren kartı almayan tıpler nasıl bu konularda hala böyle konusabılıyorlar resmen guluyorum.
    ben bılmedıgım test etmedıgım hıc bır donanım hakkında konuşmam. helekı böyle bılmıs bılmıs.
    o yüzden o koylu ezık fakır ıbaresını kullandım bıraz kendılerıne cekı düzen versinler dıye.
    yoksa hiç birini hakir gördüğüm yok.
    ama alıp kullanmadıkları donanımlar hakkında ahkam kımse kesmesın.
    son dıcegım laf budur.

Not: gene Alkollu halde yazıyorum.

• Öncelikle, alkollüyken mesaj okuma ve yazma bence. Bu mesajları da sonradan ayık kafayla tekrar oku lütfen. Fazla alıngan oluyorsun böyle zamanlarda çünkü.

Sadece seni sinir eden tiplere laf sokmak ise amacın, o kişileri alıntı yaparak veya haberdâr ederek yaz ki yanlış anlaşılma o zaman kimse tarafından.

4 yılı aşkın süredir 1440P AH-IPS monitör kullanıyorum. Ondan önce E-IPS ki o zamanlar IPS'nin ne olduğunu forumdan kaç kişi bilirdi acaba? Bunu bir üste çıkma olarak yazmadım hiç bir zaman. Şimdi de yeri geldiği için yazma gereği duydum.

Üstteki mesaja ekleme yaptım. Ayık kafayla tekrar oku istersen.

ONEMLI NOT: Umurumda olmayan birisi olsaydın, bu kadar dil dökmez (hele de cepten), “Ne halin varsa gör" derdim. Bu senin için ne anlam ifade ediyor, bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 14 Şubat 2015; 22:36:03 >

• Hiçbiri babamın oğlu değil ya. Şahsen güncellemeleri
    Sırayla yapiyorum. Bi donem AMD bi donem nvidia. İki firmada aradan gecen zamanda neler yapmış diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tartışmalar gerçekten can sıkıcı oluyor. Cebindeki paraya bakarsın, piyasadaki kartları ve performanslarını incelersin dilediğini alırsın . Bu kadar tartışmaya ne gerek var . Hem nvidia hemde amd kullanıyorum. Genelde amd gpu lu olan sistemimde oyun oynuyorum şimdiye kadar ne driver nede performans sıkıntısı yaşamadım keza nvidiada da öyle. Marka fanatiği olmaya gerek yok , nvidia bize daha farklı bir oyun deneyimi yaşatmıyor ,sonuçta aynı oyunu oynuyoruz.
  • 3. madde hiç akıl karı olmamış, Bir karta üretici tarafından 400 watt tdp koymak manyaklıktır. Bu anca çift işlemcili 7990 gibi kartlara yakın değerdir ve bu gerçekçi bile değildir çünkü kim bilir kaç watt tüketiyordur. TDP sadece soğutmak için gereken güç anlamında kullanıldığına göre işin asıl noktası gözden kaçmaktadır

sen kedi ederim derken ne yapabileceksin frekans ve voltaj düşüreceksin. Başka yolu var mı?

hani voltaj düşürüp aynı frekansta tutabiliyorsan bunu amd mühendislerine de öğretmelisin. Aksi taktirde zaten cümlende mantık olmuyor.

Devir güçten düşürüp hızdan kazanma devri. 9590 işlemcileri de görüyoruz. AMD kötü değil ama nvidia'nın gerisinde.
  • Yazdıklarına katılmakla birlikte, oynadığım oyunlardan sadece Crysis 2'de Nvidia lehine bariz grafik farkı vardı. Oyunu DX11 ve yüksek detay yaması yüklüydü. Nvidia kartla grafikler çok daha fazla detaylı görünüyordu. AMD kartla oynarken ise oyunun DX11 ve yüksek detay yaması yüklü değil gibiydi sanki. Ben de tereddüt ediyorum şu anda yüklümüydü diye ama oyun orjinal olduğu için tüm yapmaları da yüklüymüştür herhalde. Crysis 1 ve 3'te böyle bir fark görmedim ama. Başka oyunlarda da bu veya benzer şekilde AMD veya Nvidia lehine (fizik farkı hariç) fark var mı bilmiyorum. Varsa ve bilen varsa yazsın arkadaşlar.

AMD fanı olmaktan sıkıldım. Biraz da Nvidia fanlığı yapayım dedim.

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    400 watt TDP'yi örnek olarak verdi sanırım.

Kendimden örnek vereyim: GTX 480'im varken, performansından memnun olduğum için ne kadar yaktığını inan ki umursamıyordum. Yüksek ısı sorununu ise Zotac AMP'ye geçerek aşmıştım. Bunu da sorun etmemiştim. Ama hem performansından memnun olup, hem de düşük ısı ve sesiyle birlikte daha az yaksa daha iyi olmaz mıydı? Tabii ki iyi olurdu.

• bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    bende de gtx 580 var biktim bu msi gtx 580'lerden..

sen beni anlarsın kardeş maya 2013 kullanıyorum, oyun oynuyorum artık istediğim gibi performans alamıyorum...

780 ile 980 arasında open cl kullanma farkı varmış.. Oyunlarda 9xx serisi ama yazılımda 7xx serisi diyorlar...

iki arada bir derede kaldım.
  • crysis unuttum ama amd karttı muhtemelen. hd 4830 1 g sapphıre ıdı. ''Yanılıyorda olabılırım bu kafa ıle daha eskı amd kartlarımda olabılır. agp ati radeon x1650 yada agp ati radeon 9800 pro da olabılır.'' cok sene gectı hatırlayamıyorum.
    crysis 2 hd 6850 clone vede 6950 2 gb
    crysis 3 hd 7950 3gb - sli gtx 770 4gb lıklardan.

hep amd kartlarla oynadım.

crysis 3 u nvdia kartlada oynadım.

bocekgrafik arkadaşımıza ayarlar içinde cok başını ağrıttım.

önemli olan ekran kartına gore max performansı bulmak oldu son cevap olarak bence vede kesinlikle arkadaşımız haklı.
    ufak tefen bır kac ayarı kısarak gayet güzel bu oyunlar oynanabılıyor orta ust segmentekı kartlarda.

@bocekgrafik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 15 Şubat 2015; 0:02:32 >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    OpenCL derken renderdan bahsediyorsanız 9xx serisinde OpenCL keplere göre daha performanslı çalışıyor.Yazılımda ise keplerin çıkışından itibaren günümüze kadar pek çok açıdan sürücülerle geliştirildiğini düşünürsek çok daha yeni olan 9xx serisinin yazılım açısından geliştirilmesi gerekiyor,maxwellinde keplerin şu anki sürücüsel olgunluğuna ulaşması için biraz daha zamana ve yeni gpulara ihtiyacı var.
  • Yazınızda sadece merak ettiğim bir nokta var oda "İsterse 400 watt çeksin ben onu kedi ederim ama siz edemezsiniz." burasına ayrı bir açıklama getirebilir misiniz ? Bilindik yöntemlerin dışında donanımsal modlamadan mı bahsediyorsunuz yoksa üzerinde çalıştığınız tamamen size ait olan ve gün yüzüne çıkmamış bir çalışmanız mı var ?
  • Sanırım yeni kart alacaksın ama seçim konusunda tereddüttesin. Buna en iyi cevabı Rubisco verir.

Maya'nın çalışma mantığını bilmiyorum ama şunu biliyorum. 600 serisiyle birlikte Nvidia, kartların render (matematiksel işlem)kapasitesini düşürüp, “Kartı iş için kullanacak olan Titan veya Quadro alsın" demeye getirdi. Oyun ve iş kartlarını ayırdı yani. Titan, pahalıydı ama istisnaydı çünkü. Mesela 680, matematiksel işlem olarak 480'in ve 7870'in bile gerisindeydi.

Birakin hocam şu elemana laf anlatmayi.. ona göre kendisi hakli Sizin hakkinda Amd fani demesi gerçekten ironi olmuş. Şu foruma uzun zamandir takip ediyorum ama böylesini görmedim. kendisi nvidia fani degil sanirim , zira ne zaman nvidia nin bir hatasi olsa kendisi orada. block listemize biri daha girdi neyseki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

Birakin hocam şu elemana laf anlatmayi.. ona göre kendisi hakli Sizin hakkinda Amd fani demesi gerçekten ironi olmuş. Şu foruma uzun zamandir takip ediyorum ama böylesini görmedim. kendisi nvidia fani degil sanirim , zira ne zaman nvidia nin bir hatasi olsa kendisi orada. block listemize biri daha girdi neyseki.

gocum ben senın dogdugun sene lıseyı bıtırdım kendıne gel.

senıde blokluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 15 Şubat 2015; 3:47:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Forumdaki bazı kişileri görüşü yine o forumdaki bazı kişilerin karaktersiz geri zekalılığı ile dışarıda vuruyor.

Madde madde yazmak lazım

1)Amd driver konusunda halen nvidiadan geridedir.Bu son yıllarda azalsada nvidia driver ekibinin iyi iş çıkardğığı ortadadır.
    2)Amd kesinlikle fakir firması felan değil onu geçelim. İlk 7970 çıkıtığında kaç liraydı ben bayıldığım parayı bilirim.
    3)Amd ekran kartları eskiden az ısınan şimdi ise fazla ısınan kart grubundadır.Bir kartın ısınması bana dert değildir.İsterse 400 watt çeksin ben onu kedi ederim ama siz edemezsiniz.O yüzden amd tdp de tüketimde dikkatli olmalı adam gibi revizyon yapmalıdır.Kullanıcıdan kullanıcıya power ihtiyacı şu bu çok önemlidir, fakat %99 oranda iyi kart kullananlarında iyi bir powere a sahip oldukları görülmekte.

4)Nvidia 970 ile 980 arasını açtı bunu birimlerde oynama yaparak yaptı ve sonuçta 0.5gb da ram allocate sorunu baş gösterdi.Daha öncesinde de çok yüksek yüzdeyle cw çıkması yüzünden 970 haliyle kötü iki adet darbe yedi.Bu durum başka kartlarında olmayacaktır.Bu iş artık ciddiye alınacaktır.

5)Şimdi 300 serisi gelcek fiyatları görceksiniz çatır çatır geçirecekler yine.O yüzden 970 aldım siz fakirsiniz diyenlere lafım ; ne yani 290 var diye biz fakirmiyiz.E adam benim bir soğutma aletim(vapochill ls 999euro) senin sisteminden fazla o na ne diyeceksin ? O yüzden milleti amd kart alıyor diye fakir derseniz biri bulur ezer sizi söyleyim.

çok güzel yazmışsın Emre yazdığın madde madde doğru..
    son 7990da amd resmen oyun yanında kart hediye etti deniliyordu çünkü sanırım tam 9orjinal oyun kartla birlikte geliyordu son 2sene amd oyun sponsoru olmaya başladı
    önceleri amdninde bunu yapması gerektiğini söylerdik ona göremi kart alcaz dendi kötülendi ve nvidianın crysis 1ve2/cod /bf3/metro 2033 /Assassin's Creed/batman/mafia2 gibi oyunlara sponsor olmasını kötüye çekiyordu...

nvidia hala gtx 970satıyor gidin bakın vatana ve stoklarına 1000-1250tl bandında en iyi kart hala

• Zaman zaman degisir bu durum seneye bakarsin nvidia onerilir su an amd mantikli o aliniyor

780ti / 980 birbirine denk, oyundada render için de. Özel üstünlükleri git diğerini al/alma dedirtecek noktada değil. 980'i kullanıp 780ti'dan daha hızlı değil ne ayak diye şaşırılması ondan. Maxwell'de 128/128 verimle hesap yapma imkanı varsa gk110'ların yerine göre 134/192 verimle hesap yapma imkanı var. Bocekgrafik'in bahsettiği segment olarak ayırma olayı , 680-770'lerin net kullanılabilir shaderlarının düşük kalması ile alakalı. Oyun değil de hesaplama için kullandırttığın zaman bunlar sanki 1072 küsür shader'a varmış gibi davranıyorlar (1536 yerine). gk110'ların başarımı belki bi tık daha iyi olsa da onlar da aynı şeklde yapısal sorun-darboğaz içindeler. Ama çok daha fazla sayıda shader içerdiklerinden, sanki iyi render için buna mahkumsun noktasına geliniyor. 2880 shaderlı gk110 lar sanki 2010 shadera sahipmiş gibi davranıyor. 980 de 2048 shader'a sahip. İşin darboğaz kısmı shaderların hesaplama miktarı, toplam yapılan hesap olduğu zaman kabaca birbirlerine denk düşüyorlar. Geri kalan bütün mimari detaylar bu shader organizasyonu için. Yani SMM'lerin şimdiki yapısı, cache desteği, yapılnması vs. hepsi bu shader organizasyonu için, Kepler'de yeterince faydalanılamayan yapıyı düzeltmek için.

Ender olarak shader yeteneği açısından gk110'un Maxwell'den üstün olduğu durum var, ama o da render-oyun'a yansımamalı diye düşünüyorum (shader'ın radix işlemleri için gk110'da daha yüksek perf'e sahip olması lazım. Deneyini yapıp 780ti ile %45-50 daha yüksek sonuç aldığını söyleyen var ama dediğim gibi bu render-oyun ile alakalı değil).

Ben driver ile ilerde MAxwell'in daha iyi olabileceğinden şüpheliyim bu yüzden. Hani sonuçta 3-5'in direk bi önemi yok burda.

6 GB 980 olmadığı için, yerine göre gk110'lar tarafında avantaj oluşturabilir. 8 GB 980 ertelendi diye biliyorum ama beklenilebilir o da. Acil lazım ise 980 'e belki bi tık avntaj gibi bakılabilir şimdilik.

Edit : 6gb kartlar çok pahalı denirse geriye Maxwell dışında pek seçenek kalmıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 15 Şubat 2015; 6:48:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Detonator-58

Yazınızda sadece merak ettiğim bir nokta var oda "İsterse 400 watt çeksin ben onu kedi ederim ama siz edemezsiniz." burasına ayrı bir açıklama getirebilir misiniz ? Bilindik yöntemlerin dışında donanımsal modlamadan mı bahsediyorsunuz yoksa üzerinde çalıştığınız tamamen size ait olan ve gün yüzüne çıkmamış bir çalışmanız mı var ?

Bunu 3 kişi sormuş nası kedi edersin diye

290 2 adet referans aldım.Toplam güç çekmesi 270*2 her birine su soğutma yaptım adam gibi.Ondan dolayı 56 dereceyi geçmiyolar.Kedi gibi olmak kartın voltajıyla oynamak değil kartın ısısını kontrol etmek.Siz kartı 400 latına düşürme anlamışsınız hayır sıcaklığını düşürme olayıdır benim anlattığım.

Siz yapamazsınız özellikle kullandım.Şimdi kim gidecekte tekrardan dünya para su soğutmaya para verecek takacak haliyle tabi ki çok iyi su soğutma takılabilir.Fakat çok büyük bir çoğunluk aldığı gibi kullanıcağından misal 390x 310 watt geldi hava soğutma o nu kedi yapmamız için mecbur suya girmek zorunda kalıcaz.Çünkü hava soğutma kartı belli bir yerde tutarken overclock yaptığımız zaman onu nası soğutcaz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 15 Şubat 2015; 11:40:32 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.