Şimdi Ara

Forumda geleceği parlak kimler vardır sizce (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

dehşetle okudum.

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak deyimi vücut bulsa bu yazı olurdu.

• Nick7658 N kullanıcısına yanıt
    Mesela ekşide şöyle bir şey var Forumda geleceği parlak kimler vardır sizce

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt
    Bazı şeyler yazılmaz, yazılana nasıl bakıldığında ortaya çıkar. Ben burada birilerinin hangi framework’ü kullandığını değil, onun mantığını ne kadar özümsediğini izliyorum. Mesela JWT gibi bir yapıda syntax ezberlemek değil, token'ın nasıl üretildiğini, hangi kısımda saldırı yüzeyi oluştuğunu, nerede decode işleminin yetkiyle çakıştığını çözmek önemlidir. Çünkü orada sadece bir . karakteri değil, bir güvenlik prensibi yatar. Ve ben oraya baktığımda sadece kod değil, mantık akışı görüyorum. Neresi değiştirilecek, hangi alan safe, neresi vulnerable... O yüzden “geleceği olan kişi” kimdir diye soruyorsanız: Neyi yazdığını değil, neden öyle yazıldığını sorgulayan... Kodu değil akışı analiz eden... Sadece çalışanı değil, ölçeklenebilir, güvenli ve sürdürülebilir olanı hedefleyen kişidir.. Bu kişi de burada.

• Aynen öyle , ben bir teknolojinin mantığını anlayınca olaydan direkt çıkıyorum hatta chatgpt yi ona bir şey sorduğumda bana şöyle cevap vermesi konusunda tembihledim , önce kullanılmadığı senaryo sonra kullanıldığı senaryo ondan sonrada gerçek dünyada kullanılan bir senaryoda örnekleme

Genelde herkes syntax kasıyor mesela gidip birine stored procedure nerede kullanılır frameworkde hangi anotasyon ile repository ye enjekte edilir desem sadece anotasyon ve enjekte etmeye cevap verir ama nerede kullanıldığını bilmez ayrıca index ve explain analyze içinde böyle yada trigger

Ben şuan redis docker postgresql springin genelini bitirdim şuan mongo kaldı o kafka birde kubernetesi halledeyim sonra asıl projelere başlayacağım ama eğer mantık yerine syntaxlara odaklansaydım şuan postgresql deydim anca

• Codewake kullanıcısına yanıt
    AGI gerçekleştiğinde görüşelim tekrar.

Makineler daha ileri düzey sistematik analiz, sentez çıkarma, soyut düşünme gibi konularda yetenek kazandıkça insan ihtiyacı gittikçe azalacak.

Şu an otonom sistemler zaten mevcut insan kaynağını azaltıyor, sırf kod ve bazı mühendislik dalları için eğitilmiş bir AGI çoğu kişiyi işsiz bile bırakabilir.

Herkes işsiz kalmaz ancak çoğunluk kalır.

Şirketlerin çoğu meta learning kısmını halletmeye çalışıyor.

Tamam gidip herkesi kurşuna dizmeyecekler belki ancak gereksiz fazlalık sayılacak kişiyi işinden edecekler.

Yeni iş kolları doğar bu her zaman oldu ancak bir yapay zekayı eğitmekten daha zor bir şey varsa insanı eğitmek ve adapte etmektir insanlar bu yüzden işsiz kalacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 28 Temmuz 2025; 1:0:5 >
  • _zer0_ kullanıcısına yanıt

Yazdıkların o kadar saçma ve dayanaksız ki cevap verme gereği duymadım, cringe oldum.

agi denen şey fantezi, çıkarsa insanlığı bitirir. He 1000 seneden önce zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codewake -- 28 Temmuz 2025; 9:10:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Codewake kullanıcısına yanıt
    Yoo saçma değil bunu yapay zekanın öncüleri söylüyor.

1000 Seneden önce zor falan değil. Yakında çıkacak.

Dayanaksız değil, şu an tüm bu yapay sinir ağları, derin öğrenme gibi teknolojiler bunun alt tabakasını oluşturuyor.

Bunun nasıl olacağını da biliyorum. Çünkü çok yakında teknolojide bir devrim gerçekleşecek. Hatta bu olduğunda internette çoğu protokol güvenliğini yitirmiş ve taş devrinde kalmış gibi olacak.

Dev yapay zeka ve köklü yazılım şirketleri AGI için çabalıyor. Buna microsoft dahildir.

Sen cringe demeye devam et yakında bu dediklerim gerçekleşecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 28 Temmuz 2025; 9:57:58 >
  • _zer0_ kullanıcısına yanıt

Yakında internet ve pcden para kazanma devri bitecek çünkü insanlar ustaya ihtiyaç duyacak kimse pcdeki uygulamada şu sorun var diye eleman aramayacak ama elektriği bozuldu mu veya tesisatta sorun oldu mu tamirci arayacak çünkü doğru düzgün usta yok. Yapay zeka yazılımı bitirebilir ama gerçek hayattaki tamir tadilat işlerini bitiremez bundan dolayı mesleki eğitim ön planda olacak şimdi bile evinde bir şey bozulsa tamir edemesen usta en az bin lira alır

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt
    Yazılım yine devam eder. Fakat burada herkes işsiz kalacak demek yanılgıdır.

Çoğunluk işsiz kalacak.

Mühendislerin, teknisyenlerin ve teknikerlerin çoğu adapte olmazsa işsiz kalacak zaten. Yeni meslek dalları çıkacak.

Fakat artık insanlar yavaş yavaş ameliliği bırakıp doğal dille kodlama yaptıracaklar. Bu ileride olacak bundan kaçış yok.

Yazılımcı açığı malesef artık yok. Sektör daralmaya gidiyor. Bunda yapay zekadan çok doygunluğun artması şuanda etkili. Yapay zeka yazılımcının yerine şu aşamada pek geçecek gibi değil. Yazılımda diploma konusuna gelirsek dünya genelinde tecrübeli ve donanımlı eleman aranıyor, diplomaya pek bakılmıyor. İlerleyen yıllarda ne olur bilemeyeceğim ancak auto gpt tarzı toollar türemeye başladı. Bir takım küçük işler halledilebiliyor. Aşağıya küçük bir video bıraktım en basitinden. Küçük app ler yapabiliyor

google docs
    05D2C039-E086-4B4B-8965-6FAF40BF84B3.mov
    https://drive.google.com/file/d/1kOlNSpAfAtZQEE6G0eFqK2pnvJZdTodH/view

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• ben, kidemli openai muhendisi olarak konu acarim ilerde Forumda geleceği parlak kimler vardır sizce 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amanallahim3 -- 28 Temmuz 2025; 21:9:38 >
  • Nick7658 N kullanıcısına yanıt
    Yazılımcı açığı malesef yok derken neredeki doygunluğa göre bunu söyledin ? Embedded software , backend , frontend , donanım düzeyi yazılımlar , AI ve otomasyon vb

ChatGPT her şeyi yapamıyor mesela gidip user entitysi oluştur dersen sana oluşturur ama column koymayı akıl edemez validasyonu akıl edemez dönülecek cevapları akıl edemez yani birinin onu yönlendirmesi gerekiyor . Chatgpt ye emir verirken aslında o emri verirken senin en azından o konuyu bilmen gerekiyor ki emir veresin bilmeyen adam nasıl emir verecek ?

Mesela ben bir netflix çakması video izleme sitesi kurdum diyelim genel olarak çok izlenen filmler var ve bu filmlerin her sorguda veritabanından gelmesini istemiyorsun o zaman redise kaydetmen gerekiyor ama chatgpt bunu akıl edemez onun tek yaptığı bir şeyi bir yerden bir yere götürmek ama yol kolaylığı yok

Kod yazmak için alınan elemanlar azalır ama karar veren performans optimizasyon az kodla verimli iş yapma amaçlarını sağlayacak kişiler her zaman iş bulabilecek

Sicciiiiiiiiin

• @turbolinea

• en parlak bilmem de en karanlık benim Forumda geleceği parlak kimler vardır sizce 

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.