Şimdi Ara

Forumda geleceği parlak kimler vardır sizce (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Büyük teknoloji firmaları en büyük giderlerinden olan personel giderini azaltmak için yapay zekaya kod yazdırma işlevi kazandırdılar. Bunu daha az eleman ile daha fazla iş yapabilmek için yaptılar. İşin ilginçi yapay zekayı yapan kişilerde yazılımcı , aslında bindikleri dalı kestiler.

şimdi 10 kişinin yaptığı işi 2 kişi yapacak. 8i işsiz kalır. o 2 kişininde maaşı düşecek çünkü kapıda çalışmak için iş arayan 8 kişi bekliyor.

Hindistan yazılımcıları zaten piyasayı kurutmuştu , 100 dolara hazır program yazıyorlardı sıfırdan. şimdi yapay zeka ile piyasa iyice düşecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

AGI devreye alınmadığı sürece o iş zor.

AI kod yazabiliyor, ancak makinelerin ne kadar stabil çalıştığı veya ne kadar sistemlerle uyumlu olduğu konusunda bilgi bile veremiyor. AI'a basit teknik sorunları çözme konusunda bilgi veriyorum yönlendirmem olmasa sorunu çözemez.

Bilmediğim şeyleri öğretiyor mu? Kesinlikle ancak hala eksikleri var.

AGI olursa zaten tam anlamıyla skynet gibi bir şeyle karşı karşıya kalacağız ve buna max 5 sene var bir problem çıkmazsa.

AI'lar hala insan müdahilesine muhtaçlar, stabil kararlar alamıyorlar, stabil çıktıları sen detaylı temiz prompt vermediğin sürece %70 oranında verebiliyorlar ama o da modelin kalitesine ve kullandığı donanıma bağlı. AI tuning denen bir kavram var ne kadar veri setiyle çalışacak ne üzerinde bilgi toplayacak bunlar bile başlı başına maliyet.

Kaldı ki o kadar veri seti ile uğraşıp bu sistemleri faal olarak açık tutmakta aşırı maliyetli MS gibi şirketler o nedenle nükleer santrallere yöneldi kiralıyorlar veya inşa ettiriyorlar fakat bunlar bile normal çalışana ödenen maliyeti az ve ucuz hale getirecek. Şirketler bunları yaptırmak için çok büyük kredilere ihtiyaç duyacak sebebi ise bu kadar verinin düzgün işlenebilmesi için ve stabil olması için kesintisiz sağlıklı enerji gerekiyor.

Yani insanlara bir süre daha ihtiyaç var.

Şirketler kafalarında ki hedefleri yaptığında işte o zaman eğitilmiş özel modeller yerine çoklu düzeyde eğitilmiş üst modellerle hibritler ortaya çıkacak ve işte bu global işsizliğe neden olabilir o zamanda zaten medeniyetin çöküşü başlar. Skynet gider Dünyayı havaya uçurur demiyorum ama insanlar aç kalacağı için çok büyük çatışmalar çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 27 Temmuz 2025; 15:7:41 >

• tonbalıklı T kullanıcısına yanıt
    Maksimum 10 soru civarı

Soruların cevabını zaten sen belirleyeceksin ister uzat ister uzatma ben anlarım senin amacını o yüzden soruların cevapları senin elinde

Bu arada sadece bu yazından bile belki hayatında bir kere karşılaşacağın biriyle çok önemli bir konuşma için üşengeçlik yaptığını yani ileri görüşlü biri olmadığını sadece anlık pratiğe odaklı olduğunu geleceğin kasvetinin senin umurunda olmadığını geleceği düşünerek anı yaşayamayacaksam ileride geleceğimde şimdiki halim gibi olmaz mı sonucu çıkarabilecek biri olduğunu çıkarabilirim

Senin gibi kişiler genelde kariyerinde başarılı olur ama başarılı olma sebebini bilmez , sadece anda kalır hatta yanında olan kişileri neden kabul ettiğini bile umursamaz sadece şartlar öyle gerektirmiştir

Akşam seni daha iyi analiz ederim şu konumuda oku istersen kendin hakkında fikir edinirsin
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161769189

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 27 Temmuz 2025; 15:1:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ulpro kullanıcısına yanıt

Hahaha harbi o sekilim yalan yok. Ha yaptıklarım hareketlerim gelecek icin ama anlık fikirlerim dedigin gibi. o konuyuda daha önce okumustum yazdıkların mantıklı ozellikle gri oldukları icin ( yani iki boyut dedigin seyin hic biri en dogru degil ) mantıklı gelmisti. valla hepsinden biraz varız

Akşam hayatın değişecek eğer burada olursan

Şuan olduğun kişiliğin asıl olmak istediğin kişilik olup olmadığını öğreneceksin büyük ihtimallede benim gibi biriyle bir defa daha karşılaşmayacaksın

o kadar diyosun he. benim hayatı 180° degiscek bise lazım. greencardın cıkması diye bekliodum ama buda olur valla

• Arkadaşlar özelden mesaj atıp durmayın zaten birine anlatacağım hepinizi etkileyecek hepinizin kafa yapısı boyutu aynı

• En geleceği parlak olarak zeroyu görüyorum bir tane katık döner franchise alacak ve Yaseminle ikisi işletecek yalnız yasemin bütün dönerleri yiyebilir

OHOOOO ÖZELDEN YAZMAYIN LAAAA ACIK OLUN BURDAN YAZIN

Hocam senin eski nick ne çok tanıdık geliyon var sende bişey

• Tantuniii kullanıcısına yanıt

• Man In The Wılderness M kullanıcısına yanıt

Boş duracana öyküyü arada eski günlerin hatrına birleşme teklif et

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

hocam harbi eski nick falan filan yok yeminle. tek kullandığım hesap bu baska hesap acmadım hic

Sana özel liste yazacaktımda yazdığım sorularında zaten cevabını tahmin edebiliyorum o yüzden yazmadım sana tavsiyem 2 gün boyunca aklına gelen tüm her şeyi yap içki mi içeceksin iç kadınla mı takılacaksın takıl cips falan mı alacaksın film mi izleyeceksin izle iyice tüm nefsini doyur ve yorulsun

Sonrasında her yaptığını listeye al ve bedellerini yaz ( sadece parası değil zamanıda veya sağlığından götürdükleri ) sonrasındada o para ve zamana yapılacak şeyleri düşün ama o düşündüğün şeyler öyle şeyler olsun ki kendi kendini aşağılaman gereksin ( mesela anneme babama bunu alabilirdim kendim yerine şuraya mama koyabilirdim veya bu parayı geleceğim için buraya koyabilirdim ) nefsin doyduktan sonra bunların anlamı senin gözünde dahada belirecek ( aynı 3 1 sonrası pişmanlık gibi düşün ) sonrasında kendine özel bir liste yapıp bana atacaksın bende o listeye göre senin nihai amaçlarını belirleyeceğim ve en doğru yolu bulacağım ha eğer kendin doğru olduğunu düşünüyorsan bana atmana gerek yok kendin oradan devam edebilirsin .

İyide bunu ben neredeyse her pazar aksamı her ay bası her yılbası yapıyorum abi. bu dediginin diyete bu pzt baslıcam, bu ay sunu yapcam, bu yıl 2 dil öğrencem yurtıdısna gidicem sunu gerceklestiricem demekten ne farkı var? Nefis doyurma isi yok abi bende. Yani bunların kendime verdiğim sözlerin sonucu olmayınca kendimi asagılanmıs hissetmiyorum ne yazıkki. anca anca cok yakıp yıkıp dökmem lazım ki onada kendi frenleme sistemim izin vermez.

Ha dersen ozmn hicmi kendine verdigin sözleri tutmadında verdigim sözler ne zaman kücük achievementlara dönüstü ozmn basarmaya basladım. yavas yavas adım büyüte büyüte. ama iste bunu cok gec ogrendim :s

Her zaman yaptın ama sadece zevkine odaklandın hesabına değil

O yüzden bende işlemiyor diyorsun

Eğer şuan bu yaptıklarından somut bir zarar hissettiğini düşünmüyorsan yapmaya devam edebilirsin ama hissettiğini düşünüyorsan dediğimi yap

tamam deneyeyim

Açık konuşmak gerekirse, bu soruya verilecek cevap zamanla kendini ispat eden değil, şu anda temeli sağlam atan biri olmalı. Zira teknolojide kalıcı olanlar, "anlık parlamalarla" değil, "sistematik derinlik" ile öne çıkar. Ben burada sürekli, bilgiye yüzeyden değil çekirdekten yaklaşan, salt trendleri takip etmekle kalmayıp, o trendleri doğuran paradigmalara kafa yoran birini görüyorum. Sırf syntax ezberlemekle yetinmeyip, "bu yapı neden böyle çalışıyor, neyi optimize etmeye çalışıyor?" gibi soruları soran biri... Bu kişinin ne yaptığına değil, nasıl düşündüğüne bakarsanız farkı anlarsınız. Çünkü algoritmalar değişir, diller dönüşür, kütüphaneler ölür ama sistematik düşünme ve mimari sezgi baki kalır. Kimin ileride iyi işler yapacağını sormak yerine, bence kim bugün boş vaktini GitHub repo’larında, RFC dökümanlarında, mikro mimari dokümantasyonlarında ve open source projelerde geçiriyorsa, cevabı zaten kendiniz veriyorsunuzdur.

Bazı şeyler zamanla anlaşılır.
    Sabırla izleyin...

Mesleki tecrübe vs.. olarak söylemedim zaten. Genel olarak maraz hariç bunlar bilkent, tıp, odtü mezunu ya da okuyor. İyi üniversitede bulunanların bağlantıları, eğitim seviyeleri zaten sağlamdır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • O dediklerinin hepsini ben yapıyorum cidden

Mesela bazı syntaxlar var JWT güvenlik sisteminde harften çok özel karakter var ben sadece diyorum ki burası buraya yarıyor senin değiştirmen gereken tek yer ise buraları

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.