Şimdi Ara

Forumda bayan üye varmı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
5.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: pirekare

Araç otomatikse cep tel ile konsantre bozukluğu yaşamadan görüşülebiliyor bence...

uzunyoldada yasak ...hatta büyük ihtimalle uzun yol düşünülerek çıkmıştır ilk yasak..
    bilimsel olarak dikkatin çok düştüğü kanıtlanmış...
    mümkün olduğunca dikkat etmek lazım
  • o zaman araç kiti kullanarak konuşmak da yasak olmalı...
    yanında oturan varsa onunla konuşmak da yasak olmalı...
    dikkati aynı şekilde dağıtırlar...
    ben otomatik araç kullanırken cep ile konuşmanın yanımda oturanla konuşmaktan farklı olduğunu düşünmüyorum ve hissetmiyorum...

Ama mümkün olduunca da konuşmuyorum, yoldayım sonra ararım diyorum... yanımda oturan varsa onunla da pek konuşmuyorum... Araç kullanırken konuşmayı hiç sevmiyorum... Normalde de sevmiyorum gerçi... :)
  • Aslında sende haklısın..
    Zaten kitle de konusmayı yasaklamamalarını anlamıyorum kesinlikle yasak olmalı...

Ama ellede tutunca olduğu gibi dikkat dağılıyor sanki başka bir iş yapıyormuş gibi oluyor...buyüzden sadece o yasak heralde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

Aslında sende haklısın..
    Zaten kitle de konusmayı yasaklamamalarını anlamıyorum kesinlikle yasak olmalı...

Ama ellede tutunca olduğu gibi dikkat dağılıyor sanki başka bir iş yapıyormuş gibi oluyor...buyüzden sadece o yasak heralde...

Manuel aracım varken tel ile 10 sn bile konuşmuyordum, çok aşırı dikkat dağıtıcı ve refleks önleyici...
    ama otomatikte sağ el bi işe yaramadığı için (sadece cam suyu sıkıp silme, o da trafikte gerekli diil) sağ el ile tel görüşmesi ve kit ile tel görüşmesi arasında fark yok diyorum... sellektör sinyal hepsi sol elde zaten... (sözlerim kesinlikle manuel için geçerli diil)
    ikisini de uzun süre kullanan biri olarak farkı çok iyi biliyorum...

*Ben de size katılıyorum yasak olması daha iyi diyorum ama araç kiti ile de konuşmak yasak olmalı...

• quote:

o zaman araç kiti kullanarak konuşmak da yasak olmalı...
    ben otomatik araç kullanırken cep ile konuşmanın yanımda oturanla konuşmaktan farklı olduğunu düşünmüyorum ve hissetmiyorum...

Ama mümkün olduunca da konuşmuyorum, yoldayım sonra ararım diyorum... yanımda oturan varsa onunla da pek konuşmuyorum... Araç kullanırken konuşmayı hiç sevmiyorum... Normalde de sevmiyorum gerçi... :)

bir psikiyatriste görünmeye ne dersiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: resmonse

quote:

o zaman araç kiti kullanarak konuşmak da yasak olmalı...

bir psikiyatriste görünmeye ne dersiniz?

sevmek zorunda mıyım?
    görünebilirim... düşünüyorum...

• Suudi Arabistan bu sorunu çözmüş. Tabi kendi yöntemleriyle; KADINLARIN ARAÇ KULLANMASI YASAK cezası var. Hatta 8 martta bir kadın bu yaşağı protesto etmek için araba kullanırken çekilmiş görüntülerini Youtube a koydu.
  • Kadın erkek ayrımına soooonnnnn
  • Bizde maalesef bayanlar daha çok 10-15 yıldır bu işe merak sardı ve genelde ileri yaşlarda araba kullanmaya başlayan bayanlar meleke kazanmakta zorladı.Ama şimdi yeni nesil kız çocukları erkek çocukları gibi erken başlıyor ve bence gayet iyiler.
  • bir erkek olarak yürekten şunu söyleyebilirim..

bayanların trafiğe çıkması yadırganan veya şikayet edilen birşey olmamalı..

bayanların olduğu ortamda küfür,, şiddet v.s. olmaz..

trafikte bayan sürücülerin olması da belki biraz daha bu trafik canavarlığını önler..

acemi olmalarına gelince de,,

hepsi için aynı şeyi söyleyemeyiz..

ankara da yaşayanlar bilir,, eski istanbul yolunda- sincan istikametinden merkeze,,

OPEL ASTRA'sı olan bir bayan beni sollamak istedi,, gerçekten de iddialıydı ama,,

koltukta oturuşundan ve de direksiyonu tutuşundan tecrübeli olduğu zaten az çok belli oluyor..

benim de 92 MODEL ŞAHİN'im var.. beni geçmeye çalıştı ve de yolda makas atmaya başladı ve bu bende gurur meselesi haline geldi

araçlar arasında adil bir durum olmadığı halde,, ben de onu geçtim..

daha sonra tekrar geçmeye yeltendi ve de geçti,,

zaten 120 km üzerine kadar araç arka planda,, şöförlük ise daha ön planda kalır..

bir süre geçme işleri tekrarlandı ve 120 yi geçtiğimizde şartların eşitliği ortandan kalktı ve farkı hayli açtı..

hakikaten bayanın şöförlüğünü taktir ettim..

• kadınların odaklanabildikleri görüş açısı ekeklerin neredeyse 1.5 katı

mesela bir erkek önüne bakarken yan koltuktaki, yan arabadaki, veya yolun yanındaki bir mağaza vitrinine veya bir olaya kafasını çevirmeden dikkatini oraya veremez.

veya sınıfta önüne bakarken kafasını çevirmeden sadece gözleri ile yanındakinin kağıdına bakamaz.

ama bir kadın bunu yapabilir, bu bilimsel bir gerçek.

mesela bir kedi veya köpek için bu olay kadına göre de çok daha geniş açıda gerçekleşiyor.

bu da ister istemez trafikte dikkatlerinin dagınık olmasına, yanından bir araba geçerken çok daha tedirgin olmalarına veya bu durumdan kaçınmak için ön cama yapışmalarına sebep oluyor.

ama bana göre bu durumdaki kadınlar çok abartmadıkça trafikte tehlike yaşatmıyorlar sadece akışı aksatıyorlar o da mazur görülmeli.

asıl tehlikeli olanlar çok iyi araba kullandığını zanneden daha kötüsü makas atmayı vs yi iyi araba kullanmak zanneden kadın şöförler.

• gereksiz yaratılan görüş açışı,, yanda geçen araçların tekerlerinin bile dikkatimizi dağıtmasına sebep olmaktadır!!

• daha bugun dıreksıyon sınavından cıktım gectıgımı tahmın edıyorum ve duzgun bı araba denkgelrı gelmez hemen alıcam...ve bırkac ayda cogu kişiye tas cıkartacagıma ıınaıyorum evet trafıktekı genel kanıya katılarak bende bayanların yavas gıderek bazen trafıhı aksattıgnı dusunuyorum ama yınede bence her erkek soför de en az bayanlar kadar dıkkatlı olmalı ki daha az kaza olsun !!!!!!!!!!!!!!
  • ehliyetin şimdiden hayırlı olsun o zaman..

ama şöyle birşey var,, arabayı kullanmak başka şey,, tecrübe başka birşey..
  • haklısın işte yukarıdakı arkadasların dedıgı gıbı yani ben bu yasıma kadar ılk kez dıreksıyona oturdum ve ondada ehlıyet alıyorum..erkekler 10 yasından itibaren arabalarla haşır neşir oluyo tabıkı öyle bır deneyım eksıklıgımız oluyor bayan olarak ama soförluk icin gerkelı olan bilgi dikkat sogukkanlılık ve becerıye sahıp oldugumuz surece deneyımde kısa surede gelecektır nede olsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: SLMVER

valla ne yalan söylüym şahsen ben yolda bi bayan sürücü gördüğümde mümkün olduğunca uzak kalmaya çaba gösteriyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: gloriaa

haklısın işte yukarıdakı arkadasların dedıgı gıbı yani ben bu yasıma kadar ılk kez dıreksıyona oturdum ve ondada ehlıyet alıyorum..erkekler 10 yasından itibaren arabalarla haşır neşir oluyo tabıkı öyle bır deneyım eksıklıgımız oluyor bayan olarak ama soförluk icin gerkelı olan bilgi dikkat sogukkanlılık ve becerıye sahıp oldugumuz surece deneyımde kısa surede gelecektır nede olsa

bayan sürücüler için önyargı olduğu için,, bayan sürücüler bu yüzden ayrıca bir tedirginlik yaşıyorlar..

çoğu erkekten,, yani ben bilirim havasındaki birçok erkekten daha dikkatli olduğunuz kesin..

• quote:

Orjinalden alıntı: ali270

quote:

Orjinalden alıntı: SLMVER

valla ne yalan söylüym şahsen ben yolda bi bayan sürücü gördüğümde mümkün olduğunca uzak kalmaya çaba gösteriyorum

• annem 35 senelik sürücü. Şehir için dışı farketmez. Her yolda kullandı. Her türlü arabada kullandı. 35 senedir tek kazası lastik yüzünden yaptığı bir kazaa. araba takla attı. Neyseki çiziksiz atlattı.

demek ki her bayan sürücü aynı değilmiş. Ne trafiği tıkar ne böyle geniş yerden sank, tırla geçiyomuş gibi 10km hızla geçer :D hatta kırmızıda en öndeyse şehirler arası yolda kökleyip kalkar drag yapıyo sanki. heyecanlı kadın işte ne yapalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 19 Mart 2008; 18:08:37 >
  • uzun yolda yorgunluktan uyuklayan
    içkili araç kullanan
    çok şeritli yolda makaslar atan
    hızlı kalkış yapıp hava atan
    gidecek yer yokken arkadan sellektör yapan
    hız denemeleri yapan

kişilerden bin kat iyidir o beğenmediğniz bayanlar.
    kaldıki yukardakileri yapanlar yüksek oranda erkekler
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.