Şimdi Ara

Forum Canlandırma Çabaları v1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evvet arkadaşlar. Herkesin bildiği üzere forum baygın. Bende ilk adım olaraktan bu baygınlığı ortadan kaldırması için discord kanalı kurulmasını öneriyorum. Bu kanal ile A/H için farklı PvE alt kanalları olacak ve insanlar bu kanallar üzerinden oyuncu arayacak, hakeza PvP içinde öyle. Ek olarak her sınıf için alt kanallar açılabilir, stick mesajlar ile rehberlere yönlendirmeler yapılabilir. Baz aldığım kaynak şu. Bu işi diğer Türk wow forumlarına da yayarsak bence güzel bir kitle oluşabilir. Baz aldığım kaynak aslında pug raid arayan insanların toplanması için oluşturulmuş bir şey. Bizde bunun yandan çarklısını neden yapmayalım. Kanal içinden gerekli Türkçe kaynaklara da yönlendirmeler yaparsak hem bu işi Türkçeye çevirmek isteyen hem de oyuna yeni başlayan insanlar için faydalı olur. Ne dersiniz ?







  • Forumun alternatife ihtiyacı yok ki.
    Şuraya gelenler Google aramalardan geliyor, oyun daha fazla ilgi görse daha fazla kişi arar ve daha fazla kişi gelir. Sorun forumdaki kullanıcıların azlığı ise.
    ------
    Niteliksiz konuların olmasının nedeni insanların bencilliğinden kaynaklı. Ona da forum çıktığından bu yana ya taşıyorlar ya siliyorlar yapacak başka bir şey yok.
  • aschil kullanıcısına yanıt
    Ben buradan açıkça ilan edeyim; benzer açılan konular yada Google'dan cevabına direkt ulaşabildiğim bir konu varsa ben basıyorum şikayeti. Diğer türlü o tip konular ile baş edilmez. WoD zamanına döner forum. Her gün aynı konu, aynı insanlar, aynı cevaplar. Kaldı ki forum hiç de kullanıcı dostu değil. Hangi akla hizmet sabit konular en aşağı konulmuş anlamışta değilim.

    Diğer yandan bu discord işini diğer forumlara da yayarsak kaynak bazında gayet geniş bir kitle oluşturabiliriz. Türkçe WoW için amme hizmet yürüten bir sürü kaynak var. Bunları birleştirip tek bir çatı altında toplamanın ne gibi bir zararı olur ki ? Hem kimsenin bilmediği ama göz atmaya değer forum ve sitelerin de önü açılmış olur diye düşünüyorum. İnsanların iki gelip çene çalma şeyleri de cabası olur bence.
  • Forumdaki saçma insanlari temizlersek bence sorun çözülür. Mesela ne gibi adam oyunu birakmış yada oyundan soğmuş bir adam gelmiş bir soru sormus bu adamda: git google yaz ayda yotube yaz bak şeklinde itici cevaplar yerine açıklayıcı bilgiler olabilir.

    Öreneğin adam token için nasıl para kazaniblirm diyor. Cevap geliyor, Youtube gold farm yaz bak şeklinde...

    Yani madem doğru düzgün cevap vermiceksin hiç yazma. Madem birşey yazıcan adam gibi yaz.

    Bu tipler dediğim gibi ya oyunu birakmiş yada oyundan zevk almayan tipler...
  • Bi1ReD kullanıcısına yanıt
    Ne zamana kadar bu tip cevapları usanmadan cevaplayacağız peki ? Kaldı ki sıkıntı, forumda sorulmuş yada bir şekilde cevabı verilmiş soruların tekrar tekrar sorulması yada google üzerinden çok basit bir şekilde yapılacak bir araştırma ile ulaşabileceğiniz cevapları burada aramaları. Bu iki şey kısır döngü şekilde süre gelirken ucu açık cevabı olan soruların sorulması ile ayrı bir hikaye.

    Yani benim fikir de bu sorunların çözümünde 2. bir yol gibi bir şey yani. Eminim ki orada ki sabit mesajları da okumadan soru soracak insanlar gelecek vs. vs.

    Bilemiyoruz yani :(
  • Ama bu insan hep vardi ve var olacak bu işten usandıysak zaten bu forumda durmanında bir mantığı yok amacımız yardımlaşma sohbet muhabbet ise bazı şeylere katlanmak zorundayız.

    Bir de hazır cevabı olan sorulardan ziyade mesela yeni paket le ilgili atiyorum7,2,5 de ne değişiklik olaacak talnetlimizi ne yapalim statlarimiz nasıl olur ne buff gelir diye bir soru güncel bir soru ama bu soruyada git wowheada veya icyveinse bak diye cevaplar geliyor...
  • Bi1ReD kullanıcısına yanıt
    Hacı abi her ' wow'a başlamalı mıyım ' yada ' wow çok sıktı ' konularını ben neden sürekli olarak cevaplamam gerekiyor ki ? Adam forumın içerisinde araştırma yapmadan konu açıyorsa, neden ben ona cevap vereyim mi ?

    Bunun haricinde şu canına yandığımın oyunun İngilizce bilmeden oynamayın yada şu oyunu İngilizce - Türkçe çevirisini yapın. Zaten oyunla ilgili bütün yenilikler senin bahsettiğin sitelerde yayınlanıyor. Adamların kullandığı dil da değil. Ağır olması bir yana adamlar zaten skillere direkt link attığı için İngilizce bilmeyenlerin de anlaması lazım yani. Ha yok yine anlamıyorlarsa da bir zahmet sözlük kullansınlar yani. Yıl olmuş 2017, google translate bile cümle çeviride çok güzel sonuçlar çıkartıyor.

    Edit: Al kardeşim sana canlı kanlı örnek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmopasa -- 5 Haziran 2017; 3:37:26 >




  • Hocam güzel örnek vermişşin ama benim istediğimi yapmışşın. Yani üşenmeden aynı cevabi vericeksin. Şöyle düşünelim hepimizin noobluk zamanları oldu veya inglizce çok iyi bilmediğimmiz zamanlar oldu onun yerinde olsan ve ters bir cevap alsan bu foruma bidaha girermisin ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bi1ReD

    Buda benim örneğim olsun ozaman...

    https://forum.donanimhaber.com/7-1-5-patch-yenilikler-ve-dusunceler--123170538#123171113

    Amacım yenlikleri türkçeye çevirmekten ziyada tartışmak en doğrusunu en faydalısını karakterimize uyugun itemleri fln saklamak gibi şetyler
  • Bi1ReD kullanıcısına yanıt
    Reiz kendi mesajını niye alıntı yapıyorsun ki . Misal senin açmış olduğun konu da güzel bir konu. Yabancı forumlarda aynı amaca hizmet eden bir sürü faydalı konu var. Sende o tip bir harekatı burada sürdürmek istemişsin fakat kitle farklı. Burada ki insanların çeviri yapacak ne zamanları ne de istekleri var. Hakeza orada ki insanlar patch notları okuduktan sonra gelip yorum yapıyorlar, burada da ' hacı burda ne yazıyi yha '.

    Burada benim bizzat kendi çevirim bulunmakta. Şimdi benim böyle çevirileri her patch notes için yapmış olsam, birileri çıkıp diyecek ki ' gençler yeni pakette neler yazıyor '. Kaldı ki benim güncel çeviri yapmam da meçhul, zaman isteyen bir şey.

    Uzun lafın kısası millet elinde sözlük takılacak bu oyunda eğer İngilizce bilmiyorlarsa. Ben bu oyuna başladığımda arkadaşlarım falan derken kabaca öğrendim ama en önemli anlarda da elimde sözlükle konuşuyordum milletle.




  • Bi1ReD kullanıcısına yanıt
    Gold kasan adam da onu yapıyor, özel bir ritüel uygulamıyor. Millet sanıyor işin çok gizli bir tarifi var.
    Youtube açıyorsun ''wow gold farm'' filitre seçeneğinden ''yüklenme tarihine göre sırala'' seçiyorsun, şöyle bir göz gezdiriyorsun bir kısımlarını uyguluyorsun, balon olanları elekdikten sonra uygun gördüğün gerçekçi kanallara abone oluyorsun, güncel kalıyorsun bu konuda, bir şey çıktı mı uyguluyorsun. her güncelleme de bir şeyler çıkar, hotfix yer bazıları buradan takip ediyorsun.

    çok basit şeylerin basit cevapları vardır. şu forumda oyunun game playi ile ilgili adam gibi soru soran oldu mu da cevap veren olsun.
  • Ahmopasa you are too funny

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • v2 ne zaman geliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IcyTea Lemon kullanıcısına yanıt
    Nefarius kullanıcısına yanıt
    aschil kullanıcısına yanıt
    Konumuzu paltalamasana be kardeş, sizin gibiler yüzünden insanlar adım atamıyor

    @Nefarius Geliyor gençler geliyor, yeri yerinden oynatacağım

    @aschil Reiz adam videoyu izlese ne olacak ki İngilizce bilmiyor sonuçta. Bu sefer de bu videoda ne söylendi arkadaşlar ile gelecek
  • Oyun ölmüş forum niye canlansın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thrashbringer kullanıcısına yanıt
    Ölenle ölünür mü birader
  • Ahmopasa kullanıcısına yanıt
    Downvote butonu nerede ya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni silerken görmedin mi ?
  • Ahmopasa kullanıcısına yanıt
    Ben de ona istinaden attım yalnız bu mesajı, sen sildin sandım?



    Bu arada gerçekten downvote butonu nerede?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.