Şimdi Ara

Formulleri Öğrenip Geometri Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bir tane cep kitabi aldim tum formulleri ezberleyip çözümlu denemelere dalacagim direk.Oradan kendim yapmaya ugrasacagim boyle parça parca zor oluyor.Deneme ile ilerletmeye calisacagim hangi formülü nerede kullanmislar ogrenecegim.Konu anlatimlar dogru düzgün bir sey anlatmamislar formülü verip geciyor yada nereden geldigini anlatıyorlar en fazla.Çözümlü deneme önerisi olan var mi geo icin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoonaldTrump -- 18 Aralık 2016; 19:59:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• geometri için yapılacak en kötü çalışma taktiği olur bu.önemli olan formül ezberlemek değil görme gücünü geliştirmek.zaten sonra çoğu formülleri sorularda kendi kendine çıkartabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dofuber

geometri için yapılacak en kötü çalışma taktiği olur bu.önemli olan formül ezberlemek değil görme gücünü geliştirmek.zaten sonra çoğu formülleri sorularda kendi kendine çıkartabilirsin

Hocam vakit kalmıyor ya fizik kimya bio anca yetişiyor bir de mat var.Cozumlu denemelere gecmek istiyorum direk.

• Maalesef sadece kağıtta güzel bir plan pratikte kesinlikle işe yaramaz emin ol bunla uğraşarak kaybedeceğin zaman yavaşta olsa öğrenerek çalışacağın zamandan daha değersiz olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: monoton dizi

Maalesef sadece kağıtta güzel bir plan pratikte kesinlikle işe yaramaz emin ol bunla uğraşarak kaybedeceğin zaman yavaşta olsa öğrenerek çalışacağın zamandan daha değersiz olur.

Hocam tamamen sifir degilim.Yani sorulara nasil yaklasmam gerektigini biliyorum.Ama boyle deneme deneme coze coze ilerlesek cozumlerine baksak olmaz mi? Olmaz diyorsaniz geo calismayacagim vakit kalmiyor cunku.

• yani ne planlıyorsun anlamadım ygsde 1 2 soru lysde ise 2-3 soru planlıyorsan zaten böyle bişeye kalkısmana gerek yok açı çalış yine yaparsın.onun üstüne çıkmak istiyorsan soru çözmen lazım formülle olacak iş değil.zaten çoğu soruda formül falan kullanmıyorsun.biz görme yetimiz güçlensin diye boşunamı onca soru çözüyoruz o zaman.formül geoda %20-10 luk kısmı %80 90 lık kısmını şekil üzerinde hallediyorsun.zaman kalmıyorsa hiç çalışma diğer derslere ağırlık ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soncuma37

yani ne planlıyorsun anlamadım ygsde 1 2 soru lysde ise 2-3 soru planlıyorsan zaten böyle bişeye kalkısmana gerek yok açı çalış yine yaparsın.onun üstüne çıkmak istiyorsan soru çözmen lazım formülle olacak iş değil.zaten çoğu soruda formül falan kullanmıyorsun.biz görme yetimiz güçlensin diye boşunamı onca soru çözüyoruz o zaman.formül geoda %20-10 luk kısmı %80 90 lık kısmını şekil üzerinde hallediyorsun.zaman kalmıyorsa hiç çalışma diğer derslere ağırlık ver.

Hocam tabii ki öyle.Hedefim ygs,lys ham 70 80 bin.Deneme cozeyim diye dusundum.Yani soru bankasi yerine her gun 40 tane karısik cozumlu geo denemesi atmali diye düşündüm oyle faydali olmaz mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O işler öyle olmuyor usta
  • quote:

Orijinalden alıntı: falımım

O işler öyle olmuyor usta

Deneme çözmeyin diyorsunuz yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: DoonaldTrump

quote:

Maalesef sadece kağıtta güzel bir plan pratikte kesinlikle işe yaramaz emin ol bunla uğraşarak kaybedeceğin zaman yavaşta olsa öğrenerek çalışacağın zamandan daha değersiz olur.

Hocam tamamen sifir degilim.Yani sorulara nasil yaklasmam gerektigini biliyorum.Ama boyle deneme deneme coze coze ilerlesek cozumlerine baksak olmaz mi? Olmaz diyorsaniz geo calismayacagim vakit kalmiyor cunku.

Hocam LYS'de 30 soru az değil fizik kimya biyoloji bilmeseniz bile yaparsınız ama geometride öyle olmuyor diğer derslerden kısıp geometriye ağırlık verin bence daha iyi olur veya ekstra çalışırım diyorsanız öyle yapın ama bırakmayın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DoonaldTrump

quote:

Hocam LYS'de 30 soru az değil fizik kimya biyoloji bilmeseniz bile yaparsınız ama geometride öyle olmuyor diğer derslerden kısıp geometriye ağırlık verin bence daha iyi olur veya ekstra çalışırım diyorsanız öyle yapın ama bırakmayın

Hocam calisacagim zaten ama deneme cozerek çalışayım diyorum öyle calissam olmaz mi soru bankasi mi cozmeli illa anlamadim.Ayrıca bilmeden fkb nasil yapıyoruz anlamadim?

• güncel
  • benimde çok kötü geo ygsde +35için şart simetri +hocalara geldik yapıyorum ama hepsinii çözemedigimden sistemli bi şekildw gitmiyor degiştireyim mi geo ile ilgili programımı?

Simetri tek yeterli kaynak olarak diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim.h2182

benimde çok kötü geo ygsde +35için şart simetri +hocalara geldik yapıyorum ama hepsinii çözemedigimden sistemli bi şekildw gitmiyor degiştireyim mi geo ile ilgili programımı?

Simetri tek yeterli kaynak olarak diye düşünüyorum

Geometri ile ilgili ne yapsak bilmiyorum zaman kalmıyor ki her derse.Keşke sene başından beri mat ve geo çalışsaydım.Fkb ağırlık vermek aptallıkmış.

• DoonaldTrump D kullanıcısına yanıt
    Neye dayanarak bu kadar kararlısın ? Millet çalışıyor olmaz öyle diyor. Hani kafana göre gideceksen zaten neden tavsiye isteyip birde milletin tavsiyelerine gereksiz gibiymiş konuşuyorsun?
    Dediğin şey olmaz hocam ezberle olucak iş değil geometri. Yani geç kalmışsın geçmiş olsun, arkadaş geometriye yüklenmeniz lazım demiş, bırakmayın demiş hani durumunuza göre tavsiye vermiş. Yani canım cicimli olmuyor malesef yatmışsınız, birşeyler sıkışacakki istediğiniz hedefe ulaşın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blazingquantum

Neye dayanarak bu kadar kararlısın ? Millet çalışıyor olmaz öyle diyor. Hani kafana göre gideceksen zaten neden tavsiye isteyip birde milletin tavsiyelerine gereksiz gibiymiş konuşuyorsun?
    Dediğin şey olmaz hocam ezberle olucak iş değil geometri. Yani geç kalmışsın geçmiş olsun, arkadaş geometriye yüklenmeniz lazım demiş, bırakmayın demiş hani durumunuza göre tavsiye vermiş. Yani canım cicimli olmuyor malesef yatmışsınız, birşeyler sıkışacakki istediğiniz hedefe ulaşın.

Doğru konuşmuşsun da son cümlen baya bir boş olmuş.Yattığımı nereden biliyorsun be adam? Matematik fizik bio çalıştık.Bu ay onları bitirececeğim hepsini aynı anda götüremiyoruz insanız bizde.Götüren var mı var elbette ama yetiştiremedik her insanın algılama kapasitesi yapabiletesi bir değil.Biip bilmeden konuşma bir daha yatmışmış.

• DoonaldTrump D kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten hani demoralize etmek gibi bir hedefim yok ama bakınız zor evet hak veriyorum gerçekten insan eziliyor altında ama işte 4 senenin yükünü 1 sene için yükleniyorsunuz. Bundan dolayı 80 civarı gün kaldı hedefinize yönelik bir iç analiz yapın ve asıl gerekli eksiklerinize yoğunlaşın. Hepsi önemli ama işte vakit yetersiz diyorsunuz. Bundan dolayı geometriye arkadaşın dediği gibi yüklenmeye başlayın. fkb durumunuzu bilmiyorum ama en az 2-3 hafta geometriye asılın belli konular tarayın ve denemelerde tamamen yabancılık çekmeyin ama boşlamaya gelmez ya hep ya hiç hocam. Bundan dolayı çalışmaya başlayın biraz daha sıkıştırabilirseniz sıkıştırın gün çizelgenizi ama yapın, kolay gelsin hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blazingquantum

Hocam gerçekten hani demoralize etmek gibi bir hedefim yok ama bakınız zor evet hak veriyorum gerçekten insan eziliyor altında ama işte 4 senenin yükünü 1 sene için yükleniyorsunuz. Bundan dolayı 80 civarı gün kaldı hedefinize yönelik bir iç analiz yapın ve asıl gerekli eksiklerinize yoğunlaşın. Hepsi önemli ama işte vakit yetersiz diyorsunuz. Bundan dolayı geometriye arkadaşın dediği gibi yüklenmeye başlayın. fkb durumunuzu bilmiyorum ama en az 2-3 hafta geometriye asılın belli konular tarayın ve denemelerde tamamen yabancılık çekmeyin ama boşlamaya gelmez ya hep ya hiç hocam. Bundan dolayı çalışmaya başlayın biraz daha sıkıştırabilirseniz sıkıştırın gün çizelgenizi ama yapın, kolay gelsin hocam.

Deneme çözmenin net artışına katkısı olurmu peki? Yani mesela bende şu var hocam unutkanlık olabiliyor.Ben formul ezberleyip soru cozeyim demiyorum o zaten olmaz.Bu cozumlu denemeler var.Onlari alıp cozmeye calissam yapamadiklarimi ogrensem temel kurallari bilsem bir faydasi olmaz mi peki? Her gün 2 tane geo deneme atmayı düşünüyorum.Böylelikle soru bankasi cozmus gibi olmaz mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.