Şimdi Ara

FORMULA 1'İN EN İYİSİ KİM? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
5.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fisichella'yı sevmene bişey diyemem de abarttığın kadar da büyük bir pilot değil.. ilk yarışını kazandığı brezilya 2003'te pekçok pilot kaza yapıp yarışdışı kalmıştı.. devam eden pilotların çoğu da pitstop yaptığı için vakit kaybetmişti.. diğer galibiyeti olan avustralya 2005'te de malum.. sıralama turları ortasında başlayan yağmur erken çıkan pilotlara avantaj sağlamıştı ve sonradan çıkan favori pilotlar yarışa arkalardan başlamak zorunda kalmıştı.. yani göründüğü gibi 2 yarışı da karambole kazanmış.. zaten geçen sene suzuka'da kimi'ye geçildiği andan itibaren fisico gözümde bitmişti
    quote:

Orjinalden alıntı: _fisico_

quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

herkesin fikri birbirine yakın ama arada rubens i kimi nin önüne koyanlarda var
    fisi için bi arkadaş ima da bulunmuş ve button ın 100 yarış falan filan kazanamadıgını söylemiş
    acaba fisico f1 deki ilk birinciliğini nasıl aldı ve bugüne kadar 2 birincilikten başka neyi var?
    iyi pilot ama ilk 5e girecek kadar değil

yıllardır F1 'i izleyipte fisichellayı tutuyorsak bi bildiğimiz vardır herhalde.
    Fisichellanın ilk birinciliği;
     FORMULA 1'İN EN İYİSİ KİM?

2003 Brazilya yarışı, yağmurlu yarışta Kimi Raikkonen'nin McLaren mercedesini Fisichella o yıla kadar kullandığı en berbat araçla geçti.
    geri kalanınıda siz yorumlayın;

Bunu da hoş olsun diye koyuyorum. içimden geldi

ne olursa olsun, yinede Button'da iyi bir pilotdur. ama çok fazla ses çıkarıyor. o yüzden biraz soğudum ona. yoksa benim hiç bir pilot ile alıp veremediğim yoktur...

• Kimi ve Mclaren Mclaren tak1m1n1 b1lm1orum ama kimi nin gelecegin en ii yariscisi olcagindan eminim alonso fln hikaye ..kimi ye dayanikli bi araba vrildi mi kopartir ordatligi agresif yaristigi icin dayanikli bi arabaya ihtiyaci war!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuncerug

Kimi ve Mclaren Mclaren tak1m1n1 b1lm1orum ama kimi nin gelecegin en ii yariscisi olcagindan eminim alonso fln hikaye ..kimi ye dayanikli bi araba vrildi mi kopartir ordatligi agresif yaristigi icin dayanikli bi arabaya ihtiyaci war!!!

sezonun son iki yarışında agresif yarışı gördük kimi kediydi kimi kaplan
  • quote:

Orjinalden alıntı: drexler22

fisichella'yı sevmene bişey diyemem de abarttığın kadar da büyük bir pilot değil.. ilk yarışını kazandığı brezilya 2003'te pekçok pilot kaza yapıp yarışdışı kalmıştı.. devam eden pilotların çoğu da pitstop yaptığı için vakit kaybetmişti.. diğer galibiyeti olan avustralya 2005'te de malum.. sıralama turları ortasında başlayan yağmur erken çıkan pilotlara avantaj sağlamıştı ve sonradan çıkan favori pilotlar yarışa arkalardan başlamak zorunda kalmıştı.. yani göründüğü gibi 2 yarışı da karambole kazanmış.. zaten geçen sene suzuka'da kimi'ye geçildiği andan itibaren fisico gözümde bitmişti

arkadaşım, her kesin kaza yaptığı dediğin yarış, kaza yapanların araçlarını kontrol edemediği bir yarış, yani karambole değil ustalıkla kazanıldı. avustralya'dada, start anında ikinci pilot bile arka kanadının dibindeydi, orası monaco değil avustralya, yani geçiş imkanları bol olan bir pist. demek oluyorki o da karambole değil ustalık işi. ve son olarak japonya yarışından bahsetmişsin, fisi orada geçilmemek için elinden gelen her şeyi yaptı, o düzlükte Renault aracı McLaren'den 12km daha yavaştı, bunda fisinin ne kabahati var? ayrıca ben o resimleri bir şeyler kanıtlamaktan çok hoşuma gittiği için koydum, galiba alttaki resimleri görmemişsin. ama önemli değil. benim bi yukarıdaki sıralamama bakarsan eğer, pilotların benim gözümdeki yerlerini görürsün. laf atmadan çnce biraz oku be kardeşim...

• Shumi gibi adam zor gelir
  • quote:

arkadaşım, her kesin kaza yaptığı dediğin yarış, kaza yapanların araçlarını kontrol edemediği bir yarış, yani karambole değil ustalıkla kazanıldı. avustralya'dada, start anında ikinci pilot bile arka kanadının dibindeydi, orası monaco değil avustralya, yani geçiş imkanları bol olan bir pist. demek oluyorki o da karambole değil ustalık işi. ve son olarak japonya yarışından bahsetmişsin, fisi orada geçilmemek için elinden gelen her şeyi yaptı, o düzlükte Renault aracı McLaren'den 12km daha yavaştı, bunda fisinin ne kabahati var? ayrıca ben o resimleri bir şeyler kanıtlamaktan çok hoşuma gittiği için koydum, galiba alttaki resimleri görmemişsin. ama önemli değil. benim bi yukarıdaki sıralamama bakarsan eğer, pilotların benim gözümdeki yerlerini görürsün. laf atmadan çnce biraz oku be kardeşim...

brezilyadaki yarışı ustalıgıyla kazandı diyorsan sana söylenebilecek bişey yok zaten
    ustalık konusunda pistin en iyi adamı shumi bile o yarışta kaza yaptı fisico nun ustalıgından falan bahsetme
    o yarış şartları açısından farklı bi yarıştı birinciliği kimi almış olsaydı bile yine yarış şartları ile kazanmış olucaktı
    ayrıca fisico nun f1 kuralları hakkında bilgiside çok zayıf
    o yarışın basın toplantısında aynen sunları söyledi:"herkesin gördüğü gibi yarış durduruldugunda ben birinci gidiyordum"
    hemen söyleyeyim bir yarış durduruldugunda yarışın birincisi durdurulan turdan 2 tur önceki turun lideri seçilir
    yani fisico nun birinciliği durdurulan turda birinci olması ile değil 2 tur önce birinci sırada olmasından kaynaklanıyordu
    ayrıca o yarışta fisico kimi yi geçmedi david i geçti ve bu fisico nun ustalıgından değil david in ufak bi fren noktası hatasından kaynaklandı
    neyse fisico iyi pilot buna laf yok ama en iyi beşe giremez bence

• @Sanctus Diavalos
    böylece benim gözümdeki yerini edindin. Türkiyef1.com 'dakiler ve padokf1.com'dakiler ne düşünüyor sen ne düşünüyorsun. tamam ya bundan sonra kendi fikrimizide belirtemeyecez burada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos
    brezilyadaki yarışı ustalıgıyla kazandı diyorsan sana söylenebilecek bişey yok zaten
    ustalık konusunda pistin en iyi adamı shumi bile o yarışta kaza yaptı fisico nun ustalıgından falan bahsetme
    o yarış şartları açısından farklı bi yarıştı birinciliği kimi almış olsaydı bile yine yarış şartları ile kazanmış olucaktı
    ayrıca fisico nun f1 kuralları hakkında bilgiside çok zayıf
    o yarışın basın toplantısında aynen sunları söyledi:"herkesin gördüğü gibi yarış durduruldugunda ben birinci gidiyordum"
    hemen söyleyeyim bir yarış durduruldugunda yarışın birincisi durdurulan turdan 2 tur önceki turun lideri seçilir
    yani fisico nun birinciliği durdurulan turda birinci olması ile değil 2 tur önce birinci sırada olmasından kaynaklanıyordu
    ayrıca o yarışta fisico kimi yi geçmedi david i geçti ve bu fisico nun ustalıgından değil david in ufak bi fren noktası hatasından kaynaklandı
    neyse fisico iyi pilot buna laf yok ama en iyi beşe giremez bence

aynen katılıyorum
    brezilya yarışında, yeni alınan tek tip lastik kuralı nedeniyle pilotlar kuru zemin lastiği takmışlardı fakat yağan yağmur nedeniyle pistte durmak neredeyse imkansız hale gelmişti.. böyle bir pist şartında ustalıktan bahsetmek mantıksız olur.. zaten o yarıştan sonra fia o aptal kuraldan geri dönmüştü

quote:

laf atmadan çnce biraz oku be kardeşim...

okudum be kardeşim.. hem laf atmıyorum, tartışıyoruz.. bak ne demişin

quote:

4.Fisichella (formula 1'i ne kadar anlamışsınız acaba?)

quote:

yıllardır F1 'i izleyipte fisichellayı tutuyorsak bi bildiğimiz vardır herhalde

sanki biraz başkalarını küçümser bi tarzda yapılmış bi yorum.. haksızmıyım.. ne kadar anladığımı anlatmaya çalıştım sadece

quote:

ayrıca ben o resimleri bir şeyler kanıtlamaktan çok hoşuma gittiği için koydum, galiba alttaki resimleri görmemişsin

yoo gördüm resimleri.. iyi de ben resimlerle ilgili bişey demedim, bunu nerden çıkardın.. ayrıca ekliyim fisico sevdiğim bi pilottur, sempatiktir, efendidir.. ama en iyilerden değildir kesinlikle

• 1-Schumi
    gerisine gerek yok.
    simdi alonso diyenlere hayret ediyorum acaba 1996 da jack villeneuve f1 şambiyonu olurken renaultta yarışıp yarış kazanan schumi'ye en iyi pilot diyen var mıydı.
    schumi pistleri bırakana kadar 1.bıraktıktan sonra da tüm zamanlarda senna'nin hemen yanına adı yazılacak bi dünya şampiyonu.
    alonso da bu performansı ile schumi'nin en büyük veliahtı dır.ammmaaa schumi pistleri bıraktıktan sonra
  • quote:

Orjinalden alıntı: ka1984

1-Schumi
    gerisine gerek yok.
    simdi alonso diyenlere hayret ediyorum acaba 1996 da jack villeneuve f1 şambiyonu olurken renaultta yarışıp yarış kazanan schumi'ye en iyi pilot diyen var mıydı.
    schumi pistleri bırakana kadar 1.bıraktıktan sonra da tüm zamanlarda senna'nin hemen yanına adı yazılacak bi dünya şampiyonu.
    alonso da bu performansı ile schumi'nin en büyük veliahtı dır.ammmaaa schumi pistleri bıraktıktan sonra

şumini bırakacağı sık konuşulmaya başladı
    şumide sezona bakıp bırakıp bırakmayacağına karar vereceğini söyledi
    sence sebebi kim

elbette şumi çok iyi bir arada en iyi oldu
    ama her iyiden daha iyisi vardır
    yarın en iyi alonso olabilir
    ama onunda sonu gelecek

• quote:

Orjinalden alıntı: 555_53_78
    sence sebebi kim

Bence de komik bir düşünce.
  • quote:

sence sebebi kim

ama onunda sonu gelecek

Etusch hormonların nasıl? bazen mantıksız geliyor mesajların...
  • quote:

@Sanctus Diavalos
    böylece benim gözümdeki yerini edindin. Türkiyef1.com 'dakiler ve padokf1.com'dakiler ne düşünüyor sen ne düşünüyorsun. tamam ya bundan sonra kendi fikrimizide belirtemeyecez burada.

usta öyle gücenmece darılmaca yok burada fikirlerimizi belli sınırlar dahilinde tartışıyoruz
    padokf1 veya turkiyef1 de farklı düşünceler olabilir bu beni ilgilendirmez ben fikrimi söylerim sen söylersin başkası söyler vs
    önemli olmadan birbirimizi kırmadan tartışabilmek
    ha eger seni kırıcak bi laf ettiysem kusura bakma
  • estağfurullah, ustalık ne haddimize. bu forumun ustaları sizsiziniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

quote:

sence sebebi kim

ama onunda sonu gelecek

bazen inkar etmek faydasızdır
    ruhsal yapım değişşken haklısın
    stabil değilim ama yazdığımda o de rece bir durum yok gibi geldi bana
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

quote:

sence sebebi kim

ama onunda sonu gelecek

bazen inkar etmek faydasızdır
    ruhsal yapım değişşken haklısın
    stabil değilim ama yazdığımda o de rece bir durum yok gibi geldi bana

estagfurullah bende değişkenim hepimiz insanız.

şimdi yazdığınıza gelelim.

quote:

sence sebebi kim

ama onunda sonu gelecek

elbette Şumi çok iyi arabada en iyi oldu diyorsun. sorum şu -'''şumi çok''' - koyu kelimelerin arasında virgül var mı yok mu?
    araba diyorsun.
    hay gözünü seveyim ilk senesinden beri -tamam benettonda iyiydi-, ilk yarışında nasıldı o velet? şumi iyi Ferrari'ye geldiğinde altında ki külüstür ile yaptıklarını biliyor musun? kimi, alonso, yada hangi pilot yapmış göster bu bir.
    şimdi ben mi inkar ediyorum. alonso'yu senna ile kıyasla bakalım komik değil mi? Şumi mi senna ile en zor pistlerde kıyasına yarışıp duruyordu.
    aynı şumi bu sene ki belçika SPA 2005 yarışında, pist ıslak önünde ki alonsoyu sıkıştırıp duruyordu bu arada pist giderek kuruyordu. yağmur yağsaydı pistin en hızlı arabaları ve diğerleri görürdüm ben. çok iyiden bahsediyorum ben.
    aynı fernando önceden spin atardı, monte carlo 2005 cadde yarışınında gördük. ceza verilmeden yırttı. geçiyorum.
    fernando şampiyonluklar kazanabilir mümkün garantisi yok ki potasiyeli var. bu garantiyi de maclrene güveniyorsunuz. mercedes ayrılırsa ne olur. bekleyin. aynı araca alonso binmeyecek mi? kimi den daha kontrollü olabilir motoru patlatmaz iyimserliği mi iyi devam. mclaren de hakkinen gibi biri olsa alonso nerede olurdu? dikkatini çekiyim de 2003 de kimi kaybetmese idi en genç şampiyon oydu. talihsiz. Kimi sade bir ruh. yarışçıdır. alonso gibi gözünü bi noktaya dikmez; gözü karadır.
    Michael Schumacher her şekilde kusursuz sürüş tekniği F1 kabul ediyor. e hoca bu sene reno favori olsun hep olsun yeter ki Ferrari yavaş kalmasında burun farkı geride dursun o zaman Şumi ile tanışırsın. inşallah diyim yaşlandı diyorum ama adam hala iyi. neden??????
    sevgilerimle.

• arkadaşım şartlar bazı doğruları değiştirir benim demek istediğim bu
    şumi yi inkar etmiyorum ama bana göre şu anda en iyi pilot alonso
    şumi gecmek üzere olan bir jenerasyon ama asla unutulmayacak
    bunu garantiledi oysa alonso onun varisi olmak gibi büyük bir yükün altına girdi
    kendisini şumi ile aynı sıınıfa koyması için yolu uzun ama ben yapacapına
    inanıyor bende
    bu yükü herkes almayı denedi ama sadece alonso başardı

senna ya gelince bir tek yarışını bile izlemedim onu kıyaslayamam
  • Senna, Prost, Piquet, Mansell, Boutsen, Patresse gibi devlerin tekbir yarışını bile izlememiş arkadaşlarım Alonso ve Raikkonnen gibi isimlere mükemmel yada kusursuz sıfatlarını kullanırken lütfen 2 hatta 20 kere düşünsünler.:)

Bu arada Raikkonnen Ferrari pilotu olacakmış...bir Ferrari taraftarı olarak tüm dürüstlüğüm ile söylüyorumki Raikkonnen defalarca pilotlar şampiyonluğu getirse bile gözümde asla Bir Schumacher olamayacak.Yada bir başkası.çünki hep savunduğum ve söylediğim bir inancım var.Oda gerçek kahramanların tarihte kaldığıdır.Ve F1 in şu şartları ve otomobilleri içinde asla bir kahraman çıkmayacağına inanmamdır.

Çünki bugünün otomobilleri neredeyse birer uzaktan kumandalı araçlar gibi.çekiş kontrolleri, devir kesiciler, vites kaçırmayı önleyici yazılımlar, otomatik debriyajlar ıvırlar zıvırlar....Bunlar benim gözümde gerçek pilotajı hiç eden şeyler.Schumacher bu gün pistte Barrichello ile beraber o eski jenarasyonun son örnekleri.zaten her ikiside yağmurlu yarışlarda aradaki bu büyük farkı açık açık hissettiriyorlar.çünki yağmur yağdığında otomobil-pilot ilişkisinde öncelik pilotaja kayar.;)

Eskiden pilotlar bir virajda apeks i kaçırdıklarında yada erken gaza asıldıklarında bunun bedelini kum havuzuna çakılarak öderlerdi.Vites kaçırdıklarında ellerine geçen tekşey daalmış bir vites kutusu olurdu.debriyajlar otomatik olmadığı için yarış içinde sık sık debriyaj bitiren pilotlar görürdük.çünki bunnarı kusursuz işletmek gerçek bir yetenek isterdi.adeta o makinenin işleyen bir çarkı olmanız gerekirdi.şimdi ise böyle birşey sözkonusu bile deil.virajda biraz erken mi gaza bastınız? sorun deil çekiş kontrolü siz gaza bassanızda otomobilin spin atmasını önleyecektir... bir anlık refleks hatası ile vitesi 1 yerine 2 mi düşürdünüz? gene mesele deil otomobil buna izin vermez...debriyaj bitmesimi? söz konusu bile deil neredeyse...zira elektronik sistemler vitesleri zaten tam olması gerektiği gibi deiştirir...

peki ozaman bunnarı mükemmel uygulayanlarla, uygulayamayanlar arasındaki farkı biz bu şartlarda nasıl anlarız?dierleri olmasa bile en azından üstün refleks leri ayırt edebiliriz...oda yağmurda...

Grand Prix yarışlarında kahramanlardan bahsederken bence çok çok haksızlık ediyor yeni izleyiciler.artık bırakın ölmeyi sakatlanmanın bile nerdeyse mümkün olmadığı bu şartlar altında bu genç adamlara kahraman sıfatını yakıştırmak grand prix lerin durmadan can aldığı altın çağlarına ve o çağlarda zaferler kazanmış yada hayatlarını kaybetmiş sayısız pilota hakarettir.

• bence tek efsane bruce mclaren 63 yılında kendi tasarladıgı arabayla f1 de yarıs kazanan tek kisi.sıkıysa sumi bunu yapsın
  • ortaya attığın gerekçe çok saçma...o yıllarda bir takım kurmak için bugünki gibi 100 lerce milyon dolarlara ihtiyacınız yoktu...ortalama 300-500 bin dolar size başa güreşen bir takım yapmaya yeterde artardı bile.Bu günün şartları içinde düşünlecek olursa böyle bir şey mümkün deil.çünki yarışabilecek yaşlarda böyle büyük bir servete sahip olupta takım kurmak ciddi olarak imkansız.artık F1 60 lardaki F1 deil malesef.

Bir dieri o yıllarda aerodinamik die bişey olmadığından herhangi bir şaseye DFV motoru taktığınızda zaten olay bitiyordu.60 lar F1 çağı açısından bu bağlamda çok farklı.karıştırmamak gerekir.

ayrıca ben ben asla Schumacheri en büyük efsane olarak görmüyorum.böyle birşeyi aslada söylemedim.Schumi yarışanlar içinde en kusursuzudur.tüm tarihte deil.

Eğer 20 lerden bugüne tüm Grand Prix tarihini hesaba katacak olursak karşımıza modern çağların Senna ları Prost ları Piquet leri deil intihar yıllarının Tazio Nuvolari, Jim Clark, Bernd Rosemeyer, Alberto Ascari, Rudolf Caracciola, Felice Nazzaro, Juan Manuel Fangio gibi isimleri çıkar.İşte bunlar gerçek kahramanlardır.(bir çırpıda aklıma gelmeyen dier tüm büyük isimlerede sonsuz saygılar:)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.