Şimdi Ara

Formula 1 - 2026 Sezonu - 29 Mart - Japonya (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Airbus A350 XWB Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
102
Cevap
12
Favori
2.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Popüler Konular listesinde
57. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ferrariler Mercedes'in seviyesine yetişirse bu sene keyifli bir sezon geçirebiliriz.

Ferrari savaşları çok keyifliydi. Umarım Mercedes ve Ferrari ile 4 pilot arasında bu çekişme devam eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sezon çoktan bitti, Ben Sulayem ve tüm FIA yönetimini F1'in içine ettikleri için tebrik ederim. Eskiden kalkar izlerdik Asya yarışlarını heyecanla. Bu sefer umurumda bile olmadı, sonuç zaten belliydi. 4 pilli araba vızıldayarak kendi aralarında takılıyorlar, sezonun özeti şimdiden bu.

Not: Pilottan bağımsız yazdım, aksine RedBull ve Max açık ara domine etse yine aynı sözümün arkasındayım. Hiçbir zevki kalmadı. Rekabetçilik sıfır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Mart 2026; 18:53:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verstappen de giydirmiş. O da Leclerc gibi Mario Kart a benzetmiş. Ferrari ve leclerc fanı olsamda güncel en iyi pilot Verstappen bence. Biran önce aracını iyileştirirlerde o da üst sıralara tırmanır umarım.

Verstappen açıklaması,

“Berbat. Eğer biri bunu seviyorsa, yarışın ne olduğunu gerçekten bilmiyordur,”

“Yarışlar hiç gerçekçi değil adeta Mario Kart oynuyormuşsunuz gibi. Bu yarış değil. Bir düzlükte elektrikli aksamın gücüyle hızlanıp geçiyorsunuz, sonra bataryanız bitiyor ve bir sonraki düzlükte o sizi tekrar geçiyor. Bana göre tamamen şaka gibi.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 15 Mart 2026; 18:49:56 >

Eski ruh yok hocam. Motor sesleri de bitmiş vaziyette. Ama ben son 4-5 senelik yarışlara göre daha keyifli buldum. Yani şu 4-5 senelik düzen mi yoksa yeni bol geçişli düzen mi dersen ben bu 2026 düzenini tercih ederim. Hatta araçları biraz daha küçültseler daha da keyifli olabilir. Çin GP si ferrari geçişleri çok keyifliydi. Birde ileri de araçlar arasındaki farklar kapanırsa işte o zaman sık sık rakip markalarin birbirlerini geçişlerine şahit olabiliriz.

Başkan zevkli değil işte ya, tabi zevkler renkler tartışılmaz ama f1 de kovalarsın kovalarsın zorlarsın önündekini, iç çizgi dış çizgi taciz edersin. Bir anlık hata viraj çıkışı yakalanamayan bir tutuş olayı bitirir, ilk av noktasında avlarsın.

Bir şans daha vereceğim, düzlük olmayan daha virajlı bi pistte ferrariler de ön plana çıkabilir, eğer yine böyle düt düt su gibi batarya geçişleri görürsem bu sezonu salarım şahsım adına. Ben versocuyum ama bu sporu verso şampiyon olduğunda izlemeye başlamadım, olay kimin kazandığı değil ama böyle olmaması lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Normalde en zevksiz yarışta bile "du bakalım hele şu pitler bi gelsin" derdim, şimdi misal ferrari 2 araçla önde kafa tutacak mersolara. Nedir olay "pilotlarımdan birini pistte bırakayım birini pite alayım o yavaşlatsın diğeriyle belki avlarız" olayın "o yavaşlatsın" diye bi kısmı kalmadı işte :D hızlı olan piliyle fiuv geçiyor gidiyor daha da arkasına bakmadan. Merso dominant tamam, yeri geldiğinde 1sn daha hızlı gidebiliyor tur başına, bu sabah gördük ama normal bunlar olur yeni bir çağın başı ama bu batarya işi inanılmaz kötü oldu.

Eğer bir pit ekstra bir pit değilse ha 1 tur önce girmiş ha 2 tur sonra çıkmış hiçbir anlamı da yok, hızlı olup pili olan gelip geçiyor zaten, böyle olmaması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 15 Mart 2026; 19:9:55 >
  • 2 ülke gezip de tek yarış turu atamayan koca yürekli Piastri, seni de unutmadık.

Hocam 2000 lerin başlarındaki F1 biteli asırlar oldu. Bende son 4-5 senelik F1 sevmiyordum. Araçları büyüttükleri zaman tadı tuzu kaçmıştı iyice. Drs ler gelince yapay geçişler başlamıştı aslında. Şu son 5 seneye göre bu sene keyifli geliyor bana. Tabiki zevkler ve renkler o ayrı konu.

Tabi canım araçlar zaten tank gibi. Sözde bu sene biraz küçüldüler ama işe yarar mı onu seneye belki görürüz belli ki. İşte antremanlarda gösterilen eller, yarışa saklanan lastikler stintler aşınmalar, mini mor sektörler fln biraz da sapık gibi izliyor olabilirim :)

He geçen sene bizim oğlan kafaya oynayamayınca biraz saldım dümdüz izlemeye başladım. Dediğiniz gibi drs olayı da yapay ama en azından bi altyapısı vardı, 2-3 tur önceden kolları sıvıyorduk geliyor diye. Şimdi ohoo abim el sallayarak geçiyo bi bakıyosun düzlük bitiminde pil sıfır 2 viraj sonra diğeri el sallayarak geçiyor :D tamam geçiş tabi eyv araba yarışı bu amaç geçmek ama bana göre bu drs den de beter.

Ama olayın özü dediğiniz gibi zevk almak sonuçta, keyif varsa devam. Dediğim gibi viraj çıkışlarında baya baya önde ferrariler, güzel bi pist bekliyorum inş bişeyler izletebilir.

• Formula 1 - 2026 Sezonu - 29 Mart - Japonya

2. araba Checo'nun Cadillac'ımı Formula 1 - 2026 Sezonu - 29 Mart - Japonya Formula 1 - 2026 Sezonu - 29 Mart - Japonya 

• İlk defa bir sezonda yarışların özetlerini izliyorum. Ferrari ön sıraya oynasa bile pek gerçekçi gelmiyor yarışlar. Adam batarya kullanıp, Hamilton ile 1 saniyelik farkı tek düzlükte kapatıp, geçiyor. Gerçekten kötü oldu.
    Mercedes yine illegal motorunu kılıfına uydurdu. Motor'un tüm haftasonu aynı koşullarda çalışması gerekli kuralını çiğniyorlar termal koşulları bahane ederek, ve buna müdahale edilmiyor. 2019 Ferrari ise anında ceza almıştı.
    Olay tamamen pilotajdan çıktı, apexlerle uğraşmak yerine, batarya hesabı yapıyor pilotlar. Son 5-6 yıldır pilotaj zaten değersizleşmişti, şu an tamamen öldü. Yer etkisi çağında red bull aşırı dominant bir araçla kazandı, şimdi Mercedes illegal motor ile kazanıyor. Gelinen noktada, evet fena bir show değil, ama bu izlediğimiz F1 de değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Mart 2026; 2:41:20 >
  • Andrea Kimi Antonelli yine polde
    2. russel
    3. leclerc
    4. piastri
    bugün ingilizlerin hepsi takım arkadaşlarının gerisinde kaldı .

verstappende hadjarın gerisinde kalarak , ancak 11. oldu ..

• Ferrari bir şekilde düzlüklerde hızlanıcak formülü bulmadı. Araç virajlarda su gibi akıyor, dengeli gayet. O zaman hedef tur süresi için zorlayıp lastikleri bitirmekte gerekmez. Mercedes düzlük hızı sayesinde genel tur hedefinde lastikleri de koruyabiliyor.

• ya bu arada ya da yaz arasında bir müdahale yapılması lazım çünkü izlenmeler baya düşmüş durumda.öncelikle şu batarya saçmalığının kalkması ya da yarışa ciddi etki etmeyecek şekilde tekrar ayarlanması lazım,youtube'da,forumlarda vs herkes gömüyor bu olayı.

• Kimse bir şey yazmamış yarışla ilgili. Ben Colapintoya neden ceza çıkmadığını anlamadım. Öyle bir harekete 3 yarış falan uzaklaştırılması lazımken incelenmedi bile. Çok ilginç değil mi? Ben mi yanlış düşünüyorum?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.