Hadi bakalım Merso. Soft lasitk isteyen Russell şu Hamı geçmeli. İzin verecek misiniz bakalım. Edit: Addsasdds olması gereken oldu aferin Merso. Leclerc de geçti Cryton iyice ağla şimdi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 4 Eylül 2022; 17:32:15 > |
Formula 1 - 2022 sezonu - Son Yarış - 20 Kasım - Abu Dhabi (95. sayfa)

-
-
Perez performansı düştü. Direnemiyor bile. Max ile aynı araç değil mi arkadaş? Bi de neden orta hamur taktınız adama? İlginç bi tercih.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Güzel bir podyum oldu, bitirin yarışı artık herkes mutlu kapatsın bugünü
Sevmesem de Russel'a verdim günün sürücüsü için oyumu.
Perez salağı ne yapıyor, elindeki puanlardan da olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 4 Eylül 2022; 17:37:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Drama queen Hamilton yarış sonrası tarlası yanmış köylü gibi çömelir show yapar yine garajda.
-
TEMİZ WIN
-
Max Verstappen
Çok rahat çok profesyonel
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theKing_ -- 4 Eylül 2022; 17:42:48 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ferrari artık şaşırtamaz dedikçe, daha beter sasirtiyor.
Ve hala suçu üstlerine almayıp, şunları kovmuyorlar ya...
Anlamıyorum ben cidden.
2-3 başlayıp, 3-8 bitermek....
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ham niye pite girip Russell gibi soft takmadı anlamadım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu Ferrari daha ne kadar şaşırtabilir dedikçe bildiğin seviye yükseltme başarısı gösteriyor.
Yok abi ben inanmıyorum artık. Formula 1 satıldıktan sonra iyice işi bozdu. Formula 1 in en köklü firması böyle basit hatalar yapamaz. Hadi bir yaparsın iki yaparsın ama her yarışta Ferrari absurd hatalar yapıyor. Tek görevi lastik getirmek olan adam lastiği unutamaz. Zaten işi bu. Çok saçma bir durum.
Bence formula 1 daha fazla izlenme almak, izleyiciye komedi durumlar yaratıp sürekli gündemde kalmak gibi görevler belirlemişler. Gerçek olduğuna inanmıyorum. Atıyorum bu sene vers şampiyon olacak. Redbull şampiyon olacak gibi olaylar belirleniyor. Ferrari de bu işin makarasinda artik. Komedi unsurları , hatalar yaratıp sürekli ismini gündemde tutuyor. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Sonuçta böyle reklamlarla bile fan kitlesi artıyor. F1 iyice Amerikan güreşine döndü. Hepsi kurgu.
Her şey ben yukarıdaki mesajı yazarken oldu bitti.
Önce pite girmemek akıllıcaydı, öndeki Mercedes'lerde taze orta lastik varken Ver'de hard vardı, yani avantaj Merc'deydi. Ben de çok mantıklı strateji oldu Merc'inki yazdım.
Sonra diğer araçlar pitten geçerse ortada kalan Bottas'ın aracının daha kolay temizleyeceğine karar verdi yarış direktörü. Bedava pite dönüştü yani, geçerken lastikleri de değiştirelim dedi takımlar. Merc pist üstü pozisyonunu vermemek için arada kaldı. O anda bebe kendine zorla yumuşak hamur lastikleri taktırdı takımdan öyle bir emir gelmemişken. Ben de daha ne olacağı belli olmadan Russell'a verdim günün sürücüsü için oyumu.
Toto kenarda kameralara çok sıkkın pozları verse de bence böyle bir tilkiyi takıma kazandırdıkları için içten içe seviniyordur. Şurada en iyi ihtimalle 1-2 sezonu kalmış Ham mı 10 sene tepe tepe kullanacakları Rus mı?
Red Bull göz göre göre Perez'i yedi orta lastikleri takarak. Bana göre Perez'in bu kadar geride kalması işlerine geliyor. Vers şampiyon olduğu sürece RB marka ve başarı olarak tatmin oluyor zaten. Seneyi puan sıralamasında 2. tamamlayan sürücünün kim olduğu umurlarında değil. Ham-Bot, Şumi-Baricello gibi muhteşem ikiliyi oluşturmak tek dertleri.
Diğer takımlarda bu hiyerarşinin belli olmaması işleri bozuyor. Mesela bugün dikkat ettiyseniz Ham'a koyan ne Vers'e ne de Lec'e geçilmek oldu, Rus'a çok bozuldu. Yine Ferrari'de Sainz yakın sonuçlar alınca Lec'in özgüveni sıfırlandı gitti.
Aslında fena bir sezon olmadı ama ağırlıklı taraftarın desteklediği Ferrari istenen başarıyı yakalayamayınca çok kötü gibi konuşuluyor. Bugünkü podyumun 3 farklı takımın yıldızlarıyla olması bile renk kattı sezona, Russell bile bundan bahsetti röportajında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 4 Eylül 2022; 19:38:3 >
-
Ferrari yine yapacağını yaptı (Sainz).
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Yarışı yeni bitirdim. Ferrari ne yapmış öyle yine ahahahahahaha. Binotto vasıfsızının kovulması şart.
-
Sana tamamen katılıyorum iş showa döndü amerikan güreşi gibi. Rb bi aracı uçarken diğeri başka araç sanki :) zaten max altıbdaki arabanın geçilmesine imkan yok uçuyor (bu max kötü pilot denek değil) sahtekarlık.
Boyle bir sey olabilecegine ihtimal vermiyorum sahsen. Yapilan evet, skandaldi bir takim için. Ancak insan faktorunun oldugu durumlarda bu da doğal karsilanabilir. Zamaninda pit ekibini biçen Satolar, Japonlar vardi ya da eskileri hatirlarsaniz, izlediyseniz, benzin hortumunu çikartmayi unutup, GO lollipopunu kaldiranlar mi dersin, yangin cikartiyorlardi. Neler neler oldu F1 de.
Ayrica yarista başka bir skandal daha oldu. Tsunodaydi sanirim, o sorunlu araçla pite gelmissin, zaten araç cakil havuzundandan cikana kadar tur yemişsin en yakin rakibine +2 Laps olmus iken, piste sürmeleri tekrardan ve yolda kalmasi tam bir skandaldi. Bu tur durumlar da oluyor iste. Oradan cikip 2 tur farki kapatmasi için mi yola sürdüler mantigi olmayan işler.
Ezcumle, ferrari sakarliklarina devam ediyor. Gecen sene Mercedes o bütceyle o sözde prof ekibiyle ne pitwall hatalari yapti. Ka. tane yarisi stratejiden kaybettiler. Sadece 1 yarista yapmasalar sampluk gitmeyecekti öyle bakarsak. Adamlar son yariş bile 45 turluk lastikle finishe gitmeyi tercih ettiler. Bu tur amatorlukler her zaman oluyor. F1 de tiyatro olaylari elbette var. Geçen senenin sonu buna güzel bir örnekti. Samp etmek istedikleri adami, populism adina yaptilar oyle ya da boyle. Perez Hame yol vermemek için yilan dansi yapti, tehlikeli sürüşten ihraç edilmesi gerekirken, ceza bile vermediler. Bir de adi savunma oldu :) Bu işin dogasinda bu tür maskaraliklar var. Yoksa taraftar cekemiyorsun, Zanvoorta öyle 300 bin attendance yapmak geçen seneki tiyatronun bir başarisiydi bu yarista, yoksa monotonluk hakim kiliniyor. Ama bu sene özelinde oyle oldugunu dusunmuyorum. Sonucta Leclerc ile Vers eşit sartlar altinda, populizm oldugunu dusunmuyorum. Olay beceriksizlik genel anlamda hem pilotaj hem ekip işi. Versin arabasi hızli cunku RB ona yatirim yapiyor, bütcesini Pereze ayirmiyor. Perezin bir etkisi bu sene kalmadi. O sebeple Perez açik ara geri kaldi Rb de. Haas da zira, Magnussene güncelleme yapmisti, Mick bir kac yariş, guncellemelerden muaf tutulmuştu.Bu tarz seyler stratejik maaleaef. F1 ile pek alakali degil aslinda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 6 Eylül 2022; 2:19:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
-
Fren balatalarini periyodik bakımda değiştirmeyi unutmuş olmasınlar :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X