< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venge -- 14 Aralık 2021; 16:16:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venge -- 14 Aralık 2021; 16:16:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ben senin yazdıklarını okuyorum ama sen benim yazdıklarımı okumuyorsun sanırım. Tur yiyen pilotlar turlarını almayacak şeklinde alınan karar hatalı bir karar değil kurallara uygun. Ama Şampiyonluk mücadelesi nedeniyle uygun olmazdı. Sonradan düzeltme değil karar değişikliği yaptı. Güvenlik aracı girdikten sonra elinde olan iki seçenek var zaten. Önce turlarını geri aldırmama seçeneğinde karar kıldı ki kurallarda bu var hatalı değil. Ama sonradan Redbull cephesinin de tepkisiyle pist üstü mücadele edilsin ki bence de edilmeli turlarını geri alsınlar seçeneğine döndü. İşte sıkıntı burada başladı. Bu karar değişikliğini biraz geç yaptı ve uygulamada hata yapıp haksızlığa sebep oldu. Tur yemiş olan pilotlar yerlerini alabilir dedikten sonra pistteki tüm tur yemiş araçların turlarını geri alması gerekiyor. Uygulama bu şekilde. Bunu tam yapmamak net bir şekilde kuralın yanlış uygulanması yani kural hatası oluyor. Hamilton başta olmak üzere Sainz da dahil bir çok pilot için haksızlık oluşturuyor. Takımların yarış içinde yaptıkları hatalı kararlar ile bunun bir alakası yok. Yarış içinde batıran takım kesinlikle kazanamaz diye bir şey yok zaten. Burada Masi işi batırdı. Haksızlıklarla dolu bir son tur ile şampiyona sonlandı. Bunda Max'ın da bir suçu yok. Max'ın başarısını şöyle etkiler son turda saçmalıklar olmadan düzgün yönetimle daha erken tüm pilotlar yerlerini alsa idi bu durum oluşmazdı. Şimdi ise Max şampiyonluğu akıllara hemen bu saçmalığı getirecek ve sezon boyunca gösterdiği mücadele arka plana atılacak. |
_____________________________ |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Vay arkadaş ne desem boş. Burada konu zaten Max değil Masi. Mercedes Max'ın şampiyonluğuna gölge düşürmek için değil Masi'nin saçmalıkları nedeniyle hakkını aramak için itirazda bulundu. Şampiyonluğa gölge düşüren de zaten Masi. Bundan sonra yapılan itirazlar zaten şampiyonu değiştirmez ama FIA ve Masi saçmalıklarının cezasını çekmeli. Bu nedenle normalde tüm takımların Mercedes ile birlikte bu saçmalıklara itiraz etmesi gerekli. Son yarışta roller tam tersi olsa emin ol Redbull cephesi de hakkını aramak için sonuna kadar uğraşırdı. Şimdi yarış gayet normal bir şekilde bitti derseniz seneye bu kez benzer durum size karşı oluşursa ne yapacaksınız? Olur böyle şeyler deyip devam mı edeceksiniz? |
_____________________________ |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venge -- 14 Aralık 2021; 19:8:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 15 Aralık 2021; 8:0:12 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Son yarışla beraber Sezon başından beri görmediğim isimler gelip yorum yapmaya başladı en çok ona şaşırdım. Gerçekten konuşulacak bir final oldu |
|
Jantlar çok güzel görünüyor. Mclaren jant üzerinde ışıklandırmalar ile reklam vermeyi düşünüyormuş. Ayrıca yeni jantlar araçları ciddi oranda ağırlaştırmış, blokaj kolaylaşmış. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Telsiz konuşmaları manipüle edilmeye açık ben de hak veriyorum. Yasaklanmalı. Yarış sırasınds Masi ile iletişime geçilmemeli. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 15 Aralık 2021; 15:10:38 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Büyük ihtimalle şaka maka böyle olacak < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Eğer Ferrari, önümüzdeki sezon takımlar şampiyonasını ilk 3 sırada bitiremezse Monakolu pilot sözleşmesini sona erdirebilecek. (La Gazzetta dello Sport)” https://twitter.com/FormulaTurkiye/status/1471400131215994880?s=20 |
|