Şimdi Ara

Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen (139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.795
Cevap
19
Favori
72.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başarısını etkileyecek bir durum yok. Sezon başından beri çok etkili performans gösterdi. En çok yarış kazanan, en çok pole vs. Son yarışta şans yanındaydı. İkisi de hak etti. Max in de silverstone da puan alması engellendi. Belki de 25 puanı gitti. Komik bir ceza verildi. Macaristan da biçtiler. Bakü de 25 puanı gitti. Bunları göz önüne alırsan son yarışa şampiyon olarak gelmişti zaten.

    Sen benim yazdıklarımı okumuyorsun sanırım. İlk başta çok büyük bir hatalı karar verdi. Araçlar geçmeyecek dedi. Sonra geç kalıp acele ile bunu düzeltmeye çalıştı. Saçma sapan bir şey yaptı. Niye hepsi geçmedi, sebepleri şunlar olabilir diye yazdım, oku tekrar. Hatayı mümkün olduğunca düzeltmek için bunu uygulamak zorundaydı. Öteki türlüsü mümkün olamazdı. Yani tur yemiş araçlarla yarışın başlaması. Bu hayalden çıkın, keşkesi bile yok.

    Şans Max in yanındaydı bu sefer. Hamilton un yarışı kaybetmesine ise mercedes ekibi de sebep oldu. Korkak davrandılar. Adamı bir türlü pite sokmadılar. Hamilton da sc altında devam ederken böyle bir sonun başına geleceğini anladı zaten, ama takımı izledi. Toto sc girmesin diye emir vereceğine ne yapabiliriz diye kafa yorsaydı çabuk bir şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venge -- 14 Aralık 2021; 16:16:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • venge V kullanıcısına yanıt

    Ben senin yazdıklarını okuyorum ama sen benim yazdıklarımı okumuyorsun sanırım. Tur yiyen pilotlar turlarını almayacak şeklinde alınan karar hatalı bir karar değil kurallara uygun. Ama Şampiyonluk mücadelesi nedeniyle uygun olmazdı. Sonradan düzeltme değil karar değişikliği yaptı. Güvenlik aracı girdikten sonra elinde olan iki seçenek var zaten. Önce turlarını geri aldırmama seçeneğinde karar kıldı ki kurallarda bu var hatalı değil. Ama sonradan Redbull cephesinin de tepkisiyle pist üstü mücadele edilsin ki bence de edilmeli turlarını geri alsınlar seçeneğine döndü. İşte sıkıntı burada başladı. Bu karar değişikliğini biraz geç yaptı ve uygulamada hata yapıp haksızlığa sebep oldu. Tur yemiş olan pilotlar yerlerini alabilir dedikten sonra pistteki tüm tur yemiş araçların turlarını geri alması gerekiyor. Uygulama bu şekilde. Bunu tam yapmamak net bir şekilde kuralın yanlış uygulanması yani kural hatası oluyor. Hamilton başta olmak üzere Sainz da dahil bir çok pilot için haksızlık oluşturuyor. Takımların yarış içinde yaptıkları hatalı kararlar ile bunun bir alakası yok. Yarış içinde batıran takım kesinlikle kazanamaz diye bir şey yok zaten. Burada Masi işi batırdı. Haksızlıklarla dolu bir son tur ile şampiyona sonlandı. Bunda Max'ın da bir suçu yok. Max'ın başarısını şöyle etkiler son turda saçmalıklar olmadan düzgün yönetimle daha erken tüm pilotlar yerlerini alsa idi bu durum oluşmazdı. Şimdi ise Max şampiyonluğu akıllara hemen bu saçmalığı getirecek ve sezon boyunca gösterdiği mücadele arka plana atılacak.





  • Sky Sports'a konuşan Verstappen, "Toto bana tebriklerini içeren bir mesaj gönderdi ve kazanmayı (şampiyonluğu) hak ettiğimi söyledi."

    "Bence bu onun için çok hoş bir davranıştı. Son turda her iki takım için de duygular tavan yapmıştı" dedi.

    Konu kapanmış, bitmiş. Toto bile Max e hakkını vermiş. Boşuna tartışmanın anlamı yok.
    Mercedes itiraz edip, ufak da olsa şansını denemek istedi. Onlar da bu itiraz edeceği şeylerden bir çıkmayacağını biliyordu. Amaç şampiyonluğa gölge düşürmekti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay arkadaş ne desem boş. Burada konu zaten Max değil Masi. Mercedes Max'ın şampiyonluğuna gölge düşürmek için değil Masi'nin saçmalıkları nedeniyle hakkını aramak için itirazda bulundu. Şampiyonluğa gölge düşüren de zaten Masi. Bundan sonra yapılan itirazlar zaten şampiyonu değiştirmez ama FIA ve Masi saçmalıklarının cezasını çekmeli. Bu nedenle normalde tüm takımların Mercedes ile birlikte bu saçmalıklara itiraz etmesi gerekli. Son yarışta roller tam tersi olsa emin ol Redbull cephesi de hakkını aramak için sonuna kadar uğraşırdı. Şimdi yarış gayet normal bir şekilde bitti derseniz seneye bu kez benzer durum size karşı oluşursa ne yapacaksınız? Olur böyle şeyler deyip devam mı edeceksiniz?

  • İkinci itirazları: Güvenlik aracı altında Max in hamı geçmesi. Sadece Massi nin saçmalıkları değil amaçları. Olmayacak bir şeyden yarışı kazanmak. Bu ikinci itirazdan bir şey çıkmayacağını Toto adı gibi biliyordu.

    Redbull cu değilim, istediklerini yaparlar. Aynısını Redbull da yapacaktı büyük ihtimal,
    yarış tam tersi olsaydı, Max önde Ham arkada.
    Sorun Masi de olduğunu sezon başından beri söylüyoruz, tüm sezon boyunca ağırlıklı olarak Redbull aleyhine kararlar verdi. Yeni mi aklınıza geldi, yoksa yeni mi farkettiniz bunun kurallara aykırı veya taraflı kararlar verdiğini, saçma sapan işler yaptığını. Başından itibaren bu tepkiyi gösterecektiniz. Kurallar kişilere göre farklılık gösteriyorsa eğer orada büyük bir sıkıntı var demektir. Eninde sonunda her takım bundan etkilenir.

    Otoriteyi sağlayacak bir kişi lazım. Kurallar açık ve net olmalı. Kurallara göre hareket edilmeli. Yarışın veya kişilerin durumuna göre değil. Bunlar şampiyonluk için mücadele ediyor; o yüzden bunu diskalifiye edersem puan olarak geri kalır, heyecan ve izleyici sayısı azalır düşüncesiyle hareket etmeyecek. Kim olursa olsun yaptığının karşılığı kurallara göre verilmeli. Ayrıca, takımların yarış sırasında hakem ile iletişimi çok fazla olmamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venge -- 14 Aralık 2021; 19:8:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son yarış Holywood filmi tadında bitirme şansı mucizevi bir şekilde geldi ve Masi gelişine voleyi çaktı, fırsatı kaçırmadı. Kirli bir müdahale olsa da belki de tabutuna son çivi çakılacak olan sporu kurtardı. Sosyal medyada takip ettiğim kadarıyla birçok izleyici Ham-Mercedes dominasyonu bu sene de devam etse böyle rekabetsiz spor mu olur deyip bir daha izlemeyi düşünmüyordu. Senelerdir üzerinde çalışıyorlar diziler vs. çekerek, best of the rest, rest of the rest falan uydurdukları sanal kavramlar tatmin etmeyecekti insanları bir noktadan sonra.

    Bir anda herkes F1 uzmanı oldu, kural kitapları alt maddelere kadar ortaya döküldü. Horoza sormuşlar tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan diye, ben işime bakarım gerisine karışmam demiş, benim yaklaşımım o şekilde. Sadece geçen sene DAS kurallara uygun değil deyip sene sonuna kadar Mercedes'in kullanmasına müsaade eden, böylece bedavadan bir şampiyonluk hediye eden FIA milletin psikolojisini bozdu diyebilirim.

    Gönül isterdi en azından lastik patlattığı yarış olmasın, Max hak ettiği şampiyonluğu çok daha net bir şekilde almış olsun. (Aynı yarışta 2 aracın hem de çok zorlamadan pit yaparak lastik patlatması nasıl bir skandaldır bu arada Pirelli ağır sıvadı, daha önce benzer bir olay hatırlamıyorum.) Böylesi daha efsanevi oldu, hele hayatında ilk kez Formula izleyen ya da kısa süredir takip edenler için unutamayacakları bir deneyimdi.

    Ben olaylar yaşandığında kısa bir süre ne olduğunu anlamadım. Bir anda Ham’la Ver arasında araç kalmadı, yarışmaya başladılar. Kaşla göz arasında olup bitti her şey. Yarış sonunda sevindim desteklediğim Max kazandığı için, ancak aynı şekilde kaybetsek içime sinmezdi.

    Eskiden izlediğimde araçlar arasında bu denli fark yoktu. Ham doğru düzgün kerblere bile yanaşmaya ihtiyaç duymuyor, dümdüz parkta bebek arabası sürer gibi sürüyor aracı, o sayede yakın görünüyor performanslar. Aslında en adili bilgisayar simülasyonunda bir aracın maksimum ne performans verebileceği çalıştırılıp sürücü o noktaya ne kadar yaklaşmış ona göre değerlendirilmesi. Hatta sürücüler klasmanının da ona göre belirlenmesi. Sıralama hiç beklenmedik bir hale gelebilir o şekilde. Düşünsenize bir anda Vettel, Sainz, Gasly, Russell gibi bir ismin araçtan maksimum verimi aldığı ortaya çıkıyor ve şampiyon oluyor. Aklıma başka çözüm gelmiyor Yoksa Ham’ı da suçlamıyorum, sanki 3-5 yaş grubuna kapalı bir parkurda trafik eğitimi verir gibi her şeye tehlikeli diyor. Adam haklı, risk almasını gerektirecek, kendini veya başkalarını tehlikeye atacak hiç bir manevra yapmasına gerek yok ki. Benim birazdan işe giderken süreceğim gibi çıkıp aracı sürse yarışları kazanıyor, şampiyon oluyor zaten.

    Son turda ikisinin de DNF olması Max’a yarardı, Ham biraz da onun için kendini çekti. Yine de sağduyusu sayesinde bitiş çizgisini geçtikleri bir yarış izledik, sevmesem de Ancak tersi olsa, yani Max son tura bitik lastiklerle önde girse ve alınan kararla arkasına gelen taze lastikli Ham atak yapsa inceldiği yerden kopsun deyip o bitiş çizgisini göstermezdi bence.

    Neyse, üstteki takımları dizginleyip araçları birbirine yakın hale getirmek bu sporun doğasına aykırı ancak bahsettiğim gibi radikal değişiklikler gelmediği sürece mevcut kurallarla en adil ve bir nebze çekişmenin olacağı yarışlar bu şekilde olacak gibi. Umarım seneye 3-4 takımın yarışın içinde olduğu heyecanı bol ve FIA’ymış, komiserler kuruluymuş normalde ortalama izleyicinin bilmemesi gereken kavramların öne çıkmadığı bir sezon izleriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 15 Aralık 2021; 8:0:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seneye telsiz konuşmalarını yasakladılar zaten. Ross Brown dün acikladi. Bence yerinde hatta geç verilmiş bir karar. Yarış icindeyken takımın hakemlerle konuşması kadar saçma bir şey olamaz. O gün yarış sırasında latifi duvara çarpınca, eşime bak şimdi Mercedes fia yazısı çıkacak sağda, kesin Toto bir haltlara itiraz edecek dedim 😂yanilmadim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    Son yarışla beraber Sezon başından beri görmediğim isimler gelip yorum yapmaya başladı en çok ona şaşırdım. Gerçekten konuşulacak bir final oldu Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen 

  • Tek eksiğimiz 18" jantmış. Gerçekten çok güzel duruyor arabalar Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen 


    Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen
  • Psyduck17 kullanıcısına yanıt

    Fotoğraflarda çok güzel görünüyorlar gerçekten Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen 

  • Jantlar çok güzel görünüyor. Mclaren jant üzerinde ışıklandırmalar ile reklam vermeyi düşünüyormuş.


    Ayrıca yeni jantlar araçları ciddi oranda ağırlaştırmış, blokaj kolaylaşmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün güzelliği gitti Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen 


    Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen

    @Krone

  • SineMelawen kullanıcısına yanıt

    Telsiz konuşmaları manipüle edilmeye açık ben de hak veriyorum. Yasaklanmalı. Yarış sırasınds Masi ile iletişime geçilmemeli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psyduck17 kullanıcısına yanıt

    Oldu olacak şöyle bir şeyler olsun Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen 


    Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    bizimkileri anlamiyorumki zaten.isimiz gucumuz reklam.performansa dair gelisim istiyoruz artik

    schumacher yeni lastiklerle alakali konusmasinda pek te olumlu konusmamisti,testlere cikan diger pilotlar yeni lastikler icin neler dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 15 Aralık 2021; 15:10:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Robinson Crusoe @MMX 166


    Büyük ihtimalle şaka maka böyle olacak Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen  Tonton bi abi vardı takımın başında. Zek Brown mı neydi adı. Adamın işi gücü reklam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer seneye de işler yolunda gitmezse Leclerc için Ferrari yolunun sonuna geliniyor gibi.


    Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen
    Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max VerstappenFormula Türkiye 🇹🇷twitter
    “Charles Leclerc'in 2024 yılında bitecek olan sözleşmesine fesih maddesi ekleniyor! Eğer Ferrari, önümüzdeki sezon takımlar şampiyonasını ilk 3 sırada bitiremezse Monakolu pilot sözleşmesini sona erdirebilecek. (La Gazzetta dello Sport)”
    https://twitter.com/FormulaTurkiye/status/1471400131215994880?s=20
  • Hamiltonun isteği üzerine Mercedes itirazını geri çekti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Max ödül gecesinde Lewis'e şarkı hediye ediyor

    Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.