Şimdi Ara

Formatla silinmeyen spyware

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öyle bir virüs yedim ki format bile çaresiz kaldı. Sorunumu ayrıntılı olarak açıklayorum.
    Deneyimli bir kullanıcıyım. Win Vista kullanıyorum ve Kaspersky 2010 kurulu. Dün ekranda 1 tane dikey çizgi gördüm. Ya virüs girdi ya da ekran kartı driverında bir sorun var diye düşündüm. Ekran kartı driverını tekrar yükledikten sonra sorunun çözülmediğini görünce virüsü yediğimi anladım. Kaspersky ile taratmama rağmen bilgisayarda virüs bulamadım ve bunun casus yazılım, truva atı ya da keylogger benzeri birşey olduğunu anladım. Sonra bu yazılımı aramaya başladım. Program ekle kaldır da kurulmuş bir CIF USB Camera buldum. Bunu silmemle birlikte ekrandaki yatay çizgi sayısı ikiye yükseldi. Bu çizgiler şerit şeklinde (otoyolların ortasındaki şeritler gibi) ve bu çizgiler sürekli yanıp sönüyor.

Aşağıdaki screenshot da gördüğünüz gibi 2 tane dikey çizgi var. Bu çizgilerin yazılımsal olduğu üzerine mause ikonu getirildiğinde kaybolması ve screen shoot alırken gözükmemesi ile açıklanabilir. Ben de paint ile sizin anlayabilmeniz bu çizgileri kendim çizdim. Bunların şerit şeklinde ve sürekli yanıp söndüğünü düşünün.

Bu çizgilerin çıkması hazır sistemde ağırlaşmışken format atmam için bahanem oldu. Ama bilgisayarı tekrar kurduktan sonra bu çizgileri görünce artık sizden yardım alma vaktinin geldiğinin farkına vardım.

Öncelikle bu virüsün nasıl bulaşmış olabileceğini anlatayım. Yukarıda da açıkladığım gibi Kaspersky 2010 internet security kullanıyorum. Bilgisayarım dizüstü. Casus yazılımlara karşı kendimi herzaman uyanık bilirdim. Çok büyük ihtimalle şu 2 olasılıktan spyware bulaşmıştır.

1) Oynadığım bir oyunda hile kullanıyordum ve bu hile programının keylogger içerdiğini biliyordum. Bu hile programı .exe uzantılı bir dosya idi. Ben de HEX editor ile kendimce .exe dosyasının içeriğini düzenledim. Komut satırlarındaki bazı mail adreslerini sildim. Keylogger içeren bu programı Kaspersky PDM. keylogger içerdiğini her açtığımda bildiriyordu. Bilgisayarda kurduğu hostları temizlediğim için bu programdan yana içim rahattı. Zaten 1,5 aydır bu keylogger bilgisayarımda yüklü. 1,5 ay önce bu şeritli çizgi olayı başıma gelmedi de bugün mü geldi? Onun için bundan kaynaklandığından emin değilim ama yüzde 50 ihtimal olabilir.

2)1 hafta önce google görseller de bir resim aratırken Kaspersky bir Truva atı buldu ve temizledi. Ayrıca temporary internet files daki tüm dosyaları bende temizledim. Bundan kaynaklanma ihtimali de bence yüzde 50.

Şimdi özellikle deneyimli arkadaşlardan yardımlarını ve değerli bilgilerini bekliyorum. İsterseniz pm yoluyla bana ulaşabilirsiniz. İsterseniz uzaktan masaüstü (teamviewer) ile. Sorularınızdan ve fikrilerinizden beni mahrum bırakmayın.İstediğiniz bilgileri buraya koyarım. Çıldırmak üzereyim. Aklımda bazı sorular var. Bu virüs acaba BIOS a mı yerleşti? Neden format atmam hiçbirşey değiştirmiyor? Adamlar o kadar profesyonel ki benim gibi kendini uzman sanan birinin bilgisayarına bile CIF USB Camera kurmuşlar. Belki bilgisayarda kamera olsa kendimizi internette izleyecez Aşağıda bazı gerekli olabilecek bilgileri koydum.( İşletim sistemini yeni yükledim ve daha hiçbir program kurmadım. Norton windowsla birlikte kurulu.)

• vay hileci vay. ekran katında sorun var
  • Arkadaşım ekran kartını yeniden yükledim diyorum. Ayrıca bilgisayara format attım. Arkadaşlar yardımlarınızı beklemeye devam
  • Arkadaşlar sorunum çözülmedi. Acaba ekran kartından mı bir sorun mu yada yerinden oynama mı var? Gerçi ekran kartı tümleşik Intel GMA 925. Laptop un markası Toshiba Satellite P100-425. Virüsler konusunda tecrübeli arkadaşlar bu sorun bir casus yazılımdan kaynaklanmış olabilir mi? Up
  • ekran kartında arıza var o çizgiler ekran kartındaki sorundan dolayı başka bir ekran kartı tak yada kendi ekran kartını başka bir pc de dene bende yaşadım o sorunu yolladım değiştirttim kartı
  • Arkadaşım ekran kartım tümleşik. Yani Ekran kartı çıkmıyor. Verdiğim görüntüdeki çizgileri ben paintte kalemle çizdim. Çünkü Screenshot aldığımda o 2 çizgi gözükmüyor.
    Bak şöyle düşün. Verdiğim görüntüdeki gibi bir kırmızı bir yeşil şerit düşün. Ama bu şeritler otoyol çizgisi gibi Bunun gibi (_ _ _ _ _) ve sürekli yanıp söndüklerini düşün. Eğer üzerine mause ikonunu getirirsem şeritler kayboluyor. Buda beni virüs olmasından şüphelendiriyor. Öte taraftan ise format atmama, ekran kartını ve directx driverlarını güncellememe rağmen sorunun çözülmemeside tam tersinden, donanımsal olduğundan şüphelendiriyor. Yani 2 ucu pisli değnek. Ortasınıda ....
    Yardımlarınızı bekliyorum. Up
    Saygılar
  • Bencede ekran kartı başka bişi olamaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows Gizli Klasörleri
    2 ay önce açıldı
    Chrome.exe virüsü
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ay
    quote:

Orijinalden alıntı: rascon

Arkadaşım ekran kartım tümleşik. Yani Ekran kartı çıkmıyor. Verdiğim görüntüdeki çizgileri ben paintte kalemle çizdim. Çünkü Screenshot aldığımda o 2 çizgi gözükmüyor.
    Bak şöyle düşün. Verdiğim görüntüdeki gibi bir kırmızı bir yeşil şerit düşün. Ama bu şeritler otoyol çizgisi gibi Bunun gibi (_ _ _ _ _) ve sürekli yanıp söndüklerini düşün. Eğer üzerine mause ikonunu getirirsem şeritler kayboluyor. Buda beni virüs olmasından şüphelendiriyor. Öte taraftan ise format atmama, ekran kartını ve directx driverlarını güncellememe rağmen sorunun çözülmemeside tam tersinden, donanımsal olduğundan şüphelendiriyor. Yani 2 ucu pisli değnek. Ortasınıda ....
    Yardımlarınızı bekliyorum. Up
    Saygılar

bence yinede ekran kartı silinemeyen virüs diye birşey olamaz tabiki siz format atarken disk partlarını silip tekrardan bölmeden direk c nin üstüne yükselt dediysenız silinmez

• Arkadaşım bilgisayarı kullanılmaz hale getiren ne virüsler var. Adı üstünde virüs zarar vermek için yapılmış. Format attım diyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi Vista kullanıyorum ve bilmediğim şey çok az. Format atarken partla falan uğraşmıyorum. Direk tüm disk siliniyor. İşletim sistemini kurduktan sonra partlara ayırıyorum.

Forumlarda biraz araştırma yaptım. Ve böyle bir konu buldum. http://forum.donanimhaber.com/m_28370512/mpage_1/key_//tm.htm#28378563
    Benim sorunum bununla benzerlikler içeriyor. Çünkü bu şeritler oynadığım bir oyun sonucu da olabilir. Belki oyunu kapatırken farketmemişimdir.
    Lütfen bilgili ve tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum. Vay hileci vay yada o ekran kartındandır kesin gibi post çoğaltmak isteyen arkadaşlarım lütfen cevap yazmasın. Yazdığım konuyu baştan sona okumak için vaktinizi ayırabilirseniz sevinirim. Yardım edecek arkadaşlarımız bu konu hakkında tecrübelerini ve bilgilerini paylaşabilirlerse beni çok mutlu ederler. Saygılar

• arkadaşım bazı virüslere format kar etmez, HDD'nin MBR bölümüne sızar ve istediğin kadar format at silemezsin, silmek için Low Level Format atman gerekir, tabi eğer virüs olduğuna eminsen, bana ekran akrtın arızalanmış gibi geldi, ama istersen yinede low level format atmayı bi dene,, bu konunun içinde var nasıl atacağın,, tabi dikkatli olman lazım, HDD içinde hiç bir veri kalmaz,,

http://forum.donanimhaber.com/m_37218495/tm.htm
  • fahrenayt46 kardeşim hızır gibi yetiştin. Gece bu saatte arkadaştan monitörünü aldım laptopa bağlamak için. Ve sonuç olarak cam gibi gösterdi. Yani sorun çok büyük bir ihtimalle ekran kartından değil. Çok kötü bir virüs yemişim galiba. Şu anda tavsiye ettiğin low format konusuna bakıyorum. Gece bu saatte bile yardım ettiğiniz için teşekkür ederim. Bu gece içinde bu sorunu çözebilmem için yardımlarınıza devam.
    Bu arada vista kullanıyorum. Format konusunda sorun çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 3 Şubat 2010; 0:40:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rascon

fahrenayt46 kardeşim hızır gibi yetiştin. Gece bu saatte arkadaştan monitörünü aldım laptopa bağlamak için. Ve sonuç olarak cam gibi gösterdi. Yani sorun çok büyük bir ihtimalle ekran kartından değil. Çok kötü bir virüs yemişim galiba. Şu anda tavsiye ettiğin low format konusuna bakıyorum. Gece bu saatte bile yardım ettiğiniz için teşekkür ederim. Bu gece içinde bu sorunu çözebilmem için yardımlarınıza devam.
    Bu arada vista kullanıyorum. Format konusunda sorun çıkabilir.

cam gibi gösterdiyse senin monitör bozuk olmasın?? bide dikkatli ol low level format atarken,, "tavsiyem hiren's boot cd" içindeki araçlarla atman, ve elektrik kesintisi falan olmasın aman dikkat et diskin kullanılmaz olur,,

kolay gelsin,,

• Arkadaşım şu anda low level format atmak için hiren's boot cd10.1 ihttp://www.hirensbootcd.net den indiriyorum. 10 dk ya iner. Bunu cd ye yazdırıcam. Umarım içinde MaxtorLow Level Formatter 1.1 ve diğerlerinin talimatları vardır. Kazasız belasız yüzümüzün akıyla şu işten bi çıksak bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 3 Şubat 2010; 1:17:03 >
  • sorun ne ekran kartında, nede virüs kaynaklı. Ekranın bozulmuş kardeş. ekranın wallpaperindaki renkleri veremiyor, ama mousun, yani beyaz rengin verebiliyor. Bu yüzden olmalı. Screenshotlarda görünmemesinin sebebi de bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spidermaniac

sorun ne ekran kartında, nede virüs kaynaklı. Ekranın bozulmuş kardeş. ekranın wallpaperindaki renkleri veremiyor, ama mousun, yani beyaz rengin verebiliyor. Bu yüzden olmalı. Screenshotlarda görünmemesinin sebebi de bu.

evet virüs kaynaklı olmadığı belliydi aslında, neyse geçmiş olsun kardeşim,,
  • sistem aynı, monitör farklı, görüntü farklı. bunun virüsle bi alakası olamaz sanırım monitörde bir sorun var arkadaşım aynı sisteme farklı monitörler bağlayıp farklı sonuçlar alman sistemde bi sorun olmadığını gösterir.
  • Yani bunca postun çoğu boşa atılmış..
    Harici bir ekran bağlandığında görüntünün sağlam olması zaten virüs ihtimalini SIFIRA indiriyor.
    2 seçenek var..
    Birincisi; yüzde 90 notebook'un ekranı arızalı.
    İkincisi; ekran kartı ya da yazılımsal bir sorun var.Onun ihtimali de yüzde 10

rascon

Lütfen bilgisayarı güvenli modda açın..Eğer orada da ekranda bu çizgileri görüyorsanız monitör arızalı demektir. Tüm postları tamamen okumadım,garantisi var ise servisine gönderin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Yani bunca postun çoğu boşa atılmış..
    Harici bir ekran bağlandığında görüntünün sağlam olması zaten virüs ihtimalini SIFIRA indiriyor.
    2 seçenek var..

rascon

Lütfen bilgisayarı güvenli modda açın..Eğer orada da ekranda bu çizgileri görüyorsanız monitör arızalı demektir. Tüm postları tamamen okumadım,garantisi var ise servisine gönderin.

Neden bunca post boşuna atılsın,, @rascon virüs ihtimali üzerinde dururken sorunun monitör olduğunu farklı bi ekran bağlayınca anlamıştır,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Yani bunca postun çoğu boşa atılmış..
    2 seçenek var..

rascon

Neden bunca post boşuna atılsın,, @rascon virüs ihtimali üzerinde dururken sorunun monitör olduğunu farklı bi ekran bağlayınca anlamıştır,,

Üzerinize alınmanızı gerektirecek bir durum yok.Ben burada yöneticiyim, ve forumdaki gereksiz mesajları silmekle de yükümlüyüm ama çoğu mesajı silmiyorum insanlar o kadar yorum yazdım neden siliyorsun demesinler diye..Emeğe saygı anlamında
    Fakat üstteki yorumlara bakıyorum da hiç bence bana itiraz etme.

Adam bilgisayarım notebook demiş marka ve modelini söylemiş
    arkasından gelen mesaja bak

ekran kartında arıza var o çizgiler ekran kartındaki sorundan dolayı başka bir ekran kartı tak yada kendi ekran kartını başka bir pc de dene bende yaşadım o sorunu yolladım değiştirttim kartı

Bir başkası arkasından demiş
    Bencede ekran kartı başka bişi olamaz.

Bunlardan ve bunun gibilerden bahsediyorum..

• Arkadaşlar dediğiniz gibi sorun notebook un ekranında. Yarın teknik servise götüreceğim.
    3 senedir bu laptopu kullanıyorum ve şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Toshiba P100-425. Benim anlamadığım hiçbir fiziksel darbeye maruz kalmamasına rağmen durup dururken bu şeritler neden çıktı anlamadım. Bu şeritler beyaz ve siyaha karşı etkisiz ama diğer renkler üzerine gelince kırmızı yeşil ve sarıya dönüşüyor. Burada bazı sorularım var.
    1)Laptoplar hakkında bilgili olanlara özellikle bilgisayar teknikerliği ya da mühendisliği alanındaki arkadaşlara soruyorum. Laptop ekranlarının belli bir ömrü mü var? Bu şeritlerin sayısı çoğalır mı?
    2)Bu şeritlerin tamiri mümkün müdür? Mümkünse tamiri ne kadar tutar? Çünkü tamiri 300- 500 dolar tutarsa boşuna teknik servise göstermeyeyim bile. 2 ince şerit için laptopun yarı parasını vermeye gerek yok. Ama benim korkum bu şeritlerin çoğalması.
    3)Acaba laptop ekranlarını yada pc monitörlerini bozan virüsler var mıdır?
    4)Son olarak internette ölü pikselleri canlandırmaya, düzeltmeye yaradığını iddia eden bazı programlar var. İddiaya göre ekranda belli bir çözünürlükte bu programı çalıştıdığınızda karıncalı televizyon ekranı gibi laptopun ekranındaki bozuk pikselleri milyonlarca renge boğuyor. Böylelikle bozuk pikseller düzeliyormuş. Bana pek inandırıcı gelmedi ama denemekte fayda var. Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar bunları paylaşırsa sevinirim.

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim.
    Saygılar
    quote:

Aşağıdaki screenshot da gördüğünüz gibi 2 tane dikey çizgi var. Screenshot alırken gözükmüyor. Ben de paint ile sizin anlayabilmeniz bu çizgileri kendim çizdim. Bu çizgilerin şerit şeklinde otoyol çizgisi gibi (_ _ _ _ _) sürekli yanıp söndüklerini düşünün.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.