Şimdi Ara

Format Hata Alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Win10 cihaza win7 yuklenmesi gerek. Dvd ye yazdim win7 64 biti. Biostan ayarladim birinci siraya aldim ancak problem bitmiyor.
    Biraz once şu kisim bitti yeniden baslatirken samsung yazisinda kaldi ilerlemedi pc. Simdi tekrar deniyorum formati. Umarim yine yeniden baslatirken donmaz ama olursa var mi bunun bir cozumu bileni?

https://i.hizliresim.com/2JzlAj.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miyavlayankirpi -- 3 Nisan 2018; 23:6:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bios'a girip UEFI yazan seçeneği "Önünde ne yazıyor hatırlamıyorum" Legacy'e alman lazım yoksa win7 boot olmaz.

Orijinalden alıntı: oKsyqeN

Bios'a girip UEFI yazan seçeneği "Önünde ne yazıyor hatırlamıyorum" Legacy'e alman lazım yoksa win7 boot olmaz.

Hocam ayar dediginiz gibiydi. Kuruluma basliyo %100 oluyo yeniden baslatiyo derken orda donup kaliyor. Bilgisayarciya goturdum baksin diye ses yok adamdan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bilgisayarcı aradı da durum şöyle; hard diskin bozuk olduğunu söyledi. Yalnız benim hard diski başka pc ye takınca sorun yokmuş, yine farklı hard diski benim pc ye takınca da sorun yok. Pek anlamıyorum açıkçası bu işleri, ne diyorsunuz böyle bir ihtimal var mı? 200 tl civarı ücret sundu bana hard disk+kurulum format için. Yardımınıza ihtiyacım var.

Ha eğer disk korkunç durumdaysa alır bir disk takarsınız kendiniz. Para vermeyin kimseye kendi işinizi kendiniz yapın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Öyle bi dünya yok. Harddisk ya bozuktur ya değildir. Bad sector olabilir o yüzden takılıyorsa test edilir. Bad sector bulunan kısım raw bırakılır kullanmaya devam edilir.
    Anlayamadık, bulamadık diyeni görmedim daha. Mutlaka bi masraf açıyorlar.

Ha eğer disk korkunç durumdaysa alır bir disk takarsınız kendiniz. Para vermeyin kimseye kendi işinizi kendiniz yapın.

Öncelikle teşekkür ediyorum hocam değerli cevabınız için. Format atmaya çalışırken hangi diske atmamızı istediğini soruyor ya, ben orada bütün diskleri sildim teke düştü sonra ikiye ayırıp birini seçtim. Bir arkadaşın tavsiyesi ile yapmıştım bunu. Acaba bununla bir ilgisi olabilir mi disk arızası varsa tabii?
    Bir de aklıma yeni geldi geçtiğimiz günlerde pc açıkken bildiğimiz saat sesi geldi uzun süre tik tak sesleri noluyo lan diyip normal olarak kapattım bilgisayarı bir daha da gelmedi ses. Sizce hard diskle bağdaştırılabilir mi bunlar bir fikriniz var mı?

• miyavlayankirpi kullanıcısına yanıt
    bağlantı

Öncelikle verdiğim bağlantıdaki açıklamaları okuyun, 5 dakikanızı alır. Sonra;

diğer bağlantı

bu adımları takip ederek kurulum yapın.

düzeltme: hatalı bağlantı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonose13 -- 4 Nisan 2018; 22:15:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydonose13

bağlantı

diğer bağlantı

düzeltme: hatalı bağlantı

Elinize sağlık hocam çok güzel anlatıyor adamlar benim gibi fazla bilmeyenlere yönelik hazırlamışlar sanırım, teşekkürler.

• miyavlayankirpi kullanıcısına yanıt
    rica ederim, bilgisayarınızın özelliklerini bilmiyorum ama uefi desteklediğini tahmin ettiğim için bu bağlantıyı verdim. herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, aynı sitede çeşitli çözüm önerileri bulabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: miyavlayankirpi

quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Öyle bi dünya yok. Harddisk ya bozuktur ya değildir. Bad sector olabilir o yüzden takılıyorsa test edilir. Bad sector bulunan kısım raw bırakılır kullanmaya devam edilir.
    Anlayamadık, bulamadık diyeni görmedim daha. Mutlaka bi masraf açıyorlar.

Öncelikle teşekkür ediyorum hocam değerli cevabınız için. Format atmaya çalışırken hangi diske atmamızı istediğini soruyor ya, ben orada bütün diskleri sildim teke düştü sonra ikiye ayırıp birini seçtim. Bir arkadaşın tavsiyesi ile yapmıştım bunu. Acaba bununla bir ilgisi olabilir mi disk arızası varsa tabii?
    Bir de aklıma yeni geldi geçtiğimiz günlerde pc açıkken bildiğimiz saat sesi geldi uzun süre tik tak sesleri noluyo lan diyip normal olarak kapattım bilgisayarı bir daha da gelmedi ses. Sizce hard diskle bağdaştırılabilir mi bunlar bir fikriniz var mı?

Hocam yanlış bir şey yapmamışsınız. Bende format atarken bu şekilde yapıyorum zaten. Saat sesleri dediğiniz kafa sesi olabilir. Bad sectore geldiğinde takılır ve ses yapar.Şuna benzer bir ses gelir genelde:

quote:

bağlantı

diğer bağlantı

Arkadaş nasıl format atılafağını güzelce açıklayan linkler paylaşmış. Buna ek olarak bende şu iki rehberi konuya ekleyeyim:

Eğer olur da format atmayı başaramazsanız harddiski hdd regenerator programı ile onarmanızı tavsiye ederim. Full sürüm gerekli aklınızda olsun.
    Başka bir bilgisayara disk kutusu kullanarak veya kullanmadan doğrudan sata portu üzerinden bağlayarak windows altından programı kullanabilirsiniz. Veya bootable cd oluşturup cd'den boot ettirip o şekilde de kullanabilirsiniz. Rehberini paylaşıyorum.

• ellerinize emeğinize sağlık hocam çok teşekkür ederim ilginiz için
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.