Bildirim
format cd önyükleme yardım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: ugur24gs
Arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var format atmam lazım ama bilgisayarı yeniden başlattığımda önyükleme yazısı gelimiyor bios ayarları yapılı yardım lütfen(xp).Direk windows başlıyor
cd boot cdsi mi? bios ayarı yapıldıysa başka ihtimal kalmıyor -
Bios ayarlarından Cd-rom İle başlatma seçeneğini aktif et kardeşim.Kontrol et kaydetmemiş olabilirsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orange Man -- 13 Mart 2012; 6:38:58 > -
aslında olay şöyle ben daha önceden hep bu cd ile atıyordum daha sonra sistemim düşük olduğu için anakart ram ekran kartı bunları değiştim ama değiştikten sonra hiç atamadım ama şimdi acil şekilde atmam lazım birde onu nasıl aktif edicem? -
Bilgisayar açılırken "DELETE" tuşuna bas, BIOS'a gir. Buradan da "BOOT" menüsüne girip First Boot Device'da Enter tuşuna basıp CD ROM'u göster. Second Device ise HDD olarak göster. -
işte o olmuyor resim yüklicemde boyutu büyük diyor 1.cd rom 2. değişik r le başlayan sayılar felan var yanında ismi önemliyse bakayım bunların haricinde başka birde disabled seçeneği var onu yaptığım zaman windows başlamayor 1 2 cümlelik yazılar çıkıyor -
quote:
Orijinalden alıntı: ugur24gs
işte o olmuyor resim yüklicemde boyutu büyük diyor 1.cd rom 2. değişik r le başlayan sayılar felan var yanında ismi önemliyse bakayım bunların haricinde başka birde disabled seçeneği var onu yaptığım zaman windows başlamayor 1 2 cümlelik yazılar çıkıyor
disabled felan yapmanormal başlarken o zaman yazı çıkmasa bile herhangi bir tuşa bas belki olur
-
onuda denedim :d sorun ney ya anlamadım gitti -
Başka seçenek yok bildigim kadarıyla belki cd okumuyordur ama yazı gene çıkardı okumasa bile win 7 yükselt format atamasanda win 7 yükseltirsen c'dekiler silinir.Windows açıkken yükseltirsin... -
CDyi takın ve bilgisayar acılmaya başladığı anda sürekli F8 e basın boot ekranı gelecektir.
ÖRN:
Toshiba 8gb USB
Samsung DVD RW
Seagate HDD
....
....
Şeklinde bir dos penceresi gelecektir. Orada Optik medyanızı seçerek yüklemenizi yapabilirsiniz. -
birde usb den denesem olurmu ondada var format ama başka dosyalarda var sorun yapar mı? -
anakart değişince otomatik olarak bios da değişiyor..
şu anki anakart marka ve modelini yazarmısın ? yada o anakartın nasıl boot edildiğini araştır. (cd sağlam diyorsan optik okuyucu sağlam diyorsan tek sıkıntı boot edememen)
--
usb ? usb belleğe cd deki dosyaları copy paste ile kopyalamanla olmuyor diye biliyorum.. bir yazılım aracılığıyla akatarılması gerekiyor verilerin.. böylece içindede farklı dosya olmaması gerekiyor diye biliyorum. -
micro-star
model :ms-7255
chipset : vıa p4m890 -
fast boot açıksa kapat o boot u devre dışı bırakır. -
onu nerde bulurum? çünkü cd okuma yerini çok hızlı geçiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur24gs -- 14 Mart 2012; 20:51:29 > -
biosta bulabilirsin o ayarı
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X