Şimdi Ara

Format atmak zorunda kaldım(TROJAN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce arkadaşla konuşurken uzun zaman oldu gel seninle bi cs 1.6 atalım dedi. Bende ne uğraşıcam derken "hadi hadi, dur sana linkte bulayım" dedi ve googledenmi arattı bi yerden bulmuş atmış linki. Ben kıllanmıyo değilim ama uğraşmak istemedim pat girdim sayfaya bastım indirmeye. Baktım exe dosyası iniyor, yine kıllandım ama "ne olacak sanki cs1.6 dedim" ve indirdim. Sonra kurmaya başladım ve kurarken F-SECURE Programı hata verdi ve ETKİLENME:TROJEN.AGVK gibisinden bir şeyler yazdı. Aha dedim şimdi yandık, hemen kurulumu iptal edip söylediği valve dosyasını shift+delete yaparak bilgisayarımdan uçurdum.. Sonra kendime dur bakalım henüz rahat etmedik ya bilgiler gittiyse dedim ve systeme sızdıysa önce güzel bi trojen kaldırma programı bulayım dedim. Derken pat F-SECURE ETKİLENME: ****-BİLGİSAYAR TROJEN.AVGK İŞLEM YAPILAMADI... aha dedim bulaşmış ya bilgilerim gittiyse derken bilgisayarın kendini kapatmaya başladığını gördüm. İNANAMADIM.! Bilgisayar kendini kapatıyor ve F-SECURE bunu göz göre göre izliyordu. Biraz bekleyip reset tuşuna bastım bios ekranına gelip format ayarlarını yaptım, ardından flashdisk takıp (Ya flasha zıpladıysa diye düşünmedim değil) ama sonuç olarak bi format çektim. Arkasından yemek sepeti hesabımı dondurttum şimdi kalkıp evime sipariş gönderttirtmesin diye.

Tüm hesaplarım zincirleme şeklinde maillere bağlı ve ana mailimin şifresini az önce değiştirdim ama daha uğraşmam gereken çok mail adresi var ve GMAİL adresimden giriş yaptığımda zaten pat diye tüm şifrelerime ulaşılıyor. Gerçi gmaili de değiştirdim 3 emaille birlikte ama şimdi ben bunları boşuna yapmadım değil mi ? Flashı taktığım andan ihtibaren windows ekranına hiç girmedim. Önce bios ekranı ardından flash belleği pat diye formatı bastım. Sizce bu trojandan kurtulmuşmuyumdur ? Ayrıca trojan tüm bilgilerimi ele geçirmiş midir ? Eğer geçirmediyse çok önemli olmayan hesapları ve şifreleri değiştirmeyi düşünmüyorum.

Bundan önce böyle gerekmeyen ve güvenmediğim sitelere girmeyip indirmeler yapmazdım(Ben virüsü havada tutarım kafası vardı). Sonra dedim böyle olmayacak bi AV indireyim daha önceden ürünümle birlikte bedava CDsi gelmişti o yüzden F-SECURE indirdim. Keşke avast indirseymişim en azından AVAST bana böyle bir kazık atmazdı.

EDİT: Arkadaşa facebooktan yüklerken ki ilk trojan mesajını resimli atmıştım, resmi facebook messengerda duruyormuş. O arada zaten kendini sisteme katıp sonraki mesajda kapandığı için resim çekme gibi bi imkanım olmadı.
     Format atmak zorunda kaldım(TROJAN)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4308AE4A3 -- 10 Ağustos 2016; 23:57:26 >

• Formata hiç gerek yoktu, bootable yani sistem öncesinde çalışabilen bir antivirüs bulup derinleme tarama yapman fazlasıyla yeterli olurdu, virüs'ü görür görmez format atman yanlış olmuş, yaptığın en ilginç şey ise yemeksepeti hesabını kapatmak olmuş, ben ömrümde yemek siparişi verebilen bir virüs görmedim :ASDF
  • Öncelikle trojan-keylogger daha önceden girilmiş şifreleri alamaz. Sadece bilgisayara girdikten sonra klavye ile girdiğiniz kayıtları tutup mail olarak gönderir ve ekran resmi falan alabilir. Format için hazırladığınız boot usb ye bulaşmış olsa format esnasında hata alırsınız kurulum yapamazsınız. Çünkü exe kısa yolları oluşturacağı için boot usb çalışmaz. Normal format atabildiyseniz usb ye girmemiştir.

Özellikle exe dosyalarını (diğer dosyalarda dahil aslında) indirmeden önce netten linkini online virüs taramasından geçirin. O virüsleri silmek için formata gerek yok aslında güvenli moddan neti kapatarak daha önceden İnternetten edindiğiniz bilgilerle silebilirsiniz..

Tabi içiniz rahat etsin diye format en sağlam çözüm.

Bastada dediğim gibi eğer ki virüs bilgisayara girdikten sonra şifre işlemi yaptıysanız değiştirmeniz en doğrusu ama virüsten hemen sonra hiçbir işlem yapmadan format attiysaniz şifre değişikliğine gerek yok.

Yaptığınız islemlerden sonra D diski veya harici disk varsa genel bi tarama yapın onun dışında da pek yapacağınız bişey kalmamış zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir taktik daha; tarayicilara sifre kaydetmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    format attırmak ne kadar
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.