Bildirim
İstediğim dosyaları silmeden format atmak.
Modica® Konk - Vegan Deri RFID Korumalı Unisex Mekanizmalı Akıllı Cüzdan Kartlık, İnce Modern Minimalist Tasarım : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B08XQGP92V
2 ay önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
C:\ ( Yani Windows c de ise ) Format attığında kurulu oyunlar ( Program Files ) gideceğinden oyunlar gider.Fakat oyunların setuplarını D:\ ye kopyalarsan,save dosyaları varsa onları da belgelerimden D:\ ye kopyalarsan tekrar oyunların kurup kaldığın yerden oynayabilirsin. -
Direk olarak dosyayı D'ye mi kopyalayayım ? -
quote:
Orijinalden alıntı: rapperman58
Direk olarak dosyayı D'ye mi kopyalayayım ?
Windows C de ise,direk d ye kopyala.
Not:Formatı dikkatli at,yanlışlıkla D yi silme de -
Proğramları taşımakla olmaz kardeş setup dosyaları olmazsa bir işe yaramaz.. -
Hocam, istediğin programların ve oyunların setuplarını D'ye at. Setuplarını diyorum dikkat et dosyalarını değil. Sonra format atarken C'yi formatla, D olduğu gibi kalsın. Formattan sonrada D'den tekrar yükle dosyalarını C'ye. Ama tekrar söylüyorum formatı C'ye at.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Halkın deyimiyle "Format atmak" aslında yalnızca windowsu yeniden kurmaktır. Format atmak demek aslında sabit diskin sanal bir bölümünü yada tamamını biçimlendirmek, bu yüzden de üzerindeki dosyaların adreslerinin kaybolması yani dosyaların pratikte silinmiş olması demektir.
Windows'u yeniden kurmak istiyorsanız dosyaları taşımanıza yada "format" atmanıza gerek yoktur. XP için bu iş 5dk fazladan zahmetliydi ama windows 7'de zahmetsizce halledilebiliyor. Kurulum sırasında "Özel" seçeneğini seçmeniz gerek bunun için. Karşınıza 2 seçenek çıkıyor, şimdi tam hatırlamıyorum ama yüksek ihtimalle ilkini seçiyorsunuz ve bir uyarı geliyor: "Diskte bulunanlar Windows.old klasörüne taşınacaktır" diye. Tamam diyorsunuz kurulum yapılıyor. Yeni windows açıldığında C'ye girdiğinizde eski tüm dosyalarınızı Windows.old klasörüne taşınmış olarak buluyorsunuz. İndirdiğiniz dosyaları da buradan tekrar bulabilirsiniz çünkü hiçbir şey silinmemiş oluyor.
Ama hayır ben format atıcam ille derseniz dosyaları D'ye taşıyıp C'ye format atın. Ama format atma nedeninizi de bana PM atın, merak ettim:)
Kolay gelsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: flashabu
Halkın deyimiyle "Format atmak" aslında yalnızca windowsu yeniden kurmaktır. Format atmak demek aslında sabit diskin sanal bir bölümünü yada tamamını biçimlendirmek, bu yüzden de üzerindeki dosyaların adreslerinin kaybolması yani dosyaların pratikte silinmiş olması demektir.
Windows'u yeniden kurmak istiyorsanız dosyaları taşımanıza yada "format" atmanıza gerek yoktur. XP için bu iş 5dk fazladan zahmetliydi ama windows 7'de zahmetsizce halledilebiliyor. Kurulum sırasında "Özel" seçeneğini seçmeniz gerek bunun için. Karşınıza 2 seçenek çıkıyor, şimdi tam hatırlamıyorum ama yüksek ihtimalle ilkini seçiyorsunuz ve bir uyarı geliyor: "Diskte bulunanlar Windows.old klasörüne taşınacaktır" diye. Tamam diyorsunuz kurulum yapılıyor. Yeni windows açıldığında C'ye girdiğinizde eski tüm dosyalarınızı Windows.old klasörüne taşınmış olarak buluyorsunuz. İndirdiğiniz dosyaları da buradan tekrar bulabilirsiniz çünkü hiçbir şey silinmemiş oluyor.
Ama hayır ben format atıcam ille derseniz dosyaları D'ye taşıyıp C'ye format atın. Ama format atma nedeninizi de bana PM atın, merak ettim:)
Kolay gelsin.
Buradan cevaplayayım ben :) Format atma sebebim C'nın ve D'nin dolmuş olmasıdır. C'de 11 gb boş yer kaldı sadece. Hem gereksiz birsürü program yüklemiştim bilgisayara onların da silinmesini istiyorum ..
-
C ye at
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
quote:
Kolay gelsin.
Buradan cevaplayayım ben :) Format atma sebebim C'nın ve D'nin dolmuş olmasıdır. C'de 11 gb boş yer kaldı sadece. Hem gereksiz birsürü program yüklemiştim bilgisayara onların da silinmesini istiyorum ..
O zaman dediğim gibi yine format atmadan C'ye windows kurun. Sonra Windows.old klasöründen gerekli olan dosyaları alın ve Windows.old klasörünü tarihe gömün:)
Yalnız 11Gb boş yer kaldıysa yine önce biraz temizlik yapmalısınız yoksa Win7 kurulmaz, 15Gb falan yer istiyordu yanılmıyorsam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Alperen02
C:\ ( Yani Windows c de ise ) Format attığında kurulu oyunlar ( Program Files ) gideceğinden oyunlar gider.Fakat oyunların setuplarını D:\ ye kopyalarsan,save dosyaları varsa onları da belgelerimden D:\ ye kopyalarsan tekrar oyunların kurup kaldığın yerden oynayabilirsin.
+1 -
quote:
Orijinalden alıntı: BySerkan™
quote:
C:\ ( Yani Windows c de ise ) Format attığında kurulu oyunlar ( Program Files ) gideceğinden oyunlar gider.Fakat oyunların setuplarını D:\ ye kopyalarsan,save dosyaları varsa onları da belgelerimden D:\ ye kopyalarsan tekrar oyunların kurup kaldığın yerden oynayabilirsin.
+1
Sürekli birşeyleri biryerden bir yere taşımaktan hoşlanan bir arkadaşım vardı... Onu hatırlatıyor bu işlemleriniz
Yukarıda bahsettiğim yöntemi uygulamanızı tavsiye ederim.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: BySerkan™
quote:
+1
Sürekli birşeyleri biryerden bir yere taşımaktan hoşlanan bir arkadaşım vardı... Onu hatırlatıyor bu işlemleriniz
Yukarıda bahsettiğim yöntemi uygulamanızı tavsiye ederim.
Senin mesajlarını hep takip ediyorum gerçekten çok yardımcı oluyorsun.
-
quote:
quote:
quote:
Kolay gelsin.
O zaman dediğim gibi yine format atmadan C'ye windows kurun. Sonra Windows.old klasöründen gerekli olan dosyaları alın ve Windows.old klasörünü tarihe gömün:)
Yalnız 11Gb boş yer kaldıysa yine önce biraz temizlik yapmalısınız yoksa Win7 kurulmaz, 15Gb falan yer istiyordu yanılmıyorsam.
Teşekkürler . Sizin dediğiniz gibi önce win7 kurarım sonra eski dosyayı silerim ...
-
Ben Windows'u 64 bit olarak kurmak istiyorum C ve D'yi bir harici hard diske kopyalasam format attıktan sonra harici hard diskteki C ve D'yi bilgisayara yapıştırsam steam oyunlarımı fotoğrafları falan kullanabilir miyim ? Oyunların yüklenmesini beklemek istemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epic_respawn_tr -- 7 Aralık 2014; 17:57:50 > -
Yukarıda yazdığım bütün işlemler Windows'u yeniden kurma işlemi sırasında dosyaları oradan oraya taşımanıza gerek olmadığını anlatmak içindi. Yani hiçbir dosyayı bir başka diske kopyalamak zorunda değilsiniz Windows kurarken yukarıda anlattığım gibi yaparsanız
Ancak bazı oyunlar/programlar yeniden kurmayı gerektirebilir çünkü kendini var olan sisteme entegre ederek çalışıyor olabilir. Hele ki steam gibi bir platform üzerinde oyun oynuyorsanız korsanı vs. önlemek için çeşitli önlemler alınmış olabilir. Bu konuda fazla bir bilgim yok ama tahminim bu yönde.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X