Şimdi Ara

format atmak bilgisayara zararlı mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
8.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim donanım bilgim çok zayıf arkadaşlar ve çok merak ediyorum

format atmak bilgisayara zararlı mıdır? harddiske e bir zararı var mıdır?

bilgisayarın performansını olumsuz yönde etkiler mi?

beni bilgilendirirseniz çok sevinirim...saygılar

• yok ya bi zararı hatt a3-4 ay yogun kullanımdan sonra iyi bile gelir
  • 15 günde bir format atan bile var, ben de sık sık format atarım. Bi zararını görmedim şimdiye kadar.
  • Elbise değiştirmeye benzer format atmak.
  • Bi günde 10'dan fazla format attığım oldu makine sapıtmaya dpğru gidiyordu tabi... sık format atmak iyi değil bi yerde okumuştum bu HDD'in plakalarına bi etki yapıyordu.
  • zararı olmaz ama çok sık atmassan
  • teorik olarak zararlı olmalı çünkü her cihazın bir kaydedip silme ömrü vardır. Yavaş yavaş gider yani.. Tabi teoride..

Pratikte ise harddiskin bozulduğunda zaten neden olduunu anlamazsın. Yani ben hiç çok format attığı için harddiski bozulan görmedim

Bilgisayarı rahatlattığı kesin ama. Bebek beyni kıvrımsızdır mesela; erişkininki büzüş büzüş; neden? içi dolu da ondan..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İİDİR İİDİR DEVAMLI ATMAK LAZIM FORMAT
  • arkadaş elbise değiştirmeye benzer demiş bende ekleme yapayım üzerindeki elbiseleri uzun süre giyersen kirlenirler ya format atınca oh mis gibi yenilerini giymiş olur.
  • bilgisayara zarar vermez ama kisa vadede driver windows gerekli program di derken sinirleri yipratir ama uzu vadede yeni bir sistemin vermis olduğu rahatlik hissi de onemli boyutlarda yararlidir
  • BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA HARD DİSK FORMAT ATARKEN DİSKİN ÜZERİNİ KAZIMA İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ İÇİN HARRDİSKİN ÖMRÜ AZALIYOR WE DAHA SONRA GÖRMEMEZİK GİBİ SORUNLAR ÇIKARTIYOR.
  • format candır be :)
  • bu konu daha önce d etartışıldı ama zararlı olmamasının yanı sıra ben sık formata karşıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andromeda -- 28 Ekim 2005, 10:07:03 >
  • Nasıl format candır yaw :) bu konuyu savunanı ilk defa görüyorum!!
    Format HDD ömrünü azaltır üretici firma kendi kabul ediyor bunu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ömerözkan

BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA HARD DİSK FORMAT ATARKEN DİSKİN ÜZERİNİ KAZIMA İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ İÇİN HARRDİSKİN ÖMRÜ AZALIYOR WE DAHA SONRA GÖRMEMEZİK GİBİ SORUNLAR ÇIKARTIYOR.

Bizde bunu demeye çalışıyoruz,sende iyi açıklamışsın ama millet gaydiri guppak cevaplar vermiş.
  • bir şarkı ile açıklamak gerekirse
    ''format format format varlığın dert yokluğun yara''
  • sen de format atma dos ta " C:\WINDOWS\COMMAND\deltree \y c:\*.* " yaz

• dostum ben hdd cıyım butun gunum hdd arasında gecıyor ve sakıncalı degıldır yanlız her hededın bellı bı suresı vardır dandıklerde genelde quantumlarda kafa vurmaya baslar
  • Question:

Can formatting a hard drive several times cause problems?

Answer:

Unless the hard disk drive is already bad, formatting the hard disk drive several times will not cause any additional problems with the hard disk drive or cause the hard disk drive to run slower.

kaynak : computerhope (SSS)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.