Şimdi Ara

Format Atmadan Diski nasıl bölerim? (XP,NTFS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
32.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kardesimin bilgisayara format çekmiştim. O an tamamen dalgınlıktan format esnasında Diski bolumlemedim.

Şimdi birsuru program vede film yükledi. Tekrar format atarsak hepsi gidecek. Vede tekrar geri yüklemesi bir sürü uğraş.

"Kısacası disk tek parça ve ben bunu ikiye bölmek istiyorum"

İnternette bunu çözümleri gösterilmiş ama genelde fat32 olarak gösterilmiş.
    NTFS'de aynı sekilde olmuyor.

Bu isin kısa vede zahmetsiz bir yolu varsa anlatırmısınız.
    Sistem: XP Prof, NTFS, SP3

Teşekkürler. Teşekkürler

• Diski format atmadan bölmeye kalkışırsan bazı dosyalarında düzgün çalışacağini zannetmiyorum.
    Aynısını bende yapmayı planlıyordum. Bilgisayar çöktü Format atmak zorunda kaldım.
    Eğer Taşınabilir HDD falan varsa bilgisayarın yedeğini al format attıktan sonra tekrar kurulum yapabilirsin.
  • Ben böyle bişeyi laptobum için yapmıştım windows üzerindeyken.Yanlış hatırlamıyorsam programın adı Partition Magic idi.

Edit: Programsız harddisk bölme anlatımı için --> TIKLAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starex_01 -- 3 Ocak 2014; 12:52:13 >
  • Üstteki arkadaşın dediği gibi Partition Magic yada Acronis Disk Director Suite işini görecektir ikisinide hem ntfs hem fat32 desteği vardır.
  • desiya
    Acronis disk directory kullanmayı iyi biliyorsan diskini rahatlıkla bölebilirsin. Ama önceden bilgilerin yedeklerini mutlaka almalısın. Yapacağın bir yanlış ile tüm bilgilerin gidebilir. Diski bölme işlemi süresi, böleceğin bölümün kapasitesine göre değişir.
    Sorun olursa yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 23 Eylül 2011; 9:05:30 >
  • Arkadaşlar ayrıca bir programa ihtiyacı yok. XP yada Win7 Kullanıyorsa.

Denetim Masasında "Yönetimsel Araçlar"â tıklayarak Disk Yönetiminden bu işi gerçekleştirebilirsiniz. Gayet basit.

delinetciler portal
    XP Çalışırken Disk Bölümleme Nasıl Yapılır?
    http://www.delinetciler.net/forum/pc-teknik-servis/13794-xp-calisirken-disk-bolumleme-nasil-yapilir.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurbagaprens -- 22 Eylül 2011; 21:48:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kurbagaprens

Arkadaşlar ayrıca bir programa ihtiyacı yok. XP yada Win7 Kullanıyorsa.

Denetim Masasında "Yönetimsel Araçlar"â tıklayarak Disk Yönetiminden bu işi gerçekleştirebilirsiniz. Gayet basit.

http://www.delinetciler.net/forum/pc-teknik-servis/13794-xp-calisirken-disk-bolumleme-nasil-yapilir.html
    kurbagaprens
    Siz arkadaşın isteğini yanlış anlamışsınız. Diski tek bölüm halinde formatlamış ama ikiye bölmek istiyor. XP'de tek parça diski ikiye bölümlemen mümkün değil. Ancak diskte bölümlenmemiş alan varsa biçimlendirebilirsin. Verdiğin linkte de zaten belirtilmiş.
    En iyisi bu işin ustası Partition Magic ya da profesörü Acronis Disk Directory'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 16 Aralık 2011; 14:20:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettu

kurbagaprens
    Siz arkadaşın isteğini yanlış anlamışsınız. Diski tek bölüm halinde formatlamış ama ikiye bölmek istiyor. XP'de tek parça diski ikiye bölümlemen mümkün değil. Ancak diskte bölümlenmemiş alan varsa biçimlendirebilirsin. Verdiğin linkte da zaten belirtilmiş.
    En iyisi bu işin ustası Partition Magic ya da profesörü Acronis Disk Directory'dir.

Daha önce XP'de de yaptığımı hatırlıyorum. Şuan Win7 kullanıyorum ama XP'li bir bilgisayarda deneyeceğim. Bence siz yanlış biliyorsunuz.
  • Partition Magic en kolayı ve basiti onu dene
  • partigion magic kullanıp bilgisayarı çöken var mı?
  • quote:

kurbagaprens
    Siz arkadaşın isteğini yanlış anlamışsınız. Diski tek bölüm halinde formatlamış ama ikiye bölmek istiyor. XP'de tek parça diski ikiye bölümlemen mümkün değil. Ancak diskte bölümlenmemiş alan varsa biçimlendirebilirsin. Verdiğin linkte de zaten belirtilmiş.

Bu aynen burada yazıldığı gibi mümkündür. Konu için geç bir cevap ama ben bu konudan yararlanarak yaptım. Başlat, çalıştır, C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc yazında açılan ekrande az önce C'yi seçtim, oradan diski küçült dedim. diski küçült dediğimde ayrılmamış bir alan oluşturdu. Sonra bu alanı biçimlendirdim. Her hangi bir programa falan da ihtiyaç kalmadı. Şimdi de yedeklerimi oraya atıyorum. Windows 8.1 yükleyeceğim. Bunu da şuanda bu bilgisayarla yazıyorum :) Bakalım formattan sonra ne olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

quote:

kurbagaprens

Bu aynen burada yazıldığı gibi mümkündür. Konu için geç bir cevap ama ben bu konudan yararlanarak yaptım. Başlat, çalıştır, C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc yazında açılan ekrande az önce C'yi seçtim, oradan diski küçült dedim. diski küçült dediğimde ayrılmamış bir alan oluşturdu. Sonra bu alanı biçimlendirdim. Her hangi bir programa falan da ihtiyaç kalmadı. Şimdi de yedeklerimi oraya atıyorum. Windows 8.1 yükleyeceğim. Bunu da şuanda bu bilgisayarla yazıyorum :) Bakalım formattan sonra ne olacak.

XP de o özellik yoktur..Vista üzeri işletim sistemlerinde var.. Birim boyutu küçült seçeneği..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kitty

quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

quote:

kurbagaprens

XP de o özellik yoktur..Vista üzeri işletim sistemlerinde var.. Birim boyutu küçült seçeneği..

Doğrudur. Vista kullanıyordum. Artık Windows 8.1 kullanıyorum. Öğrenci sürümü olduğu için Windows 10'a geçemedim ama :(

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.