Şimdi Ara

Format atarken ikinci harddisk bölümünü sildim. Kayboldu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
21.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkaşlar Masaüstü bilgisayarımda iki tane harddik var.

C 60 GB xp nin yüklü olduğu

D 250 GB bütün dosyalarım ve arşivim...

Şimdi format attığım zamanlar c bölümü siliyordum formatlaıyordum tekrar ona kuruyordum... Ve xp kurulduktan sonra D deki verilerim gitmiyordu.

FAKAT bugün tekrar format atarken... İlk önce C yi sildim... ve D yide sildim... Sonra C ye format atıp tekrar kurdum... Yani yanlışlıkla D yide sildim fakat D ye format atmadı... Çünkü C de bölüm oluşturdum ve onu formatladım sadece... Bu durumda şu anda D gözükmüyor ve içindeki verilerin silinmediğini biliyorum fakat şimdi nasıl onu tekrar görürürm... ???

• hem d yi sildim diyorsunuz hem içindeki veriler silinmedi diyorsunuz büyük bir ihtimalle format atarken sildiginiz d klasörünü biçimlendirmediginizden problem kaynaklanıyor.
  • bu işi yapan programlar var arastırırsan bulursun..
    veri kurtarmak icin program ama sağlam programları satın alman lazım keyini bulamazsın netten.. bu güne kadar attıgın tüm formatta giden dosyaları bile geri getirme ihtimalin olan programlar mevcut ama 200$ cık
  • Arkadaşlar format atarken...

Bir liste çıkıyor ya karşınıza...

C

D

Ben her ikisini sil dedim... C de yeni bir bölüm oluşturdum ve ona kurarken biçimlendirdim. Fakat D yi biçimlendirmedim. Şu an bilgisayar açık ama bilgisayarımda sadece C görünüyor D görünmüyor. Fakat D biçimlendirilmedi sadece format atarken onuda sil dedim okadar.
  • Keşke biçimlendirseydin silmişken.
    Arkadaşın dedigi gibi bu işi yapan programlar piyasada mevcut verilerin için fakat d yi görebilmen için benim bildigim format esnasında diski tekrar biçimlendirmek.
    saygılarımla.
  • Fakat anlamadığım nokta şu eğer bilgisayarda D yi göremiyorsam o programlarla nasıl kurtarcam... Hem d hala dolu yani boş gözükmüyor.

Mesela Aygıt yöneticisinde görüyorum harddiskimi ancak ordan sürücü güncelleştir vs dediğim zaman sihirbaz devam edemiyor uyarısını alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dicklers -- 29 Şubat 2008; 1:25:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dicklers

bilgisayarda D yi göremiyorsam o programlarla nasıl kurtarcam...

quote:

Hem d hala dolu yani boş gözükmüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ahahaha yani boş görünmüyor derken boş olmadığını biliyorum... Çünkü biçimlendirilmesin
  • bilgisayarımı sag tıkla disk yoneticisnde gozukur kayıp bolum ordan biçimlendir
  • quote:

Orjinalden alıntı: cMbRs

bu işi yapan programlar var arastırırsan bulursun..
    veri kurtarmak icin program ama sağlam programları satın alman lazım keyini bulamazsın netten.. bu güne kadar attıgın tüm formatta giden dosyaları bile geri getirme ihtimalin olan programlar mevcut ama 200$ cık

Bütün sildiğimiz veriler geri getirebiliyorsa formatı niçin atıyoruz? harddisk diyelimki 40 Gb boyutunda, 40 Gb lık bir verimiz var ve hepsini sildik gitti formatladık, üstüne 40 Gb lık yeni veri girdik dediğin programla eski 40 Gb lık veriyi geri getirdiğimizi varsayalım 40 Gb eski 40 gb da yeni verileri eklersek toplamda 80 Gb eder bizim harddisk 40 Gb boyutunda ve 40 Gb kapasteli bir harddisk 80 Gb + sınırsız Gb boyuna nasıl ulaşıyor bunu bana açıklarmısın arkadaşım...

• Bir dosya yazarken biliyorsundurki harddiskkin metal disklerini çiziyor.Bağzı programlar bu çizikleri format sonrası bile okuyabiliyor.Bu sınırsızlık demek değil bu arada.Tüm dosyaları bulacak diye bişeyde yok.bidiğim kadarıyla son yazılan dosyaları okuyor
  • data recover programını bul arkadasım yükle format recover yazıyor programı actığında 40 gb kapasitenın hepsını tarat senın onemlı dosyalarını alırsın.Ama yukarda bır arkadas yazmıs 40 gb dosya vardı sıldım 40gb dosya daha yukledım dıger sıldıklerımı nasıl bulurum dye o bıraz sacma olmus...yada benmı yanlıs anladım bılmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecmarne

Bir dosya yazarken biliyorsundurki harddiskkin metal disklerini çiziyor.Bağzı programlar bu çizikleri format sonrası bile okuyabiliyor.Bu sınırsızlık demek değil bu arada.Tüm dosyaları bulacak diye bişeyde yok.bidiğim kadarıyla son yazılan dosyaları okuyor

o halde bu harddisklerde 100%100 güvenlik yok, çok önemli bilgiler olsa biz pc den silsek geri getirilebiliyorsa windows çöp kovasını boşa koymuş o zaman hiç bişeyin silindiği yok biz sildiğimizi sanıyoruz... en güzeli harddiski kökten imha etmek

• Aynen öyle hadi sen yapamadın 300 ytl filandı heralde bas parayı tüm dosylarını kurtar:)
  • Tektar format atıp seçili olmayan alanda (D de)bölüm oluşturmayı denedinizmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CTADOW

quote:

Orjinalden alıntı: cMbRs

bu işi yapan programlar var arastırırsan bulursun..

Bütün sildiğimiz veriler geri getirebiliyorsa formatı niçin atıyoruz? harddisk diyelimki 40 Gb boyutunda, 40 Gb lık bir verimiz var ve hepsini sildik gitti formatladık, üstüne 40 Gb lık yeni veri girdik dediğin programla eski 40 Gb lık veriyi geri getirdiğimizi varsayalım 40 Gb eski 40 gb da yeni verileri eklersek toplamda 80 Gb eder bizim harddisk 40 Gb boyutunda ve 40 Gb kapasteli bir harddisk 80 Gb + sınırsız Gb boyuna nasıl ulaşıyor bunu bana açıklarmısın arkadaşım...

biraz araştır burda kafamızdan uydurdugumuz bilgileri vermiyoruz ... daha dün bununla ilgili forumda konusuldu!!

• Arkadaşlar harddiskin üzerine yazdıgımız verileri silsek bile aslında silinmezler!!! Yeni bir veri oluşturdugumuzda üzerine yazılır. Datarecovery gibi programlar üzerine yazılmamış programları,dosyaları ama genelde resimleri bulmak için idealdir. 200dolar vermeye de gerek yok bunun icin. bir demo yükleyin ve görün.
    @Dicklers;
    Sorununu şimdi anlar gibiyim. Fakat verilerini okumak için şu anda yapacagın tek şeyo recovery programlarını kullanmak. Ha sadece d görünsün diyorsan yanlış hatırlamıyorsam bunun regetitte bir ayarı var idi forumu biraz araştır. Ama çogu üsdat, regediti kullanmayı hiç tavsiye etmez. Boş bir vaktinde formatı yeni attıysan XP cd ni takıp D bölümünü biçimlendirebilirsin ve bilgisayarımın içinde D klasörünü görebilirsin.
    Saygılarımla
  • arkadaşım d deki verilerinin helvasını yiyebilirsin. tabi iyi bir recovery programı kullanarak kurtarma işlemi yapmazsan. sen c ye format atarken d sürücüsünü silmişsin yani herşey gitmiş. biçimlendirmesiğin içinde windows da göremiorsun. bu bölümü kullanabilmen için bilisayarım sağ tık yönet - disk yönetimi bölümünde d görebilirsin. kullanabilmen için o kısımda formatlaman lazım. formatlarken hızlı format seçeneğini kullanırsan verilerini kurtarman daha kolay olur. veriyi kurtarabilmek için mutlaka formatlandıktan sonra o kısmın kullanılmaması lazım.
  • kardeş bölümü silmişin yapacağın şey o diski biçimlendirmek sonrada data kurtarma programları ile dataları geri alma. Üstüne bişey yazmadığın taktirde %90 a yakınını hatta tamamına yakınını kurtarabilirsin. Önerim final data programını öneririm.
  • arkadaşlar bende yanlışlıkla aynı hatayı yapıp 160 gb sildim vereceğim programla verileri geri getirdim 1,5 saatte buluyor 1,5 saattede verileri geri getiriyor ve benim gördüğüm piyasadakilerin en iyisi

EasyRecovery Pro 6.10 Retail - Profesyonel veri kurtarma yazılımı ---bu programı deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hrnayn -- 29 Şubat 2008; 14:25:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.