Şimdi Ara

Format atarken donuyor çaresiz kaldım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bilgisayari açtıkdan 2-3 dakika sonra aniden donuyor ve reset atmadan açılmıyordu bende format atayım düzelir dedim format ekrabina geldim sürücüyü bicimlendirdim ama windows kurarken bilgisayar ordada donmaya başladı birkaç araştırma yaptim sorun hdd den diye düşündüm gittim hdd aldım sorun hala devam etmekde kafayı yemek üzereyim..
    Yardimlarinizi bekliyordum

Format atarken donuyor çaresiz kaldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ramleri söküp temizleyip takın,işlemciyi de yeniden macunlama yapın.
  • Arkadaşın dediği gibi önce bir bilgisayarınızın içindeki parçaları çıkartın güzelce temizledikten ve kasanın içinide tozdan arındırdıktan sonra parçalarını yerine koyun. Yapabiliyorsanız işlemci macununu da yenileyin. Yapamayacaksanız işlemci soğutmasını sökmeyin bile. Üstün köyü temizleyebildiğiniz kadar temizleyin.

Daha sonrada format nasıl atıyorsunuz bilmiyorum ama dvd'den atıyorsanız, başka bir kaynaktan aynı windows sürümünü bulup yeni bir windows kurulum dvd'si yada usb'si hazırlayın ve yeni window kurulumu ile bilgisayarınıza format atmaya çalışın.

Mevcut olan windows kurulumunuzda bir sıkıntı olabilir. Dvd'den kurulum yapıyorsanız dvd okuyucunuz dvd'yi okuyamayabilir. Usb'den kurulum yapsanız bile bazı durumlarda indirimiş windows sürümünün kendisinde sıkıntı olduğu için usb'ye attığınız dosyalar eksik veya bozuk ise bu tarz durumlara rastlanabiliyor.

Kolay gelsin.

• Ramleri sildim yuvalarınıda, farklı ram de denedim sonuç aynı hdd nin birisi farklı bilgisayarda sorunsuz çalışıyor ben format bile atamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dslma191 -- 17 Mart 2018; 8:33:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxpayne53

Arkadaşın dediği gibi önce bir bilgisayarınızın içindeki parçaları çıkartın güzelce temizledikten ve kasanın içinide tozdan arındırdıktan sonra parçalarını yerine koyun. Yapabiliyorsanız işlemci macununu da yenileyin. Yapamayacaksanız işlemci soğutmasını sökmeyin bile. Üstün köyü temizleyebildiğiniz kadar temizleyin.

Daha sonrada format nasıl atıyorsunuz bilmiyorum ama dvd'den atıyorsanız, başka bir kaynaktan aynı windows sürümünü bulup yeni bir windows kurulum dvd'si yada usb'si hazırlayın ve yeni window kurulumu ile bilgisayarınıza format atmaya çalışın.

Mevcut olan windows kurulumunuzda bir sıkıntı olabilir. Dvd'den kurulum yapıyorsanız dvd okuyucunuz dvd'yi okuyamayabilir. Usb'den kurulum yapsanız bile bazı durumlarda indirimiş windows sürümünün kendisinde sıkıntı olduğu için usb'ye attığınız dosyalar eksik veya bozuk ise bu tarz durumlara rastlanabiliyor.

Kolay gelsin.

yanıtınız için teşekkür ederim macunu yenileme işlemini biliyorum ve bir hafta önce yeniledim bir tane ram var bilgisayarda iki slotuda denedim olmadı farklı ram de denedim sonuç aynı tum parçaları dediğiniz gibi çıkarıp temizleyip geri taktım (ekran kartı bios pili, cpu fan, işlemci..)

Acaba hdd kablosundan mı sorun var diye düşündüm cd rom kablosuyla değiştirdim sonuç aynı flash bellek ile win7 yüklemeye çalışıyorum

Cd ile kurulum yaparkende biraz daha ilerledikden sonra donuyor flash bellek ile kurulum başlıyor ekranında CD ile windows dosyaları genişletiyor yerinde donuyor

Bazen belli olmuyor nerde donacağı 2 dakika içinde de donuyor 10 dakika içinde de

• CD ile atıyor isen zor olur. USB ile dene sorun düzelecektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _CeKoCu_

CD ile atıyor isen zor olur. USB ile dene sorun düzelecektir.

Zaten flash belkek ile atıyorum cd ile de atsam durum değişmiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kac dakika sonra donuyor hocam

• Hocam realtek ise ağ soketin o yapıyor daha önceden benim başıma geldi masaüstü vardı ne yaptıysam olmadı bilgisayarcı ya götürdüm ağ bağlantı kısmın realtek o yapar dedi çıkardı ve o anda format atıldı donmaDı bi daha

• Başka bir İso indirip yeniden Rufus ile yazın flash belleğe.

• dslma191 kullanıcısına yanıt
    Sorumu düzeltip tekrar sorayım yeterli yanıt alamadım da.

Eğer elinizdeki usb veya dvd'deki windows ürümüleri aynı ise netten başka bir windows sürümü bulup indirin rufus ile usb'ye yazdırıp tekrar kurulum yapmaya çalışın. Ya da yaptınız mı bu dediklerimi?

Eskide olsa indirilen sürüm bozuk ise dvd'den de hazırlasanız usb'den de hazırlasanız kaynak bozuk olduğu için sıkıntı çıkacaktır o yüzden soruyorum.

Yukarıdaki işlemleri yaptığınız halde sorununuz devam ediyorsa şimdi söyleceklerimi de bir deneyin. Değişik bir windows sürümü ile de yükleme yaptığınızda sıkıntınız devam ediyorsa artık bir donanımın bozuk olduğundan şüphelenebiliriz ve ilk şüpheli de ram'ler duruyor. Ama o ihtimalide elediğinizi söylüyorsunuz. O zaman geri işlemci ve anakart ikilisi kalıyor. Anakart üzerinde bir sıkıntı olsa bence bu işlemleri yapamazdınız diye düşünüyorum. Ama tabi kesin bir şey diyemeyiz. O zaman işlemci üzerine yoğunlaşacağız. İşlemcinizi güzelce yerinden çıkartın ve bacaklarını kontrol edin. İşlemcinizin anakart üzerindeki oturacağı yeride iyice bir kontrol edin. Bir toz macun kırıntısı vs. aralara girmiş mi girmişse temizlemeye çalışın. işlemci bacaklarında bir sıkıntı var ise duruma göre elle düzeltilebilir ama düzeltilemiyorsa sıkıntı büyük olur. Yeni bir işlemci almaya kadar gidebilirsiniz. Ama baktınız bu anlattığım yerlerde hiçbir sıkıntı yok. O zaman İşlemcinizi güzelce oturtun ve macununu sürdükten sonra soğutucuyu iyice sıkıştırın. Sıkıştırın derken kırılacak seviyede değil ama sağlam şekilde. Donma sorunu sıcaklık yüzünden de olabilir. Ondan sonra tekrar kurulum yapmayı deneyin.

Yukarıdakileri de yaptınız ama yine sorun devam ediyorsa o zaman artık anakart ile ilgili bir sıkıntı mevcut olabilir. Yukarda da dediğim gibi kesin bir şey diyemiyoruz görmeden, varsayımlar tabi. Kesin sonuç için iyi bir bilgisayarıda kontrolden geçmesi gerekiyor bilgisayarınızın.

Kolay gelsin.

• maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Herkese verdigi cevaplar için teşekkür ederim

Denediğim şeyler ise ethernet kablosunu çıkardım hoparlör vs hepsi dahil sadece fare ile flash bellek kaldı, işlemciyi söküp sildim macunu yeniledim farklı bir hdd kablosu taktım.

Hangisinin işe yaradığını bilmiyorum. Ama sonuç olarak formatı sorunsuz attım

eski çalışmayan harddiski de taktım ikisinide aynı anda çalıştırdım 10saat açık tuttum donma vs olmadı ama bir kac kere bilgisayarı ilk açarken ekrana görüntü gelmiyor prizden çekiyorum 5-10dakika bekliyorum ondan sonra görüntü geliyor bir kaç kere oldu şuanlık başka sorun görünmüyor.

• Belli olmuyor formattan önce Bilgisayarda kopyalama yada WinRAR çıkartma işlemi yaparken anında yapmadığım zamanda 5 dakika icerisinde

Bu yüzden format atmaya çalıştım Windows dosyaları genişletiyor yerinde bazende daha önce ki ekranda donuyordu

• Sorun hdd den kaynaklanır, yeni bir hdd takınca düzelir..

• quote:

Orijinalden alıntı: dslma191

Belli olmuyor formattan önce Bilgisayarda kopyalama yada WinRAR çıkartma işlemi yaparken anında yapmadığım zamanda 5 dakika icerisinde

Bu yüzden format atmaya çalıştım Windows dosyaları genişletiyor yerinde bazende daha önce ki ekranda donuyordu

valla hocam benim hurda bir bilgisayar vardı 10 yıllık falan aynı sorun oluşurdu. Hatta şu windows yazısında bile donduğu olurdu. Tahminimce anakartta falan sorun vardı.

Şöyle yapın gereksiz bütün harici şeyleri çıkartın cdroom falan. Mouse klavye bir de flash bellek olsun yeter. Anakarta fazla yük bindirmemeye calışın

edit: arkadaşlar hdd'den kaynaklı demişler o ara kablosunu değiştirdiniz mi hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Alfred Blalock -- 18 Mart 2018; 13:9:40 >
  • bynoname kullanıcısına yanıt
    yeni hdd aldım iki üç kere denedim yine format atmaya çalışırken dondu iade edecektim son kez deneyim dedim sorunsuz bir şekilde kurdum şuanda sıkıntı yok hatta eski donan hddyi bile taktım ikisinide kullanıyorum çok tuhaf :)
  • evet dediğiniz gibi yaptım bende sadece mouse takılıydı birde format atacağım Flash bellek, birde işlemciyi çıkarıp taktım macunu yeniledim sorunsuz atmayı başardım üstelik önceki hdd'yi taktım yerel disk d olarak kullanıyorum donma falan olmadı çok ilginç :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dslma191

evet dediğiniz gibi yaptım bende sadece mouse takılıydı birde format atacağım Flash bellek, birde işlemciyi çıkarıp taktım macunu yeniledim sorunsuz atmayı başardım üstelik önceki hdd'yi taktım yerel disk d olarak kullanıyorum donma falan olmadı çok ilginç :)

O anakartla hddyi bağlayan kabloda da sıkıntı olabilir hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.