Arkadaşlar bende Windows 7 yüklü. Makinada arıza çok var.Bende C'ye format atmayı düşünüyorum ancak format atarken Windows 7 değilde Windows XP yüklemeyi düşünüyorum. Sistemi 32 bitten 64 bite yükselticem.D'deki dosyalar işletim sistemi değişmesine rağmen korunurmu? D'deki dosyalar gerçekten çok önemli benim için.
D yi işletim istemi kurarken işaretlemezseniz üzerinde bir işlem yapmazsanız D deki verileriniz aynen korunur. Muhtemelen NTFS dosya sistemindedir ve yeni kuracağınız işletim sistemi de modern bir işletim sistemi olduğundan bir sorun teşkil etmez. 64 bit işletim sistemine geçecekseniz eğer windows 7 64 bit olarak kurmanız daha iyi olacaktır.
Bu arada eğer HDD deki verileriniz çok önemli ise onları harici bir HDD alarak zaman zaman backup yapmanız sizin için daha doğru olacaktır. Muhtemel bir HDD arızası durumunda tüm bilgilerinizi kaybedebilirsiniz bunun riskini almaya değmez siz bir harici HDD alın ve içiniz rahat olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: SeYYaH-1
D yi işletim istemi kurarken işaretlemezseniz üzerinde bir işlem yapmazsanız D deki verileriniz aynen korunur. Muhtemelen NTFS dosya sistemindedir ve yeni kuracağınız işletim sistemi de modern bir işletim sistemi olduğundan bir sorun teşkil etmez. 64 bit işletim sistemine geçecekseniz eğer windows 7 64 bit olarak kurmanız daha iyi olacaktır.
Bu arada eğer HDD deki verileriniz çok önemli ise onları harici bir HDD alarak zaman zaman backup yapmanız sizin için daha doğru olacaktır. Muhtemel bir HDD arızası durumunda tüm bilgilerinizi kaybedebilirsiniz bunun riskini almaya değmez siz bir harici HDD alın ve içiniz rahat olsun.
Teşekkürler.Harici kullanacağım zaten.Ancak şu 64 bit konusunda neden Windows 7 önerdiniz anlamadım.Özel bir nedenimi var?
Birde XP'yi sırf eski oyunları oynayabilmek için kurmayı düşünüyorum.Windows 7 bazı eski oyunlarda sorun çıkarıyor.
RAM 4 GB üzerinde değilse 32 bit XP kullanabilirsiniz bir sorun olmaz. Geçiş yapacaksanız daha iyi bir işletim sistemi olduğu için windows 7 64 bit önerdim. Özel bir nedeni yok.