Arkadaşlar abim bu aralar bir araba almayı düşünüyor.Almak istediği araç geniş aile aracı ve biraz da yük taşımak amaçlı olması gerektiği için connect ya da doblo düşünüyor.Alabileceği fiyat aralığı 15-17 arası.Ama gördüğüm kadarıyla 15 17 arası boyasız darbesiz connect bulmak da bayağı zor gibi kendisi birilerine danışmış connect daha iyi 90 hp lik çift sürgülü almalısın boşver dobloyu demişler.Ama ben 15-17 arası bu özelliklerde temiz connect bulammadım.Onun için doblo alalım daha iyi olur diyorum.Siz ne dersiniz hangisini tercih etmeliyim var mı önerebileceğiniz araç ya da hangisini tercih etmeliyiz
quote:
Orijinalden alıntı: ykaya1983
Arkadaşlar abim bu aralar bir araba almayı düşünüyor.Almak istediği araç geniş aile aracı ve biraz da yük taşımak amaçlı olması gerektiği için connect ya da doblo düşünüyor.Alabileceği fiyat aralığı 15-17 arası.Ama gördüğüm kadarıyla 15 17 arası boyasız darbesiz connect bulmak da bayağı zor gibi kendisi birilerine danışmış connect daha iyi 90 hp lik çift sürgülü almalısın boşver dobloyu demişler.Ama ben 15-17 arası bu özelliklerde temiz connect bulammadım.Onun için doblo alalım daha iyi olur diyorum.Siz ne dersiniz hangisini tercih etmeliyim var mı önerebileceğiniz araç ya da hangisini tercih etmeliyiz
Connect.Özelliklede yük taşıma olayı varsa connect bakın derim.Bozuk yollarda biraz tıkırdar ama o da arka makasın verdiği bir durum.
İncelediğiniz zaman iç ferahlık,genişlik,yük taşıma güç ve kapasitesi bakımından ağır basacağını görüceksiniz. uygun bitane bulmaya çalışın veya az bişey üste çıkmaya çalışın 18 19 gibi istediğinzi gibi bulursunz
sıfır düşünseydiniz doblo derdim çünkü makaslı değil daha konforlu madem ikinci el olacak o zaman connect
Eğer sağlamlık ve yük taşıma söz konusu ise kesinlikle Connect.
Doblonun piyasası Connect'in piyasasından biraz daha düşük olduğu için bu fiyata temiz bir doblo bulunur. Bence iki aracın birbirine göre avantajları/dezavantajları var
doblonun avantajı connect e göre daha az yakar parçası biraz daha ucuz sanıyorum
connectin avantajı daha sağlam olması ve sürüş özelliklerinin daha iyi olması (yol tutuş, frenler vs.)
2. elde bence aracın temiz ve orijinal olması öncelikli olmalı
2005-2006 model az km yapmış bir klimalı jtd doblo tadından yenmez
Tonajlı yük vurmayacaksam Connect almam,bir kere acayip yakıt tüketimi var,Doblo çok daha ekonomik,bunun dışında motoru anormal gürültülü çalışıyor,diğer seslerde aynen içeride,bunun yanında Connect daha oturaklı,orta konolu daha şık,fakat şehir içinde Doblo kadar hoş sürüşü olan araba yok gibi
İkisininde avantajları var ama Connectin yakıtı ve gürültüsü ibreyi Dobloya çeviriyor,benim için tabi
Doğuda kaçak kullanıyor olsam Connect alırdım
doblonun sürümü daha yumuşaktır fakatconnect in .. sürüş hissi , yoltutuş , sağlamlık , yük götürmedeki verimliliği daha fazladır ( 2003 model connectimi 6 sene kullandım 2009 model sıfır connect glx aldım halen memnunum 7 senedir connect kullanıyorum) binek araçlarım sürekli değişiyor ama ticaride markam ve modelim değişmiyor
Connect le 180 le rampada çıktım çok seri bir araç fiat ı biliyorsun motoru pek başarılı olmuyor ama kazık gibi araba alabilirsen ses yalıtımlı 1.9 peugeot partner al
quote:
Orijinalden alıntı: mcfacia07
Connect le 180 le rampada çıktım çok seri bir araç fiat ı biliyorsun motoru pek başarılı olmuyor ama kazık gibi araba alabilirsen ses yalıtımlı 1.9 peugeot partner al
talihsiz bir cümle olmuş
quote:
Neyse yorumuma gelince Connect daha fazla yakıyor daha sağlam ama doblo az yakıyor fakat connect kadar dayanıklı değil çok fazla yüke gelmiyor.Ben olsam dobloyu tercih ederdim.Servisi parçası daha ucuzdur connecte göre.
quote:
Hangi özelliklerinden dolayı başarılı değil Fiatın motoru?
ikisi arasında kesinlikle connect, biraz serttir ama çok sağlam arabadır. nede olsa ford
2004 model JTD Doblo aracımızı 80.000 km dir sorunsuz kullanıyoruz (araç 105 beygir). Şahsi fikrim Connect kesinlikle Doblo dan daha yakışıklı bir araç. Yol tutuşu ve malzeme kalitesi de daha iyidir. Bunun yanında Doblo nun yakıt tüketimi daha düşüktür. periyodik bakım harici bir masrafı olmadı. Ayrıca Doblo çok sert bir araç değil, yumuşak bir kullanımı var. Şunu da belirteyim doblo 1.9 lt motorlar 1900 üzeri vergi sınıfına giriyor bilginiz olsun connect 1.8 motor olduğundan bu konuda avantajlı.
Connect şık bir araç temiz bulursanız alın derim. Doblo alacaksanız da sizi üzmez. Fiyatları ne civarda tam bilemiyorum fakat Doblo VIP olanlar full dür donanımı tatmin edicidir yük de atılır aile için de kullanılır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme