Şimdi Ara

FORD TRANSİT CONNECT MAKAM ARACI OLACAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gölcüklü Ford Transit Connect, mayıs ayının ikinci haftası ABD yolculuğuna başlıyor. Yaklaşık 2,5 milyar euro ihracat geliriyle Türkiye ticari araç ihracat gelirlerinin yüzde 56’sını, tüm otomotiv ihracat gelirlerinin ise yüzde 23′ünü gerçekleştiren Ford Otosan’ın beş yıl önce çalışmalarına başladığı ABD’ye ihracat projesi start alıyor. ABD’ye gidecek ilk parti gemide Ford Avrupa’nın eski Başkanı, kriz döneminde Ford Motor Company CFO’su olan Lewis Booth’un makam aracı olarak seçtiği Transit Connnect de olacak. Ford Otosan, 2009′da ABD’ye 30 bin adet Transit Connect gönderecek.

Transit Connect’in, Avrupa’dan ABD’ye global program içerisinde ihraç edilecek ilk araç olduğunu belirten Ford Otosan’ın yeni Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay, “Ford Otosan’da 25. yılımı kutluyorum. Çocukluğumda, caddeden geçen arabaların yüzde 70′i “kanatlı” Amerikan arabalarıydı. Şimdi o kanatlı arabaları üreten ülkeye ilk araç ihraç edecek fabrikada olmaktan hakikaten büyük bir haz duyuyorum” dedi.

Ford Otosan’ın önceki akşam düzenlediği sohbet toplantısında konuşan Otay, Ford’un Köln’deki üretim tesislerinden Gölcük’e dönüşünün krizin en ağır zamana denk geldiğinin hatırlatılması üzerine, “Bu çok doğru bir zaman. Her küçülmenin ardından bir büyüme gelecektir. Bu büyüme döneminde orada olmak, fırsatları değerlendirmek büyük önem taşıyor” diye konuştu.

En büyük müşterimizi bulduk

Böyle bir dönemde yeni müşterilerin ve pazarların yaratılmasının çok önemli olduğunu belirten Otay, 2009 model yeni Transit Connect’in ABD ihracatının bu arayışların bir sonucu olduğunu kaydetti. Otay, “ABD pazarını açarak zor günler için kendimize yeni bir müşteri bulduk. Aslında en büyük müşterimizi bulduk. Transit’i bu yıl 30 bin, önümüzdeki yıl ise yaklaşık 45-50 bin adet aralığında ihraç edeceğiz. ABD’li pazarlamacıların pazarı koklamaları, hissetmeleri çok önemli. Benim inancım bu aracın daha çok satacağı yönünde. Zira, doların yüksek seyretmesi, onların bizden alacağı araçlara olan taleplerini artırıyor. Daha çok araç almak istiyorlar. Ama bizim kapasitemiz bu araçta ayda maksimum 5 bin olabilir. Dolayısıyla talep patlasa da hemen cevap vermemiz zor” dedi.

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası Müdürü Haydar Yenigün ise 2008 kasım ayından bu yana fabrikanın 2 vardiya olarak çalıştığını söyledi. Fabrikada çalışan sayısında azalma olduğunu, ancak doğrudan işçi çıkarmadıklarını ifade eden Yenigün, temmuz ayından itibaren kendi isteğiyle giden çalışanların yerine yenilerini almadıklarını bildirdi.

Yenigün, dışarıdan hizmet aldıkları bazı alanlardaki işlerin artık fabrikada yapılmaya başlandığını dile getirerek, 3-4 ay önce üretim hattında çalışan yaklaşık 350 kişinin yeni görevlere kaydırıldığını kaydetti.

Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewit, 2009 yılında durgun geçecek bir ilk yarı sonrasında yılın ikinci yarısında, özellikle de sonuna doğru hareketliliğin yavaş da olsa artmasını beklediklerini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan törene çağrılacak

Mayıs ayında ilk ABD’ye 2009 Ford Transit Connect ihracatında Başbakan Erdoğan’ın katılması hedeflenen bir tören yapılması planlanıyor. Bu nedenle Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Başbakan Erdoğan’a bir davet mektubu gönderdi. Törene Koç Grubu üst yönetiminin tamamının yanı sıra Ford Avrupa Başkanı Ian Fleming de katılacak. Bu arada aracın son değişiklikleri de tamamlanıyor. Son olarak araçta ABD’li tüketiciler için çok önemli ayrıntılardan biri olan kola ve kahve bardaklıkları değiştirildi. Bu değişikliğe ise ABD’de faaliyet gösteren fast food firmalarının kola bardaklarında promosyona gidip, bardak ölçülerini büyütmesi neden oldu.

DAHA ÖNCE VERİLDİYSE SİLİNEBİLİR

• adamlardaki refah düzeyine bak... biz dizeli çok yakıyor diye dertlenirken adamlar 2.0 motorlu, benzinli, otomoatik vites versiyonunu sürecekler.

dünya adaletinin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Platinium -- 14 Şubat 2009; 14:25:26 >
  • ameraki için adamlar konsolu bile değiştirmiş
  • O kadar lüx araçlar varken FORD TRANSIT CONNECT'in makam arabası olması bana çok saçma geliyor
  • bizde benzinin litresi 3 lirayken onlarda 150-200 krş biz burda araç çok yakıcak diye 3000 devirin üstüne çıkmaya korkuyoruz o adamlar 5000-6000 devirden aşağı inmiyorlar ben amerikada yaşıcak olsam V6 veya V8 silindirli MERCEDES'ten aşağı arabaya binmem
    quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

adamlardaki refah düzeyine bak... biz dizeli çok yakıyor diye dertlenirken adamlar 2.0 motorlu, benzinli, otomoatik vites versiyonunu sürecekler.

dünya adaletinin

• tam otomatik ve ayrıca koca bi sap orda duruyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: Torrado

bizde benzinin litresi 3 lirayken onlarda 150-200 krş biz burda araç çok yakıcak diye 3000 devirin üstüne çıkmaya korkuyoruz o adamlar 5000-6000 devirden aşağı inmiyorlar ben amerikada yaşıcak olsam V6 veya V8 silindirli MERCEDES'ten aşağı arabaya binmem
    quote:

adamlardaki refah düzeyine bak... biz dizeli çok yakıyor diye dertlenirken adamlar 2.0 motorlu, benzinli, otomoatik vites versiyonunu sürecekler.

dünya adaletinin

ben amerikda yaşayacak olsam arabayı benzinle yıkamayanın...........

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: alikum

quote:

bizde benzinin litresi 3 lirayken onlarda 150-200 krş biz burda araç çok yakıcak diye 3000 devirin üstüne çıkmaya korkuyoruz o adamlar 5000-6000 devirden aşağı inmiyorlar ben amerikada yaşıcak olsam V6 veya V8 silindirli MERCEDES'ten aşağı arabaya binmem
    quote:

dünya adaletinin

Adamlar benzinle duş alacaklar.Biz damlasını hesap etmek zorunda kalıyoruz.Bizi böyle bu duruma iten kişilerin..

• quote:

Orjinalden alıntı: conquista

tam otomatik ve ayrıca koca bi sap orda duruyo

Onu daha güzel yapabilirlerdi .
  • quote:

Orjinalden alıntı: alikum

quote:

quote:

dünya adaletinin

üstat yıkadıktan sonra elinde sigarali birini arabana yaklaştırma ondanda olursun

• quote:

Eski kasa Focus otomatiği değil mi o?
  • ben pek beğenmedim ;)
  • Bu kadar şey ve sonuç olarak kapak jant mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

quote:

yok bu vites topuzunu fiesta otomatikte kullanmışlardı
  • quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

quote:

quote:

evet focus da bu topuzu kullandılar (eski kasa)

• quote:

Orjinalden alıntı: _emre_ connect

üstat yıkadıktan sonra elinde sigarali birini arabana yaklaştırma ondanda olursun

kasko kapsıyormu bu durumu?
  • Fiorino gibi yaparlar artık
  • Ayrıca navigasyon sistemi de var bazı modellerinde
  • quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

quote:

quote:

İkisinde de kullandılar o zaman abicim. Çünkü eski model araçların çoğunluğu bu tarz topuz kullanıyor.

• Dünya kaynaklarını en çok tüketen ülke..2.0 motor onlar için ne ki..
    kendine az geleni, bol olandan türlü oyunlarla bedava almayı çok
    iyi biliyorlar zaten (bkz kuveyt,ırak)
    geçenlerde tv'de bir programda yeryüzünde yaşayan her insanın normal
    bir amerikan vatandaşı kadar tüketse 4 (evet yanlış yazmadım 4) dünyaya
    ihtiyaç olduğunu öğrendim..nasıl tüketiyorlar siz hayal edin artık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.