Şimdi Ara

FORD TAUNUS 18yıllık (NASIL ÇALIŞIR?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşalar böyle bir araba var bir akarabamızın...BAna da sordu fakat nasıl olacağı konusunda bir bilgim yok o yüzden sizlerin fikirlerini bekliyorum, ben satılmasından çok çalıştırılabilmesinden yanayım...
    Konu şu;
    Araba yaklaşık 18 senelik fakat araba yaklaşık olarak 5-6 senedir, hiç çalışmadan olduğu yerde duruyor ve yaklaşık olarak 120,000,000 KM de... Arabayı bilirsiniz zamanının neredeyse mersedesi...4 vites olanlardan. Şu anda tekerlekleri inik ve o zamndır hiç çalıştırılmadı..
    Bu arabayı nasıl olurda hareketlendiririz? veya satarsak daha mı avantajlı olur, bu arada biliyorsnuz 20 senelik olmadığı içinde hurda indirmi içinde satılamıyor...Hurada ya çıkarsak daha mı avantajlı olur?
    Bu arada yattığı onca süredir vergisi hiç yatmadı...

Sizce ne yapılmalı; özelliklede bu durumda çalıştırmak için direkt anahtarı sokup, (tabi yeni bir akü takarak) çalıştırsak mı yoksa, yağı suyu değişmeli mi? neler yapılmalı....Birde yürür hale getirilmesi ne kadar para tutar?
    Fikirlerinizi bekliyorum...
    Mehmet

• Çalıştırın kormayın. İlk önce bir kontrol yapın, tehlike oluşursa elektrik aksamından kaynaklı çıkacağı için elektrik aksamını bir kontrol edin. Birde buji ve meksefeyi kontrol edin.Bence bir sorun çıkmaz.
  • Arabayı görmeden bişey söylemek doğru olmaz tanıdık bi usta bul ona göster.. Sonra karar verirsin.. Vergi falan yatmadıysa hiç satma şöyle bi toplat yürür hale gelsin zamanla sağını solunu yaptırırsın..

quote:

Orjinalden alıntı: memet

Merhaba arkadaşalar böyle bir araba var bir akarabamızın...BAna da sordu fakat nasıl olacağı konusunda bir bilgim yok o yüzden sizlerin fikirlerini bekliyorum, ben satılmasından çok çalıştırılabilmesinden yanayım...
    Konu şu;
    Araba yaklaşık 18 senelik fakat araba yaklaşık olarak 5-6 senedir, hiç çalışmadan olduğu yerde duruyor ve yaklaşık olarak 120,000,000 KM de... Arabayı bilirsiniz zamanının neredeyse mersedesi...4 vites olanlardan. Şu anda tekerlekleri inik ve o zamndır hiç çalıştırılmadı..
    Bu arabayı nasıl olurda hareketlendiririz? veya satarsak daha mı avantajlı olur, bu arada biliyorsnuz 20 senelik olmadığı içinde hurda indirmi içinde satılamıyor...Hurada ya çıkarsak daha mı avantajlı olur?

Sizce ne yapılmalı; özelliklede bu durumda çalıştırmak için direkt anahtarı sokup, (tabi yeni bir akü takarak) çalıştırsak mı yoksa, yağı suyu değişmeli mi? neler yapılmalı....Birde yürür hale getirilmesi ne kadar para tutar?
    Mehmet

• önce olduğu gibi yağı değiştirin
    tüm yağları hatta ısıtarak karter altında ateş yakıp sonra
    değişirin suyunu falan tamamlayın akü ile çalıştırın
    ilk başta çalışmamazlık edecektir sürekli,peş peşe zorlama yapmayın arbaya birde depodaki yakıtı boşaltıp (hortumla çek ama derinden pislikte çıksın) yeni benzin koy
    bendede 2000gts i var hurda ama canavar
  • Arkadaşlar dediğiniz gibi sanırım, benzin işi öncelikli gibi, sonrada eğer kendimiz çalıştıramazsak, kesin aküsü boşalmıştır, o zaman bir ustayı arabanın yanına çağırırma kararı aldım bakalım...
    dediğiniz gibi şimdilik yürür duruma gelmesi sanırım daha iyi olacak...
    birde ona tüp takıldımı mercedes gibi araba, sadece 4 vites ama yeter, şehir içinde...
    sanırım alıp bir süre kullanılabilir...
    fikirler için teşekkürelr, önerisai olanları yine beklerim...
    Mehmet
  • bi kere kafadan aküyü değiştirin sonra bujilere bakın, çok zor öyle arabaları çalıştırmak(yani uzun süre çalışmayanları),marşa basarsanız zaten çalışmaz hemen çalışmasını istiyosanız motor kapağını açın,karbüratörün üzerine biraz(az ama)benzin dökün.marşa basınca alev alır biraz ama kesin çalışır.
    sen nerden biliyosun dersen bunları bizde de 1970 model fort var yani sizinkinden yaşça büyük.biz de uzun bi aradan sonra ilk defa çalıştırmıştık böyle çalıştı anca.hadi kolay gelsin.bi de bence kesinlikle satmayın bana mısın diyen arabalara(şahin e mesela) 5 basar.bizim ki 2000 motordu frenleri biraz sağlam olsa rahat 240 yapıyodu ama frenlere güven olmuyo.

• önce bit yağ + yakıt değişimi.. tortulanmaya karşı filtrelerin temizlenmesi ve yakıt filtresinde tıkanma varsa değişmesi gerekiyor. Sonra da hidrolik tesisatın bakımının yapılması lazım. Tabii korozyon çatlama delinme varsa o da kontrol olur..
    Sonra o araba gider...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiat palio nasıl bir araç
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gel uğraşma 400ytl vereyim.
  • Olum 120 milyon km nasıl oluyo ben onu pek anlamadım eğer 120 bin ise fazla değil bu seferde nasıl hurdaya dönmüş onu anlamadım
  • BEN OLSAM ÇALIŞTIRMAZDIM
  • Ford Taunus lar mükemmel arabalardır bence onu değerlendir.. bizde bitane var 22 yaşında muhteşem bi araba sapasağlam... içi de acaaip geniş rahat ama direksiyonu biraz ağır oda kas yapar2000 motor canavar resmen....
  • HOCA BENİM BİLDİĞİM 100KMDE 12-13 LT HARCIYOR BU CANAVAR
  • Büyük ihtimal motorun içi karıncalanmıştır..yani pas noktacıkları..ilk çalıştırmada zorlanabilir fakat biraz çalıştıktan sonra düzelir.Tabiki önce yağ değişecek...Aynı şey benzin deposu içinde geçerli.. eski arabalarda metal olduğundan onunda içi paslanmıştır.değiştirmek gerekebilir..Ayrıca benzin pompası da bozulmuş olabilir..Satarsan bende alabilirim..kasa çürümemişse tabiki :)
  • VALLA BENDE ALABİLİRİM KAPORTA TEMİZSE
    bu arada benim gts satılık ilgilenen varsa
  • quote:

Merhaba arkadaşalar böyle bir araba var bir akarabamızın...BAna da sordu fakat nasıl olacağı konusunda bir bilgim yok o yüzden sizlerin fikirlerini bekliyorum, ben satılmasından çok çalıştırılabilmesinden yanayım...
    Konu şu;

Mehmet

burdan güneşe gitmiş gelmiş 5-10 kerede ay seyahati yapmış öylemi

• taunuslar gerçekten sağlam ve konforlu arabalar, şasileri çok sağlam. bizde de eskiden 90 model taunus s vardı. ilk bindiğimde uzay aracı gibi gelmişti bana Araba kullanmayı onda öğrendim. O araba daha çok yürür satma bence.

http://www.araconline.com/i/detay.asp?id=g6wgejkax63mmz7 Sizinki sanırım şundan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arctic -- 16 Şubat 2005, 3:36:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikematsu

quote:

Konu şu;

Mehmet

burdan güneşe gitmiş gelmiş 5-10 kerede ay seyahati yapmış öylemi

MUHAHUUHAHU baba iyi tespit etmişsin valla. olm o ne
    NASA nın ilk uzay aracı :P

• Harbiden ya bende gördüm şaştım ne zaman yaptı bu kadar KM, en son 120 bin KM deydi...
    sanırım mahllenin bebeleri, bir turlayıp gelmişler sanırım mars tarafını...

Bu arada kasada da biraz çürümeler var ama onlar halledilir, karıncalaanma dediğiniz gibi sanırım sorun, birde benzindeki tıortulanma ve benzin pompası olabilir...
    Birde şu karbüratörün kapağının içine benzin damlatma olayı biraz tehlikeli gibi geldi bana, tabi diğer yöntemler işe yaramazsa onuda deneyeceğim...

Birde burada bu araban için yapılmış yorumlara bier bakın derim, ben gülmekten öldüm....
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ford+taunus

iştede araba böyle bir şey, tabiki bu temsili resmi...

• Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

VALLA BENDE ALABİLİRİM KAPORTA TEMİZSE
    bu arada benim gts satılık ilgilenen varsa

ne kadr istiyosun? kç model ve kaç km de?
  • dostum ben benimkini 4.5 e satıyorum ama uğraşa bilsem satmam
    canavardır tek sorun aşırı benzin yer
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.