Şimdi Ara

Ford Kuga otomatik vites fiyat değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bizim aracı değiştirip bir suv almaya niyetlendik. Kodiak, tiguan vs. inceliyorum. Kuga'nın yenilendiğini görünce ona da bir bakayım dedim ama fiyat listesinde anlamlandıramadığım, saçma sapan bir durumla karşılaştım. Bence ya fiyatlarda bir yanlışlık var ya da resmen insanlarla dalga geçiyorlar.
    Şimdi, 1.5 dizel style(giriş) paket aracın manuel fiyatı: 117.000 TL
    Aynı aracın otomatik(6 ileri powershift) vites olanı 123.000 TL

Yani otomatik farkı 6 bin lira. Bunda bir sorun yok, hatta gayet iyi. Fakat Ford, nasıl bir mantık izlediyse bir üst pakette şöyle fiyatlandırmaya gitmiş:
    1.5 dizel titanium(üst) paketin manuel fiyatı: 124.575 TL
    Aynı aracın otomatik(6 ileri powershift) fiyatı: 146.675 TL

Vites aynı vites(6 ileri powershift). Alt pakette fiyat farkı 6 bin lira; üst pakette 22 bin 100 lira.[/b Ne düşündüler, nasıl bir planlama yaptılar da böyle bir şey yaptılar anlam veremiyorum.
    Bu da ekran görüntüsü:
    Ford Kuga otomatik vites fiyat değişimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interestedintech33 -- 4 Ağustos 2017; 0:48:11 >

• Vergi dilimi değiştiği için öyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ötv sisteminde hacminin üst dilimine girmiş olabilir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi diliminden hocam ama nissan dizel otomatik tekna paketi 115lere kadar düşerken diğer firmaların işi zor

• Manuel sanzimanin net fiyati ( otv kdv haric ) 70.000 tl altinda oldugundan otv %50, otomatik sanzimanin net fiyati 70.000 tl ustunde oldugundan otv %60 hesaplaniyor. Dolayisiyla burada suclu Ford degil, carpik vergi duzenlemesi oluyor. Bununla ilgili forumda bircok konu var. Keske biraz arastirip oyle acsaydiniz konuyu.

• 207m kullanıcısına yanıt
    Vergi diliminden haberim var hocam teşekkür ederim. Vergi sisteminin çarpık olduğu konusuna da hak veriyorum ama 6 bin lira fark 22 bine çıkıyorsa bu Ford'un da sorunu ve fiyatı ayarlamadaki başarısızlığı değil mi? Ayarlanması bu kadar zor bir şey mi? Fakat yine de başlığı değiştiriyorum uyarinizi dikkate alıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interestedintech33 -- 4 Ağustos 2017; 0:37:49 >
  • interestedintech33 kullanıcısına yanıt
    Fiyattaki basarisizlik bence degil. Cunku fabrikadan aldiklari bir rakam var. Fabrika Turkiye de ki sartlari dinlemez. Adamlar bu araci fabrikadan 70.000 in altina alamiyorsa yapacak birsey yok. Zaten bu ornek diger markalarda da var. Mesela superb 1.6 tdi style manuel ve style dsg arasinda 23.000 tl fiyat farki var. Maalesef otv dilimlerindeki degisiklik herseyi allak bullak etti. Bu arada ben olsam o farki vermem sahsen.

• 207m kullanıcısına yanıt
    Hocam tabiki öyle katılıyorum ama 6 bin lira yani bugünkü kurla 1600-1700 dolarlık bir farkı tolere edebilmek yerine direk bu düzenleme bahanesiyle bu farkı 6000 dolarlara çıkarmak bana çok samimi gelmiyor aslında bunu belirtmek istedim. Bu arada suv oneriniz varsa dinleyebilirim bu fiyatlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interestedintech33 -- 4 Ağustos 2017; 0:46:56 >
  • Bu fiyatlar yanlış hocam önce onu belirteyim % 2.5-3 zam koyun üzerine. Satışlar bu fiyattan yapılmayacak kesinlikle. Bir de aracı Eylül sonuna kadar bekleyeceksiniz onu da belirtmeliyim.

Ama Kuga bana kalırsa rakiplerine göre uygun ve 1 kalem üst bir araç. O bütçelerde Tiguan'a 160-170, 3008'e 165 vermezdim şahsen.
  • dilim degisiyor

oran degisimi butun aracin degeri uzerinden hesaplanicak.

kdvsiz a birim tutan bir araca opsiyon ekledigini say yeni fiyati

(a- a× aracin ilk otv orani +opsiyon) × yeni otv orani bunu yeni olusan ham fiyata ekle en son kdv ile carp. son fiyat cikar.
    yeni ham fiyatta( a-a×ilk otv orani +opsiyon)
    Kardeşim seni ekledim kazara ama konu sahibini ekleyemedim yahu bir turlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 4 Ağustos 2017; 8:45:34 >
  • Sana adam gibi o fiyat farkının nedenini, vergi dilimlerini açıklıyorlar. Bunun neyini anlamıyorsun.

Yok hala samimi gelmiyormuş, yok ayarlayabilirlermiş, vs.

Nesini ayarlayabileceksin ?Devlet "arabanın çıplak fiyatı 70.000TL üstünde ÖTV %60" diyor. Buna karşı Ford ne yapabilir? "Ben kanun dinlemem, %60 ÖTV falan eklemem fiyata" demesini mi bekliyorsun ?

Başka firmalarda bu vergi dilimi değişmesinden ötürü böyle anormal fiyat farkları var.

Ford en azından yeteri kadar dolu Kuga 1.5TDCI Style + PS'yi alt vergi diliminde tutarak 123.000TL'ye dizel otomatik SUV seçeneği sunuyor.
  • Adam istiyor ki ford zararina satsin araci, ust vergi dilimine girmesin :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.