Şimdi Ara

Ford Kuga mı Nissan Qashqai mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ötv %60 dilimine girmeden yeni kuga almaya niyetlendim. Araç çok güzel, geniş vs. fakat test sürüşüne çıkınca vazgeçtim. Aracın ağırlığı çok fazla, hızlanmakta çok zorlanıyor. Yeni QQ lansmanında da dizel manuel visia araç aldım.

(Kuga bakarken aldığım fiyatlar trend 117, titanium 123; yeni qq aldığım fiyat boya koruma, motor koruma, park sensörü ve paspas ile 100)

Kugayı test etmiş, QQ ile 5000 üstü km yapmış biri olarak karşılaştırmaya çalışayım (kuga test aracı powershift, qq manuel)

Tasarım, görsellik zevke kalmış, bence kuga iyi

İç hacim, ferahlık kuga iyi

Hızlanma, kalkış vs. açık ara farkla QQ iyi

Test aracında yakıt tüketimini detaylı inceleme şansım olmadı ancak günlük kullanımda ağır araç gitmek için daha fazla gaz isteyecek ve daha fazla yakacaktır. Bu açıdan kıyaslayamasam da QQ nin önde olacağı belli.

QQ 1400, kuga ise 1700 kg. İkisi de farklı teknoloji olmakla birlikte 1.5 110 hp motora sahip (QQ 4 çeker manuel veya 2 çeker otomatikte 1.6 130 hp). Yukarıda yazdığım performans ve yakıt farkının temel sebebi de bu zaten.

Servis konusunda hepsi kötü ancak nissan beterin beteri. Dizel bakım aralığı 10bin km, basit sorunlarda bile çözüm sunmakta zorlanan bir servisi var. C-max kullandığım dönemde ford servisini hiç sevmemiştim ama nissan aldıktan sonra fordu arar oldum.

Donanım konusunda pek karşılaştırma yapmadım. QQ için eski visia ile makyajlı visia arasında çok fark olduğunu söyleyebilirim (alaşım jant, hız sabitleme ve limitör vs. bir takım özellikler artık baz pakette var)

Aklıma gelenler bunlar, sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım.

• Civardaki ford bayilerine git Kuga st line için pazarlığa otur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Corsair Severler Derneği Corsair Fan Club

AMD Ryzen 7 1700 // MSI GTX 1060 6GB GAMING X // Corsair Carbide 400R // FSP Aurum-PT 1200W // Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz // Corsair H100i v2 // ASUS PRIME B350-PLUS // OCZ RD 400 NVMe

OnePlus 3T 128GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronades

2018'de yeni düzenleme geliyormuş hocam.100bin lira gibi bir fiyat belirlemişler galiba max olarak.Ötv indirimi de azalıyormuş sanırım.

Yanlış bir bilgi

Motor hacmi sınırlaması kaldırılıyor 200.000 TL sınırı olmak kaydıyla her türlü aracı ÖTV'siz alabiliyorsunuz.
  • QQ alırken aklım st Line kuga'da kalmıştı ama aradaki farkla neredeyse ikinci el bir araba alırdım. o yüzden QQ aldım. ama tabi tercih konusunda beklentiler çok önemli. ikisini de kullanınca çok rahat karar verirsiniz diye düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: hassey

quote:

Orijinalden alıntı: Ronades

2018'de yeni düzenleme geliyormuş hocam.100bin lira gibi bir fiyat belirlemişler galiba max olarak.Ötv indirimi de azalıyormuş sanırım.

Yanlış bir bilgi

Motor hacmi sınırlaması kaldırılıyor 200.000 TL sınırı olmak kaydıyla her türlü aracı ÖTV'siz alabiliyorsunuz.

Vergili (ötv+kdv) fiyatı 200 bin TL olacak, D segmenti bi araç almak imkansız olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Avensis elegant extra
  • Paran çöpe gitsin istemiyorsan mecbur qashqai alacaksın

• Bende aynı durumda kalıp makyajlı qashqai aldım. Tucson, Kadjar ve 3008 de listedeydi. Benim qashqai tercih etme nedenim daha çok fiyatı oldu. QQ dan memnunum şu ana kadar. Kuga daha yüksek ve ihtişamlı görünüyor ama bazı açılardan da ticari araca benziyor.

Tucson bu kadar çok yakmasa en güzeli Tucson aslında.

Orijinalden alıntı: SPECIALIZED

Dizel Kuga’nın 0-100 hızlanmasına bakarsanız kendinizi Nissan bayisinde QQ alırken bulursunuz zaten.

Üstad birde iki araca bin sür o zaman kendini ford bayisinde bulursun bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: coco1912

quote:

Dizel Kuga’nın 0-100 hızlanmasına bakarsanız kendinizi Nissan bayisinde QQ alırken bulursunuz zaten.

• Hocam bu iki araç dışarıdan benzer ebatlara sahip olsa da tamamen farklı araçlar, kuga üst düzey olmasa bile orta veya orta altı bir suvdur. QQ ise c sınıfı bir aracın yerden yükseltilmiş halidir. Bu iki aracın alt yapısı tamamen farklıdır. Yol tutuş olsun konfor olsun tokluk olsun her türlü kuga derim.

Orijinalden alıntı: coco1912

quote:

Ben iki aracı da kullandım, ford bayiinden koşarak uzaklaştım. Üstelik titanium için 123bin fiyat aldım (fordda 30bin ödeme yapıp fiyat sabitleme olayı var), kısa sürede ötv diliminden 135 olacağı belliydi, şu an baktım liste fiyatı 150bin olmuş.

Yukarıda zaten detaylı yazdım aklıma gelenleri de özetinde araba gitmiyor, gitmedikçe gaz istiyor, gaz verdikçe yakıyor. C-max testi de yaptım, aynı motor- vites kombinasyonu ile c-max gidiyor (ağırlık farkı). Test yaptığım yer de şehiriçi+otoban, hızlanma vs. deneme şansım oldu. Hatta araca binince (yola çıkmadan önce) ötv yemeden alayım dedim, test etmesem belki ötv dilimine girmeden alırdım. Suv hissiyatı qq dan çok daha fazla, qq nin suv olduğunu arada küçük arabaya binersem anlıyorum ancak

• 2 si de parasını hakketmeyen araç yine en iyisi tuscon...

Alacaksanız imkanınız varsa 4 çeker alın yoksa yerden yüksek araçtan farklı olmaz aldığınız araba..

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.