Şimdi Ara

Ford Focus mu daha kaliteli yoksa Opel Astra mı?Çarpışma testleri eklendi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
0
Favori
38.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki

Ford Focus mu daha kaliteli yoksa Opel Astra mı?Çarpışma testleri eklendi

(En Son Oy Tarihi: 27.4.2023)
Giriş
  • Otomatik yanan uzun farlar tekno paket ile focusa geliyor diye biliyorum. O yonden eksigi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sythel

Otomatik yanan uzun farlar tekno paket ile focusa geliyor diye biliyorum. O yonden eksigi yok

Doğrudur.

Ayarıda şu şekilde yapılıyor ekrandan; açıp kapatabilirsiniz, hassasiyetini ayarlayabilirsiniz.

• quote:

Otomatik yanan uzun farlar tekno paket ile focusa geliyor diye biliyorum. O yonden eksigi yok

Yalnız AFL+ Otomatik yanan uzun farlarla sınırlı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: monomu

quote:

Doğrudur.

Ayarıda şu şekilde yapılıyor ekrandan; açıp kapatabilirsiniz, hassasiyetini ayarlayabilirsiniz.

Bende smart paket var tekno yok maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: tourneo

quote:

Yalnız AFL+ Otomatik yanan uzun farlarla sınırlı değil.

AFL bugüne kadar opel de gördüğüm en güzel sistem.

• quote:

Bende smart paket var tekno yok maalesef

2012 titanium plus :)
    Yukarıdaki fotolardan Navigasyonu da görebilirsin :)
  • Biliyorum AFL far sistemi gerçekten güzel. Opelciyimdir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 12 Kasım 2013; 14:29:20 >
  • monomu kullanıcısına yanıt
    Evet gördüm. Bu arada lastik basınç kontrol ve şerit takip vs da bulunuyor degil mi?
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Yeri gelir C serisi kalitesiz diye kokpitini ezersin. yeri gelir kalitesi yerlerde sürünen civic kokpitini yüceltirsin. Arabanın içine oturmasam inanıcam. ilginç tespitlerin var. oylama yapan 1200 kişinin bu kadar ince eleyip sık dokuduğunu düşünüyorsan çoook yanılıyorsun. Söylediğin kriterler baz alınsa mazdanın civici parçalaması lazımdı. kalite desen onda, tasarım desen onda, motor desen onda,sorunsuzluk desen onda vs vs. Mazda 3 ün civicten kötü bir araç olduğunu idda edemezsin ama gel gör ki civic daha fazla oy almış...Demekki savunduğun tezin geçeriliği bu anket için yok. LPG garantisi var diye bunca kişi tek bir araca yüklenmez. Komik bir gerekçe.

Civicin yüksek oy alması mühim değil. Diğer rakiplerine nazaran yüksek oy alması mesele. Saydığın tüm kriterlerde ondan üstün çok araç vardı o listede. Güvenlikte focus, sorunsuzlukta corolla ve 3, LPG uyumu yine corolla, tasarıma hiç girmiyorum zaten, kabinde çoğu ezer, malzeme ve işçilikte çoğu ezer, ikinci elde astra,focus,jetta hepsi ezer, motor desen ecobostlar, tsi lar vs. havada uçuşuyor. Hal böyleyken bu civicin neyi bu kadar öne çıktı da bu oyu aldı o zaman? Corolladan öteye kıyaslanmaz forumda yanlışmıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 12 Kasım 2013; 15:55:16 >

• Biz burada mazdayla hondayı karşılaştırmıyoruz zaten,bana kalsa civici Delta da ezer birçok konuda.
    Bizim konuştuğumuz araçlar esnaf araçları,corollası focusu jettası vs.
    Kokpit kalitesi yerlerde sürünen araç jettadır,civic değil.
    C serisinin kokpiti 100 bin lira ve üstü para istenen bir araba için komedidir.Kaportası keza öyle.
    Kimse çıkıpda civicin kokpit kalitesi yerlerde sürünüyor diyemez,derse de önyargılıdır,sempatizandır.
    Arzu eden arkadaşım da açsın konusunu civicin kokpit kalitesi yerlerde sürünüyor desin,görelim forumun ne kadar destek verdiğini.
    Civic şu kokpitle corollayı da jettayı da biçer.
    Benzinli ve dizel araç bal gibi karşılaştırılır,dizele fazladan ne koyuyorlar da karşılaştırılamaz oluyor?
    Dizel ekonomisiyse dizel ekonomisi,beygir gücüyse 125 hp.
    Hondanın 60 bine full donanım Garantili ekonomi sunması kimsenin ağırına gitmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 12 Kasım 2013; 15:54:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Fake uyeler? Civic iyi ve kotu otomobil olabilir ancak boyle bi ankette forumundaki ve piyasadaki populerligi goze alininca bu sonucu cikarmasi komik ve inandirici degil. Mazda 3 ve astra dururken hemde.

Mazda 3 yeni kasadan dolayı sempati kazandı millet oy verdi.

Civic her zaman sınıfı'nın en sevilen araçlarından biridir.

O anket'de ne kalite , ne satış rakamı nede başka bişey söz konusu değil.

Civic'e oy verenlerin bi çoğu civic si , type-r gibi modelleri hayal ederek bile vermiş olabilir.

He bu arada güvenlik demişsin ama smalloverlap testlerinde en güvenli c segmenti otomobili civic.

1 -Civic in kokpiti kalitesiz degil öyle bir iddiam en azından benim yok. Tasarımı kötü ve sürekli gözümün önünde olacak kısımların güzel tasarlanmış olmasını isterim.
    Hiçkimse kusura bakmasın 2 parçalı dagınık dashboard göz yoruyor. Ayrıca orta konsola 7 inç ekran koymakla bitmiyor işler.
    2- Ne honda ne Ford benim firmam hangisi bana uygun araç satarsa aklıma yatarsa begenirsem onu alırım. Honda yapsaydı onu alırdım. Fakat Dizel ile benzinli karşılaştırmak acımasızlık en basitinden.
    Yakıt ekonomisi konusunda dizele fazla para vermek mantıklı degil dogru özellikle sıfırsa araç.

Fakat iki araç karşılaştıracaksanız ikisinin de aynı kategoride araçlarının ve motorlarının olması lazım. Böyle bir karşılaştırma bence geçerli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 12 Kasım 2013; 16:06:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Biz burada mazdayla hondayı karşılaştırmıyoruz zaten,bana kalsa civici Delta da ezer birçok konuda.
    Bizim konuştuğumuz araçlar esnaf araçları,corollası focusu jettası vs.
    Kokpit kalitesi yerlerde sürünen araç jettadır,civic değil.
    C serisinin kokpiti 100 bin lira ve üstü para istenen bir araba için komedidir.Kaportası keza öyle.
    Kimse çıkıpda civicin kokpit kalitesi yerlerde sürünüyor diyemez,derse de önyargılıdır,sempatizandır.
    Arzu eden arkadaşım da açsın konusunu civicin kokpit kalitesi yerlerde sürünüyor desin,görelim forumun ne kadar destek verdiğini.
    Civic şu kokpitle corollayı da jettayı da biçer.
    Benzinli ve dizel araç bal gibi karşılaştırılır,dizele fazladan ne koyuyorlar da karşılaştırılamaz oluyor?
    Dizel ekonomisiyse dizel ekonomisi,beygir gücüyse 125 hp.
    Hondanın 60 bine full donanım Garantili ekonomi sunması kimsenin ağırına gitmesin.

Ben hala civicteki 125hp nin aracın neresine saklanmış olduğunu anlamadım?
    Şirket aracım Civic otm. yokuşta basıyorum araç bas bas bağırıyor rampa çıkıcam diye; kalkışta devrini alana kadar sönük üst devirlerde açılıyor ama yanımda turbo benzinli falan varsa çoktan kopmuş oluyor. Peformans açısından kesinlikle şahsi aracım TDCI 115hp focus ile karşılaştıramam. iç aksamdan gelen hele çözülemeyen A sütunu gıcırtıları ile kesinlikle kalitesi tartışılır bir araç bana göre.

• iç mekan kalitesi ayrı tasarım ayrı bi olay.

Foto'dan bakınca civic güzel gözüküyor insanlarda beğeniyor ama civic sedan iç mekan kalitesi olarak yerlerde sürünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 12 Kasım 2013; 16:06:31 >
  • Bugün ekonomi konuşuyorsanız gideceğiniz 2 adres var: lpg ve dizel.
    Hatta mazot fiyatlarından dolayı ve fahiş satış rakamlarıyla dizel bile esprisini kaybediyor yavaş yavaş.
    Bugün jetta dizelin 75 binlerde gezdiği bir ortamda 125 hp lpg li aracı garantili olarak 61 bine full donanımla satmak derstir,dizelle lpg kıyaslanmaz tarzı bir komiklikle açıklanamaz.
    Honda müşterisine böyle bir alternatif sunduğu ve bu kadar güvenli sağlam bir arabayı bu fiyatlara verdiği için tebrik edilmelidir.
    Kokpit tasarımı zevk işidir,benim dikkatimi dağıtmadı o göstergeler,gece de gayet şık duruyor,bilgisayar oyunlarını andırıyor.
    Ayrıca kokpit kalitesi de haberelectro isimli üyemizin söylediğinin tam tersi,gayet iyi.
    Olaya sempatizanlıkla bakmamak ve araçları kantara tüm özellikleriyle çıkarmak lazım.
    Ben 61 bine full civic almak varken C sınıfı dizele dünya para bağlamam.
    Hyundai de bu konuda adım attı,onları da ayrıca tebrik ederim.
    Toyota benim kullandığım kasa corollayı rezil edip üstüne dünyanın parasını istiyor,arabada ne kalite var ne sağlamlık,takmış komik bir dizel motoru 70 bin liranın üstünde rakamlar talep ediyor.lpg garantisi vermiyor
    Volkswagen sorunlu şanzımanı ve antika motoruyla paçoz jettaya 70 80 bin istemeye kalkıyor
    Millet jetta drivers clubdan jettaya oy versin diye adam topluyor.
    biz burda ortada 0 dayanak 0 temel 0 kanıt civice fake hesaplar oy attı diyoruz,el insaf.

Civic, Mazda 3 den neden çok oy aldı onu bir açıkla.
    Şuanki modeli piyasada satış olarak yerlerde sürünen, ülkemize dahi gelmeyen mazda 3 nasıl 170 oy aldı onu da açıkla.
    Mademki bu ankette otomobillere oy verilirken söylediğin kriterler dikkate alınıyor. Piyasada bu kadar sönük kalmış mazda nasıl o kadar oyu alıyor. Sadece tasarım ve kabinden dolayı mı?
    Mazdanın civicten üstün bir araç olduğu barizken aldığı oy sayısı neden onun gerisinde? buna da bir açıklama.
    Civicin yarattığı farklardan bahsediyordun. Mazda 3 e karşı yarattığı fark ne? söyle de öğrenelim.
    Ülkemizde bu sınıfta en çok satan jettanın 170 oy alması abes kaçarken, ondan çok daha az tutulan civicin 170 oy alması neden kabul edilir oluyor. Bunu da açıkla. Jetta iyi veya kötüdür demiyorum. Verilen oylar şaibelidir değildir ona girmiyorum. Düz mantık düşünüyorum şimdi.
    Yapılan kıyaslamalarda genelde corolla ile kıyaslanıp ikisi arasında kararsız kalınan civic nasıl oldu da ona bu kadar fark attı?Onu da açıkla.

• Bende bunu söylüyorum ancak adam anlamıyor. Muhtemelen ya araca binip doğru düzgün incelemedi ya da bineli çok oldu. Civic HB ye binse şu söylediklerine pişman olur.

BAk shadow civic sahibi adam gelmiş civicin kabinine kalitesiz diyor. Ne diyeceksin bu konu hakkında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 12 Kasım 2013; 16:10:23 >
  • Mazdanın civicden farkı iç mekanının çok kaliteli olup aracın kompakt sınıfın en güzel tasarımlarından birine sahip olması,o da bu noktada fark yaratıp sesini duyurdu.
    Civic de sağlamlığı şık kokpiti güvenliği lpg garantisi ve sorunsuz teknolojileriyle adını duyurdu,size yukarda da söyledim.
    Elinizde kanıt yokken dayanaksız konuşmalar yapmayın,insanların civice çokça oy vermesi normal,jettadan corolladan daha kaliteli ve daha uygun fiyata satılan sağlam bir arabanın oy almasının nesi garip anlamadım.
    Garipse de benim gibi araştırır çıkarırsınız fanboylarının foyasını meydana,anlarız kimin neye oy attığını.
    Ama civic geçen sefer de aldı bu oyu ekleyeyim.
    Yani ortada garipsenecek bir şey yok.
    Bu arada 125hp lik motor da gayet yetiyor hondaya,beğenmeyen arkadaşlar da 6 silindire falan biniyorlar herhalde.
    Civicin iç mekan kalitesi gayet yeterli arkadaşım,kimin ne söylediği kendisini bağlar.
    Jettadan ve corolladan iyi midir?iyidir.Ben buna bakarım.
    Kalite derdi olan focus baksın astra baksın golf baksın yukarda da söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 12 Kasım 2013; 16:13:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Bende bunu söylüyorum ancak adam anlamıyor. Muhtemelen ya araca binip doğru düzgün incelemedi ya da bineli çok oldu. Civic HB ye binse şu söylediklerine pişman olur.

BAk shadow civic sahibi adam gelmiş civicin kabinine kalitesiz diyor. Ne diyeceksin bu konu hakkında?

sende saçma sapan lobi yapıldı falan diyorsun.

Jetta ve civic bu forumun en tartışılan en fazla kulis sahibi araçları.

Mazda nasıl fırtladı şaşırdım ama jetta ve civic arasında olacağı belliydi.

DÜnya genelinde civic seveni çok fazla. Burada da olması çok normal.

Shadow'a girmiyorum , kendi bindiği corolla'yı rezil etmiş toyota söylediğine göre ama bence yeni kasa corolla en kaliteli corolla şimdiye kadarki.

Demek ki bakış kriterleri farklı.

• Oyum focusa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.