Şimdi Ara

ford focus dizel donerken titreme? tekleme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrblar arkadaslar 2010 focus var araba dizel

bugun cok yagmur vardi ondan mi acaba bilmiyorumda mesela saga veya sola donerken tekledi hafiften yada biyere surter gibi oldu neden acaba basina gelen var mi?

hizli giderken degil , mesela dururken hizim 0 iken saga cevirip direksiyonu donerken oldu saniyelik... neden boyle? yagmurdan mi acaba

• Akla ilk gelen ihtimal, elektrikli direksiyon pompasının zorlandığı ya da arıza vermek üzere olduğu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotşist -- 12 Şubat 2015; 10:24:36 >
  • Durduğunuz yerde direksiyonu çevirdiğinizden motora yük biniyor fazla o nedenle titreme olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

Ford.... Araba pazarında gördüm bitane daha 2-3 yıllık araba kaportası çürümüş

Yani?

• quote:

Mesaj sayınızı artırmak için herhalde bu yorum..
  • Boş boş mesajlarla forumu çöplüğe çevirmeyin.

Arkadaşın sorusuna gelince öncelikle hidrolik sıvısını kontrol et,direksiyon kayışına baktır sorun yoksa bizim focusların altörnatörleri biraz sorunlu.Dikkat edersen farlar açık vs iken direksiyonu çevirdiğinde direksiyon hidro elektrikli olduğundan farlarda falan oynama olur.Ford bu sorunlu altörnatörleri bazı serilerde değiştirdi bazıları ise aynı kaldı.Altörnatör gerekli takviyeyi yapamıyor olabilir yada akü zayıf gelmeye başlamış olabilir ancak aküden değildir çünkü sadece tam turlarda yapıyor.Bunların kontrölünü yaptır eğer sorun devam ederse direksiyon basınç müşürü yapabilir yani bu liste biraz uzun kolaydan başlayarak kontrol yaptırman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

Akla ilk gelen ihtimal, elektrikli direksiyon pompasının zorlandığı ya da arıza vermek üzere olduğu...

vallaha araba 5 yasina girdi bu sene ve her sene bakimini yaptiririz...

sanmam yani boyle olacagini....ve her zman olmazdi o gun oldu cok yagmur vardi ne alakaysa anlalamadim hocam

quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Durduğunuz yerde direksiyonu çevirdiğinizden motora yük biniyor fazla o nedenle titreme olabilir.

daha onceden yoktu ama bagajda erzaklar vardi gerci nihayetinde fil yok yani

quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Boş boş mesajlarla forumu çöplüğe çevirmeyin.

Arkadaşın sorusuna gelince öncelikle hidrolik sıvısını kontrol et,direksiyon kayışına baktır sorun yoksa bizim focusların altörnatörleri biraz sorunlu.Dikkat edersen farlar açık vs iken direksiyonu çevirdiğinde direksiyon hidro elektrikli olduğundan farlarda falan oynama olur.Ford bu sorunlu altörnatörleri bazı serilerde değiştirdi bazıları ise aynı kaldı.Altörnatör gerekli takviyeyi yapamıyor olabilir yada akü zayıf gelmeye başlamış olabilir ancak aküden değildir çünkü sadece tam turlarda yapıyor.Bunların kontrölünü yaptır eğer sorun devam ederse direksiyon basınç müşürü yapabilir yani bu liste biraz uzun kolaydan başlayarak kontrol yaptırman lazım

hidrolik sivisina kendim bakabilir miyim yoksa direk servise mi gidelim hocam , yarin bigun yagmurlu olmayan bigunde denicem bakalim yapcak mi ayni seyi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FORD FOCUS HARARET SORUNU
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CyberBot kullanıcısına yanıt
    Ne bu şimdi ilgimi çektin

• quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

Akla ilk gelen ihtimal, elektrikli direksiyon pompasının zorlandığı ya da arıza vermek üzere olduğu...

Direksiyon pompasında yağ da eksilmiş olabilir. En iyisi bir ustanın bakması...
  • quote:

sıkodadan sağlam kafanı yorma sen
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

sıkodadan sağlam kafanı yorma sen

+1500
    Focusu satip superb aldik eski gunleri mumla ariyoruz aracta bi tokluk yok sanki yapboz gibi dokununca dagilacak hissi veriyor focus daha bir yekpare tipte

• Alırsın Ford Olursun Lord diyerek konudan uzaklaşıyorum :)
  • Kendin bakabilirsin kaputu açınca en arkada sağ taraftaydı sanırım üzerinde direksiyon işareti olur minumum maximum seviyesi yazar minumum altında olmaması gerekmektedir

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Kendin bakabilirsin kaputu açınca en arkada sağ taraftaydı sanırım üzerinde direksiyon işareti olur minumum maximum seviyesi yazar minumum altında olmaması gerekmektedir

hidrolik sivisi icin buna bakicam saolasin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.