@Mtnn2055 SELAM. 107.000 KMDEYİM. 0 KMDEN BERİ BEN KULLANIRIM. Debriyajla ilgili hiçbir sıkıntım yok.
Not : Ön fren balatamı da 105.000 km de değiştirmiş biri olarak benim kullanım tarzımın bu forumda ekstrem bir örnek olabileceğini hatırlatırım
tissot merhabalar, Arka fren balataları kaç km de değiştirdin. Benimkilere anca 10 veya 15.000 km gider didiler yani 50.000 km lerde değiştirmek zorunda kalacağım. Ön balatalar için daha yeni gibi dediler. Buda motorlu el frenin çalımı bizlere.
105 000 km de ön fren balat ilk kez değişti. arka fren balatası epb den dolayı bu güne dek 3 takım değişti. oysa benim kullanımımla ve klasik el fren düzüneği ile arkalar min 120.000 km giderdi. yani 3 takım= 360.000 km. 360.000 km de yapacağım arka fren balata harcamasını epb sayesinde 105.000 km de yapmış durumdayım.
evet beyler bu başlığın ilk sayfasından beri burada olan ben bugün itibari ile 111250 km deki 2004 Cmax ghia tdci yi satmış bulunuyorum. Alan beyefendi kazasız belasız kullanır inşallah.
Araba alıp almama kararım, alırsam ne alacağım kesin değil.
quote:
Orjinalden alıntı: x-rayted
evet beyler bu başlığın ilk sayfasından beri burada olan ben bugün itibari ile 111250 km deki 2004 Cmax ghia tdci yi satmış bulunuyorum. Alan beyefendi kazasız belasız kullanır inşallah.
Hayırlı olsun her ikinize de. Satış rakamınızı söylemenizde bir sakınca yoksa, öğrenebilir miyiz?
quote:
hayırlı olsun :)
EVET ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN. 2004 107 000 DE GHİA ARACI OLAN BENİ DE MERAKLANDIRDI ? HEM FİYATI HEMDE ALMAYI PLANLADIĞINIZ ARAÇ. çÜNKÜ 2 SİDE BANA YOL GÖSTEREBİLİR.
merhaba arkadaşlar Dün itibari ile mayıs 2005 çıkışlı c max trend sahibi oldum araç 95000 de dizel.Aldığım kişi 5000 kilometre sonra mazot yağ ve hava filtresini değiştirmemi ve triger isorduğumda 120000 de değişeceğini söyledi motorcu arkadaşım motorun ve yağın iyi olduğunu söyledi.Siz kullanıcı olarak ne tavsiye edersiniz.Bu arada aracı 19.200 e aldım bana uygun geldi .
quote:
Orjinalden alıntı: mozkoca
merhaba arkadaşlar Dün itibari ile mayıs 2005 çıkışlı c max trend sahibi oldum araç 95000 de dizel.Aldığım kişi 5000 kilometre sonra mazot yağ ve hava filtresini değiştirmemi ve triger isorduğumda 120000 de değişeceğini söyledi motorcu arkadaşım motorun ve yağın iyi olduğunu söyledi.Siz kullanıcı olarak ne tavsiye edersiniz.Bu arada aracı 19.200 e aldım bana uygun geldi .
Öncelikle hayırlı olsun. Aracın benzinli mi, benzinli ise LPG var mı? Triger kayışı değişimi, avrupada 120000km de iken, Türkiye'de 90000km'de(hava-yol-yakıt kalitesi vs. şartlardan dolayı böyle uygulanıyormuşş).
hayırlı olsun ama 2005 model aracın 95000 olması bana pek inandırıcı gelmedi. km si düşürmüş olabilirler.servise gidip km çerçevesine ve civata içlerine bir baktırıp emin olmanızı tavsiye ederim. c-max sınıfının an rahat ve zevkli aracı olduğundan genelde ilk sahipleri 2 senede 100000 i deviriyorlar. 2008 c-maxım 40000 e dayandı.
quote:
Orjinalden alıntı: mozkoca
2005 1.6 duratech dizel kilometrede oynama yapılmamış zaten aldığım kişi çorlulu istanbul plakalı araç. bulagaristana gidip geliyormuş bide antalya izmirede yazlığa.Triger değişimi servis ve özelde bana kaça çıkar.
quote:
Hayırlı olsun x-rayted..Kaça verdin arabayı acaba??
@hayden Benim araba 48000 oldu.Benim gibi az km yapanlarda var yani
ben bir ardahan yapayım görüşürüz.
Arkadaşlar 2006 c-max ghia'nın yağ filtresinin yerini bilen birisi var mı aranızda? Teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: efe74
quote:
22000e verdim..
almayı düşündüklerim : 1) yeni peugeot 3008 (hafif crossover özellikleri ve manyak yakışıklı iç mekanı ile ) ama fiyatı 50binden başlayacakmış fiyatı yüksek.10 binden daha verip 2. el kompakt SUV alırım 2009 model mesela forester 2) yeni jazz (honda sürekli zam yapıyor sanırım almam) 3) yeni mazda 3 (sedanına bayıldım ama pahalı) 4) yeni fiesta (istediğim modeli yani 1.6 benzinliyi getirmiyorlar) 5) yeni makyajlı clio grand tour 6) ikinci el grand c4 picasso (fiyatları yüksek) 7) ikinci el C5 (fiyatları yüksek)
belki de hiç bişey almam karar veremedim..evdeki mazda2 ile bizim hatun idare ediyor ben de metrobüsle gidip geliyorum..
X RAYTED selam. anladığım kadarı ile sınıf küçültüyorsun. c maxdan sonra fiesta - ki yenisi bile olsa - seni tatmin etmez. Tabi beklentilerini aşağı çekmez isen. ben hem c max hemde fiesta tdci kullanıyorum. pratikliği müthi ama konfor güvenlik kalitede geri. sırf şehir içi için baktığımda ok. 2 . el suv lar çok müsrif uzak dur derim. mazda 3 sınırlı yeri olacak araç. c5 olabilir; öyle ise laguna yeni kasa ve vectra ya da bak derim.hatta 1.4 tsi passat da olmazasa olmaz olmalı listede.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: efe74
quote:
22000e verdim..
almayı düşündüklerim : 1) yeni peugeot 3008 (hafif crossover özellikleri ve manyak yakışıklı iç mekanı ile ) ama fiyatı 50binden başlayacakmış fiyatı yüksek.10 binden daha verip 2. el kompakt SUV alırım 2009 model mesela forester 2) yeni jazz (honda sürekli zam yapıyor sanırım almam) 3) yeni mazda 3 (sedanına bayıldım ama pahalı) 4) yeni fiesta (istediğim modeli yani 1.6 benzinliyi getirmiyorlar) 5) yeni makyajlı clio grand tour 6) ikinci el grand c4 picasso (fiyatları yüksek) 7) ikinci el C5 (fiyatları yüksek)
belki de hiç bişey almam karar veremedim..evdeki mazda2 ile bizim hatun idare ediyor ben de metrobüsle gidip geliyorum..
Piyasa ne kadar düşmüş yahu ben 8 ay önce 108.000 deki 2004 Ghıa TDCI Cmax imi 2 ay vadeli 32.000 e satmıştım . 1999 - 2001 model arası BMW 3.18 öneririm size fiyatları 24.000 - 30.000 bandında
arkadaslar dun aksam bıtane connecte agzının payını verırkene bızım cemaks 'ın ekranında motor arıza tespıt edıldı gıbı bırsey yazdı ve araba devırden ınanılmaz dustu sankı turbo devre dısıymıs gıbı oldu gaza basıyorum gıtmedı sonra cektım kenara kaputu actım hersey normal sonra bastım tekrar marsa araba eskısı gıbıydı sasırdım boyle bır uyarı ıle karsılasan oldumu .
ama connect ıyı dumanı mı yedı
quote:
Orjinalden alıntı: jasberny
arkadaslar dun aksam bıtane connecte agzının payını verırkene bızım cemaks 'ın ekranında motor arıza tespıt edıldı gıbı bırsey yazdı ve araba devırden ınanılmaz dustu sankı turbo devre dısıymıs gıbı oldu gaza basıyorum gıtmedı sonra cektım kenara kaputu actım hersey normal sonra bastım tekrar marsa araba eskısı gıbıydı sasırdım boyle bır uyarı ıle karsılasan oldumu .
aynısını bir connect yaşamıştı aracı zorladıkdan sonra motor arza vermiş ve stop edince bi daha çalışmamışdı sonu servisle bitmişdi yine siz şanslıymışsınız devam etmişsiniz..
quote:
Orjinalden alıntı: alp2828
quote:
Orjinalden alıntı: jasberny
aynısını bir connect yaşamıştı aracı zorladıkdan sonra motor arza vermiş ve stop edince bi daha çalışmamışdı sonu servisle bitmişdi yine siz şanslıymışsınız devam etmişsiniz..
zorlam yoktukı 3500 devırı gecmedı arac ılgınc bır durum
doğrudur orasını bilemem ama daha kötü sonuçlar doğurmamış en azından ama bn olsam bir kontrol ettirirdim servise açıklayıp daha önce böle bir şeyle karşılaşan olmuşmu öğrenin derim...