Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.709
Cevap
27
Favori
862.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkiye'de sadece Ankara Sivrihisar arasında yolun bazı kısımları hariç hız sınırı 100 km/s, toleransı ile 110 km/s. Bahsi geçen yer 110 km/s hız sınırına dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özkoçak -- 3 Ocak 2007; 22:27:09 >
  • @ g.m.y.

Soru bana sorulmamış ama yanıt GPS. Benim arabamda da ibre 100 gösterdiğinde GPS 96 km/s gösteriyor.
  • selam arkadaşlar,
    c-max i epeydir araştırıyorum , 2007 de makyajlanacakmış , çok hoş duruyor makyajlı hali. tıkırtı sesi falan ama kararlıyım c max te. bir sorum var bu ses sorunu sadece ford damı var yoksa başka markalarında kronik sorunumu?
    bir de makyajlanan c max ne kadar sonra yerini yeni modele bırakır, 2007 de sıfır c max alıp sonrada elimizde eski kasa araçla kalmayalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: a®magan

Arkadaslar yakın bir dostum 32.000 YTL'ye kadar 2005 ve üstü dizel araç bakıyordu ve dikkatimizi C-Max TDCI'lar cekti.2005 model 16.000km'de ghia tdci bulduk kazasız 32.000 YTL diyor pazarlıkla 31.500 alınır gibi Ancak bu aracın bakım masrafları bizi korkutuyor.Nedir bu aracın bakım masrafları bakıma giren arkadaslar 15.000 30.000 diye belirterek ücretleri yazarlarsa memnun olurum

Merhaba

Bahsedilen fiyata 2005 ghia tdci ve 16.000 km bedava. Bakım masrafı korkutmasın 15.000 bakımı 100 YTL tutuyor. 30.000 i henüz yaptırmadım ama sanırım 150-200 YTL tutacaktır. Aradaki fark mazot ve polen filtresinden kaynaklanıyor. Fren balataları değişirse biraz daha artacaktır. Yani dedikodulara kulak asmayın bakım masraflarının benzinli araçlardan farkı yok. O eskidendi.

• öncelıkle merhaba bızım araç 2006 model 1 yılı yenı bıttı oncelıkle 6 aylıkken debrıyaj pedelınden ses gelıyodu bunu hallettım yagıu varmış servıste oldu şimdi mukemmel fakat kapılardan sureklı ses gelıyo tıkırtı bu cok sınır bozucu bunun çözumu var mı??????????????
  • quote:

Orjinalden alıntı: kırıkdiş

selam arkadaşlar,
    c-max i epeydir araştırıyorum , 2007 de makyajlanacakmış , çok hoş duruyor makyajlı hali. tıkırtı sesi falan ama kararlıyım c max te. bir sorum var bu ses sorunu sadece ford damı var yoksa başka markalarında kronik sorunumu?
    bir de makyajlanan c max ne kadar sonra yerini yeni modele bırakır, 2007 de sıfır c max alıp sonrada elimizde eski kasa araçla kalmayalım

Her marka ve modelin kendine has sorunları var. Örneğin 307 de kasisler arabada bomba patlamış etkisi yapıyor, Opel'lerde direksiyon sürekli tıkırdar vs. C-max'in olumlu yanları yanında tıkırtı bence önemsiz. Makyaj ömrü genelde 2-3 yıldır. Yeni kasa C-max 2010 gibi ancak çıkar.
  • korkutmak istemem ama henüz bunun komple çözümünü bulan olmadı...sadece geçici çözümler üretebildik...kapıları yağlattık maksimum 3 ay dayandı...kapılara silikon çektiren bant çektiren oldu fayda etmedi...inat edip komple fitilleri deiştirdiler yine aynı sonuç...yani 2 ayda bir yağlatmak gerekio ki ses duyulmasın...
  • 2006 tdci ghia cvt 15 k bakımı 300 ytl
    2006 tdci ghia düz 15 k bakımı 120 ytl

bu dengesizliğin nedeni : polen ve yakıt filtresi
  • quote:

Orjinalden alıntı: özkoçak

@ g.m.y.

Soru bana sorulmamış ama yanıt GPS. Benim arabamda da ibre 100 gösterdiğinde GPS 96 km/s gösteriyor.

Bu GPS denizde balık sürülerini bulmayadamı yarıyo? GPS le neler yapılabiliyor.teknik şeylerle çok ilgiliyimdir ama bunu atlamışım galiba.

Acaba c max 103 gösterirken radar 99 gösteriyomudur? Denersek belki pahalı bi deneme olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 4 Ocak 2007; 0:29:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: a®magan

Arkadaslar yakın bir dostum 32.000 YTL'ye kadar 2005 ve üstü dizel araç bakıyordu ve dikkatimizi C-Max TDCI'lar cekti.2005 model 16.000km'de ghia tdci bulduk kazasız 32.000 YTL diyor pazarlıkla 31.500 alınır gibi Ancak bu aracın bakım masrafları bizi korkutuyor.Nedir bu aracın bakım masrafları bakıma giren arkadaslar 15.000 30.000 diye belirterek ücretleri yazarlarsa memnun olurum

Valla bedava kaçırmayın. Yenisi 45000 civarı herhelde.
    Dikkat edilecek bişey varsa o da torbo nun soğuması için 2 dakika kuralına önceki sahibinin uyup uymadığı.Yani turbo sağlammı.Selamlar.

• Arkadaşlar bir soru:

En son nezaman radara girdiniz?

Benimki 2.5 yıl geride 120 kmh 169.400.000 TL o yandan bu yana limitleri aşmıyorum.
  • ben 2yıl önce kayseri--ankara karayolunda 109 km ile yedim
    bir de dbakır--urfa karayolunda 147 km ile
  • quote:

@ g.m.y.

GMY SELAM
    Hızımı kesin olarak şöyle hesaplıyorum:
    c max tdci 1.6 için 5. vites te 1000 devir deki hız 48 km(bu sabit bir teknik veridir, katologlardan da doğrulanabilir)
    48 km ile giderken 5. viteste devir 1000 olacal, 100 km ile giderken de orantı kurularak 2083 bulunur.
    Cruise ile devri 2083 e getirirsen(çok kolay 2000 devrin hemen üstündeki çizgi) hızın yaklaşık 105 -106 km olarak okunur hız göstergesinde aslında senin hızın tam olarak 100 olmakta.
    ÖZKOÇAK SENİN DEDİĞİN GİBİ GPS İLE DE DOĞRULANABİLİR.

Son bir not: ben 0 tolerans ile yolculuk ediyorum, limit 100 ise CC Ü 100 E ayarlıyorum 101 e değil.

• Son radara girişim 2001.
    2001 DEN bu yana 95000 km yol yaptım.
    %50 şehir dışı desek kabaca 50.000 km de 0 radar demek.
    Şeytan kulağına kurşun
    %99 hız limitlerine uyarım ve radar konusunda hep alert olurum tüm yolculuk boyunca.
    Radar için ufak bir tiyomu paylaşayım sizlerle:
    İllada hız yapılacak bir yolsa(Ankara -Polatlı gibi) nadiren bulduğum RAMPALARDA TAM GAZ HIZLANIRIM.
    DAHA ŞİMDİYE KADAR RAMPA ÇIKIŞINA YADA TIRMANMA ŞERİDİNE RADAR KOYANINI GÖRMEDİM.
  • quote:

merhaba egelife,

2006 ağustos çıkışlı CVT ESP paketli 9250km lik araçta 3-4 deefa sarı uyarı ışıklı otomatik vites sorunu uyarısı aldım.
    Kontağı açıp kapayınca kayboluyordu ama genede kıllanıp koşuyolunda diasgnostike bağlattım, sorun yok, üzerine deyip yazılım yenilediler? (yada mesaj sildiler, öyle bir şey gevelediler; son anda kapatırlarken yetişebildim). Ayrıca araç ilk çalştırmadan sonra bir 5-6 kilometrelik yol boyunca dur kalklarda, kalkerken boğulma benzeri bir duralama yapıp hızlanıyor.
    Kıdemli bir cvt sahibi olarak böyle bir sorun yaşadınmı?
    teşekkürler.

Eski yazıları okuma şansın oldu mu bilemiyorum.
    Ben arabayı aldığımda ilk 6 ay boyunca ayda bir veya iki defa hız göstergesinin içinde yer alan sarı renkli motor arıza ışığı yanıp duruyordu.
    Arabanın çalışmasını veya çekişini etkilemeyen bu durum için aracı defalarca bilgisayara bağlayayıp ''haaa yok bişi'' diyip hata kodunu silip geçiyorlardı.Hatta bazen servise götürmeden 8-10 defa kapa-aç yapınca kendi kendine de sönüyordu.
    Koşuyolu'ndan kastın Doğan Oto sanırım.Orada Sami usta var.Birkaç telefon dürtmesi(444 FORD) sonrası bizim araç ile çok ilgilendiler.Samandıra'ya Otosan'a götürüp program yüklediler.Bu program yüklenmesinden sonra bir daha arıza ışığı almadım.

Ancak bu duruma da Sn.g.m.y. şöyle bir yorum yaptı:Acaba o sensörün çalışıyor mu?
    İşte bunu bilemiyorum.Belkide kökten kesip attılar o ışığı.

Senin bahsettiğin boğulma tarzı sorun muhtemelen dizel ile ilgili.İyi bildiğin bir istasyondan eurodizel alıyorsun değil mi?

• En son C-max'i yeni almıştım 2006 Nisan'ında Gölbaşı civarında 114 ile 101 YTL.
  • quote:

Orjinalden alıntı: g.m.y.

quote:

@ g.m.y.

Bu GPS denizde balık sürülerini bulmayadamı yarıyo? GPS le neler yapılabiliyor.teknik şeylerle çok ilgiliyimdir ama bunu atlamışım galiba.

Acaba c max 103 gösterirken radar 99 gösteriyomudur? Denersek belki pahalı bi deneme olabilir.

Denizde balık sürüleri sonar ile bulunuyor. GPS temelde yer tayini için kullanılıyor. Ancak verdiği koordinatlar bizim haritalarla net olarak uyuşmuyor, dönüştürerek bakmak gerekiyor. Bunun dışında seyir esnasında gerçek hızı da öğrenmek mümkün.

Eğer GPS yoksa Tissot'un verdiği 5. vites 1000 d/d hızı denemek için daha sağlam bir yöntem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özkoçak -- 4 Ocak 2007; 9:05:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tissot1853

quote:

@ g.m.y.

GMY SELAM
    Hızımı kesin olarak şöyle hesaplıyorum:
    c max tdci 1.6 için 5. vites te 1000 devir deki hız 48 km(bu sabit bir teknik veridir, katologlardan da doğrulanabilir)
    48 km ile giderken 5. viteste devir 1000 olacal, 100 km ile giderken de orantı kurularak 2083 bulunur.
    Cruise ile devri 2083 e getirirsen(çok kolay 2000 devrin hemen üstündeki çizgi) hızın yaklaşık 105 -106 km olarak okunur hız göstergesinde aslında senin hızın tam olarak 100 olmakta.
    ÖZKOÇAK SENİN DEDİĞİN GİBİ GPS İLE DE DOĞRULANABİLİR.

Son bir not: ben 0 tolerans ile yolculuk ediyorum, limit 100 ise CC Ü 100 E ayarlıyorum 101 e değil.

5. vites , 1000 devir = 48 kmh bilmiyordum öğrenmiş oldum. Tabii bu 16 jant 55 lastik için geçerlidir.

GPS
    Bu avrupalıların kullandığı navigatörmü? Televizyonda görmüştüm , Ford ile birlikte Navitürk diye bir firma

daha anca Türkiye'nin haritasını hazırlıyor, bumudur?

• quote:

Orjinalden alıntı: egeliefe

quote:

merhaba egelife,

2006 ağustos çıkışlı CVT ESP paketli 9250km lik araçta 3-4 deefa sarı uyarı ışıklı otomatik vites sorunu uyarısı aldım.
    Kontağı açıp kapayınca kayboluyordu ama genede kıllanıp koşuyolunda diasgnostike bağlattım, sorun yok, üzerine deyip yazılım yenilediler? (yada mesaj sildiler, öyle bir şey gevelediler; son anda kapatırlarken yetişebildim). Ayrıca araç ilk çalştırmadan sonra bir 5-6 kilometrelik yol boyunca dur kalklarda, kalkerken boğulma benzeri bir duralama yapıp hızlanıyor.
    Kıdemli bir cvt sahibi olarak böyle bir sorun yaşadınmı?
    teşekkürler.

Eski yazıları okuma şansın oldu mu bilemiyorum.
    Ben arabayı aldığımda ilk 6 ay boyunca ayda bir veya iki defa hız göstergesinin içinde yer alan sarı renkli motor arıza ışığı yanıp duruyordu.
    Arabanın çalışmasını veya çekişini etkilemeyen bu durum için aracı defalarca bilgisayara bağlayayıp ''haaa yok bişi'' diyip hata kodunu silip geçiyorlardı.Hatta bazen servise götürmeden 8-10 defa kapa-aç yapınca kendi kendine de sönüyordu.
    Koşuyolu'ndan kastın Doğan Oto sanırım.Orada Sami usta var.Birkaç telefon dürtmesi(444 FORD) sonrası bizim araç ile çok ilgilendiler.Samandıra'ya Otosan'a götürüp program yüklediler.Bu program yüklenmesinden sonra bir daha arıza ışığı almadım.

Ancak bu duruma da Sn.g.m.y. şöyle bir yorum yaptı:Acaba o sensörün çalışıyor mu?
    İşte bunu bilemiyorum.Belkide kökten kesip attılar o ışığı.

Senin bahsettiğin boğulma tarzı sorun muhtemelen dizel ile ilgili.İyi bildiğin bir istasyondan eurodizel alıyorsun değil mi?

Acaba kötü yakıt yüzünden filtre tıkanmış olabilirmi? Yani bir fikir.

• Çünkü benim anlatabildiklerim karşımdakinin anlayabilme kapasitesi ile sınırlıdır.

bende senin gibi düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.