Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9.709
Cevap
27
Favori
862.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: pegasuss

valla onu bilmiyorumda 2.eli 2005 model 31000 ytl ediyorsa ben satayım gitsin o zaman... bu kadar dengesiz fiyatlarda olmaz ki ya...
    o kilometrede ve böyle bi fiyatta bulduysanız ne diyim gayet iyi bi seçim olacaktır...

Herhalda satıcı çok sıkışmış veya bir kusuru var. Bencede bu kadar ucuz olmamalı.
  • arkadaslar c max mı mazda 3 mu daha kalıtelı
  • quote:

Orjinalden alıntı: g.m.y.

quote:

Orjinalden alıntı: pegasuss

valla onu bilmiyorumda 2.eli 2005 model 31000 ytl ediyorsa ben satayım gitsin o zaman... bu kadar dengesiz fiyatlarda olmaz ki ya...
    o kilometrede ve böyle bi fiyatta bulduysanız ne diyim gayet iyi bi seçim olacaktır...

Herhalda satıcı çok sıkışmış veya bir kusuru var. Bencede bu kadar ucuz olmamalı.

Sen satmaya kalkınca bu tip olaylar çok oluyo e dolayısıyla alacak adamda bu daha ucuz bunu alırım dio senin fiyatın pahalı gelio sende fiyatı aşağı çekmek zorunda kalıyosun...yazık günah yaa...

• Ben de 2004'de Hyundai accent'imle 154km/s ile radara girmiştim.
    170 ytl civarı idi galiba ceza. bayağı bi acıtmıştı.
    Bu arada şunu da söliyim ceza yedikten sonra ödeme belgelerinizi sakın ha sakın atmayın
    Ta ki arabanızı satıncaya kadar, hatta vergi ödeme makbuzlarınızı da atmayın.
    hele ki oturduğunuz yer veya ödeme yaptığınız yer ile arabanızın bağlı olduğu vergi dairesi farklı iller ise sakın
    internetten kontrol ettiğimde 2004'de yiyip de ödediğim ceza ödenmemiş ve 3'e katlanmış 520 ytl olarak karşıma çıktı, 2 ay makbuzu aradım da anca halloldu. İnternetten siz de bi bakın arabanızın vergi-tpc borçlarına.... www.gelirler.gov.tr
    Bir abimize de geriye dönük 5 yıllık falan ödendiği halde ödenmemiş vergi çıkarmışlar, adam anca 3-5 makbuz bulmuş, bulamadığı vergi makbuzlarının ederi faiziyle birlikte 3000 ytl falan... bağırta bağırta ödetirler dedim güldü
    arabanızı satıncaya kadar saklamaya devam..........
    HIZ SINIRLARINA HER ZAMAN RİAYET EDELİM

quote:

Orjinalden alıntı: cmax1973

ben 2yıl önce kayseri--ankara karayolunda 109 km ile yedim
    bir de dbakır--urfa karayolunda 147 km ile

• quote:

arabanızı satıncaya kadar saklamaya devam

Bu satırı görene kadar tüh tühh tühhh'ler diyordum ki;sanırım satınca sıfırlamış oluyoruz?

Bende sanırım 2 yıldır ceza yemedim.

2 sene önce Balıkesir civarındaki o havaalanına benzeyen yolun bitiminde bir çevirdiler beni 192 ile.
    Ceza kesilirken utandım.Yahu o ne cesaret 206 ile 192 yapmak?
    Bir daha da 100'ü geçmeyecek şekilde yol yaptım çoğu zaman...

Umarım hız cezası yemem.Ama yersem'de makbuzlarımı saklarım artık...
  • radar konusunda bende bilgilerimi paylaşmak istedim
    radar saatleri çoğu yerde 09:00-12:00 -- 14:00- 17:00 arasıdır.
    ülkemizin büyük bir kesiminde gece radar uygulaması yoktur
    (tabi bir saat öncesi ve sonrası gibi küçük sapmalar olabilir)
  • Abi o ne öle, nası bi hızdır öle 206 ile.
    Polis memuru ya da memurları bi yorum yaptı mı bu süratle radara girince
    Focusunla da yaptın mı bari bu sürati

quote:

Orjinalden alıntı: egeliefe
    2 sene önce Balıkesir civarındaki o havaalanına benzeyen yolun bitiminde bir çevirdiler beni 192 ile.
    Ceza kesilirken utandım.Yahu o ne cesaret 206 ile 192 yapmak?
  • evet eski yazılara baktığım zaman dikkatimi çekmişti ama software güncellemesi ile çözülebiliyor olması bende bi acaba sorusu uyandırmıştı. Sonuçta bu araçların yazılımlarına dışarıdan bir virüs benzeri müdahale şansı yok, bu yüzden stabil ve verimli olması gerekir, hata olmaz diye inanıyorum. Benim aracada software yüklediler ama bugün özellikle dikkat ettim; aracı ilk çalıştırmada (sabah 6:30 civarı dış ısı 6 derece) hareket ettiğim anda araba durma noktasında yavaşlıyor, uyarı mesajı geliyor, ardından araba birden ivmeleniyor. Yakıt sabit olarak mecidiyeköy opetten (opet kart nedeniyle). Yola devam ettiğm sürece benzer sıkıntı olmuyor? Yani problem hep ilk çalıştırmadan sonra oluyor. Dış ısı bir nedenmidir bilemiyorum, ama bu problem hatırlayabildiğim kadarı ile 1 ay önce başladı, o dönemde uyarı mesajı vermiyordu ve sanırım dış ısı sıcaklığıda 10-15 derece civarındaydı. Araç henüz hiç bakıma girmedi, sizlerin önerdiği hava filtresi değişimide henüz yapılmadı.
    Otomatik vites arızaları hep korkutucu hikayeler oluyor. Sami ustayı önerirmisin?
    Teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: aydinmt

evet eski yazılara baktığım zaman dikkatimi çekmişti ama software güncellemesi ile çözülebiliyor olması bende bi acaba sorusu uyandırmıştı. Sonuçta bu araçların yazılımlarına dışarıdan bir virüs benzeri müdahale şansı yok, bu yüzden stabil ve verimli olması gerekir, hata olmaz diye inanıyorum. Benim aracada software yüklediler ama bugün özellikle dikkat ettim; aracı ilk çalıştırmada (sabah 6:30 civarı dış ısı 6 derece) hareket ettiğim anda araba durma noktasında yavaşlıyor, uyarı mesajı geliyor, ardından araba birden ivmeleniyor. Yakıt sabit olarak mecidiyeköy opetten (opet kart nedeniyle). Yola devam ettiğm sürece benzer sıkıntı olmuyor? Yani problem hep ilk çalıştırmadan sonra oluyor. Dış ısı bir nedenmidir bilemiyorum, ama bu problem hatırlayabildiğim kadarı ile 1 ay önce başladı, o dönemde uyarı mesajı vermiyordu ve sanırım dış ısı sıcaklığıda 10-15 derece civarındaydı. Araç henüz hiç bakıma girmedi, sizlerin önerdiği hava filtresi değişimide henüz yapılmadı.
    Otomatik vites arızaları hep korkutucu hikayeler oluyor. Sami ustayı önerirmisin?
    Teşekkürler.

Selam aydinmt !
    Kesinlikle 6 derece değil -6 olacak dış ortam yüzünden değil bu problem.
    common rail'de basınçlı mazot beklemede oluyor , acaba uzun müddet beklemede olduğunda rail'de basınç düşüklüğü meydana geliyor olabilirmi?Zaten daha sonra stop edip çalıştırırsan problem olmuyor diyorsun.Basınçlı bölümlerde basınç (mazot sızdırma gibi) kaçağı olup olmadığını kontroll ettinmi?
    Bence ilk çalıştırmadan önce rail de basınç ölçümü yapmak gerekiyor ve olması gereken basınç var mı yok mu öğrenmek lazım. Vibrasyonlar yüzünden basınçlı bölümlerin bağlantılarında gevşemeler olmuş olabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: a®magan

Arkadaslar yakın bir dostum 32.000 YTL'ye kadar 2005 ve üstü dizel araç bakıyordu ve dikkatimizi C-Max TDCI'lar cekti.2005 model 16.000km'de ghia tdci bulduk kazasız 32.000 YTL diyor pazarlıkla 31.500 alınır gibi Ancak bu aracın bakım masrafları bizi korkutuyor.Nedir bu aracın bakım masrafları bakıma giren arkadaslar 15.000 30.000 diye belirterek ücretleri yazarlarsa memnun olurum

bence o araba 16.000 de degildir - yani 16.000 yazar ama 16.000 degildir -
    yani 0 i neredeyse 46000 tl (malum 2007 den itibaren YTL yok :)) olan araç 31.500 e gitmez gibi ...

Sakın serviste kontrol ettirdim sadece 15.000 bakımı yapılmış demeyin
    genelde 15.000 bakımından sonra sanayide bakım yaptırılıyor
    daha sonra bi socet bir laptop ve 20 tl ile arac 16.000 e iniyor ...

40kusur milyara dizel araba alıp 2 yılda 16.000 km yapmak bana biraz yalan kokuyor gibi geliyor..
    tanıdık degilse uzak durmak lazım bence.

Ps: mesela ben arabayı alalı yaklaşık 10 ay oldu 60 bini devirdim ...

• merhaba
    2005 c max ghia tdci için yeni lastik almayı düşünüyorum.
    hangi marka ve ebat önerirsiniz.Yakında alan oldumu ?Orjinal ebet mı alayım.
    Şu an continental 205 55 16" var.
  • forumman,

206 ile o hızı yaptığımda çocuk yoktu.Şimdi çocuk var diye boş yolda bile basmıyorum.

aydinmt,

Evet Sami Usta'yı öneririm.Zaten Doğan Oto'nun başustası olduğu için servis içinde de birçok şey ona sorularak yapılıyor.
  • Selam Fosters!

Maşşallah derim nazar değmesin. Ben arabayı alalı 26 ay oldu 22000km deyim .

Şu km düşürmekle, benim bildiğim kadarıyle sadece display düşürülebiliyor , esas km ler hafızada saklı kalıyor o da silinemiyor veya düşürülemiyor.

Armağan arkadaşımda fren disklerine bakarsa hemen anlar, benim fren diskleri ilk günki gibi, hemen hemen yeni gibi.

Daha başka yöntemlerde var esas km nin anlaşıldığı.Kesinlikle arabayı uzman kişilere göetermeden almamasını tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 5 Ocak 2007; 9:47:30 >
  • tşk ederim arkadaşlar.sinirli anıma denk gelmişti kusura bakmayın,gerçi şimdi daha sinirliyim ama kendime hakim olabiliyorum.adana da karataş ilçesindeki harbiş sahilinde el freni ile dönmeyi öğrenirken şikayet edildim ve polis geldi.beni durduran polis arabanın ruhsatına el koydu.ehliyetim yokmuş .o sahilde kimsenin ehliyeti yok.küçücük çocuklların oyun oynadığı sahilde adam 80le gidiyor.ben karıncanın bile bulunmadığı bir yerde 40 civarı bir hız ile el freni çektim VE SUÇLU OLDUM.ve tek bir sebebi var.şehirde yaşıyor olmam.hani ben seyhan da yaşıyorum ya (adana nın en gelişmiş yeri) ,şehirliyim ya ,tüm suç benim tabii ki.Ama karataşlı (karataş deniz ilçesi ve gelişmişlik düzeyi düşük) olsaydım bi şey olmicaktı.geri kafalı aptal herifler.zaten harbiş sahili araba sürmeyi öğrenme yerdir.sürekli stop eden veya patinaj çekip arabayı gömen insanlarla doludur.fakat benim elfreni çektiğim yeri görseydiniz gerçekten b ana hak verirdiniz.boşluk .SADECE BOŞLUK var.

• quote:

Orjinalden alıntı: egeliefe

kecekece,

Elbette düşünceni yazma özgürlüğüne sahipsin.

Ancak yanlış düşünüyor veya biliyorsan bunu düzeltmek doğru bilenlerin görevidir.

Hala yanlışını düzeltmiyorsan ise o senin bileceğin şeydir.

Çünkü benim anlatabildiklerim karşımdakinin anlayabilme kapasitesi ile sınırlıdır.

15 yıldır araba kullanıyorum ve bunun son 6 yılında otomatik vites kullanmaya başladım.
    Aynı aracın otomatiği ile düz'ü arasında karşılaştırma yapıldığında otomatiğin az yaktığını hiç görmedim.
    (Kullandığım otomatik araçlar Polo Classic,206 ve C-max)

Çünkü benim anlatabildiklerim karşımdakinin anlayabilme kapasitesi ile sınırlıdır.

şunu da eklemek ve kapatmak istiyorum,zaten konu ile ilgili değil yazdığım,farklı bir boyuta ulaştı çünkü bu konu,

sen en bilen bile olsan,bildiklerin bana anlatabildiğin kadarı ile sınırlıdır

saygı,sevgi ve sağlıklı günler

• dostum maksadını aşan laflar sarf etmişsin sanırım bence yazını birkez daha gözden geçirmelisin.

quote:

Orjinalden alıntı: howdyhoo

tşk ederim arkadaşlar.sinirli anıma denk gelmişti kusura bakmayın,gerçi şimdi daha sinirliyim ama kendime hakim olabiliyorum.adana da karataş ilçesindeki harbiş sahilinde el freni ile dönmeyi öğrenirken şikayet edildim ve polis geldi.beni durduran polis arabanın ruhsatına el koydu.ehliyetim yokmuş .o sahilde kimsenin ehliyeti yok.küçücük çocuklların oyun oynadığı sahilde adam 80le gidiyor.ben karıncanın bile bulunmadığı bir yerde 40 civarı bir hız ile el freni çektim VE SUÇLU OLDUM.ve tek bir sebebi var.şehirde yaşıyor olmam.hani ben seyhan da yaşıyorum ya (adana nın en gelişmiş yeri) ,şehirliyim ya ,tüm suç benim tabii ki.Ama karataşlı (karataş deniz ilçesi ve gelişmişlik düzeyi düşük) olsaydım bi şey olmicaktı.geri kafalı aptal herifler.zaten harbiş sahili araba sürmeyi öğrenme yerdir.sürekli stop eden veya patinaj çekip arabayı gömen insanlarla doludur.fakat benim elfreni çektiğim yeri görseydiniz gerçekten b ana hak verirdiniz.boşluk .SADECE BOŞLUK var.

• ne demek istediğini anlayamadım overspeed-1 .
  • quote:

.Ama karataşlı (karataş deniz ilçesi ve gelişmişlik düzeyi düşük) olsaydım bi şey olmicaktı.geri kafalı aptal herifler.8|]

bu sözlerin agır olmuş dıyorum dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: jerichooo

merhaba
    2005 c max ghia tdci için yeni lastik almayı düşünüyorum.
    hangi marka ve ebat önerirsiniz.Yakında alan oldumu ?Orjinal ebet mı alayım.
    Şu an continental 205 55 16" var.

Selam jerichooo!

Benimkinde orijinal conti geldi pek şikayet yok ama birdahaki tercihim michelin olacak.Yalnız conti ler
    o dört derin oluk ile çok sexy görünüyor.

Mantık orijinal ebad diyor ama görünüm 18/8 jant 225 lastik diyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: overspeed-1

quote:

.Ama karataşlı (karataş deniz ilçesi ve gelişmişlik düzeyi düşük) olsaydım bi şey olmicaktı.geri kafalı aptal herifler.8|]

bu sözlerin agır olmuş dıyorum dostum

bi nevi haklısın ama adamlarda çok geri ya.
  • 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.